X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boli w pachwinach i pod kolanem. A tam trochę cięzko masować, ale spróbuję. Może rzeczywiście mały się przekręcił i gdzieś naciska, bo od trzech dni tak mam. Albo faktycznie ten potas. No nic. Dobrze, że mnie ból na razie w nocy nie budzi, tylko w dzień. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytane:
    "Męczące i bolesne skurcze łydek, to częsta dolegliwość, na którą skarżą się kobiety w III trymestrze ciąży. Powody skurczów mięśni łydek w okresie ciąży mogą być różne. Najczęściej wymienia się zaburzenia elektrolitowe w organizmie ciężarnej (zwiększa się wtedy zapotrzebowanie na magnez), ucisk macicy na nerwy ścian miednicy czy zaburzenia w odpływie krwi z nóg, np. z powodu długotrwałej pozycji stojącej lub siedzącej. By tego uniknąć, w czasie ciąży warto zadbać o dietę bogatą w odpowiednie pierwiastki mineralne."

Ale słyszałam też gdzieś że długość takich skurczy mówi o tym czy to brak magnezu czy potasu. Tylko niestety nie pamiętam jak to było :/

EDIT: właśnie doczytałam że to w pachwinach i pod kolanem :/ Myślę że dzidź po prostu uciska na jakiś nerw :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 23:42

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jestem dziś pierwsza :)
    Mąż pracował wczoraj w dużym syfie - ogarnial szlakę ze strychu i wate szklana. Mial na ustach maske bo przy Jego astmie bez niej bylaby katastrofa ale nie mial okularow ochronnych na oczach. No i teraz ma cale spuchniete oczy, wyglada jak po pobiciu, bola, pieka, cos w srodku kluje, pol nocy przez to nie spal.. nie wiem jak pomoc. Czy ktoras z Was ma pomysly? :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mnie Liloe ubiegla :)
    Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu z tego, że dziecko jest aktywne w ciągu dnia, a w nocy śpi. Podobno pory aktywności po porodzie zostają takie same :) mój Julek budzi się po 5 wtedy kiedy ja wstaje do wc. Później po 11 po śniadaniu da znać, że jjest. W ciągu dnia cisza i dopiero jak się kładę koło 23-24 spac to wtedy odstawia największe akrobacje :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasia jesli pracowalprzy wacie poszlabym do okulisty, ona sie moze babrac w oku...liloe ja mam to samo..moja spi tylko w nocy :D a w brzuchu takie rzeczy wyprawia, ze az sie boje co bedzie jak bedzie wieksza :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym do okulisty od razu dziś to pewnie na pogotowie mam doświadczenie mojego mężowi dwa razy już się wbijaly jakieś opilki i kończyło się na pogotowiu ale patrzę ze nie ma Fasi to pewnie tak zrobili

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To teraz ja poproszę o pomoc. Jutro idziemy na kawę do kolegi męża z pracy, który ma żonę i dwoje dzieci - 2 dziewczynki - 3 lata i 4 miesiące. Nie znam tych ludzi, nigdy ich na oczy nie widziałam, ale bardzo chcą, byśmy ich oboje odwiedzili.
    Nie wypada tak z pustymi rękami przychodzić, więc co kupić? Myślę oczywiście o dzieciach.
    Ida jak dzidzius ma 4 mies to moze nalegaja na wspolna wizyte bo chcę Wam cos po nim oddac?? Więc kup cos fajnego na wszelki wypadek:)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki
    Jeju ale miałam dzień wczoraj... Goście przyszli o 19...siedzieli do północy. Niby nie jakoś długo ale było 10 osób, głośno, zamieszanie, kupę żarcia znieśli (swoja drogą pyszne było). Ale i wódy sporo, panowie opijali Mikiego, nasze mieszkanie i parę innych argumentów sobie wymyślili :-D w sumie grzecznie i wesoło bylo, ale jak przyszło do wychodzenia i żegnania to trwało to 40 minut...strzemiennego pili 5 razy :-P ja już się poddałam i sprzatałam spokojnie. Teraz mój K odsypia ale zaraz go zwlokę niech niedzielną jajówkę robi :-D i z psem na długi spacer...kara musi być
    Koniec imprez, już nie mam siły na takie spędy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:24

liloe, Ewelcia, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Liloe mi się wydaje, że moje dziecko wcale nie śpi. Cały dzień mnie kopie, nawet jak chodzę i coś robię tobą czuje kopy i rozpychanie a w nocy to co jakiś czas mnie budzi... kiedy on spi??

Musze się wygrzebac z łóżka bo mi w brzuchu burczy :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a moja mala to kopnie od czasu do czasu chyba tylko po to żeby dac znac że u niej ok. Kiedys w nocy mnie ostro atakowala a teraz od kilku dni spokoj, nie wiem czy mam się cieszyc że mam spokojne dziecko czy zaczac się martwic że cos jest u niej nie tak:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) KasiaKwiatek my wczoraj byliśmy na imieninach od 14 do 19 i powiem Ci,ze dość mocno czuje skutki... w nocy spać nie moglam,plecy bolaly,brzuch się stawiał, generalnie nie mam siły na takie wyjścia niestety:( a dziś kolejne do pizza hut- znów imieniny ale sobie daruje chyba... bo to za dużo jak dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Hwesta ja po wczorajszym dzisiaj bunt. Posprzątane mam, więc leżę i odpoczywam. Brzuch mi się spisał wczoraj mocniej i częściej. Miki słyszał hałas i zamieszanie bo kręcił się cały czas, kopał i wpychał, też miał dosyć. Dzisiaj odpoczywamy oboje, on spokojny w nocy i teraz też cichutki...też odsypia balangę ;-)

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek moja Ala to samo kopala przy halasie jak szalona! Dziś na obiad mam golabki od tesciowej,wiec tez laba... mam nadzieje, ze się nie obraza ze nie przyjdę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że nie! A Ty się tym nie przejmuj
    Ja mam kupę jedzenia z imprezy jeszcze bo zostalo...głównie poszli w picie :-P

hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie jeszcze z łóżka. Moje dzieci za to w nocy całkiem ładnie śpią. Czasem czuję rozciagajie i kopy jak zbyt gwałtownie sie przekrece ale szybko zasypiaja. Mam nadzieje ze po porodzie też tak bedzie:-P a w ciągu dnia to zależy co robie... Jak siedze na tylku to Oni szaleja a jak chodze to jest spokoj, chyba lubia kolysanie:-P

KasiaKwiatek, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja malutka też jest bardzo aktywna. Cały dzień ja czuje, jak chodze to mniej.
    Najgorsze jest to ze ona sie aktywuje około 23 tak na maksa i przez całą noc czuje rozpychanie, potem chyba na troche usypia ale koło 5 rano zaczyna się znowu.

Eweliśka nie ma sie co martwić , ze mała mało aktywna. Moja pierwsza córa taka była. Pamiętam ze jak w 6 miesiącu przekręciła się głowa w dół to ruchy czułam baaardzo rzadko. Kilka razy jeździłam na IP sprawdzać czy wszystko z nią ok bo potrafiłam po dwa dni nie czuć jej wcale i nic nie pomagało. No i jak się urodziła to była bardzo spokojna, wcale nie płakała, tylko jadła i spała. Za to teraz sobie odbija i pięć minut na tyłku nie usiedzi.

Eweliśka, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu musze do galerii:| kupilam pojemniki na mleko via avent w promocji ale bez pokrywek. Teraz sie okazalo ze producent ma btaki i nigdzie tych pokrywek nie ma. Musze pojechac do Mothercare bo tam podono jakas jedna sztuka zostala:-/ Warszawianki ma ktoras ochote na niedzielna kawe w galerii?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia gdybym nie była tak zmęczona to już bym jechała :-P ale dziś to czuję się jakby walec po mnie przejechał :-\

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ