X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy gdzie byłaś? Tęskniłam :))

jakoś nie miałam odwagi się odezwać ;P
    Przytłoczyły mnie te nasze (wasze) problemy brzuszkowe, musiałam sobie to poukładać w głowie, że nie wszystkim jest dane bezproblemowo przejśc przez ciąże..
    Dzisiaj nabrałam nowej energii :)

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz medycyna moim zdaniem bardzo dużo zmienia, moja babcia mi opowiadała, że jak dziecka nie było w małżeństwie to była to wina kobiety i nawet nikomu nie przyszło przez myśl, żeby się badać, leczyć, a już w ogóle nie było czegoś takiego jak leżenie w ciąży, podtrzymanie czy ratowanie wcześniaków, jak dziecko rodziło się słabe to umierało a teraz już od 25 tygodnia ratują dzieci

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziś zaczęłam kolejny tydzień i dostalybyscie fotke mojego ogromnego brzucha ale na to trzeba będzie poczekać. W każdym razie jest OGROMNY. Wszyscy myślą, że to jakiś 7 miesiąc albo dalej albo ze mam bliźniaki :)

:D
    czekam niecierpliwie na zdjęcie Julka :D

Hela85, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    chyba sporo dziewczyn to przytłoczyło bo mało się ostatnio udziela a w tym nadchodzącym czasie to takich "alarmów" będzie coraz więcej bo i brzuchy większe będą to i więcej dolegliwości dojdzie

ech.. taki to właśnie "normalny" stan = ciąża :]

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam już nadzieję, że żadna z nas nie będzie już miała większych problemów, a takie tam błahostki to zawsze się mogą zdarzyć :)

Amy, mantissa lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak któraś potrafi szyć i lubi to mam stronkę z takimi materiałami jak ta Natalia oferuje,ja chyba coś małej jeszcze uszyję,dostałam od mamy pościel w gąski po mnie ale trzeba coś na zmianę mieć, jak macie jakieś namiary na hurtownie z nowoczesnymi materiałami to dawajcie
    http://drecotton.pl/pl/tkaniny-17

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    no ladny tez:)ja nie mówie ze małe złe są fajne zawsze to się wam mniej skóra rozciąga łatwiej do poprzedniej figury wrócic,
    mi zostało trochę po poprzedniej ciąży teraz mam wiekszy brzuszek niż wtedy a kilogramów mniej bo tylko 3 kg na razie przytyłam i liczę że duzo nie przytyje w tej ciąży :))

A ja mam wrażenie, że własnie jak później mi wystrzeli to skóra nie wytrzyma takiego rozciągnięcia nagłego - wolałabym żeby stopniowo już brzuch się powiększał..A nie ja codziennie, co tydzień widzę to samo odbicie w lustrze.. :/ ja mam 4.2 na plusie ale to chyba w pośladkach i cyckach :P

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja mam wrażenie, że własnie jak później mi wystrzeli to skóra nie wytrzyma takiego rozciągnięcia nagłego - wolałabym żeby stopniowo już brzuch się powiększał..A nie ja codziennie, co tydzień widzę to samo odbicie w lustrze.. :/ ja mam 4.2 na plusie ale to chyba w pośladkach i cyckach :P

Może wystrzelić, a możesz równie dobrze całą ciążę mieć mały brzuszek, niektóre dziewczyny tak mają

Amy, Hela85 lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki, ja zaraz wrzucę swój do pamiętnika a póki co zapraszam https://bellybestfriend.pl/pamietnik/endokobietka-maly-wielki-cud-czyli-kacperek-w-drodze,457,2.html?sd=1 na wyprawkowy zawrót głowy Maliny :D

Hela85, Amy, Krysti, Robotka1, Dajana28 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    u mnie po małym zrobiły się pod koniec ciąży troszkę przy pępku ale jak wrócił brzuch do normalnego stanu to nie były widoczne,smarowałam olejkami, kokosowym nierafinowanym albo takim babydream lub masłem shea ale najlepszy kokosowy,żadne balsamy mi nie dawały komfortu nawilżenia i to chyba prze te próby ich stosowania te rozstępy się pojawiły

Amy, malinka1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Piękne macie brzuszki, ja zaraz wrzucę swój do pamiętnika a póki co zapraszam https://bellybestfriend.pl/pamietnik/endokobietka-maly-wielki-cud-czyli-kacperek-w-drodze,457,2.html?sd=1 na wyprawkowy zawrót głowy Maliny :D
    same słodkości w tym pamiętniczku:)

malinka1984 lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:28

Amy lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Może wystrzelić, a możesz równie dobrze całą ciążę mieć mały brzuszek, niektóre dziewczyny tak mają

moja mama miała ogromny brzuch :P i plus 20 kg ;)
    ale ważyła przed ciążą 46 więc było wiiidać bardzo te 20 kg :D
    niemiała ani jednego rozstępu na brzuchy, miała tylko kilka na udzie - przy pośladkach :) Zobaczymy co ja będę miała po mamie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak na goły brzuch prezentuje się Oluś :) tu lepiej widać, bo w koszulce mam wrażenie, że ten brzuchol gdzieś ginie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 21:39

Hela85, malinka1984, iwonka1077, Krysti, Justinka, KasiaKwiatek, Dajana28, mantissa, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy moja mama podobnie, rozlewała się w ciąży jak hipopotam i straszyła mnie że ja tak samo będę miała a tu psikus tylko 8 kg przytyłam z małym a teraz to też tyle co kot napłakał

kaloryferek jeszcze u Ciebie na brzusiu widzę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:02

Amy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    Amy moja mama podobnie, rozlewała się w ciąży jak hipopotam i straszyła mnie że ja tak samo będę miała a tu psikus tylko 8 kg przytyłam z małym a teraz to też tyle co kot napłakał

kaloryferek jeszcze u Ciebie na brzusiu widzę:)
    już znika :D

czyli wcale nie muszę mieć jak mama :) zobaczymy :) 8kg to bardzo malutko :) a ile masz wzrostu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u wyglądający brzuch w 24 tygodniu ciąży to DŻOŁK ROKU

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    już znika :D

czyli wcale nie muszę mieć jak mama :) zobaczymy :) 8kg to bardzo malutko :) a ile masz wzrostu?
    166-7, waga wyjściowa w tej ciąży 54 kg
    mały ważył chyba 3600 i dostał 10 pkt:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 13:06

Amy lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:28

Amy lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    166-7, waga wyjściowa w tej ciąży 54 kg

idealnie :)

Hela85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ