X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez juz padam, w sumie nic takiego nie zrobilam , zaliczylismy szkole rodzenia- moj przy kapieli noworodka stwierdzil ze boi sie ze tego dzidziusia zepsuje jak juz przyjdzie co do czego ; ). Potem bylismy na obiedzie i chcialam zajrzec troche na koncowki tych wyprzedazy bo z wiadomych przyczyn nie mialam okazji ,ale po 3 sklepach przejrzanych pobieznie bylam juz taka zmeczona ze worcilismy do domu. Maz sie smieje ze zauwaza zmiane, bo zamiast za bucikami i torebkami biegam za spioszkami... no coz ; P.
    IDA z tego co kojarze WR sie powtarza w III trymestrze, Anty Hiv nie kojarze ze sa wytyczne zeby powtarzac, chociaz idea powtorzenia ogolnie od czapy nie jest bo jest cos takiego jak okienko serologiczne kiedy mimo zakzenia przeciwciala nie sa wykrywane jeszcze. Ale mysle ze raczej mozna sobie to odpuscic, chodzi o szczegolne grupy ryzyka, ja powinnam sie nad tym zastanowic czy nie powtarzac bo z jakimis syfami sie stykalam, ale na szczescie nigdy sie nie zaklulam prszypadkiem. Noi HBSAg warto zrobic/ powtorzyc przed porodem bo HBV mozna sie zarazic w roznych okolicznosciach.

weronika86, Ida lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Liloe szalona ta Twoja cora :)
    Ja dzis mialam intensywny dzien, teraz juz brzuch twardy, leze sobie a za chwilke sie wykapie i bede lezec dalej. Bylam dzis w sklepie Italian Fashion i kupilam sobie koszule do karmienia, wzielam jedna w rozmiarze M(rekaw 3/4) a druga L(krotki rekaw), w domu jednak stwierdzilam ze ta L wymienie na M bo sie w niej topie. Zastanawiam sie czy kupowac szlafrok bo w sumie po porodzie nie nosilam szlafroka, a Wy bedziecie mialy?
    O a wiesz jakie masz wymiary biust i brzuszek? :) Albo po prostu jaki rozmiar zwykle nosisz? Bo ja ciągle koszuli nie zamówiłam z IF bo nie wiem czy M czy L :| raczej noszę normalnie S.. boję się żebym nie wpadła w to L :| Co do szlafroka normalnie nie noszę, w szpitalu miałam i tylko ubierałam jak musiałam się gdzieś dalej przejść ;) tak to raczej nie był mi potrzebny, teraz nie kupuje, bo został mi jak nowy z poprzedniej ciąży [nosiłam tyle co w szpitalu]

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróóóóciłam hihi :D Trzeba nadrobić co nieco, bo jutro dziewczyny nie będą miały co nadrabiać z weekendu :P
    Byliśmy z mężem na obiedzie w mieście i wstąpiliśmy do galerii na zakupy. Kupiłam sobie dwa sweterki dzianinowe, takie za pupę, dopasowane ale bardzo rozciągliwe więc do końca ciąży będę mieć. No i żebym nie wyglądała jak sierotka to wzięłam jeszcze koszulę w jasno błękitnym kolorze :) Za to mój mąż się tak obkupił, że jak położyliśmy wszystko na ladę to sprzedawczyni aż się zdziwiła :D A ja na to, że to tak raz do roku no i skoro udało mi się męża do galerii zaciągnąć to musiałam to wykorzystać :D aż się wszystkie śmiały :P No ale taka prawda :P

Ja też mam doła od kilku dni. Ciągle płaczę .. Nie wiem o co chodzi :/

Bambi85, mantissa lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dzisiaj wyjątkowo żywy. :) Pierwszy raz zapisywalam sobie, kiedy intensywnie się ruszał i wyszło tak: 9:10, 10:50, 12:30, 15:30, 16:45, 18:20. 19:10. I tak po 10 minut. :) Puściłam mu trochę Lindsay przez słuchawki i się zasłuchał. :P

Fasia, oczywiście doła nie polubiłam. Ja dziś jakiś taki dzień płaczka i krzykacza mam. Skurcze w nodze mnie wkurzają, kłócę się z ojcem i nic mi się nie chce. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:16

Fasia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kupilam tylko jedna bluzeczke dla malego w mothercare na wyprzedazy i dwa sportowe staniki w tk maxie reklamowane przez Fasie i Ide chyba- boshe co za ulga, tak mi bylo niewygodnie w tych fiszbinach a teraz rewelacja

Fasia, Ida lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali ja sobie kupiłam takie cieniutki szlafrok, bo jak teraz leżałam w szpitalu to mi go brakowało właśnie jak szłam na badania lub do wc. Tak w samej koszuli to na korytarzu było mi chłodno, a w szlafroku czułam się też bardziej komfortowo. Także teraz kupiłam żeby mieć na poród.

Lali lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi super ! Ja sobie nie wyobrażam w domu siedzieć w zwykłym cycniku. Chyba bym umarła! Zakładam je tylko jaka gdzieś w gości wychodzimy albo do lekarza. Bez biustonosza bolą mnie piersi więc te sportowe są suuuper :)

Mantissa wow ale aktywny bobas :D ja dziś cały dzień w ruchu więc Julek poruszył się tylko raz - jak kończyłam jeść naleśnika w restauracji :D poza tym cały dzień cisza. Ale on ogólnie jest aktywny tylko rano i tylko wieczorem więc się nie martwię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:16

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu szlafrok, co prawda taki za udko i cieplutki w różowo białą zebrę. :P Ale od biedy może być. Zapakuję do torby w razie czego, nowego nie będę kupować.

A te staniki z TK Maxx to sportowe są zwykłe, nie? Takie do karmienia też tam są?

Fasia, no dziś wyjątkowo, bo zwykle to z 3 takie serie ma. Może to dlatego, że wcześniej wstałam i dziś jem non stop. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:18

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja niestety nie widziałam tam do karmienia. A szkoda bo byłyby w fajnych cenach, jak wszystkie tam. Dobre jakościowo i dobra cena.

Ja też mam szlafrok taki do pół łydek ale jest meeega ciepły więc bym się w nim ugotowała :P

Pisałam Wam ostatnio, że zamówiłam sobie koszulę nocną na ciążę i do karmienia na allegro w rozm M i że jest baaardzo duża. Na metce napisali żeby prać ręcznie w 30 stopniach więc wrzuciłam ją do pralki na 60 :D no i się troszkę zbiegła :D w ramionach jest już dobra, w biuście też, na brzuszku dalej dużo luzu ale to mi akurat na rękę :D

Jak się dzieci ruszają to dobrze, ja jestem wtedy spokojna. Gorzej jak cały dzień cisza ... Wtedy człowiek zaczyna schizować :P

Rudzia lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia no mnie dopiero ostatnio zaczely przeszkadzac te fiszbiny, przez ostatnie dni łaziłam po domu bez bo tak bylo najwygodniej ale te sportowe to wybawienie.
    Mantissa nie wiem, bo za bardzo sie nie rozgladalam- te sa takie zwykle, to bylaa szybka pilka, weszlam, wybralam jeden z 2 czy 3 modeli, na oko, nawet nie przymierzalamm bo mi sie nie chcialo, stwierdzilam, ze najwyzej oddam ale sa dobre ; D.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do znajomej, która pracuje w TK Maxx u nas w Toruniu. Może są. :)

Hehe, a chociaż w miarę równomiernie się zbiegła? Dobrze, że S-ki nie wrzuciłaś. :P A w ogóle przypomniałaś mi i aż poszłam sprawdzić, czy wodę do pralki odkręciłam. :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam z mężem na tych imieninach w pizza hut,ale pizzy nie jadłam. Wypilam herbatkę i latte i grzecznie siedziałam, nawet dalam rade. Mąż mnie uprosil żebym z nim poszla,nawet torebkę mi nosił :p zamówiłam sobie buty,zaraz Wam pokaże jakie ;)

mantissa, Gosha lubią tę wiadomość

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa strasznie współczuję Ci z tą nogą :/ a próbujesz może więcej magnezu łykać?

Jaga mi też co chwilę się cofa i tak od kilku dni, nawet kilka razy nie powstrzymałam, a o ulewaniu nie wspomnę:/ Chyba zaczynają się dolegliwości ostatniego trymestru :/ Dobrze że zgagi nie mam :)

Gosha i Fasia nie ryczeć tylko wziąć się za siebie :) Wiem że łatwo się mówi bo mi też ostatnio coś hormony szaleją i potrafię poryczeć się z niczego ale nie możemy się poddać prawda?

Sylvia dzięki za radę. NIe mam w domu octu ale kupię jutro i spróbuję bo masakra jakaś :/

Liloe, mocne kopanie to chyba domena moich chłopaków. Czasem musze się za brzuch trzymać bo nie wytrzymuję ich "pieszczotliwego" dotykania mamusi. A "chodzenie" pod skóra to coś zabawnego choć nieprzyjemne :P Od jakiegoś czasu obserwuję jak im rączka albo nóżka wędruje z jednego końca brzucha na drugi - hahahha dziwnie to wygląda :)

Fasia, liloe, sylvia007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie o
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87821ba585c7.jpg
    pomyślałam ze do legginsow i mgielek będą w sam raz... bo już tylko w tym przyszło mi chodzic,kupie jeszcze dłuższy sweter do tego i jakoś przetrwam 2 miesiace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 19:30

Bambi85, Fasia, Krysti, Gosha, Ida lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 22:02

mantissa, Fasia, Ewelcia, Angela89, Gosha lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi ja już od dawna daję radę tylko w sportowych. Brzuszek od samego początku mam bardzo wysoko, że te fiszbiny mi się nie mieszczą pomiędzy piersiami, a nim. Mega wygodnie mi było w tych usztywnianych biustonoszach do karmienia z H&M. Musze pojechać kupić, dziś zapomniałam :/

Mantissa - równomiernie, jak najbardziej :) W pasie jest bardzo duża, bo na plecach jeszcze mi sporo materiału zostaje no ale brzuch rośnie, poza tym jak się leży w szpitalu to lepiej jak jest luźniej niż ciaśniej także zostawiam :D

Hwesta mi też mąż ostatnio nosił torebkę :D fajnie nie?:D pochwal się butami

mantissa lubi tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia Twoja popularnosć wśród forumowych mężów stale rośnie : D

hwesta, Fasia, Ewelcia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    O a wiesz jakie masz wymiary biust i brzuszek? :) Albo po prostu jaki rozmiar zwykle nosisz? Bo ja ciągle koszuli nie zamówiłam z IF bo nie wiem czy M czy L :| raczej noszę normalnie S.. boję się żebym nie wpadła w to L :| Co do szlafroka normalnie nie noszę, w szpitalu miałam i tylko ubierałam jak musiałam się gdzieś dalej przejść ;) tak to raczej nie był mi potrzebny, teraz nie kupuje, bo został mi jak nowy z poprzedniej ciąży [nosiłam tyle co w szpitalu]

Ja nosilam przed ciaza S/M a teraz w L sie utopilam, mam 160 cm wiec moze dlatego? Jakas za dluga i za szeroka, jak nosilas S to mysle, ze max M powinnas zamowic. Obwod w biuscie aktualnie to 100 cm a brzuszku 98 cm, a w tej M mam jeszcze troche miejsca. Przez te 3 miesiace jeszcze przytyje ale trzeba wziac pod uwage tez to, ze po porodzie jednak brzuch troszke zmaleje. No to Ci doradzilam co :D??

Justinka lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Fasia Twoja popularnosć wśród forumowych mężów stale rośnie : D

Buahahha :D lepiej żeby mój mąż o tym nie wiedział, bo co On sobie pomyśli? :D

mimka84, Ewelcia lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Takie o
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87821ba585c7.jpg
    pomyślałam ze do legginsow i mgielek będą w sam raz... bo już tylko w tym przyszło mi chodzic,kupie jeszcze dłuższy sweter do tego i jakoś przetrwam 2 miesiace

A nie będą za wysokie na teraz, hwesta? Zwłaszcza jak łydki zaczną dokuczać? Ja bym teraz butów nie kupowała, bo podobno się zdarza, że stopy w trzecim trymestrze rosną. :P

Ewelcia, łykam magnez, łykam. Może jakoś źle spałam i dlatego mi dziś tak wyjątkowo dokucza, zwłaszcza pod kolanem.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ