X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ?.. pytanie mam : kiedy mogę wyprać ciuszki żeby nie musieć robić tego drugi raz? Tylko weźcie pod uwagę, że mogę się rozpakować w każdej chwili :P
    U mnie jest ten sam dylemat bo możemy się rozpakować orzed terminem ale ja pranie planuje na początek lutego,teraz ubranka mam poprane ale w normalnym proszku no i nie prasowane.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no nie wiem Malinka. Ja owszem chodzę prywatnie do Medicover i tam za nic nie płacę, ale chodzę równolegle na nfz do przyszpitalnej przychodni i mam wyznaczone usg na 11.02 oczywiście bezpłatne a będzie to przełom 30/31tydzień

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja planuję 16 marca urodzic :D
    ja 23.03 na 32 urodziny męża :D

hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Tak jest dokładnie dlatego my teraz w 30 tyg na ostatnie genetyczne usg idziemy prywatnie-180 zł kiszt a już usg 36-37 jest za free ale to juź tylko jest poglądowe o stanie łożyska i ułożeniu dziecka bo maluch jest za duży na inne pomiary więc się tego nie wykonuje.
    Ja prywatnie płacę 250 więc trochę sporo. A wiecie gdzie w Luxmedzie w Warszawie jest dobre usg?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie badania prywatnie więc nie wiem, które są darmowe na nfz a które nie :)

Hwesta u nas byl problem z zajściem, staraliśmy się ponad 2,5 roku więc ja pod względem płodności do okazów zdrowia nie należałam. Zresztą zachodząc w ciążę miałam świadomość wszelkich komplikacji, które pojawiły się wszystkie póki co. No ale jak to mówiłam - mogę wymiotować, leżeć przez 9 miesięcy itd bylebym tylko zaszła w ciążę i urodziła dzidziusia :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tylko chciała oby w kwietniu, to taki fajny wiosenny miesiąc a marzec jeszcze zimowy... :-P a i tak będzie to niezależne ode mnie :-D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety toz to forum kwietniówkowe, więc każda rodzi w KWIETNIU :) nie ma innej opcji :)

A tak na poważnie to dzieciaki zrobią i tak i tak po swojemu. Życzę każdej aby siedziały i dojrzewały w brzuchach jak najdłużej.

Aaa ostatnio zauważyłam u siebie kropelkę mleczka... ależ dziwny widok :)

shimmer_lip, Fasia, Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    U mnie jest ten sam dylemat bo możemy się rozpakować orzed terminem ale ja pranie planuje na początek lutego,teraz ubranka mam poprane ale w normalnym proszku no i nie prasowane.

Ja zrobię tak jak dziewczyny doradziły - wypiorę tylko kilka sztuk potrzebnych na pierwszych np dwa dni życia dziecka. W szpitalu zapewniają ubranka dla noworodka więc nie będę raczej brać niczego swojego. Tylko coś na wyjście, a później sobie popiorę resztę jakby oczywiście Julek się szybciej urodził. A jak grzecznie poczeka do kwietnia czy tam marca to już pod koniec lutego wypiorę całą resztę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Kobiety toz to forum kwietniówkowe, więc każda rodzi w KWIETNIU :) nie ma innej opcji :)

A tak na poważnie to dzieciaki zrobią i tak i tak po swojemu. Życzę każdej aby siedziały i dojrzewały w brzuchach jak najdłużej.

Aaa ostatnio zauważyłam u siebie kropelkę mleczka... ależ dziwny widok :)
    O i to podejście mi się podoba :) wszystkie małe będą piekne, zdrowe i donoszone :)

hwesta, Ola89, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja też już siarę zauważyłam :-D wspomnienia wróciły :-D faaaajnie

hwesta, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio panicznie zaczelam bać ze wczesniej urodze a teraz jak te skurcze się zaczęły to juz w ogóle. Oby mały siedział w brzuszku do końca...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi_85 odezwij się! Dawno nie zagladalas!

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 nie panikujmy,damy rade :) ja też mam złe myśli przez te skurcze,ale z nie takimi rzeczami dziewczyny donoszą ciaze

Fasia, Ola89 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie ubranek planuje na początek marca jak juz się do rodziców przeprowadzimy. Mnie jeszcze przeprowadzka w lutym czeka jakoś się jej boje ale damy rade :) żeby ten styczeń zlecial to dzieciaki będą juz duże :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://deser.pl/deser/1,111858,17205877,Tak_wygladaja_zwierzeta_w_lonie_matki__Te_zdjecia.html

Ale słodziaki :) już to kiedyś widziałam ale teraz przez hormony jeszcze bardziej mi się podobają :)

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ola89 nie panikujmy,damy rade :) ja też mam złe myśli przez te skurcze,ale z nie takimi rzeczami dziewczyny donoszą ciaze

Masz racje :) tylko pozytywne myślenie nas uratuje :)

A ile razy dziennie bierzesz nospe?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna ostatnio powiedziała, że byle do 31 tyg, później byle do 35 i juz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 3 razy nospe forte,czasem zdarza się że 4 razy

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Czyli trzymamy się i lezymy do końca stycznia a później lutego a w marcu szalejemy :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Ja jak wejdę w 31 tydzień to przez 4 tygodnie leżę i się nie ruszam, bo to 8 miesiąc, a w nim wolałabym nie rodzić. Moja gin też mówiła, że to taki "najgorszy" czas na rodzenie, bo dzieciaczki mają bardzo słabe płucka, słabo rozwinięte i pojawia się niewydolność oddechowa itd.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ