Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJaga wrote:hej słoneczka
Ja wczoraj miałam wizyte u gina. Z dzidzią ok chociaż słabo rośnie, mówił , że ciąża 8/9 tydzień co jakoś mnie dziwi ale zaczekam na następne usg. Bo nie możliwe jest bym miała tygodniowo później owulacje bo wtedy beta hcg by mi nie wyszła w 3 dniu po owu prawda? To jest chyba słaby sprzęt poprostu . Nie wiem jakiej jest wielkości bo nie podał w mm tylko tygodniach. Ale ważne , że jest ok. Wizyte mam za 4 tygodnie , chyba , że czułabym się źle mam przyjść za 2 tygodnie.aa i niekoniecznie musialas miec pozniej owulacje...wyatarczylo ze jajeczko sie pozniej zagniezdzilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:54
-
Ola89 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was też ma takie ukłucia delikatne w podbrzuszu? Ja od dwóch dni mam coś takiego, podobno to rozciąganie więzadeł ale wiadomo już sobie wmawiam, że to coś złego...
Ola ja tez tak mam, to faktycznie rozciąganie wiązadeł
Robotka jakbys mogła to wpisz mnie na pierwszą stronę - termin mam na 05.04.2015.
Z góry dziękuję :* -
Krysti wrote:Ja to co zjadlam odrazu zwymiotowalam pelną parą nie zdazyla bym do lazienki i do kosza na smieci zwymiotowalam masakra jakas ??pierwsze moje rzyganie i to silne takie .
Ja zawsze wymiotuję przed jedzeniem, po jeszcze mi się nie zdarzyło i też raczej nie jestem w stanie przewidzieć kiedy. Np. stoję w łazience, czesze się i nagle chlust... I co ciekawe zawsze w łazience, jeszcze nigdy w kibelku. -
nick nieaktualnyDzień Dobry Kobietki! Czy mogę dołączyć do tego zacnego grona?
jestem w 10 tc, spodziewany termin porodu mam na 22.04 więc też szykuje się wiosenne macierzyństwo.
Robotka1 czy mogę prosić o dopisanie do pierwszego postu?
Ja mam zostać mamą po raz 3Groszek wystarany i oczekiwany teraz z niecierpliwością, nadzieją i radością!
Z przyjemnością czytam ten wątek, daje takie poczucie wspólnoty i przynależności, mamy ten sam etap ciąży i w odczuciach/obawach jesteśmy w stanie się zrozumieć.
Ja miałam pierwsze usg robione w 6 tyg widziałam pikające serduszko Groszka...radości i wzruszenia nie da się opisać.
W związku z tym, że obecnie jestem "późną mamą" będę miała robione usg genetyczne i test pappa 9.10. Troszkę się obawiam,ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Mam dwie kochane, piękne córkia teraz mam nieśmiałą nadzieję na chłopaczka
ciekawe czy na usg powiedzą coś o płci (będę zaczynała 13 tydz)
Buziaki dla Was
KasiaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 09:20
Ola89, lunia79, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
hej
ja chyba zatrucia jakiegos dostalam bo wczoraj wieczorem wymiotowałam ze 2 razy i póżniej jeszcze bieguna doszla dzis rano troche lepiej na razie spokój zobaczymy jak bedzie w ciągu dnia,
kristi bedzie dobrze nie martw sie na zapas, może też się czymś przytrułas skoro wcześniej nie wymiotowałas??
-
Amy wrote:Jaga nie powinnas sie martwic wiekiem ciazy.. moj tez powidzial mi ze tydzien mlodsze a jak obliczylam z usg to wychodzi mlodsze jedynie o 3 dni wiec u ciebie to tez moze byc roznica zaledwie kilku dni.. mowil ze z okresu nie da sie wyliczyc idealnie wieku ciazy moze ona sie roznic nawet o 3 tyg i wcale to nie powod do zmartwien..
aa i niekoniecznie musialas miec pozniej owulacje...wyatarczylo ze jajeczko sie pozniej zagniezdzilo
Kochana Owulacje miałam 29 lipca, a 8 sierpnia beta wynosiła 22. 10 sierpnia wynosiła 109. Gdyby tydzień póżniej doszło do zapłodnienia to test ciążowy nie wyszedłby pozytywnie w 9 dpo. Chyba , że źle rozumuję to wszystko. Co do wieku się nie przejmuję bo dzidka może być malutka i drobna. Syna urodziłam w 41 tc a wagę miał 3200g i 54 cm więc żaden wielkoludek.
-
KasiaKwiatek wrote:Dzień Dobry Kobietki! Czy mogę dołączyć do tego zacnego grona?
jestem w 10 tc, spodziewany termin porodu mam na 22.04 więc też szykuje się wiosenne macierzyństwo.
Robotka1 czy mogę prosić o dopisanie do pierwszego postu?
Ja mam zostać mamą po raz 3Groszek wystarany i oczekiwany teraz z niecierpliwością, nadzieją i radością!
Z przyjemnością czytam ten wątek, daje takie poczucie wspólnoty i przynależności, mamy ten sam etap ciąży i w odczuciach/obawach jesteśmy w stanie się zrozumieć.
Ja miałam pierwsze usg robione w 6 tyg widziałam pikające serduszko Groszka...radości i wzruszenia nie da się opisać.
W związku z tym, że obecnie jestem "późną mamą" będę miała robione usg genetyczne i test pappa 9.10. Troszkę się obawiam,ale mimo wszystko jestem dobrej myśli. Mam dwie kochane, piękne córkia teraz mam nieśmiałą nadzieję na chłopaczka
ciekawe czy na usg powiedzą coś o płci (będę zaczynała 13 tydz)
Buziaki dla Was
Kasia
Witamy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiwonka1077 wrote:kasia aby dobrze wszystko bylo i zdrowe bylo to najwazniejsze:)
Oczywiście, że to najważniejszejak na razie jest w porządku, wymiotów nie mam, ale nie miałam też w poprzednich ciążach, mam mdłości i to mnie męczy bardzo, nie tylko rano...cały dzień
Mój organizm wie chyba, że jest teraz inkubatorem bo ciągle bym teraz spałato nowość bo tak nie miałam wcześniej.
Z różnic...miałam też lekkie plamienie, a właściwie śluz z krwią. Byłam u lekarza,zbadał, stwierdził, że jest w porządku, że może to być spowodowane tym, że to termin miesiączki gdyby ie ciążą i normalne w pierwszym trymestrze ale profilaktycznie dostałam duphastin na tydzień i w sobotę 20.09 idę na kolejną wizytę.
Teraz jestem tydzień na L4 i leżę, odpoczywam, chucham i dmucham