X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wybierz godzinę kiedy Twoje maleństwo jest najbardziej ruchliwe i licz te ruchy przez godzinę. Ale liczy się ich częstość a nie siłę wiec nie wiem czy to ma sens.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Anka1501 czuje,ale nie fika tak mocno jak tydzień temu, może przez to,ze wieksza juz troszkę i wyżej? Mnie też tak mocno kopala,ze spać nie mogłam, a teraz lzej...

Czasem dziecko mocno kopie bo się denerwuje, wiec nie czekaj zawsze na mocne kopy, jeśli się rusza codziennie to znaczy, że wszystko u niej dobrze

hwesta lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopije kawkę, wlacze muzykę i idziemy sprzatac z moim trzylatkiem :)

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio z ruchami to różnie jest czasem kopnięcie czasem fikolek grunt ze coś czujemy nie?
    A teściowa to ogólnieok tylko lubi przeinaczac fakty,klamac,koloryzowac co kto woli :):)

weronika86 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie synek na tym etapie bardzo mocno kopal i przez caly dzien, za to mala rusza sie leciutko a mocne kopy czuje rzadko. mysle ze to zalezy od dzidka...stas byl mega niedobry w brzuszku ale po narodzinach istny aniol :-) az sie boje jesli jest na odwrot to mala da czadu :-) hahaha mam swietny humor, nie moge sie doczekac poscieli bo tesciowa ma prezent dla malej, 2 posciele, kolderke i podusie juz na pozniej i 5 kaftanikow :-) nawet zaoytala jakie kolory chce :-) tutaj chodzilam po sklepqch ale nie dosc ze bardzo drogie to kolory pqskudne...odejdzie mi z 150f wydatkow aha i ma dl mnie 5 duzych recznikow kapielowych z froty...tutaj taki sam rodzaj kosztuje ok 25f za sztuke, tesciowa dqla 60zl wiec roznica jest i napisala ze nie chce kasy za to, ze to prezent :-) ona ogolnie przyjezdza bo musi rozwiazac sprawe z tesciem, chce sprzedac dom w polsce kupic male mieszkanko bo sama nie daje rady na takim wielkim domu a tesc ma w dupie i nie odbiera tel..sa oboje wlascicielami...tesciowa chce podc go o alimenty, myslicie ze ma szanse? w sumie chce jej w tym pomoc bo gosc nie zachowal sie honorowo...mieli umlwe ze onq zostaje w domu a on pracuje...tesciowa to wyksztalcona kobieta i nie mialaby problemu ze znalezieniem pracy...a on po wyjezdzie do anglii 10 lat temu olal ja i dom...po 30 latach malzenstwa troche nie fair, nawet jesli nie chca zyc razem.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja też patrząc na wcześniejsze tygodnie w tym czuje wyjątkowo spokojne kopy martwi mnie to.Staram się myślec pozytywnie,bo jednak kilka razy mnie kopnie , dużo razy czuje jak się przemieszcza jak glizdka ale nie daje mi to spokoju dobrze,że wizyta we wtorek mam nadzieje,że to nic złego.Myślałam,że im później tym te kopy będa mocniejsze,bo tu w żebra tu w pęcherz a tu tak spokojnie ehhh.

Ja w wypisie mam zapisane w zaleceniach liczenie ruchów.W szpitalu miałam 3x liczenie tak po godzinie od posiłku zawsze hehe ;P

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera ciężko ocenić ta sytuacje ale osobiście bym nie liczyła na alimenty. Wiesz, mój facet też chciał żebym została w domu i zajęła się wychowywaniem dzieci bo on zarabia wystarczająco ale ja się na to nie zgadzam bo właśnie nigdy nie wiadomo co nas w życiu czeka. Wiem, że on by mi zapewnił pieniądze w razie co ale ja bym nie wzięła bo bym się czula winna tej sytuacji. Chodzi mi o to, że gdyby z jakiegoś powodu go w życiu zabrakło to ja sobie sama poradzę.

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh...nie obywa się bez kryzysów, jakieś fale płaczu i załamania mnie dopadają...Staram się myśleć pozytywnie,mąż mnie wspiera i podbudowuje ale emocje i hormony robią swoje.
    Tak sobie leżę
    2vjpf8x.jpg

Angela89, MartaAlvi, Krysti, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Ida Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QU

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka odpoczywaj kochana i nie dołuj się :) uśmiechnij :)

Hela85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia tesciowa juz do ciebie przylatuje super pomoc ci się przyda ,brzuszek wnet wiekszy bedzie to i ciezej co kolwiek zrobic .A z tesciową napewno się dogadasz :) w koncu wnuśie bedzie miala i napewno się cieszy . Czlowiek z wiekiem im starszy tym spokojniejszy jest i tesciowa napewno ci odpusci emocji w koncu bedzie u ciebie w domu więc powinna dziabe trzymać na kutkę.Dasz rade ;) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela85 wrote:
    uff poprasowane:)

Malinka leż i odpoczywaj, nie łap doła, z dzidzią będzie wszystko dobrze, musi być nie dopuszczaj innych myśli.

Ida jak kto woli, ja suplementów nie uznaję i tyle, wole brać co natura daje póki jeszcze jest co brać, ja akurat mam naturalny sok od babci i nikt mi nie wmówi że lepiej łyknąć tabletkę niż zjeść owoc czy wypić naturalny sok,nikogo też nie namawiam to tylko moje zdanie i moje doświadczenia,nie chorowałam na przeziębienie czy grypę od lat,nawet w dzieciństwie to była rzadkość,od początku ciąży mam super wyniki badań a nie łykam żadnych tabletek, wszystko z odżywiania biorę,poprzednie dziecko urodziło się na 10 pkt i tez jak do tej pory nie choruje,myślę że kolejne też da radę bez kapsuł, np. moja ginekolog jest przeciwnikiem faszerowania w ciąży suplementami, twierdzi ze to tylko w skrajnych przypadkach jest konieczne ale ile ludzi tyle opinii, każdy wybiera co mu jest wygodne

Zmykam na zakupy z rodzinką,miłego dnia:)
    Ja tez magnez odstawilam ,bo nie mam zadnych bóli czy skurczy . I nie biore . Tyle co prenetralne dha i wyniki extra mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ty tez dbaj o siebie bys się nie rozchorowala teraz latwo zalapac chorubsko w koncu to grudzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lozku leze jeszcze ,boziu ja mam takie spanie ze migla bym dnie przespać :D ,muszę isc do miasta kupic jakies ozdoby na swieta pare rzeczy ,bo na co kupowac jak my tylko sami jestesmy :) Ignas się urodzi to bedzie choinka duza :D na przyszly rok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:47

• mantissa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki mam humor zły dzisiaj. :/ Normalnie bez wideł nie podchodź. :/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Jaki mam humor zły dzisiaj. :/ Normalnie bez wideł nie podchodź. :/
    Mantisa a ciebie co ugryzło :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka kwiatek milego prasowania:)) ja swoje poprasowala :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDA spokojnie ja nie z tych,kilka osób napisało mi że lubi jak coś przemycę na forum z weganizmu i naturalnych sposobów na niektóre sprawy ale nie muszę tego robić skoro tak to niektórych razi w oczy, mam swoje zdanie i tyle,Ty masz swoje i ok nie doszukuj się problemów tam gdzie ich nie ma,pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 12:55

weronika86, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego Dnia kobietki :)

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ