X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie zemdlejesz:) najwyżej się wzruszysz:D
    to nie może być ogonek bo na usg widziałam jak machał dwoma nogami:D chyba że ogonki ma dwa:P
    Robotka albo takie długie nóżki jedna a druga schowana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:54

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kartę ciąży miałam założoną już w 5 t 3 d ale mój lekarz jest bardzo skrupulatny :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dokładnie jak mówi Justinka:) ja byłam na wizycie w 8t6dc i mam wpisane w karcie 8/9 tydzień
    więc Fasia wszystko gra:) będzie becikowe hihihi:)

OLA no kila razy to chyba nie biegasz co tydzień? w pierwszych tygodniach może nie było to takie istotne ale teraz im maluchy bardziej będą rosły tym bardziej mogą odczuwać promieniowanie ultrasonograficzne.
    ja też byłam kilka razy choćby podwierdzić sobie u dwoch lekarzy mój stan:) teraz uważam że wystarczy w zupełności raz w miesiącu::)
    ale co ciekawsze osoby mogą poczytać o tym więcej w necie:) ja poczytam bo ciekawy temat a może jakieś nowinki wyczytam w końcu 8 lat mnie temat nie interesował:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    co do karty ciąży to faktycznie powinna być założona do 10 tygodnia. W poprzedniej ciąży byłam u lekarza na nfz dopiero w 10 tyg. i powiedział, że wpiszemy 9, żeby później problemów właśnie z becikowym nie było. Oczywiście po badaniu już nie było potrzeby zakładania karty tylko dostałam skierowanie do szpitala, no ale nieważne :)

A co do usg... Jak byłam prywatnie u mojej ginki (miałam u niej robione usg) to powiedziałam jej, że za 2 tygodnie idę do lekarza na nfz, żeby "wyłudzić" skierowanie na badania i spytałam, czy nie będzie problemu jeśli chciałby mi zrobić usg. Powiedziała, że jeśli będzie chciał to niech robi, przecież już minie 2 tygodnie także spokojnie, mam się nie martwić.

Chociaż w tym temacie pewnie też co lekarz to opinia :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o dokładnie jak mówi Justinka:) ja byłam na wizycie w 8t6dc i mam wpisane w karcie 8/9 tydzień
    więc Fasia wszystko gra:) będzie becikowe hihihi:)

OLA no kila razy to chyba nie biegasz co tydzień? w pierwszych tygodniach może nie było to takie istotne ale teraz im maluchy bardziej będą rosły tym bardziej mogą odczuwać promieniowanie ultrasonograficzne.
    ja też byłam kilka razy choćby podwierdzić sobie u dwoch lekarzy mój stan:) teraz uważam że wystarczy w zupełności raz w miesiącu::)
    ale co ciekawsze osoby mogą poczytać o tym więcej w necie:) ja poczytam bo ciekawy temat a może jakieś nowinki wyczytam w końcu 8 lat mnie temat nie interesował:)

Byłam pierwszy raz u lekarza potwierdzić ciąże zobaczyłam pęcherzyk tylko ale mój lekarz przestał przyjmować na nfz a nie był wcale dobrym specjalistą więc zrezygnowałam z niego, potem poszłam do drugiego na pierwszą wizytę i od tego czasu dwie rutynowe wizyty także od początku ciąży usg miałam robione 4 razy

relgwn15ds2ncxvn.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahaaa Robotka!! śliczny maluszek :) może będzie modelem/modelką, tak ładnie pozuje do zdjęć :P ahhh zazdroszczę takich widoków :)
    ale ja idę jutro, może tez już jakąś małą, cudowną istotkę zobaczę :)

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Olka no to ja mniej więcej tak samo:) 4 usg:)
    nie no czytam sobie ten net i w sumie wychodzi że usg wcale nie jest zagrożeniem żadnym dla dzidzia:) więc wychodzi że można częściej:)

KRYSTI bo 3 usg to minimum potrzebne:) a w PL będziesz w międzyczasie? będziesz chciała podglądać malucha???

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    nie no czytam sobie ten net i w sumie wychodzi że usg wcale nie jest zagrożeniem żadnym dla dzidzia:) więc wychodzi że można częściej:)

KRYSTI bo 3 usg to minimum potrzebne:) a w PL będziesz w międzyczasie? będziesz chciała podglądać malucha???

Ja jestem strasznie niecierpliwa i nie mogę się doczekać widoku Maluszka :) Teraz miesiąc czekania to dla mnie horror :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

Zapewne :) ja to panikara jestem ale cierpliwa :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w przyszły czwartek właśnie na założenie karty ciąży ale może pani dr będzie chciała mi zrobić usg to bym zobaczyła czy mój kochany Maczek urósł :D bo do 30.09 to jeszcze cały miesiąc :( Tyyyyyyle czekania :D

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki ide do gina na nfz. Podobno dobry gin , byłam u niego raz i dosyć rzeczowy jest. Jak spodoba się mojemu mężowi to zostaniemy przy nim. Szkoda mi kasy na prywatne wizyty i badania. W pierwszej ciąży przy 3 tyś przestałam liczyc ile kasy poszło.Niby w poniedziałek mam wizyte prywatną i ten prywatny gin jest przesympatyczny i w ogóle ale .... sama nie wiem. Czekam aż mąż syna ze szkoły przywiezie i jedziemy :)
    Trzymajcie kciuki.

Fasia, Krysti, Robotka1 lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga powodzenia i czekamy na wieści :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia:))

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówiłam się na NFZ na 10.09 a 11.09 mam wizytę u mojej gin z wynikami badań. Cholera ... To pewnie za późno żeby wtedy właśnie wykonać wszystkie zlecone badania prawda? Chyba jednak moje kombinowanie się nie uda i jutro pojadę zapłacić za wszystko :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic prysznic i do miasta ide pochodzić może jakąś bajere kupie do kuchni :))) i sweter mi się marzy zapisany fajny ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny umówiłam się na NFZ na 10.09 a 11.09 mam wizytę u mojej gin z wynikami badań. Cholera ... To pewnie za późno żeby wtedy właśnie wykonać wszystkie zlecone badania prawda? Chyba jednak moje kombinowanie się nie uda i jutro pojadę zapłacić za wszystko :(
    Pewnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:08

Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Pewnie ;)

Czyli, że co ? Że za późno czy uda mi się dostać wyniki do 11 września? Podejrzewam, że do odbioru będą w gabinecie, a na wizytę pewnie umówią mnie dużo później także jednak na nic moje kombinacje :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wam życzę by nie był taki jak wczoraj tylko lepszy :) no i powodzenia na wizytach mocno kciuki trzymam . Fasia nie panikuj wylizuj ,ja taka jak ty tez bym wszystko chciała mieć jak na talerzu wierz mi ale tu w uk tak nie ma i moja cierpliwość jest silna bo juz dawno bym poszła do lekarza i poprosiła o wszystko :D w poniedziałek mam wizytę o 16.00 jeszcze tylko pare dni .ah jejjj to czekanie to jak wieczność w Polsce to juz bym miała wszystko zrobione .bo Wojtek moj ordynator szpitala w Jeleniej gorze .ahhh

‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ