X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej boli w pachwinach i pod kolanem. A tam trochę cięzko masować, ale spróbuję. Może rzeczywiście mały się przekręcił i gdzieś naciska, bo od trzech dni tak mam. Albo faktycznie ten potas. No nic. Dobrze, że mnie ból na razie w nocy nie budzi, tylko w dzień. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytane:
    "Męczące i bolesne skurcze łydek, to częsta dolegliwość, na którą skarżą się kobiety w III trymestrze ciąży. Powody skurczów mięśni łydek w okresie ciąży mogą być różne. Najczęściej wymienia się zaburzenia elektrolitowe w organizmie ciężarnej (zwiększa się wtedy zapotrzebowanie na magnez), ucisk macicy na nerwy ścian miednicy czy zaburzenia w odpływie krwi z nóg, np. z powodu długotrwałej pozycji stojącej lub siedzącej. By tego uniknąć, w czasie ciąży warto zadbać o dietę bogatą w odpowiednie pierwiastki mineralne."

Ale słyszałam też gdzieś że długość takich skurczy mówi o tym czy to brak magnezu czy potasu. Tylko niestety nie pamiętam jak to było :/

EDIT: właśnie doczytałam że to w pachwinach i pod kolanem :/ Myślę że dzidź po prostu uciska na jakiś nerw :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 23:42

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

• Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jestem dziś pierwsza :)
    Mąż pracował wczoraj w dużym syfie - ogarnial szlakę ze strychu i wate szklana. Mial na ustach maske bo przy Jego astmie bez niej bylaby katastrofa ale nie mial okularow ochronnych na oczach. No i teraz ma cale spuchniete oczy, wyglada jak po pobiciu, bola, pieka, cos w srodku kluje, pol nocy przez to nie spal.. nie wiem jak pomoc. Czy ktoras z Was ma pomysly? :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mnie Liloe ubiegla :)
    Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu z tego, że dziecko jest aktywne w ciągu dnia, a w nocy śpi. Podobno pory aktywności po porodzie zostają takie same :) mój Julek budzi się po 5 wtedy kiedy ja wstaje do wc. Później po 11 po śniadaniu da znać, że jjest. W ciągu dnia cisza i dopiero jak się kładę koło 23-24 spac to wtedy odstawia największe akrobacje :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 14:20

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasia jesli pracowalprzy wacie poszlabym do okulisty, ona sie moze babrac w oku...liloe ja mam to samo..moja spi tylko w nocy :D a w brzuchu takie rzeczy wyprawia, ze az sie boje co bedzie jak bedzie wieksza :D

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym do okulisty od razu dziś to pewnie na pogotowie mam doświadczenie mojego mężowi dwa razy już się wbijaly jakieś opilki i kończyło się na pogotowiu ale patrzę ze nie ma Fasi to pewnie tak zrobili

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    To teraz ja poproszę o pomoc. Jutro idziemy na kawę do kolegi męża z pracy, który ma żonę i dwoje dzieci - 2 dziewczynki - 3 lata i 4 miesiące. Nie znam tych ludzi, nigdy ich na oczy nie widziałam, ale bardzo chcą, byśmy ich oboje odwiedzili.
    Nie wypada tak z pustymi rękami przychodzić, więc co kupić? Myślę oczywiście o dzieciach.
    Ida jak dzidzius ma 4 mies to moze nalegaja na wspolna wizyte bo chcę Wam cos po nim oddac?? Więc kup cos fajnego na wszelki wypadek:)

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki
    Jeju ale miałam dzień wczoraj... Goście przyszli o 19...siedzieli do północy. Niby nie jakoś długo ale było 10 osób, głośno, zamieszanie, kupę żarcia znieśli (swoja drogą pyszne było). Ale i wódy sporo, panowie opijali Mikiego, nasze mieszkanie i parę innych argumentów sobie wymyślili :-D w sumie grzecznie i wesoło bylo, ale jak przyszło do wychodzenia i żegnania to trwało to 40 minut...strzemiennego pili 5 razy :-P ja już się poddałam i sprzatałam spokojnie. Teraz mój K odsypia ale zaraz go zwlokę niech niedzielną jajówkę robi :-D i z psem na długi spacer...kara musi być
    Koniec imprez, już nie mam siły na takie spędy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:24

liloe, Ewelcia, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Liloe mi się wydaje, że moje dziecko wcale nie śpi. Cały dzień mnie kopie, nawet jak chodzę i coś robię tobą czuje kopy i rozpychanie a w nocy to co jakiś czas mnie budzi... kiedy on spi??

Musze się wygrzebac z łóżka bo mi w brzuchu burczy :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a moja mala to kopnie od czasu do czasu chyba tylko po to żeby dac znac że u niej ok. Kiedys w nocy mnie ostro atakowala a teraz od kilku dni spokoj, nie wiem czy mam się cieszyc że mam spokojne dziecko czy zaczac się martwic że cos jest u niej nie tak:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) KasiaKwiatek my wczoraj byliśmy na imieninach od 14 do 19 i powiem Ci,ze dość mocno czuje skutki... w nocy spać nie moglam,plecy bolaly,brzuch się stawiał, generalnie nie mam siły na takie wyjścia niestety:( a dziś kolejne do pizza hut- znów imieniny ale sobie daruje chyba... bo to za dużo jak dla mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie Hwesta ja po wczorajszym dzisiaj bunt. Posprzątane mam, więc leżę i odpoczywam. Brzuch mi się spisał wczoraj mocniej i częściej. Miki słyszał hałas i zamieszanie bo kręcił się cały czas, kopał i wpychał, też miał dosyć. Dzisiaj odpoczywamy oboje, on spokojny w nocy i teraz też cichutki...też odsypia balangę ;-)

liloe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek moja Ala to samo kopala przy halasie jak szalona! Dziś na obiad mam golabki od tesciowej,wiec tez laba... mam nadzieje, ze się nie obraza ze nie przyjdę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że nie! A Ty się tym nie przejmuj
    Ja mam kupę jedzenia z imprezy jeszcze bo zostalo...głównie poszli w picie :-P

hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie jeszcze z łóżka. Moje dzieci za to w nocy całkiem ładnie śpią. Czasem czuję rozciagajie i kopy jak zbyt gwałtownie sie przekrece ale szybko zasypiaja. Mam nadzieje ze po porodzie też tak bedzie:-P a w ciągu dnia to zależy co robie... Jak siedze na tylku to Oni szaleja a jak chodze to jest spokoj, chyba lubia kolysanie:-P

KasiaKwiatek, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moja malutka też jest bardzo aktywna. Cały dzień ja czuje, jak chodze to mniej.
    Najgorsze jest to ze ona sie aktywuje około 23 tak na maksa i przez całą noc czuje rozpychanie, potem chyba na troche usypia ale koło 5 rano zaczyna się znowu.

Eweliśka nie ma sie co martwić , ze mała mało aktywna. Moja pierwsza córa taka była. Pamiętam ze jak w 6 miesiącu przekręciła się głowa w dół to ruchy czułam baaardzo rzadko. Kilka razy jeździłam na IP sprawdzać czy wszystko z nią ok bo potrafiłam po dwa dni nie czuć jej wcale i nic nie pomagało. No i jak się urodziła to była bardzo spokojna, wcale nie płakała, tylko jadła i spała. Za to teraz sobie odbija i pięć minut na tyłku nie usiedzi.

Eweliśka, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu musze do galerii:| kupilam pojemniki na mleko via avent w promocji ale bez pokrywek. Teraz sie okazalo ze producent ma btaki i nigdzie tych pokrywek nie ma. Musze pojechac do Mothercare bo tam podono jakas jedna sztuka zostala:-/ Warszawianki ma ktoras ochote na niedzielna kawe w galerii?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia gdybym nie była tak zmęczona to już bym jechała :-P ale dziś to czuję się jakby walec po mnie przejechał :-\

Ewelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ