Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Cię ładnie szarpnęło to rzyganko;/
    nigdy tak nie miałam, powiedziałabym że moje było kontrolowane, kibelek, paluszki i bełt. nigdy spontanicznie.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam i odrazu ból brzucha i az mi gorąco się zrobilo i do kosza na smieci ?:D nie zle szarplo raz i konkretnie .A juz myslalam ze mnie to ominie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    hej słoneczka

Ja wczoraj miałam wizyte u gina. Z dzidzią ok chociaż słabo rośnie, mówił , że ciąża 8/9 tydzień co jakoś mnie dziwi ale zaczekam na następne usg. Bo nie możliwe jest bym miała tygodniowo później owulacje bo wtedy beta hcg by mi nie wyszła w 3 dniu po owu prawda? To jest chyba słaby sprzęt poprostu . Nie wiem jakiej jest wielkości bo nie podał w mm tylko tygodniach. Ale ważne , że jest ok. Wizyte mam za 4 tygodnie , chyba , że czułabym się źle mam przyjść za 2 tygodnie.
    Jaga nie powinnas sie martwic wiekiem ciazy.. moj tez powidzial mi ze tydzien mlodsze a jak obliczylam z usg to wychodzi mlodsze jedynie o 3 dni wiec u ciebie to tez moze byc roznica zaledwie kilku dni.. mowil ze z okresu nie da sie wyliczyc idealnie wieku ciazy moze ona sie roznic nawet o 3 tyg i wcale to nie powod do zmartwien.. :) aa i niekoniecznie musialas miec pozniej owulacje...wyatarczylo ze jajeczko sie pozniej zagniezdzilo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:54

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was też ma takie ukłucia delikatne w podbrzuszu? Ja od dwóch dni mam coś takiego, podobno to rozciąganie więzadeł ale wiadomo już sobie wmawiam, że to coś złego...

Ola ja tez tak mam, to faktycznie rozciąganie wiązadeł ;)

Robotka jakbys mogła to wpisz mnie na pierwszą stronę - termin mam na 05.04.2015.
    Z góry dziękuję :*

zi133e3kzeucxr7e.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja to co zjadlam odrazu zwymiotowalam pelną parą nie zdazyla bym do lazienki i do kosza na smieci zwymiotowalam masakra jakas ??pierwsze moje rzyganie i to silne takie .

Ja zawsze wymiotuję przed jedzeniem, po jeszcze mi się nie zdarzyło i też raczej nie jestem w stanie przewidzieć kiedy. Np. stoję w łazience, czesze się i nagle chlust... I co ciekawe zawsze w łazience, jeszcze nigdy w kibelku.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Kobietki! Czy mogę dołączyć do tego zacnego grona? :D jestem w 10 tc, spodziewany termin porodu mam na 22.04 więc też szykuje się wiosenne macierzyństwo.
    Robotka1 czy mogę prosić o dopisanie do pierwszego postu?
    Ja mam zostać mamą po raz 3 :) :) :) Groszek wystarany i oczekiwany teraz z niecierpliwością, nadzieją i radością!
    Z przyjemnością czytam ten wątek, daje takie poczucie wspólnoty i przynależności, mamy ten sam etap ciąży i w odczuciach/obawach jesteśmy w stanie się zrozumieć.
    Ja miałam pierwsze usg robione w 6 tyg widziałam pikające serduszko Groszka...radości i wzruszenia nie da się opisać.
    W związku z tym, że obecnie jestem "późną mamą" będę miała robione usg genetyczne i test pappa 9.10. Troszkę się obawiam,ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Mam dwie kochane, piękne córki :) a teraz mam nieśmiałą nadzieję na chłopaczka :D ciekawe czy na usg powiedzą coś o płci (będę zaczynała 13 tydz)
    Buziaki dla Was
    Kasia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 09:20

Ola89, lunia79, Robotka1 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja chyba zatrucia jakiegos dostalam bo wczoraj wieczorem wymiotowałam ze 2 razy i póżniej jeszcze bieguna doszla dzis rano troche lepiej na razie spokój zobaczymy jak bedzie w ciągu dnia,
    kristi bedzie dobrze nie martw sie na zapas, może też się czymś przytrułas skoro wcześniej nie wymiotowałas??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jesteś późną mama tzn ile masz lat? Bo ja też z tych późniejszych ;) Mam 35 lat. To będzie mój drugi skarb, pierwszy ma na imię Marysia i ma 4 latka :)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj kasia kwiatek ja mam genetyczn 8 .10 tez mam nadzieje na plec ze powiedza ale sie zobaczy czy da rade:)jak nie to cierpliwie poczekam i juz:)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z póżniejszych 36 mam:)

lunia79 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Jaga nie powinnas sie martwic wiekiem ciazy.. moj tez powidzial mi ze tydzien mlodsze a jak obliczylam z usg to wychodzi mlodsze jedynie o 3 dni wiec u ciebie to tez moze byc roznica zaledwie kilku dni.. mowil ze z okresu nie da sie wyliczyc idealnie wieku ciazy moze ona sie roznic nawet o 3 tyg i wcale to nie powod do zmartwien.. :) aa i niekoniecznie musialas miec pozniej owulacje...wyatarczylo ze jajeczko sie pozniej zagniezdzilo :)

Kochana Owulacje miałam 29 lipca, a 8 sierpnia beta wynosiła 22. 10 sierpnia wynosiła 109. Gdyby tydzień póżniej doszło do zapłodnienia to test ciążowy nie wyszedłby pozytywnie w 9 dpo. Chyba , że źle rozumuję to wszystko. Co do wieku się nie przejmuję bo dzidka może być malutka i drobna. Syna urodziłam w 41 tc a wagę miał 3200g i 54 cm więc żaden wielkoludek.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Dzień Dobry Kobietki! Czy mogę dołączyć do tego zacnego grona? :D jestem w 10 tc, spodziewany termin porodu mam na 22.04 więc też szykuje się wiosenne macierzyństwo.
    Robotka1 czy mogę prosić o dopisanie do pierwszego postu?
    Ja mam zostać mamą po raz 3 :) :) :) Groszek wystarany i oczekiwany teraz z niecierpliwością, nadzieją i radością!
    Z przyjemnością czytam ten wątek, daje takie poczucie wspólnoty i przynależności, mamy ten sam etap ciąży i w odczuciach/obawach jesteśmy w stanie się zrozumieć.
    Ja miałam pierwsze usg robione w 6 tyg widziałam pikające serduszko Groszka...radości i wzruszenia nie da się opisać.
    W związku z tym, że obecnie jestem "późną mamą" będę miała robione usg genetyczne i test pappa 9.10. Troszkę się obawiam,ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Mam dwie kochane, piękne córki :) a teraz mam nieśmiałą nadzieję na chłopaczka :D ciekawe czy na usg powiedzą coś o płci (będę zaczynała 13 tydz)
    Buziaki dla Was
    Kasia

Witamy :)

relgwn15ds2ncxvn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 14:10

• lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kochane, ponieważ jestem tu nowa i na razie poruszam się tu jak we mgle ;) podpowiedzcie jak zrobić suwak w podpisie :)

zi133e3kzeucxr7e.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia aby dobrze wszystko bylo i zdrowe bylo to najwazniejsze:)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunia79 wrote:
    Dziewczynki kochane, ponieważ jestem tu nowa i na razie poruszam się tu jak we mgle ;) podpowiedzcie jak zrobić suwak w podpisie :)

najedź kursorem na nasz suwaczek przekieruje Cię na stronę :D

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dużo mam do nas dzisiaj dołączyło :) Fajnie, witajcie :)

lunia79, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • lunia79 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a który link wybrać ?

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

zi133e3kzeucxr7e.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba pierwszy jak dobrze pamietam

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    kasia aby dobrze wszystko bylo i zdrowe bylo to najwazniejsze:)

Oczywiście, że to najważniejsze :D jak na razie jest w porządku, wymiotów nie mam, ale nie miałam też w poprzednich ciążach, mam mdłości i to mnie męczy bardzo, nie tylko rano...cały dzień :/
    Mój organizm wie chyba, że jest teraz inkubatorem bo ciągle bym teraz spała :D to nowość bo tak nie miałam wcześniej.
    Z różnic...miałam też lekkie plamienie, a właściwie śluz z krwią. Byłam u lekarza,zbadał, stwierdził, że jest w porządku, że może to być spowodowane tym, że to termin miesiączki gdyby ie ciążą i normalne w pierwszym trymestrze ale profilaktycznie dostałam duphastin na tydzień i w sobotę 20.09 idę na kolejną wizytę.
    Teraz jestem tydzień na L4 i leżę, odpoczywam, chucham i dmucham :)

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ