Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Najbardziej boli w pachwinach i pod kolanem. A tam trochę cięzko masować, ale spróbuję. Może rzeczywiście mały się przekręcił i gdzieś naciska, bo od trzech dni tak mam. Albo faktycznie ten potas. No nic. Dobrze, że mnie ból na razie w nocy nie budzi, tylko w dzień.
-
Właśnie wyczytane:
"Męczące i bolesne skurcze łydek, to częsta dolegliwość, na którą skarżą się kobiety w III trymestrze ciąży. Powody skurczów mięśni łydek w okresie ciąży mogą być różne. Najczęściej wymienia się zaburzenia elektrolitowe w organizmie ciężarnej (zwiększa się wtedy zapotrzebowanie na magnez), ucisk macicy na nerwy ścian miednicy czy zaburzenia w odpływie krwi z nóg, np. z powodu długotrwałej pozycji stojącej lub siedzącej. By tego uniknąć, w czasie ciąży warto zadbać o dietę bogatą w odpowiednie pierwiastki mineralne."
Ale słyszałam też gdzieś że długość takich skurczy mówi o tym czy to brak magnezu czy potasu. Tylko niestety nie pamiętam jak to było
EDIT: właśnie doczytałam że to w pachwinach i pod kolanemMyślę że dzidź po prostu uciska na jakiś nerw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 23:42
mantissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry. Jestem dziś pierwsza
Mąż pracował wczoraj w dużym syfie - ogarnial szlakę ze strychu i wate szklana. Mial na ustach maske bo przy Jego astmie bez niej bylaby katastrofa ale nie mial okularow ochronnych na oczach. No i teraz ma cale spuchniete oczy, wyglada jak po pobiciu, bola, pieka, cos w srodku kluje, pol nocy przez to nie spal.. nie wiem jak pomoc. Czy ktoras z Was ma pomysly? -
Jednak mnie Liloe ubiegla
Ja bym się cieszyła na Twoim miejscu z tego, że dziecko jest aktywne w ciągu dnia, a w nocy śpi. Podobno pory aktywności po porodzie zostają takie samemój Julek budzi się po 5 wtedy kiedy ja wstaje do wc. Później po 11 po śniadaniu da znać, że jjest. W ciągu dnia cisza i dopiero jak się kładę koło 23-24 spac to wtedy odstawia największe akrobacje
liloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też bym do okulisty od razu dziś to pewnie na pogotowie mam doświadczenie mojego mężowi dwa razy już się wbijaly jakieś opilki i kończyło się na pogotowiu ale patrzę ze nie ma Fasi to pewnie tak zrobili
-
Ida wrote:To teraz ja poproszę o pomoc. Jutro idziemy na kawę do kolegi męża z pracy, który ma żonę i dwoje dzieci - 2 dziewczynki - 3 lata i 4 miesiące. Nie znam tych ludzi, nigdy ich na oczy nie widziałam, ale bardzo chcą, byśmy ich oboje odwiedzili.
Nie wypada tak z pustymi rękami przychodzić, więc co kupić? Myślę oczywiście o dzieciach.Ida, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Brzuchatki
Jeju ale miałam dzień wczoraj... Goście przyszli o 19...siedzieli do północy. Niby nie jakoś długo ale było 10 osób, głośno, zamieszanie, kupę żarcia znieśli (swoja drogą pyszne było). Ale i wódy sporo, panowie opijali Mikiego, nasze mieszkanie i parę innych argumentów sobie wymyśliliw sumie grzecznie i wesoło bylo, ale jak przyszło do wychodzenia i żegnania to trwało to 40 minut...strzemiennego pili 5 razy
ja już się poddałam i sprzatałam spokojnie. Teraz mój K odsypia ale zaraz go zwlokę niech niedzielną jajówkę robi
i z psem na długi spacer...kara musi być
Koniec imprez, już nie mam siły na takie spędyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:24
liloe, Ewelcia, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Liloe mi się wydaje, że moje dziecko wcale nie śpi. Cały dzień mnie kopie, nawet jak chodzę i coś robię tobą czuje kopy i rozpychanie a w nocy to co jakiś czas mnie budzi... kiedy on spi??
Musze się wygrzebac z łóżka bo mi w brzuchu burczyliloe, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Kurde a moja mala to kopnie od czasu do czasu chyba tylko po to żeby dac znac że u niej ok. Kiedys w nocy mnie ostro atakowala a teraz od kilku dni spokoj, nie wiem czy mam się cieszyc że mam spokojne dziecko czy zaczac się martwic że cos jest u niej nie tak:(
-
nick nieaktualnyHej
KasiaKwiatek my wczoraj byliśmy na imieninach od 14 do 19 i powiem Ci,ze dość mocno czuje skutki... w nocy spać nie moglam,plecy bolaly,brzuch się stawiał, generalnie nie mam siły na takie wyjścia niestety:( a dziś kolejne do pizza hut- znów imieniny ale sobie daruje chyba... bo to za dużo jak dla mnie
-
nick nieaktualnyO nie Hwesta ja po wczorajszym dzisiaj bunt. Posprzątane mam, więc leżę i odpoczywam. Brzuch mi się spisał wczoraj mocniej i częściej. Miki słyszał hałas i zamieszanie bo kręcił się cały czas, kopał i wpychał, też miał dosyć. Dzisiaj odpoczywamy oboje, on spokojny w nocy i teraz też cichutki...też odsypia balangę
liloe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam sie jeszcze z łóżka. Moje dzieci za to w nocy całkiem ładnie śpią. Czasem czuję rozciagajie i kopy jak zbyt gwałtownie sie przekrece ale szybko zasypiaja. Mam nadzieje ze po porodzie też tak bedzie:-P a w ciągu dnia to zależy co robie... Jak siedze na tylku to Oni szaleja a jak chodze to jest spokoj, chyba lubia kolysanie:-P
KasiaKwiatek, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Hej. Moja malutka też jest bardzo aktywna. Cały dzień ja czuje, jak chodze to mniej.
Najgorsze jest to ze ona sie aktywuje około 23 tak na maksa i przez całą noc czuje rozpychanie, potem chyba na troche usypia ale koło 5 rano zaczyna się znowu.
Eweliśka nie ma sie co martwić , ze mała mało aktywna. Moja pierwsza córa taka była. Pamiętam ze jak w 6 miesiącu przekręciła się głowa w dół to ruchy czułam baaardzo rzadko. Kilka razy jeździłam na IP sprawdzać czy wszystko z nią ok bo potrafiłam po dwa dni nie czuć jej wcale i nic nie pomagało. No i jak się urodziła to była bardzo spokojna, wcale nie płakała, tylko jadła i spała. Za to teraz sobie odbija i pięć minut na tyłku nie usiedzi.Eweliśka, weronika86, Gosha lubią tę wiadomość
-
Ja dziś znowu musze do galerii:| kupilam pojemniki na mleko via avent w promocji ale bez pokrywek. Teraz sie okazalo ze producent ma btaki i nigdzie tych pokrywek nie ma. Musze pojechac do Mothercare bo tam podono jakas jedna sztuka zostala:-/ Warszawianki ma ktoras ochote na niedzielna kawe w galerii?
-
nick nieaktualny