WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Kurczę, no i nie podolalam. :( Pierwsze podejście fo glukozy zakończone sromotna porażka. Wypilam to, w smaku nawet nie najgorsze, serio. Bez cytryny w końcu robiłam. Powiedziałam ok 20 minut zrobiło mi się leciutko niedobrze, raz odkaszlnelam i za drugim razem poszło. ;( Zwymiotowalam konkretnie. Dobrze, że woreczek miałam że sobą i chłopa. No i w środę powtórka. I jeszcze mam wielkiego siniaka po pobraniu i ręką mnie boli. :/
    Kurczę, zła jestem na siebie. Jak tego uniknąć nastepnym razem. :/ Dam cytryne, bo pielęgniarka tak poradzila ale nie wydaje mi się, żeby to na mdłości miało jakoś pomoc. :/ Leżeć, siedzieć czy co? :( Wkurzylam się, wróciłam i poszłam spac. :P

A z sikaniem też tak mam. I to od dawna niestety. Jak czuję, że będę kichac to zaciskam nogi ale niestety niewiele pomaga.

ojjjj biedna Ty :( Współczuję bardzo ... :/

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja chyba kupię jedną paczkę tych Dada Premium Newborn na wypadek, gdyby coś było nie tak z nimi. Wiele osób jest zadowolonych, z kolei koleżanka ostatnio mówiła że jej córkę podrażniały i musieli wymienić na happy, a też na dady byli bardzo nastawieni. W sumie biedronek wszędzie pełno, one są w stałej ofercie po 13,99 za 28 szt, żaden problem podskoczyć po więcej jak się już wypróbuje (a raczej wysłać tatusia ;))
    No ale tak to niestety jest ze wszystkimi pieluchami :( dopiero mała dupka zweryfikuje co i jak :( moja siostrzenica była uczulona na pampersy ale to dawne czasy byly i w tetrze siedziała, jeden siostrzeniec był uczulony na wszystkie poza huggies, a drugi też na pampery i huggies miał uczulenie a używali dady. Takich rzeczy się przewidzieć nie da :(

A ja chyba nie kupuję jedynek bo tak popatrzyłam, ze jedynki sa 2-5 kg a dwójki 3-6. To tylko kilosek różnicy.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:57

• misia83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza przeczyściła totalnie. Przez te 2h siedziałam albo w przedsionku, na zewnątrz było chyba z -10 tego dnia i ten chłodek mnie orzeźwiał, albo na wc w przychodni :p.

mantissa lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    shimmer - też mam tą aplikację :) Ja tam do lekarza chodzę co 4 tygodnie i za każdym razem mam usg, więc nie zamartwiam się o konkretne terminy za bardzo, bo i tak prędzej czy później zobaczę Dzida :)

liloe - no właśnie na wypadek uczulenia wezmę dwa rodzaje :)

mantissa - na pewno nie możesz o tym myśleć. Weź sobie coś do czytania, albo zajmij się rozmową z mężem. I siedź, nie chodź. Staraj się przeczekać. Jak mi jest niedobrze, to potrafię jakoś powstrzymać wymioty. Wyjątkiem były tylko te w I trymestrze. Nie myśl o tym, że to niedobre, że możesz się źle czuć, że możesz zwymiotować. I nie kaszl! :P
    Mi niby też robi ale taki ma sprzęt trochę średni chyba. Jak są te "wyjątkowe" badania czyli np połówkowe jeździłam na agatową i róznica jest taka, ze na tym sprzęcie na agatowej wiem co mi lekarz pokazuje a u niej nie wiem :) ogólnie to mam wrażenie, ze im większe dziecko tym bardziej się trzeba znać na usg zeby wiedzieć co akurat widać :)

mantissa lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nie kaszl to dobra rada. :) Tylko, że w zasadzie nie zdążyłam się nawet źle poczuć. I może rzeczywiście na leżąco będzie lepiej, na krzesełkach się rozłożę, bo w leżanki nie wierzę. :P Jak siedziałam, to nie myślałam o tym, tylko próbowałam drzemać. :P Czytać nie będę, bo mi wtedy jeszcze bardziej niedobrze, przynajmniej jak jadę samochodem, ale może w coś pogram na telefonie. :P Jak mi się przy drugim podejściu nie uda, to będę się martwić. :P

Ida, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Hej Marta :) - jak tam Twoja karuzelka? ja stanęłam w martwym punkcie i zabrakło mi weny do dalszego działania :)

U mnie dokładnie to samo :P Zabrakło mi pomysłu na to kółko, bo tak jak planowałam to się okazało do kitu pomysłem. Myślę, żeby kupić takie styropianowe kółko http://allegro.pl/ring-styropianowy-26-5cm-wianek-oponka-craft-sbn-i4926537233.html i z tego jakoś pokombinować. Moja wena chwilowo też się ulotniła.

CzaryMary lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe te twardnienia najpierw odczuwalam jako bezbolesne spinanie,brzuch w dotyku jak kamyk, macica zarysowana,ze jak przylozylam rękę to czułam ja. A później zaczęłam czuć takie krótkie mulace bóle przy tym napinaniu,cos jakby na biegunkę kilkunastosekundowe albo lekkie jak na okres, teraz jak zdarza się że mi twardnieje to tez takie cos czuje wlasnie,ale to dosłownie z 3-4 razy wczoraj,a nie jak w sylwestra 6 razy na godzinę

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyję - dzięki że pytacie :) wróciłam do domu, wcisnęłam tylko kromkę chleba i póki co sobie odpoczywam, bo po tej całej glukozie brzuch mnie zaczął bolec, jakoś tak dziwnie, inaczej..
    Mantissa współczuję powtórnego badania! Ja to jakoś dziś przeżyłam. Było ciężko, bo jak już mijały 2h to robiło mi się coraz bardziej niedobrze :/

Co do pieluch to mam póki co jedną paczkę DADA 1 i nie kupuję nic więcej. Mojej Przyjaciółki synek miał uczulenie własnie na dadę więc wolę nie robić zapasów. Ewentualnie kupię np pampersy żeby nie brakło :)

pytanie mam : kiedy mogę wyprać ciuszki żeby nie musieć robić tego drugi raz? Tylko weźcie pod uwagę, że mogę się rozpakować w każdej chwili :P

Ida lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia hehe :) wytrzymajmy chociaż do lutego :p ja piore w lutym,najpierw muszę je kupić :p zamówiłam juz trochę w Smyku i 5 10 15,czekam aż dojdą :)

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja mam plan do kwietnia! :D no przynajmniej do połowy marca wytrzymać, a od 15 marca będę spokojniejsza :) ale wiesz jak jest - plan planem, a dziecko wyjdzie jak będzie chciało :P
    Ciuszki mam już chyba wszystkie - dokupić muszę tylko jakieś czapeczki, niedrapki, skarpetki i półśpiochy i wsio :) ewentualnie cos na bierząco jak się okaże, że nie mam. No i właśnie nie wiem kiedy to prać żebym później nie musiała znowu, a nie chcę zeby też było za późno :P koszmar!

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia83 wrote:
    KasiaKwiatek, czy Ty przed zakupem mazałaś inne chusty? Chciała bym kupić tkaną z bambusem, ale się trochę waham. Od kiedy masz zamiar chustować? Ja chciałam jak najszybciej, ale koleżanka powiedziała że dopiero od 3-4 miesiąca.
    Rozmawiałam ze specjalistką od chustowania. Powiedziała, że praktycznie można od razu...no tak tygodniowe czy dwu to już na luzie. I najpierw sposób kołyskowy bo bezpieczniejszy i łatwiejszy do zawiązania a potem na żabkę w pionie :-)

Fasia lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja glukozę potraktowałam jak zadanie do wykonania. Nie było to przyjemne i generalnie spodziewałam się czegoś strasznego. I owszem, nie czułam się w 100% komfortowo. Ale te 2 godzinki można wytrzymać. Myślałam tylko o tym, że o powrocie do domu się położę i odpocznę. Mi tak buzowało w jelitach i strasznie się odbijało tą glukozą przez cały czas. Nie mogłam sobie pozwolić na wymioty, bo w poczekalni pełno ludzi, a łazieneczka malutka była. Poza tym wszyscy ci ludzie gapili się jak piłam ten roztwór i pilnowali mnie wzrokiem. Dziwne to trochę było, ale olałam wszystko i po prostu przeczekałam :)

A ile dzisiaj ludzi bylo w LOMIE to głowa mała! Pełna poczekalnia, nie było nawet miejsc stojących, trzy gabinety czynne, a ludzi i tak mnóstwo. Było na 4 na glukozę :D ja swoją wypiłam akurat w zabiegowym także nikt się nie gapił na szczęście.
    Moją myślą było właśnie, ze jak zwymiotuję to będę musiała powtarzać badanie także trzymałam się dzielnie :P

Ida lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia ja planuję 16 marca urodzic :D

malinka1984 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia - kiedy wyniki? Sprawdzasz w systemie? Masz konto?

Wynik po 15. Tak, mam konto więc sobie sprawdzę, a pojadę odebrać na dniach. Wizytę mam w poniedziałek więc na spokojnie :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Czemu 16 marca ? :D ja najlepiej po 2 kwietnia - niech się dzieje wola nieba :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pojutrze wizytę kombajn ;) mierzenie szyjki,usg - chce znać wagę i wymiary Alicji, dowiem się co dalej z moim wynikiem wskazującym na cukrzycę. Także ważna wizyta :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Why ?? :)

‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ