X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Kati nie zapełnisz całego albumu zdjęciami z czasu ciąży;) mówię Ci fajnie wygląda to przejście z ostatniego usg od razu do pierwszego zdjęcia po porodzie:D przemyśl to:)

Jak zostanie dużo miejsca to będzie 2w1 ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 23:11

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja właśnie też czuję się normalnie. I naprawdę wolałabym wymiotować i czuć się źle...
    No to witaj w klubie schizolek, ja też nic nie czuję, jedyne co to UU mam nabrzmiałe i tyle z ciażowych objawów no i @ nie ma of course i chyba spokojniejsza byłabym mając mdłości,wymioty i inne ciążowe dolegliwości ale chyba jesteśmy w tej grupie ktore poczują się że są w ciąży jak poczujemy pierwsze ruchy naszych dzieci,choć ciążowe objawy mogą i przyjść później.
    Moja mama wymiotowała coś koło 8-9 tygodnia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:23

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwietnióweczki serdecznie gratuluję i witam w gronie mamusiek! :)
    Szczególnie się cieszę szczęściem dziewczyn, które poznałam jeszcze po różowej stronie, Robotka, Ida, weronika86, mocno was ściskam i mam nadzieję, że niedługo zobaczę tu jeszcze więcej "znajomych twarzy". :)

Mocno trzymam za Was kciuki! Teraz zobaczycie jak szybko czas leci. Niedawno się ekscytowałam pozytywnym testem a tu już połowa za mną :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:29

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Widać, co laboartorium, to inne zasady.

Robotko, j wg belly byłam wczoraj w 4 tyg 6 d i nic nie było. Ale jak już pisałam mam owulkę między 18 nawet 20 dc, więc to pewnie dlatego. Czasem to kwestia dni, by było coś widać.

Amy, robiłaś betę?
    dostałam skierowanie ale jeszcze nie robiłam. we wtorek idę robić przy okazji jak bede u endokrynologa :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Amy czemu nie chcesz jej zrobić? chyba najważniejsze żeby wyszła adekwatna do tygodnia ciąży:)
    ja dziś pokusiłam się o test płytkowy ale taki lepszy, do tej pory robiłam te paskowe z allegro zwykłe a w szafce trzymałam sobie taki Easy View na specjalną okazję:)
    wyszły dwie grube krechy:) zapisałam datę i będzie na kolejną pamiątkę:)

myślałyście o albumie z pierwszego roczku??
    założyłam go z córką wraz z pierwszą wizytą na usg, wkładałam do niego początkowo tylko zdjęcia z usg a potem zapełniłam zdjęciami do pierwszego roku życia córy:)
    chyba tym razem zrobię podobnie:)
    Już ci powiem dlaczego. Moje dziecko przestalo się rozwijac 6tydz 3 dzień, chciałabym przeczekać ten termin i zrobić później żeby się zorietnować czy czy tym razem jest wszystko okej

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kurde, masakra. A tak chciałam się nie schizować... Zaraz zwariuję. Czekam do około 13.30 na wynik bety. I nie wiem czy pójdę na kolejną, mocno się zastanowię nad tym, bo znieść tego czekania się nie da... Zdążyłam się już poryczeć ze stresu.
    Ja w sumie zrobiłam 4 bety, ostatnią zrobiłam po to aby zobaczyć że jest powyżej 1000 a była nawet powyżej 1500 i stwierdziłam że dosyć kłucia,czekamy na usg i już i tak nie mamy wpływu na to co się stanie i na tak wczesnym etapie wszystko w rękach natury i Boga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:36

Ida lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja właśnie też czuję się normalnie. I naprawdę wolałabym wymiotować i czuć się źle...
    ja też..

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest beta za droga, żebym sobie mogła co chwilę robić.. Poczekam grzecznie do wtorku :)
    może to i dobrze ze droga, inaczej bym ją codziennie robiła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aha rozumiem, przepraszam za to pytanie w ogóle. rozumiem że jest Ci ciężko.
    w takim razie życzę żeby beta po 6 tyg ciązy była piękna i wyyyysoka:)

Ita hej hoooo:) no popatrz:) na fiolecie istny wysyp na koniec miesiąca, pobiłyśmy już czerwcówki:D

no na Werkę szaloną też czekamy:)

Nie przepraszaj. Ja pogodziłam się już ze swoim życiem :) Czuje, że wszystko jest dobrze.
    Widziałam jak nas dużo - to niesamowite. Moje dwie koleżanki, które niedanwo straciły dzieci też są w ciąży - to niesamowite uczucie, jak nawet i nam się udaje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No u nas też, któraś dziewczyna też pisała że 50 zł kosztuje. No ale jako że wczoraj lekarz jeszcze nic nie widział, to postanowiłam że pójdę.
    to jak masz się uspokoić to zrób betę :) też bym zrobiła jakbym mną targały jakies obawy

• Ita Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Obecnie marzę, by być już w połowie. Nie wiem jak dalsza część ciąży, ale okres od pozytywnego testu to potwierdzenia ciąży przez lekarza jest koszmarem...

hahaha... niestety nie pocieszę Cię. Większość ciąży to koszmar :D bo jest tak:
    1. ...byle do testu
    2. ...byle do potwierdzenia prze gina
    3. ...byle do pierwszego usg
    4. ...byle do 8tyg i zobaczenia serduszka na usg
    5. ...byle do IItrymestru
    6. ...byle do badania genetycznego

itd itp. aktualnie skoro już jestem po połówkowym USG to teraz czekam niecierpliwie na 25tc (czyli graniczną datę przeżywalności płodu).

Mam nadzieję, że macie mocniejsze nerwy niż ja :D

Ps. a najlepiej nie czytać niczego w internecie, bo to tylko dodaje stresów :)

Amy, Ida, Kati86, Nilakshi lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Witam koleżanki :) ja mam wizytę 09.08. WG daty OM będzie to 6t+3d. Ja zrobiłam betę 2 razy w odstępie 48h i odpuszczam. Uwierzcie mi, że to nic nie wnosi, a tylko narażacie się na niepotrzebne wizyty w przychodniach, laboratoriach, tam gdzie przebywają chorzy, a teraz w pierwszych tygcwszelkich zakatarzonych powinnyśmy unikać. Ja również mam obawy, ale wiem, że jak ma się stać, to się stanie i robienie bety oraz nerwy niewiele zmienią. Do lekarza nie wybieram się wcześniej, leki na podtrzymanie już mam w ilości całkiem sporej.

Ida mnie również permanentnie boli głowa, nawet zakupiłam aparat do mierzenia ciśnienia, jak wyjdzie niskie (a mi wychodzi) to na małą kawkę z dużą ilością mleka sobie pozwalam. Konsultowałam to z lekarzem i zapewniła mnie, że nie jest to szkodliwe.

Liloe ciesze się, że tu dołączyłaś - kojarzę cię z aniołkowych mam choć już się wtedy nie udzialałam :) Kawę spokojnie możesz pić :) też jestem niskociśnieniowiec. Przy pierwszej ciąży non stop bolała mnie głowa. Dzisiaj mnie zabolała po raz pierwszy ale dam radę

• Justinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale się rozpisałyście :)

Ja wróciłam z badań - robiłam betę i progesteron... za bete płace niecałe 28 zł wyniki popołudniu :) Mam nadzieję że elegancko wzrosła od poniedziałku i że progesteron też jest ładny, wtedy mogę spokojnie czekać na wizytę :)

Co do zakładania albumu - super pomysł :) Ja jestem wściekła na siebie, bo album synka leży nie skończony, nie ma wszystkich zdjęć z pierwszego roczku synka :( a za 2 miesiące skończy dwa latka :( ale mam zamiar się za to w końcu zabrać, bo czas zacząć nowy album :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita - hehe jest dokładnie tak jak napisałaś :)
    Ja nie czytam nic :) chce spokojnie dotrzeć do takiego momentu ciąży jak Bóg zadecyduje :) Już wiem, że od poronienia nie da się zwiać.. Jak ma być to będzie. W poprzedniej ciąży się tego bardzo bałam i poroniłam. Teraz jestem spokojna.. bo wiem, że nic się nie da zrobić jedynie spokój jakoś może mi pomóc :)

Ita lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita - potwierdzam nie czytać za wiele w Internecie :) ja przy pierwszej ciąży zrobiłam jeden test, wyszła jasna druga kreska i nie zastanawiałam się czy test może być fałszywy... i nie robiłam kolejnych testów, nie robiłam bety... owszem poszłam za wcześnie do gin.. ale co tam ;) no i też nie wiedziałam o tylu powikłaniach, poronieniach :( teraz dość długo się staraliśmy bo w 8cs się udało [z synkiem w 1cs] to jakoś bardziej się stresuję że może coś być nie tak :( już nie wspomnę że zdecydowanie bardziej mam stresujące życie teraz... ale jestem dobrej myśli :)

A co do objawów - cieszcie się :) ja mam nadzieję, że będzie jak w poprzedniej ciąży... że gdyby nie test, usg nie miałabym pojęcia że jestem, czułam się super, brzuszek pojawił się bardzo późno, więc spokojnie mogłabym nawet długo ukrywać ;) ja teraz jestem na samym początku ciąży, a przez tydzień miałam spore bóle brzucha, zawroty i bóle głowy... więc już troszkę inaczej...

Ita, Amy, Ida lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    LAski zjadłam zupkę chińską z vifona krabową ostrą:P ani mnie nie zapiekło:P
    nie wiem co mnie na zupkę wzięło;/

a ja właśnie pomidorową gotuję :D ale ogórki małosolne to pochłaniam :D będzie syn ;) utarłabym nosa mężowi bo od zawsze powtarzał że będą tylko córki bo ma nadwagę a "grubi mają tylko córki" ;) mi tak na prawdę obojętne byle zdrowe ale dwupak M i K to było by już szczyt szczęścia :D ;)

Amy lubi tę wiadomość

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmiecie mnie do kwietnióweczek? :)

Amy, Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Przyjmiecie mnie do kwietnióweczek? :)
    już jesteś kwietniówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 11:37

olka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ