X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:10

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ponoc te babydesign maja dobre opinie. Mnie ten dotty tez sie podoba, ma dobra amortyzacje, zgrabny, zwrotny tylko ze te materialy jaksama nazwa wskazuje sa w kropeczki, chyba nawet nie namalowane tylko taka struktura materialu i dla chlopca wydaly mi sie nie za bardzo :/.
    A odnosnie różu dla chlopca to jak teraz chodze po domu w rozowej bluzie to moj maz zawsze mówi" w co Ty znowu ubralas naszego syna" hih

Ida, Fasia, Ulka84, Robotka1 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Bambi - wzięłam ten paracetamol, bo wydaje mi się że przyniesie lepszy skutek niż sama herbatka. Ale nie zmienia to faktu, że obecnie leżę pod kocem z tą herbatką z miodem i cytryną :) Jeszcze raz dzięki!
    cos na pewno pomoze :D i tak nikt nie bedzie wiedzial co najbardziej, pewnie lezenie pod kocem :P

Ida lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu mezowi z imieniem Leon tez jeszcze nie przeszlo, najlepsze jest to, ze jak dzisiaj Robotka wrzucila link do literek, to jak sobie ogladalam to liczylam ile wyjdzie za "Leoś" :P zgabczałam totalnie echh
    My z kolei narazie mamy umowe ze jak urodzi sie w parzysty dzien bedzie Leon a w nieparzysty Filip tylko jakos nikt jeszcze do brzucha Filip nie powiedzial a Leoś owszem :)

Ida, Aguś86, Robotka1, misia83 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 15:12

mantissa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem bylo tak, ze jak tylko okazalo sie, ze jestem w ciazy maz wrocil z salatka owocowa i powiedzial- to kochanie dla Alicji, i tak zostalo :) strasznie mi sie spodobalo, jeszcze wtedy nie znalismy plci, ale gdyby byl chlopiec to pewnie bylby Darek :)

Aguś86 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Adk - super, że wszystko ok i będziesz się kontrolować.
    Muszę Ci się do czegoś przyznać... Najprawdopodobniej będziemy dzielić te same imiona naszych synów...

Super! Mi nie przeszkadza :) ja uwielbiam dawać mojemu brzuchowi reprymendy. No bo zobaczcie jak to brzmi "Franciszku Robercie <nazwisko> zaprzestań wychodzić mamie kolanem przez pępek" No bosko!

Ida, misia83 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Franka to też troszkę mnie mierzi to, że jest to bardzo popularne teraz imię ale trudno. No i nie wiem jak będzie się czuła z tym imieniem w wieku 14-25 lat bo to ani Franek bo dziecinne (smialam sie do meza ze zadna dziewczyna nie bedzie chciala chodzi z jakims Frankiem) a jeszcze nie Franciszek.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Liloe mam nadzieje że leży w domku w łóżeczku

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skladam wózek narazie dwa dotarly kartony trzeci w drodze :) ale się ten wozek prowadzi cizes jaki zajebisty :) huhu a kolor jeszcze sliczniejszy jak na fotach :)

Robotka1, Gosha, Agusiek89, Ewelcia lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, czytam Was od kilku dni, ale jakoś nadążyć nie mogę i nie zdążyłam jeszcze nic napisać - mam termin wg OM na 15.04, wg USG 13.04 - urodzinki Męża :)

Krysti, mantissa, misia83, Agusiek89, weronika86, Gosha, Ewelcia, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    mojemu mezowi z imieniem Leon tez jeszcze nie przeszlo, najlepsze jest to, ze jak dzisiaj Robotka wrzucila link do literek, to jak sobie ogladalam to liczylam ile wyjdzie za "Leoś" :P zgabczałam totalnie echh
    My z kolei narazie mamy umowe ze jak urodzi sie w parzysty dzien bedzie Leon a w nieparzysty Filip tylko jakos nikt jeszcze do brzucha Filip nie powiedzial a Leoś owszem :)
    bier te litery!! i to szybko!! będziesz miała gwarantowany problem imieniowy z głowy:D za tyle kasy nie pomyślisz nawet o innym:P u mnie podziałało 8) hehehe

dzięki dziewczyny za rady odnośnie drugiego imienia, osobiście nie uważam że ono cokolwiek komplikuje lub utrudnia bo sama jestem posiadaczką drugiego i nie zauważyłam w sumie ani minusów ani specjalnie plusów:)
    nie upieram się przy drugim bo może rzeczywiście logicznie będzie zostawić jedno, ale gdyby np mąż chciał to zamiast dawać jakieś imiona bo babkach wolałabym znowu po sobie:)
    moja starsza ma i wie że ma je po mamie-na pammiątkę:)

ok chałpa ogarnięta, młoda śpi, w bujawce Jagody!!! omg uparła się i poskręcana tam zasnęła:D pewnie pierwszy skurcz łydki ją obudzi i przyjdzie do mojego łóżka:D bo dziś taty nie ma to ma przyzwolenie w takie dni spania z mamą:D

ADK spokojnie dzieci w szkole odpowiednio mu ksywkę "zdrobnienie" wymyślą, będzie albo FRAN, albo FRANCZESKO albo zwyczajnie Franek:) a co ty myślisz że za 15-20 lat dziewczyny będą patrzeć na imię? dla nas do niedawna było staroświeckie ale teraz już jest całkiem na czasie:)
    jako dziewczyna zwróciłabym uagę na umię Brajan czy jakiś inny obcokrajowy wymysł rodzica niż na Franka:D
    nie mówię tego do osób mieszkających za granicą ale o takich co mieszkają w Polsce i dają tak na imię dzieciom Brajan, Dżesika Kiełbasa:D albo Ałżelika:D

Bambi85, Ida, misia83 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti daj zdjęcia tego co masz plisss:D

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Liloe wlasnie mi napisala smsa, prosila zeby przekazac... zostala na obserwacji, ma skurcze w ktg, rozwazaja sterydy na płucka. Dobrze ze pojechała. Napisalam, ze trzymamy kciuki i zeby sie odzywała. Nie ma niestety neta w telefonie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:00

Ida, mantissa lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka jak kupie te literki to juz nie bedzie odwrotu tak jak mowisz :P. Moze i dobrze ale moze jeszcze co wynegocjuje. Z reszta poczekam chyba az sie dzidź urodzi, jak bedzie wygladal jak Leon bedzie Leon a jak jak Filip to Filip. Gorzej jak będzie wygladał jeszcze jak ktos inny to wtedy to nie wiem co :P
    My Franka i Mikołaja rozwazalismy jak jeszcze nie znalismy plci a potem nie wiem jak to sie stalo ze taka zmiana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 19:59

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAMBI kurczenie ciekawie z LILIOE, mam nadzieję że jej te skurcze wyciszą i maluszek spokojnie dotrwa do terminu.
    oby nie były potrzebne te stetydy;/
    pozdrów ją od nas i powiedz że jesteśmy razem z nią

eeee no pewnie jak jeszcze się wahacie to nie ma co:) imię ważne:D tylko uważaj bo jak jakiegoś Gienka wypatrzysz w wizerunku syna to masz przechlapane;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka masz coś do imienia Angelika ?:P Ja tak mam na imię i jak byłam w przedszkolu było ze mna 4 inne Angeliki :P

Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

‹‹ 2538 2539 2540 2541 2542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ