X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też mierzyłam wczoraj swoją pościel a raczej wypełnienie do łóżeczka i mam jakąś niewymiarową:P 135x93? coś takiego:) pamiętam kupowałam córce jak była troszeczkę większa:) i taką zamierzam teraz kupić od razu nie bawiąc się w te standardowe wymiary 120x90 bo ona potem zwyczajnie jest przymała.
    a podusię też mam płaściutką, i też 40x50:) a do wózka to tak jak mówisz zdam sie na nią bo ona to robi i się na tym zna:)

a ta podusia motylek to do wózka? i na tym dzidzi główkę trzyma? a nie będzie problemu jak będziesz chciała młodego na bok albo na brzuszek odwrócić?

HWESTA chyba nie dużo wcześniej:) ja teraz jestem na etapie wyboru wzoru, ale KAsia pewnie powie ile czekała faktycznie od momentu zamówienia do dostarczenia przesyłki:)

swoją drogą fajny biznes:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak motylek do wózka, ona raczej na sam początek, wtedy głównie na pleckach jeździmy :) później normalna wózkowa będzie
    Hwesta Natalia od zamówienia potrzebowała tydzień czasu na skompletowanie materiałów, uszycie to były 2 dni :)

hwesta lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula a łóżeczko jakie masz?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia sliczne te rzeczy od Natali, chyba nie drogo jak na tyle rzeczy.
    Ciekawe jak Rudzia na usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:22

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić z ta nerka,mam wizytę u lekarza o 17:15 a jutro 10:40 zarezerwowalam termin na usg nerek, ale znowu zaczyna boleć. Mysle,ze jeśli będzie nasilony jak w nocy bol,to zamiast do internisty pojadę do szpitala,chociaz mąż przeciwny był izbie przyjęć. KasiaKwiatek Ty z Warszawy- do którego jechać w razie potrzeby? Bo inflancka mi się wcale nie usmiecha

• 8485 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie nadeabiam caly ydzien ale chyba mi się nie uda nadrobic

weronika86 lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Nie wiem co robić z ta nerka,mam wizytę u lekarza o 17:15 a jutro 10:40 zarezerwowalam termin na usg nerek, ale znowu zaczyna boleć. Mysle,ze jeśli będzie nasilony jak w nocy bol,to zamiast do internisty pojadę do szpitala,chociaz mąż przeciwny był izbie przyjęć. KasiaKwiatek Ty z Warszawy- do którego jechać w razie potrzeby? Bo inflancka mi się wcale nie usmiecha
    Bródnowski jest ok i szpital praski na pradze północ przy wileńskim, wiele moich znajomych tam rodziło i bardzo chwaliły, ja w poprzedniej ciąży jeździłam na Karową ale dla Ciebie to za daleko

A tak w ogóle dzień dobry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 11:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mnie na Karowa zawiezie w takim razie jak się nasili ten bol,tam szkole rodzenia mamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 no ból jest uciążliwy bardzo,nie jestem nic w stanie zrobić. Ale z takim bólem to do internisty,urologa czy gina??

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam złe wspomnienia z inflanckiej,czekalam z 6 h na ip :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja mam złe wspomnienia z inflanckiej,czekalam z 6 h na ip :/
    na to nic się nie poradzi, zwłaszcza jak pojedzie się w dzień, wieczorem trochę krócej to trwa albo musiałabyś prawie mdleć na izbie to Cie wezmą bez kolejki

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze... i co miałaś w poprzedniej ciąży zalecone na taki bol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kamienie w nerkach,kiedys z tego powodu byłam w szpitalu,a później zlogi piasku, z tymże tym razem nie mam parcia na pecherz,tylko ból w prawym boku po prostu zachodzacy na plecy upierdliwy. Ciekawe jak Rudzia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Niedobrze... i co miałaś w poprzedniej ciąży zalecone na taki bol?
    dali mi kroplówke pewnie z czymś przeciwbólowym a tak to nic bo u mnie okazało się że ból pochodzi od ucisku na jakiś nerw przy kręgosłupie i stąd promieniuje na nerkę, ponoć to bardzo częsta przypadłość u kobiet w ciąży zaawansowanej, odpoczywałam więcej, wybierałam pozycje do leżenia przeróżne i jakoś przeżyłam do rozwiązania, badania moczu i nerek miałam zawsze ok więc się nie bałam potem że ten ból to coś złego, i nie był cały czas, przychodził i odchodził jak mu się chciało

Krysti lubi tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie to ile dziewczyn w ciąży ma problemy albo z zajściem albo już z donoszeniem, to jakaś choroba cywilizacyjna się powoli chyba robi...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz miałam tydzień temu badany w poniedziałek i był ok. PH 5, bez żadnych złych rzeczy w moczu. Pewnie ucisk na nerw,nospa apap i leżenie może pomoze,a o 17 do internisty

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    takie czasy,u większości to raczej problemy z niewiedzą co jest normalne a co nie, zwłaszcza jak jest pierwsza ciąża,a w drugim trymestrze to niestety tych bóli i ucisków ,duszności itp. jest sporo i skąd taka kobieta ma wiedzieć co jest normą,stąd leki i niepokoje

To jest właśnie mój główny problem, że to moja pierwsza ciąża i może ktoś powie że jestem panikara, ale nie wiem czy dany objaw to jest norma czy coś poważnego :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:28

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja narazie nie kupuje niczego. Mam w domud wie butelki, dwa smoczki i jakiegos miska do gryzienia.

Kupilam sobie w rossmannie antyperspirant w kulce ktory ma tylko 4 skladniki :): woda, gliceryny, chlorek glinu i cos jeszcze. Generalnei to samo co w innych z tym ze w innych jest jeszcze z 10 innych substancji a tutaj eni ma nic wiecej :).
    Ola89 wrote:
    Przeraża mnie to ile dziewczyn w ciąży ma problemy albo z zajściem albo już z donoszeniem, to jakaś choroba cywilizacyjna się powoli chyba robi...

No wlasnie ;). A moze to jednak wia kosmetykow i jedzenia ;)? Moze czajas mama tez myslala, "przeciez to nei zaszkodzi jak pomaluje paznokcie albo bede uzywac dezodorantow z parbenami". Nei zaszkodzi teraz, ale moze w przyszlosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 12:22

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:28

Amy, Hela85, Lali, Justinka, Robotka1, KasiaKwiatek, Dajana28 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ