Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
justi87
Lwica
hwesta
Lill87My
karolina22
Jaga
iwonka1077
natt
PsotkaKotka
Lelitka
Angela89
Bambi85
mantissa
te dziewczyny proszę o podania daty porodu:)
nowe dziewczynki też już wpisane na listę
ale super, dużo nas jest:D
lunia79, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
Ja mam termin na 28 marca. Ja tez jestem nie pewna jaki będę miala porod o tym zdecyduje kardiolog raczej , bo mam tachykardie i niedomykalnosc zastawek. Ale jakos sie tym nie przejmuje wazne by dzidzia byla zdrowa. No i ja chce baaaardzo coreczke hihihi a moj tz synek i koniec .
-
Lunia miłej zabawy:) pogoda śliczna to można poszaleć
ja zaraz zbieram się na to genetyczne:)
już nawet o nic mi nie chodzi-ale to że zobaczę dzidziusia ojejeu:)lunia79, malinka1984, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamusie!
Ale nam się spore grono robi
Zapraszam również na dopisywanie się do listy z różnymi ciekawymi danymi
Link pod moimi suwaczkami
Krysti spokojnie będzie wszystko dobrze! Szkoda że tak późno zrobią Ci USG, hmm aż dziwne.. w PL chyba przy przyjęciu robią a później przy wypisie..
U mnie w poprzedniej ciąży na genetycznym powiedziała gin że na 70% syn i się sprawdziłomoże i tym razem się uda zobaczyć, fajnie by było
KasiaKwiatek, malinka1984 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry dzis
, Piekna pogoda u mnie:)
Krysti ciesze sie ze wsio ok:). Ty w zimnej Szkocji tak? Jak myslisz jaki bedzie wynik wyborow dzisiaj?
Mam do was pytanie.
1. Biore od owulki progesteron (100mg) dowcipnie, od 6tc kazali mi brac dwie globulki (czyli 200mg) bo raz mialam lekkie plamienia. Gdzies czytalam ze branie progesteronu moze miec zly wplyw na plod. Zastanawiam sie czy sobei nei zredukowac dawki znowu do 100mg. Jak myslicie?
2. Ktora z was tez nie chce znac plci i chce miec Kinder niespodzianke?
misia83 wrote:Z tego wszystkiego, zapomniałam i ja zdać relacji z wizyty. W sumie też się nic nowego nie dowiedziałam. Wszystko ok. Poprosiłam gina, żeby na szybko zerknął czy serducho bije i... bije:). USG prenatalne mam w następną środę, to pewnie dowiem się więcej. Co do USG genetycznego i testu PAPPA to mój lekarz powiedział, że wolał by abym zrobiła te badania(dodam, że nie mogę zrobić tego u niego więc nie nakręca sobie popytu). Jutro zadzwonię do specjalisty w tym temacie i mam nadzieję że uda mi się dostać do niego na wizytę.
misia a z jakich wzgledow lekarz cie na te badania wysyla?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:12
-
1.[/b] Biore od owulki progesteron (100mg) dowcipnie, od 6tc kazali mi brac dwie globulki (czyli 200mg) bo raz mialam lekkie plamienia. Gdzies czytalam ze branie progesteronu moze miec zly wplyw na plod
. Zastanawiam sie czy sobei nei zredukowac dawki znowu do 100mg. Jak myslicie?
Nie strasz, ja też biorę duphaston 2 tabletki dziennie -
Ola89 wrote:1.[/b] Biore od owulki progesteron (100mg) dowcipnie, od 6tc kazali mi brac dwie globulki (czyli 200mg) bo raz mialam lekkie plamienia. Gdzies czytalam ze branie progesteronu moze miec zly wplyw na plod
. Zastanawiam sie czy sobei nei zredukowac dawki znowu do 100mg. Jak myslicie?
Nie strasz, ja też biorę duphaston 2 tabletki dziennie
Gdzies czytalam ze tak pokazuja badania. Zreszta nawet na ulotce jest ze lek nei jest przewidziany do brania w ciazy.
-
nick nieaktualnyduphaston nie ma wpływu na płód,ma na celu podtrzymanie ciąży gdy coś się dzieje,rozmawiałam z ginem, powiedział, że nie ma żadnego szkodliwego działania, a lepiej dmuchać na zimne jak coś się dzieje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:26