X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.

Fasia- bidulko, a moze to krwawienie nastąpiło na skutek tego zabiegu ?
    Trzymam kciuki zeby szybko minęło.

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciężarówki:)

Fasiu miałaś jak by na to nie patrzeć poważny zabieg, szyjka jest mocno ukrwiona i ogólnie w ciąży łatwiej o krwawienia a jak wstałaś ciśnienie wzrosło i jakieś naczynko pewnie pękło. Nie denerwuj się, będzie dobrze i pamiętaj, że dziecko odbiera Twoje emocje, dlatego musisz starać się nie stresować.

My planujemy mieć dziecko przy sobie a za jakiś rok wyszykujemy pokoik dla dziecka.

f2w3pc0zdrkt85v8.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Jeszcze przed obchodem ale raczej dziś nie wyjdę.. w nocy koło 2 byłam siku i pojawiła się krew. Pielęgniarka kazała założyć podpaske i leżeć. Poplakalam sobie trochę.. przed 6 niby ok ale znowu kilka kropel na papierze. Brzuszek cmil jak na okres, klucie w pochwie i ciągnięcia w pachwinie.. jestem zestresowana, boje się ze cos się złego dzieje :( byłam dobrej myśli dopóki tej krwi nie zobaczyłam..

Mężowi nie mówiłam, bo ma mnóstwo problemów w pracy wiec się przyznam co się dzieje jak juz lekarze cos powiedzą :(((

Taki mam super początek 22 tygodnia :(((

Fasia współczuję tych wszystkich problemów, oby tylko to krwawienie było normalne po zabiegu, trzymaj się :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ordynator powiedział, że tak się może zdarzyć i nie musi to być związane z zabiegiem. Pojutrze zobaczymy.. czyli do środy zostaje.. Póki co

Staram się myśleć pozytywnie, tzn cały czas tak jest tylko teraz w nocy się wystraszylam..

Ciągle Was smuce..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ordynator powiedział, że tak się może zdarzyć i nie musi to być związane z zabiegiem. Pojutrze zobaczymy.. czyli do środy zostaje.. Póki co

Staram się myśleć pozytywnie, tzn cały czas tak jest tylko teraz w nocy się wystraszylam..

Ciągle Was smuce..

Co do smucenia reszty to my mamy dyżury także nie przejmuj się :) Każda z nas ma tu lepsze i gorsze chwile.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Fasia kurde nooo!!! Co to się dzieje??? Mimo wszystko mam nadzieję, że to po zabiegu jeszcze coś się tam sączy :( czekam z niepokojem na wiadomości od Ciebie.
    Hwesta też cholerka coś się dzieje u Ciebie, dobrze, że jedziesz sprawdzić. Z pęcherzem idziesz, ale do gina też się wybierasz?

Rudzia, Nadzieja oprócz wszystkich specyfików, które i tak bierzecie czy będziecie brać na prawdę polecam sok z żurawiny. Nieby nic takiego ale jak ja miałam zapalenie pęcherza to razem z furaginem postawił mnie na nogi w 2 dni. Ból ustąpił, a potem piłam profilaktycznie. Nie jest bardzo tani i do kupienia w aptece i lepszych sklepach spożywczych ale ze zdrową żywnością. Sprawdźcie, kupcie.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się z poczekalni w laboratorium, robię tą cholerna krzywą cukrową :( ogólnie nie jest źle ale siedzenie 2h na drewnianym krześle to jakaś tragedia :( do domu nie pozwolili mi iść mimo iż wzięłam męża i mam blisko. Buuu...jeszcze godzina

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Fasiulku leż i bądź dobrej myśli. Musi się wszystko ułożyć. Lepiej poleż w tym szpitalu bo w domku nie będzie lekarza pod ręką. Trzymam kciuki, że wszystko już teraz będzie dobrze.
    Ja na bakterie w moczu - wyrosły mi w posiewie e. coli i dostałam Augmentin, konsultowałam go ze swoją gastrolog i mam brać koniecznie. Grzecznie łykam. Do tego jeszcze Gynalgin i Lactovaginal dowcipnie. Same przyjemności... :)
    Ja też z tym spaniem to coraz gorzej. Obudziłam się po 1 i zasnęłam dopiero po 4. Dobrze, że mogę na L4 spokojnie odespać.
    Miłego poniedziałku Brzuchatki.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi tak wcześnie krzywą robisz? Mi kazali w 25-26 tyg. zrobić i zrobię przed wizytą u ginki czyli tak 11.12 (24w2d)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:55

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu tak wcześnie kazał zrobić, może dlatego że mam cukier w moczu :-)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że sok z żurawiny to świetny pomysł. Ja kupowałam w super pharm za ok. 20 zł. Kwaśny jak jasna cholera ale działa, no i jest naturalny.

Leżę i tylko wstaje siku. Ciągle mnie ciśnie na pęcherz a prawie nic nie leci.. Ehh wiedziałam, że zaczną się problemy, ginekolog jak na dwóch poprzednich wizytach mówiła, że czeka mnie szpital - pisałam Wam o tym, ale nie sądziłam że aż tak to będzie wygladac.. Oby tylko Julek się trzymał dzielnie i wszystko zniósł bez komplikacji..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, najgorsza noc jaka kiedykolwiek mialam ;/ ciagle budzil mnie bol.. na szczescie dzwonili do mnie wlasnie ze szpitala i ide dzis na usg... mam nadzieje ze potwierdza diagnoze, nie chcialabym zeby wyszlo cos innego z tego..

Milego dnia :*

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

Krysti przyjęłam do wiadomości o urlopie:)
    powiem Ci że dla mnie weekend bez komputera jest już zbawienny:)
    w poniedziałek wracam tu chętnie:D

FASIA RUDZIA trzymajcie się:) wszystko będzie dobrze,
    Fasia daj znać co to za plamienia nocne były.
    Rudzia u Ciebie pęcherz? kurcze ciekawe od czego, może się przeziębiłaś gdzieś? nie siedziałaś na niczym zimnym? a może faktycznie od tej Twojej torbieli(cysty?)

a co to za zmiany u Kluski??? płeć się zmieniła? opowiadajcie:D

LALI chyba nikt nie zostawi samego noworodka w swoim pokoju:D
    u mnie pokoik dla malucha będzie zrobiony ale raczej pod kątem spędzanego dnia na parterze:) w sypialni będzie kołyska:D

byłam w tesco:)
    mam buciki tylko takie na 6 miesięcy:) bo te maciupeńkie to za małe:)
    pamiętam jak przy córce kupiłam małe baletki ale nie miałam serca ubierać jej tych butów jak była taka malusia:) na nóżce się ledwo trzymały:) więc wisiały u mnie w pokoju na lampce:)

teraz kupiłam trampki:) szaro różowe:) pewnie te co były w Tesco je widziały:)
    też wiszą na lampce nocnej puki co hihi

i kupiłam pięciopaki bodów:) z krótkim (kubusia puchatka)i długim rękawem:)(białe z różowymi napisami)
    jeszcze dokupie kaftaniki i półśpiochy kiedyś i będzie wszystko z tego co brakuje:)

u mnie dobrze:) weekend spokojnie:) na andrzejkach byliśmy u szwagra:) posiedzieliśmy do 22 i do spania:)
    odliczam dni do wolnego:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia obys wyszla do domku w najblizszych dniach i nie musiala lezec w szpitalu.

Rudzia bardzo dobrze, ze zrobia Ci dzis usg, bede czekac na wiesci.

Rudzia lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA a powiedz mi bo my przecież się znamy z różowej strony:)
    powiedz, czy Ty wiedziałaś starając się o ciążę że będzie problemowa??

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Robotka znam takich rodIcow ktorzy klada spac w osobnym pokoju :) ja bym nie spala cala noc i czuwala :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też byłam w tesco ale nic nie kupiłam bo dla mnie to żadna rewelacja cenowa nie była, bo nawet na spodenki takie fajne były za 39 zł i te 30% ucieli to i tak duzo, w pepco, czy w lidlu dużo taniej można kupić.

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Oj Robotka znam takich rodIcow ktorzy klada spac w osobnym pokoju :) ja bym nie spala cala noc i czuwala :)
    to ja na szczęście nie znam:D
    a powiedz mi co to się działo? u Kluski się zmieniła płeć??? dobrze kumam?? w sensie że nie Klusce tylko jej dzidziolkowi :D?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Ale na początku to chyba nawet niewygodne takie latanie do innego pokoju i sprawdzanie czy wszystko ok, dla mnie na początku lóżeczko musi stać blisko mojego łóżka żebym widziała małego

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka wlasnie ja nie wiem skad to sie wzielo :( mozliwe ze od tej cysty chociaz lekarka nic nie mowila ze ma to jakis zwiazek. Zpbaczymy co wyjdzie na usg...

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ