Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno toxoplazmozę się powarza - przynajmniej mój gin tak twierdzi, ale żeby HIV i WR to nie słyszałam
Może faktycznie Twój gin Ida z rozpędu Ci je zapisał? Chociaż z drugiej strony na zdrowy rozsądek to są pierwsze z badań które się zaleca ciężarnej więc powinien mieć świadomość że w 30 tyg ciąży już raczej masz je zrobione
Hmmmm sama nie wiem...
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja gdzieś tam czytałam że niby hiv i wr trzeba powtarzać i to zależy od lekarza. Niektórzy robią wszystkie wyniki przed ciążą albo na początku . I pod koniec karzą powtarzać bo przez 7 miesięcy mogło dużo się zmienić.
Edit
http://m.canpolbabies.pl/advices/advice/mothers/14 tu nawet jest zaznaczony że dla osób ryzyka się powtarza.Więc pewnie to zależy od lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 13:41
-
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem, nie byliśmy z mężem w szpitalu, bo nie chciał. On ogólnie ma uczulenie na okulistow wiec nie chciał. Już jjest lepiej ale oczy dalej spuchniete.
Rudzia przykro mi ze ta Twoja rana tak się babrze.. a co do porodu w 36tygodniu to szczerze? Chciałabym dotrwać do tego czasu. Co z tego ze to wcześniak? To o niczym nie świadczy. Co mają popowiedzieć rodzice dzieci które rodzą się np w 31tygodniu? Te maluszki też dają radę i świetnie się rozwijają. Znam takichnie ma co się martwić na zapas. 36tydzień to już duży, fajny bobas
KasiaKwiatek, hwesta, weronika86, Rudzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja nadrabiam Was na telefonie to zawsze zapominam do czego miałam się odnieść.
Ida co do badań to w sumie też się nie orientuje ale chyba hiv robi sie raz w czasie ciazy..
Hwesta i Kwiatek udanego leniuchowania)
Ciśnienie dziś kiepskie bo średnio się mamIda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:A ja się teraz zastanawiam czy wynik np hiv musi być oryginalny czy wystarczy że zostało to wpisane w kartę ciąży bo gdzieś mi się wynik zapodział
Wydaje mi się, że powinno wystarczyć. Wiem, że grupy krwi musi być a papierku. Zresztą chyba w lab trzymają twoje wyniki jakiś czas, więc powinni ci wydrukować. -
nick nieaktualny