WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 13:28

Fasia, KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia a tak jakoś wydaje mi sie,ze wtedy urodze :p to już 38 skończony tydzień będzie,wiec ok :) a w wielką sobotę wolałabym być juz z dzieckiem niż rodzic w święta ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe dostałam na izbie przyjęć na to nospe forte 3 razy po 1, magnez 3 razy po 1 i luteine dopochwowo. Te skurcze skrocily mi szyjke do 25 mm,a miałam 43 mm 3 tyg temu. W środę idę znowu na mierzenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia a tak jakoś wydaje mi sie,ze wtedy urodze :p to już 38 skończony tydzień będzie,wiec ok :) a w wielką sobotę wolałabym być juz z dzieckiem niż rodzic w święta ;)

Ja zaczynam 38tc dopiero 30 marca ale 16marca zaczynam 36tc więc dla mnie to i tak długo także od tego dnia będę już dużo spokojniejsza :)) ale damy radę do kwietnia!!

hwesta lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Witajcie kobity :)

Krysti, Ola - mnie też bolą plecy, spojenie to już od 15 tc, ale od kilku dni właśnie boli mnie miednica i też jak śpię, jak leżę na boku. Te "zawiasy" w biodrach właśnie...

Misia - ja szukam właśnie szarego łóżeczka i to, które pokazałaś jest jedyne, jakie znalazłam, bo teraz większość białych... Ale nie wiem czy się zdecyduję, bo mi zależy na tym, żeby wszędzie szczebelki były takie same, a tu te krótsze boki są bardziej zabudowane. Mam takie same ustawienie sypialni, tylko jest większa. I łóżeczko też będzie stało w tym samym miejscu, tylko że ja szafki nocnej nie muszę likwidować. A powiedz - u Ciebie łóżeczko będzie stało bokiem? Czy frontem do Waszego łóżka?

A ja dziś mam wizytę :) O 17 :) Z tej okazji się zważyłam rano i mam... +0,5 kg! Nie wierzę, bo kto by pomyślał, że w 7 miesiącu ciąży prawie nic nie przytyję! A po świętach myślałam, że na pewno już będzie więcej, poza tym jakoś szczególnie nie oszczędzam się z jedzeniem i pozwalam sobie na wiele. Tuż po świętach ważyłam się u Rodziców i miałam już +1-1,5kg, ale cierpiałam wtedy na ciężkie zaparcie, jak zeszło, to jednak jest mniej :)
    Ida mnie nawet miednica boli jak spie i dupa nogi czuje się jak stara babcia.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja tam mogę rodzić w święta nawet :) dla takiego wydarzenia jak poród jestem w stanie zdzierżyć ten brak świąt. Poprzednie były kijowe, bo straciłam bliźniaki, te za to byłyby cudowne, mimo że w szpitalu :) Wychodzę z założenia, że dziecię zdecyduje samo. No chyba, że moja Mała się nie fiknie i będzie cesarka na termin ;)

Ja mam to samo podejście - święta w szpitalu nie są dla mnie problemem. W zasadzie mam to gdzies kiedy urodzę byle w kwietniu hihi :D no i nie 1 kwietnia !!! Jakoś nie chcę rodzić w Prima Aprilis, a gdzieś podświadomie czuję, że Julek to taki jajcarz będzie i jeśli nie wyjdzie dużo za dużo wcześniej to mi tego psikusa zrobi z początkiem kwietnia :P Najważniejsze aby był zdrowy !!

KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia Lilou super napisała wyjęła mi z ust :-) przygotuj sobie ze 4 body, kaftaniki, śpiochy i do folii, przecież nic się z tym nie stanie, nie zakurzy się a będziesz gotowa w razie Wu. Resztę później, ja zamierzam się wziąć za to na przełomie lutego/marca. Poczekają sobie spokojnie pod przykryciem w komodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:44

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ida Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 22:57

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 8 kwietnia czuje ze w marcu urodze ale wole do konca tak jak termin wskazuje nawet moge tydzien po ridziç nie ma roznicy juz dla mnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech dziecko się rozwinie jak nalezy nie chcem wczesniaka naprawde .

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek dzięki, chyba tak własnie zrobię :) w zasadzie nie potrzebuję mieć rzeczy do szpitala, bo szpital zapewnia bieliznę noworodkową ale po kilka sztuk tych podstawowych rzeczy nie zaszkodzi mieć :)

Liloe no w zasadzie to racja, że to charakterystyczna data :) Ale ja mam wizję, że jak napiszemy wlaśnie wtedy smsy znajomym, że się Julek urodził to pomyślą, że to żart hihi :D W sumie jakiejś tragedii nie będzie no ale jakbym miała wybierać to wolę 2 kwietnia :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg dowiem się wsio teraz 19go bardzo bym chciala naturalnie rodzic i w wodzie ,w ksiązeczce mam wpisane ze chcem rodzic w basenie :) zobaczymy co doktorek powie juz wyniki serducha bedzie mial pezed oczyma takze bedzie mial co mówic.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia, sprawdzaj już teraz te wyniki, ja o tej porze chyba już miałam :)

Mam wynik morfologii i moczu. Więc czekam jeszcze na CRP i glukozę :) niestety za wcześnie ... ależ jestem ciekawa! Miałam krzywą robioną już dwa razy i zawsze wyniki był dobre, chyba bym padła jakby się teraz okazało, że mam za wysoki wynik..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Niech dziecko się rozwinie jak nalezy nie chcem wczesniaka naprawde .

Żadna kobieta nie chce mieć wcześniaka niestety to nie od nas zależy jak się ciąża potoczy. tzn nie do końca mamy na to wpływ ...

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Żadna kobieta nie chce mieć wcześniaka niestety to nie od nas zależy jak się ciąża potoczy. tzn nie do końca mamy na to wpływ ...
    Pewnie ze tak ,kazda inaczej przechodzi ciąze .

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Dziś mnie aplikacja moja ciąża poinformowała, ze za badanie 28-30 tydzień trzeba zapłacić samemu ale badaniem refundowanym przez nfz i zalecanym przez lekarzy jest usg 36-37 tc. Słyszałyście coś o tym?
    Tak jest dokładnie dlatego my teraz w 30 tyg na ostatnie genetyczne usg idziemy prywatnie-180 zł kiszt a już usg 36-37 jest za free ale to juź tylko jest poglądowe o stanie łożyska i ułożeniu dziecka bo maluch jest za duży na inne pomiary więc się tego nie wykonuje.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza okazem zdrowia byłam. A w ciąży co chwile cos - to szyjka sie skraca, to kolka nerkowa i teraz jeszcze cukrzyca. Nie mamy wpływu na większość rzeczy. A powiedzcie mi o co chodzi z nisko schodzacym lozyskiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:57

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Hwesta jak wyglądają te twardnenia? Moje niby nie bolały, ale były takie nieprzyjemne jakby mi ktoś paskiem zacisną brzuch na wysokości pępka i niestety bez wyciszaczy się nie obyło

Ja właśnie wczoraj tak miałam nie twardnial mi cały brzuch tylko miejscami albo właśnie zaciskanie na wysokości pępka. Ja to zauwazylam ze zrobiło mi się tak jak Kały zaczął się intensywniej ruszać. Wzielam nospe magnez i do przyszłego piątku do wizyty muszę wytrzymac

relgwn15ds2ncxvn.png
‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ