X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po intensywnym dniu, uff padam :)

Ja dzisiaj byłam m.in. w smyku, ponieważ jutro idziemy na imprezę urodzinową do mojego chrześniaka [4 lata] i wszystko by było ok... ale co kupić dziecku które totalnie wszystko ma... kupę zabawek, książeczek, również ciuchów, ech ciężko było się na coś zdecydować :)
    A żeby było śmieszne, ta impreza jest w typowej bawialni - kulkolandii ;) no i fajnie, bo to impreza dla dzieci :) ale kurcze start o 10! rano! masakra, jak tu wstać hehe ;)

Ale co do jutrzejszej kawy Idy to zgadzam się z dziewczynami :) słodycze nie, bo różnie to bywa... a jakieś drobne zabawki zawsze na plus :)

Ida lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zgage..pierwszy raz w tej ciazy a nic nie jadlam od obiadu bo zostawiam miejsce na sernik jak polewa ostygnie :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Witam się po intensywnym dniu, uff padam :)

Ja dzisiaj byłam m.in. w smyku, ponieważ jutro idziemy na imprezę urodzinową do mojego chrześniaka [4 lata] i wszystko by było ok... ale co kupić dziecku które totalnie wszystko ma... kupę zabawek, książeczek, również ciuchów, ech ciężko było się na coś zdecydować :)
    A żeby było śmieszne, ta impreza jest w typowej bawialni - kulkolandii ;) no i fajnie, bo to impreza dla dzieci :) ale kurcze start o 10! rano! masakra, jak tu wstać hehe ;)

Ale co do jutrzejszej kawy Idy to zgadzam się z dziewczynami :) słodycze nie, bo różnie to bywa... a jakieś drobne zabawki zawsze na plus :)
    no w Anglii to kupilabym GIFTCARD za jakas symboliczna kwote to dzieciaczek poszedl by z mama i sam wybral co chce...ale w polsce tez sa takie? nie mam pojecia..mnie w polsce od 11 lat ponad nie ma.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie klade bo sie napracowalam dzisiaji znow od za dlugiego siedzenia boli krzyz i brzusio sie napina :( papapapapa..bede o 6/7 rano jak zawsze :D

Fasia, hwesta lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia mnie też strasznie bola, leżenie nawet nie pomaga,uroki ciazy... coraz gorzej z tymi plecami,no ale mamy trochę kg z przodu

• Lali Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej boli lewy bok, jak spie na nim to spoko ale w dzien nie moge usiasc kierujac sie na lewa strone bo mnie tam rwie :( Marudki z nas :P

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W swoim gronie możemy marudzić :))
    Mnie dziś bolal prawy bok jakby nerki ale to raczej nie one.. pewnie to tylko plecy. Fakt teraz mamy kilka kg wiecej poza tym cale dnie spedzam w pozycji pol lezacej na lozku co dodatkowo daje w kosc mojemu kręgoslupowi :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wyjątkowo dużo siedziałam, pewnie dlatego boli. Bo najczęściej leżę ;) jutro znowu o 16 mamy wyjście...znowu imieniny i to w pizza hut festiwal pizzy... ale ja sobie daruje,zamowie kawe:p

• Fasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta hihi nie skusisz sie na pizze? :P

Ja też jak dużo siedzę to kręgosłup mi w tylek wchodzi..

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie znając życie skusze się na z 2 kawałki na cienkim cieście :( jak mi podadza z rukola albo ze szpinakiem to nie odmowie:( max 4 :p ale najem się golabkami przed wyjściem żeby mnie nie kusilo:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 20:54

Fasia lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    no w Anglii to kupilabym GIFTCARD za jakas symboliczna kwote to dzieciaczek poszedl by z mama i sam wybral co chce...ale w polsce tez sa takie? nie mam pojecia..mnie w polsce od 11 lat ponad nie ma.
    Tak są tego typu karty, ale stwierdziliśmy że lepiej coś kupimy, będzie konkretna rzecz od nas, bo na brak kasy też nie narzekają...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Wercia to ja juz chce przepis na ta polewe! :) no i jutro czekam na zdjecia brzusia :)))

Strasznie bola mnie plecy. Miejsca sobie znalezc nie moge.. :(
    na polewe:
    do rondelka wlac 2 lyzki mleka, 3-5lyzek cukru ( zalezy jak slodkie chcesz :D ), 50gr margaryny , 2 lyzki kakao ciemne...wszytsko zagotowac, zostawic lekko do przestygniecia..polac na ciasto, rozsmarowac i gotowe...fasia ten sernik dobrze trzeba ostudzic i pow wlozyc do lodowki na cala noc najlepiej :D super sie sprawdza przy dzieciach..nadaje sie do foremek, do muffinek, do wszystkiego w sumie...ja tez jestem beztalenciem w dziedzinie pieczenia ale moje chlopaki uwielbiaja ten sernik. mozesz go dac na kazda blaszke...nawet wieksza..wyjdzie troszke cienszy ale za to szybciej ostygnie :D :D

znalazlam super stronke zprzepisami dla mam karmiacych piersia..ja nie bede nic ograniczac chyba ze zauwaze cos niepokojacego..bede chciala zapisywac to co jem i reagowac od razu w razie co...mam zamiar wprowadzic kilka z tych przepisow a jest ich mnostwo...w sumie wiekszosc to koktajle ale bardzo zdrowe...na pewno wspomoga odchudzanie po ciazy i wartosciowe mleko i witaminy dla maluszka :D moze sie, ktores z was tez przyda :D

http://babyonline.pl/,przepisy,r9t0.html?attributes[0]=3&show_empty=1

ps...mialam isc spac, ale moj dalej na playce gra menda a nie chce mi sie samej klasc ;D

Lali, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia juz spac chcesz isc :)? Jeszcze mloda godzina :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze wstawac co 5-10min i cos robic dlatego was zostawiam co chwile..boli mnie kosc ogonowa i plecy...a jak posiedze dluzej to tez ten bol miesiaczkowy sie zaczyna..musze chyba za mocno spinac brzuch przy siedzeniu, moze dlatego ze mam bardzo niska sofe tak podejrzewam :) zaraz mi sie pierwsza partia ubranek wywiruje :D w sumie wypralam na razie 2 kocyki, 2 spiworki, 2 myjki...bo te rzeczy sa w 30 stopniach tylko, nie wiem dlaczego, ale sugeruje sie metka.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, tak Was podczytuje , w koncu nadrobilam. Ja mimo ze powinnam sie wyspac, spalam dlugo i bez przerwy to jakos tak srednio sie czuje, glowa mnie boli od ranna, nie wiem czy to kwestia pogody czy faktu ze chyba po raz pierwszy od sierpnia wstawalam "na budzik" bo szlismy do tej SR. Fajnie, sympatycznie bylo nawet, jakichś hitow sie nie dowiedzialam, ale moj maz wyjatkowo uswiadomiony : P, zadowolony mowi ze ciekawe to nawet bylo, oczywiscie zadawal najwiecej pytan, ale moja gadula tak zawsze ; ). Jutro tez idziemy i znowu budzik echh. A i chyba sprzedalam swoj samochod dzisiaj, tak sie przymierzalismy od dawna i jakos przypdakiem sie udalo prawdopodobnie, ale juz nie wiem czy sie ciesze, sentyment mam do niego albo to te hormony...znowu.

sylvia007 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wercia juz spac chcesz isc :)? Jeszcze mloda godzina :)
    oj wiem, ale wstalam o 5 rano dzisiaj, do 11 mialam juz zrobione zakupy, podroz do banku zaliczona i zrobiony obiad na pozniej..o 12.00 wyjechalismy do pracy do 17.00..w domu obiad dokonczyc, zrobilam sernik, wysprzatalam domek..i padam na ryjek :D a jutro jeszcze do pracy :(
    w sumie jak zasne teraz to tez do 5/6 bede spac..jak usne o polnocy to tez sie tak budze..przyzwyczailam sie..nawet jak mamy wolne i chce pospac dluzej to i tak sie busze o tej godzinie.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też bywa duszno?

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    hello, tak Was podczytuje , w koncu nadrobilam. Ja mimo ze powinnam sie wyspac, spalam dlugo i bez przerwy to jakos tak srednio sie czuje, glowa mnie boli od ranna, nie wiem czy to kwestia pogody czy faktu ze chyba po raz pierwszy od sierpnia wstawalam "na budzik" bo szlismy do tej SR. Fajnie, sympatycznie bylo nawet, jakichś hitow sie nie dowiedzialam, ale moj maz wyjatkowo uswiadomiony : P, zadowolony mowi ze ciekawe to nawet bylo, oczywiscie zadawal najwiecej pytan, ale moja gadula tak zawsze ; ). Jutro tez idziemy i znowu budzik echh. A i chyba sprzedalam swoj samochod dzisiaj, tak sie przymierzalismy od dawna i jakos przypdakiem sie udalo prawdopodobnie, ale juz nie wiem czy sie ciesze, sentyment mam do niego albo to te hormony...znowu.
    te lekcje to chyba najwiecej wlasnie dla facetow sie przydaja :D co do samochodu..to tez tak mialam ostatnio..maz chcial land rovera no i kupilismy..ale ja mialam swojego pt cruisera czarnego..palil jak smok ale jaka wygoda :D strasznie mi sie podobal..wdalszym ciagu jak widze na drodze podobny to az mnie sciska :) w sumie land rover wiekszy, fajniejszy, oszczedniejszy ale jakos sentyment zostal :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Czy wam też bywa duszno?
    oj tak...nie znosze jak maz za mocno nagrzeje pokoj! od wazy 60kg przy 185 wzrostu, zero tkanki tluszczowej i mu zimno a ja dysze, sapie i nie moge oddychac..juz przetlumaczylam :D albo jak leze na wznak

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA bywa, chociaz jeszcze jakos dotkliwie tego nie odczuwam, ale mysle ze takie uroki naszego stanu i lepiej nie bedzie
    WERONIKA no dokladnie, bardziej dla facetow te zajecia ale fajnie, bo mysle ze sam by tyle nie poczytal bo nie ma czasu a jak ktos juz mowi , dosc ciekawie trzeba przyznac, to fajie sie slucha. Co prawda polozna sie smiala ze zrobi przerwe jak panowie zaczna przysypiac, a oni wszyscy oczy jak 5 zl , nikt znudzony sie nie wydawal.
    No trzeba sie umiec rozstac z pewnymi rzeczami, tzn gdybym ja miala podejmowac decyzje to pewnie bym sie nie zdecydowala : P ale maz mnie przekonal , ze w sumie tylko zajmuje miejsce na podjezdzie, ja i tak jezdze niewiele teraz, jak juz to naszym"rodzinnym" bo nowszy i wygodniejszy a maz sluzbowym a moj biedak stoi, tylko trzeba bylo go utrzymywac, a nieuzywany samochod niszczeje. Jak wroce do pracy to rozejrzymy sie za jakims nowym dla mnie. Wszystko to brzmi madrze ale i tak mi przykro, jutro musze zrobic jakies fotki na pamiatke :).

weronika86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 2115 2116 2117 2118 2119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ