Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:Krysti:) wiem dokładnie czego brakuje bo u mojego też taka sama filozofia składania:) to kiedy będziesz miała resztę
no i super kółeczka:D nie podobają mi się te czarne, w ogóle czarne mi się nie podobają
a fotelik jaki wybaliście??
ADK szukam w googlach ale nie widzę tej KAsi od pitów;) nie no śmieję się
pewnie z braku laku coś ściągnę i sie rozliczę sama:) jak zawsze:Pale happy jestem miwię ci
my wybrali x lander fotelik fajowy jest jutro fote wrzuce nie mam sily dzis juz jestem padnieta i dopiero na dupie usiadlam
-
to prawda, cycki trzeba szczególnie chronić po porodzie, łatwo o zapalenie, czego nikomu nie życzę, nie miałam ale słyszałam że gorączka może być wysoka, cycki kwadratowe i twarde.....
wtedy tylko do lekarza.
dlatego trzeba się osłaniać i uważać.
ja jak będę mieć nawał pokarmu to chyba spod prysznica gorącego nie wyjdę
przy córce gorący prysznic był wybawieniem, mleko samo sikało:D bo laktatora przyłożyć się nie dało, tak paliły -
spokojnie Krysti:) rozumiem, może i dobrze że jutro będzie druga część, bo pewnie składając go byś padła na twarz do spacerówki:D wiem ile energii i czasu poświęciłam wczoraj na demontaże i montaże:D
do dziś nie wiem jedynie jak się moskitierę na spacerówkę zaczepia:P ale ja to rozkminię
ok dobrej nocy, jestem głodna i nie wiem co zjeść, chyba płatki z mlekiem:PWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:58
Krysti, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adk_1989 wrote:A i miałam wam ciekawostkę ze swojej szkoły rodzenia sprzedać. Prowadząca położna powiedziała nam,że jeśli chce sie uzywac chusteczek nawilzanych to do nich tylko krem bez cynku bo inaczej będą odparzenia - a najlepiej tylko bepanthen albo alantan (wersja bez cynku), po linomagu niektórym dzieciom wychodzą odparzenia ale nie muszą. Nie wiem ile w tym prawdy ale chciałam się podzielić.
No i jeszcze to, że biustonosz do karmienia to nie tylko do trzymania wkładek laktacyjnych ale przede wszystkim jest ochroną dla piersi, które po porodzie są bardzo rozgrzane i można je bardzo łatwo przeziębić a z tego się robią stany zapalne, zastoje i inne nieprzyjemne rzeczy. Poradziła nawet, że wychodząc z oddziału, wiecie do sklepiku czy coś, włożyć jeszcze do stanika pieluszkę tetrową.
A nam jeszcze babeczka mowila ze stanik musi byc porzadny i musi bardzo dobrze biust trzymac bo przy ciezkich cycach od mleka wystarczy ze sie zagnie kanalik mleczny i moze sie zribic zapalenie wiec cycki maja byc w gorze dobrze trzymaneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:10
-
Krysti wrote:Ja sobie oslonki kupilam silikonowe na brodawki medela contakt M rozmiar
fajne są
o jaaaa cieee znalazłam mleczko waniliowe w tubce:D wciągłam 1/3:D więcej nie było:D
pamiętam w średniej szkole koleżanki mama pracowała w mleczarni i takie mleczko posyłała dla mnie ale w słoiczku:D to była dopiero wyżerka:D
SHIMMER przy młodej kiedyś nawet nie kupilam jednego stanika do karmienia a cyce miałam zawsze duże,awet nie wiedziałam że możńa taki kupić, jak ściągałam stanik to cycki stały na sztorc! pomyśl duże bimbały i taki efekt jak po silikonie. owszem cyckonosz ma trzymać bo w nim będziemy spać i w dzień funkcjonować, tak że warto aby był wygodny:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:12
shimmer_lip, Krysti lubią tę wiadomość
-
Robotka1 wrote:oj Ty niegrzeczna:D eee no pewnie, nawet powiem więcej:D słowo Andżela kiedyś pobudzało męską wyobraźnię i brzmiało bardzo seksownie:) nie wiem jak jest teraz:D
MANTISSA no co Ty ani pół typa na imię nie macie?? no wierzę no:)
No pół typa jest, moje Mikołaj i mojego Marek. Z tym, że żadne z nas się na to drugie nie godzi.Ewentualnie będzie Michał albo Beniamin, ale jakoś tak nie wiem. ani mnie ziębią ani grzeją te imiona. Benek... Bo ja wiem...
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Fajnie
mi nie stoja i stac nie beda
ja swoje cycki mam od 4 klasy podstawowki czyli wtedy kiedy reszta kolezanek byla plaskatymi deskami
Dobra ide spac kochane bo cos mi sie oczko przymyka na meridzie walecznejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 21:23
-
mantissa wrote:No pół typa jest, moje Mikołaj i mojego Marek. Z tym, że żadne z nas się na to drugie nie godzi.
Ewentualnie będzie Michał albo Beniamin, ale jakoś tak nie wiem. ani mnie ziębią ani grzeją te imiona. Benek... Bo ja wiem...
Benjamin!!! Moje ukochane imię i gdyby nie to, że mam psa Benka to bym się ani chwili nie zastanawiałam!mantissa lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Benjamin!!! Moje ukochane imię i gdyby nie to, że mam psa Benka to bym się ani chwili nie zastanawiałam!
U nas jak narazie stanęło na Nicholasie)mały Nikus
)(podoba sie nam obojgu) i tak wołamy do brzuszka czasem, ale tez pojawiają sie inne propozycje ..takze jeszcze na 85-90%
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Lwica wrote:U nas jak narazie stanęło na Nicholasie
)mały Nikus
)(podoba sie nam obojgu) i tak wołamy do brzuszka czasem, ale tez pojawiają sie inne propozycje ..takze jeszcze na 85-90%
Ja i tak jestem zdania, że imię nadaje się tak naprawdę jak się już dziecko pojawi na świecie. Moja kuzynka całą ciąże mówiła do brzucha Tomek a jak się urodził to okazał się Filipem.Lwica lubi tę wiadomość
-
adk_1989 wrote:Ja i tak jestem zdania, że imię nadaje się tak naprawdę jak się już dziecko pojawi na świecie. Moja kuzynka całą ciąże mówiła do brzucha Tomek a jak się urodził to okazał się Filipem.
Gorzej jak nie masz żadnego typu i po porodzie też nic ci nie pasuje. -
Byłam w Biedzie z mężem i jak zawsze musiałam coś kupić nadprogramowo
Mam elektryczną sokowirówkę za całe 29,99zł
pierwsza porcja soku pomarańczowo-grejpfrutowego wypita
Pycha!!
misia83, Bambi85, mantissa, Ida, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
LILOE Kochana trzymaj się tam dzielnie! Niczym się nie stresuj! Dobrze z tymi sterydami, niech podają bo to zawsze jakieś zabezpieczenie dla maleństwa. Leż i odpoczywaj na pewno wszystko się uspokoi! Dobrze, że pojechałaś