WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    ?.. pytanie mam : kiedy mogę wyprać ciuszki żeby nie musieć robić tego drugi raz? Tylko weźcie pod uwagę, że mogę się rozpakować w każdej chwili :P
    U mnie jest ten sam dylemat bo możemy się rozpakować orzed terminem ale ja pranie planuje na początek lutego,teraz ubranka mam poprane ale w normalnym proszku no i nie prasowane.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no nie wiem Malinka. Ja owszem chodzę prywatnie do Medicover i tam za nic nie płacę, ale chodzę równolegle na nfz do przyszpitalnej przychodni i mam wyznaczone usg na 11.02 oczywiście bezpłatne a będzie to przełom 30/31tydzień

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Fasia ja planuję 16 marca urodzic :D
    ja 23.03 na 32 urodziny męża :D

hwesta, Fasia lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Tak jest dokładnie dlatego my teraz w 30 tyg na ostatnie genetyczne usg idziemy prywatnie-180 zł kiszt a już usg 36-37 jest za free ale to juź tylko jest poglądowe o stanie łożyska i ułożeniu dziecka bo maluch jest za duży na inne pomiary więc się tego nie wykonuje.
    Ja prywatnie płacę 250 więc trochę sporo. A wiecie gdzie w Luxmedzie w Warszawie jest dobre usg?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie badania prywatnie więc nie wiem, które są darmowe na nfz a które nie :)

Hwesta u nas byl problem z zajściem, staraliśmy się ponad 2,5 roku więc ja pod względem płodności do okazów zdrowia nie należałam. Zresztą zachodząc w ciążę miałam świadomość wszelkich komplikacji, które pojawiły się wszystkie póki co. No ale jak to mówiłam - mogę wymiotować, leżeć przez 9 miesięcy itd bylebym tylko zaszła w ciążę i urodziła dzidziusia :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tylko chciała oby w kwietniu, to taki fajny wiosenny miesiąc a marzec jeszcze zimowy... :-P a i tak będzie to niezależne ode mnie :-D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety toz to forum kwietniówkowe, więc każda rodzi w KWIETNIU :) nie ma innej opcji :)

A tak na poważnie to dzieciaki zrobią i tak i tak po swojemu. Życzę każdej aby siedziały i dojrzewały w brzuchach jak najdłużej.

Aaa ostatnio zauważyłam u siebie kropelkę mleczka... ależ dziwny widok :)

shimmer_lip, Fasia, Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    U mnie jest ten sam dylemat bo możemy się rozpakować orzed terminem ale ja pranie planuje na początek lutego,teraz ubranka mam poprane ale w normalnym proszku no i nie prasowane.

Ja zrobię tak jak dziewczyny doradziły - wypiorę tylko kilka sztuk potrzebnych na pierwszych np dwa dni życia dziecka. W szpitalu zapewniają ubranka dla noworodka więc nie będę raczej brać niczego swojego. Tylko coś na wyjście, a później sobie popiorę resztę jakby oczywiście Julek się szybciej urodził. A jak grzecznie poczeka do kwietnia czy tam marca to już pod koniec lutego wypiorę całą resztę :)

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Kobiety toz to forum kwietniówkowe, więc każda rodzi w KWIETNIU :) nie ma innej opcji :)

A tak na poważnie to dzieciaki zrobią i tak i tak po swojemu. Życzę każdej aby siedziały i dojrzewały w brzuchach jak najdłużej.

Aaa ostatnio zauważyłam u siebie kropelkę mleczka... ależ dziwny widok :)
    O i to podejście mi się podoba :) wszystkie małe będą piekne, zdrowe i donoszone :)

hwesta, Ola89, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja też już siarę zauważyłam :-D wspomnienia wróciły :-D faaaajnie

hwesta, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio panicznie zaczelam bać ze wczesniej urodze a teraz jak te skurcze się zaczęły to juz w ogóle. Oby mały siedział w brzuszku do końca...

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi_85 odezwij się! Dawno nie zagladalas!

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 nie panikujmy,damy rade :) ja też mam złe myśli przez te skurcze,ale z nie takimi rzeczami dziewczyny donoszą ciaze

Fasia, Ola89 lubią tę wiadomość

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pranie ubranek planuje na początek marca jak juz się do rodziców przeprowadzimy. Mnie jeszcze przeprowadzka w lutym czeka jakoś się jej boje ale damy rade :) żeby ten styczeń zlecial to dzieciaki będą juz duże :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://deser.pl/deser/1,111858,17205877,Tak_wygladaja_zwierzeta_w_lonie_matki__Te_zdjecia.html

Ale słodziaki :) już to kiedyś widziałam ale teraz przez hormony jeszcze bardziej mi się podobają :)

Fasia, CzaryMary lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ola89 nie panikujmy,damy rade :) ja też mam złe myśli przez te skurcze,ale z nie takimi rzeczami dziewczyny donoszą ciaze

Masz racje :) tylko pozytywne myślenie nas uratuje :)

A ile razy dziennie bierzesz nospe?

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna ostatnio powiedziała, że byle do 31 tyg, później byle do 35 i juz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 3 razy nospe forte,czasem zdarza się że 4 razy

• Ola89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Czyli trzymamy się i lezymy do końca stycznia a później lutego a w marcu szalejemy :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:

Ja jak wejdę w 31 tydzień to przez 4 tygodnie leżę i się nie ruszam, bo to 8 miesiąc, a w nim wolałabym nie rodzić. Moja gin też mówiła, że to taki "najgorszy" czas na rodzenie, bo dzieciaczki mają bardzo słabe płucka, słabo rozwinięte i pojawia się niewydolność oddechowa itd.

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 1799 1800 1801 1802 1803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ