X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    wiem tyle mam nie jeść. Ktg bez skurczy. Źle znosze tylko to że obok jest kobieta z dzieckiem daja je tu bo na nowordokach miejsc nie ma, jak maleństwo płacze to mnie tez łzy lecs masakra głupie hormony

o widzisz.. Masz prawidłowe odruchy!
    Mnie to nic nie wzrusza. Nawet mleko mi nie leci ;] Co ze mnie za matka? ewidentnie nie jestem gotowa :P nie rodze! :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie za duzo nie bedzie bo sie przeprowadzam do krainy kurzu i pylu :-D ale caly dzien trzymam kciuki za dzielne dziewczyny!!! Angela trzym sie tam!!! A glupia baba niech sie cmoknie. Ona nie wue ze Martyna jest kluseczka! Poza tym duzo pomocy to wymagal Marcelek- on wazyl cos kolo 600 gramow a jest w domu i rosnie jak szalony. A Martynka bedzie zdrowa tylko troszke mniejsza!!!
    Pamietaj o buziaku jak juz bedziesz w stanie!!! Moze byc nawet w mala stopke :-D
    No to przesylam swoje sily, wyciagam kociolek i zabieram sie za czarowanie :-D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    byla baba z norowdokow u tej obok i mowi do mnie czy u mnie jest 30 tc a ja ze tak to powiedZiala ze ruszac sie nie mam bo taki maluszek duzo potrzebuje pomocy: super gdyby odemnie to zależało normalnie pocieszające . Ja mogę tu leżeć az do terminu tylko niech lekarze pozwolą
    to na obchodzie zapytaj wszystko lekarzy, musisz ich ciągnąć za język, wiem że to trudne bo czasem nei wiadomo o co zapytać ale Ty w swojej sytuacji na pewno mas dużo pytań.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok uciekam się ubierać. W drodze będę podczytywać jak się sytuacja rozwija :) Miłej poWalentynkowej niedzieli mamuśki!!!

iwonka1077 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no ok zapomniałam ze ty do Krakowa dziś,skleroza mnie dopada coraz częściej hihi
    A matka normalna będziesz nie każdy placze na widok dzieci hihi ja nie płacze :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn cukrzycowych mierzących poziom cukru glukometrem. Chodzi mi o normy - na czczo do 90 a po posiłku do jakiej wartości jest okej? I w jakim czasie?

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po godzinie do 120 :)

• mf Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 16:32

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Po godzinie do 120 :)

Hmmm po godzinie do 120... Wydawało mi się że po 2 do 120... No nic i tak się mieszczę na szczęście :) dałam sobie dzisiaj specjalnie do wiwatu ze śniadaniem, zjadłam amerykańskie naleśniki z syropem klonowym z dużą ilością masła do tego mleczko i cukier wyszedł okej więc chyba nie mam się czym martwić.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie po 2h ponizej 120? Z Zuzią miałam cukrzycę i takie normy mi podawali.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Angela zaciskam kciuki i czekam z niecierpliwoscia na wszystkie wiesci:* skoro nie kazali Ci jesc to pewnie dzis zrobia cc.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cukrzycy ciążowej jest po 1 h do 120 wiem co pisze bo ja mam i się kontroluje

Gosha lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest :) na czczo/przed posiłkiem do 90, godzine po 120. Moja diabetolog uwzględnia do 125 :) powyżej 140 u mnie wprowadzają insulinę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    Angela trzymam kciuki i tak jak dziewczyny piszą, wyslij męża do lekarzy, jemu muszą udzielić informacji, a zazwyczaj na porodowke jakoś tak jest, że tatusiowi chętniej informacje sprzedają.
    Ją zjadłam śniadanie, a po nim jeszcze snickersa i Nina mi próbuje teraz prawym bokiem wyjść ;-)
    Zadzwoniłam wczoraj do odziłowej położne z traktu w moim szpitalu ( to do niej chodziłam do szkoły rodzenia ) i mówiłam się z nią na spotkanie, dopytam ją o to czego nie pamiętam ;-) no i umówię się na poród :-) !!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Brzuchatki
    Przeżyłam wczoraj. Ślub super, bal rewelacyjnie, nawet zatańczyłam kilka piosenek. Na przyjęciu weselnym wieczorem późnym też fajnie, też potańczone :-D. Sama się zdziwiłam, że miałam na to ochotę i siły ;-) znaczy będę żyć :-D głośno było jak to na balach, Miki skakał jak szalony i chyba tańczył ze mną :-D :-D :-D
    Odsypiać będę pewnie na raty kilka dni, aale fajnie i warto było wyjść do ludzi :-D
    Szkoda tylko, że nadal boli mnie gardło i czuję się chora.

Angela trzymam kciuki żeby jeszcze nie dziś. Im dłużej w brzuszku tym lepiej dla małej. Dziś niedziela więc mogą odłożyć Twoją cesarkę. Z tymi lekarzami tak jest...

Aguś86, sylvia007, nick nieaktualny, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 2 h to i ja bym nie miala cukrzycy (przy pomiarach glukometrem ;) ) . Normy wszedzie takie same. :) Moze cos sie zmienilo od Twojej ciazy :)

Gosha lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może bo to było 2, 5 roku temu, ale koleżanka urodziła w grudniu i tez jej takie normy podawali jak mi...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy jestem:)

ANGELA czytam od wczoraj i normalnie aż mi łzy w oczach stają jak się u Ciebie pozmieniało!! trzymaj się kochana i dużo siły życzę dla Ciebie i dla malutkiej:* na pewno będzie wszystko super zobaczysz:*

KASIAK ja też jestem po imprezie walentynkowej:D
    byliśmy na zabawie takiej wiejskie w domu ludowym:) wybawiłam się dużo, były szybsze i wolniejsze kawałki ale na każdym secie byliśmy na parkiecie:)
    pojadłam smakołyków i piłam hektolitry wszystkiego,

na koniec uwaga- Wyyebałam się!!! potknęłam się o 2 w nocy jak wchodziłam do auta, bark obdarty przzez kurtkę, głowa stłuczona i kolano. ja pierdykam-leżałam jak długa.

i tak, ból ramienia jest nie do zniesienia, piecze w środku dosłownie, ręką ruszam ale tak się zastanawiam czy mi coś nie pękło, bo o złamaniu raczej mowy nie ma, jak będzie ból do wieczora się utrzymywał to niestety muszę odwiedzić IP niech zrobią choć rentgena.
    z młodą dobrze, fika sobie a ja żadnych dolegliwości nie czuję brzuchowych.

Amy mówisz że folm fajny? mój nie chce na niego iść:9 a ja bym się przeszła, ale przecież nie pójdę sama bo sobie jeszcze ludzie pomyślą że jestem zdesperowaną ciężarówką:D może siostrę wyciągnę, ale tak za jakiś czas, niech minie nawał ludzisk w kinie bo teraz jakieś pojedyncze miejsca zostały:P

ok lecę, budzić męża i do kościoła, a potem obiad, odbieram młodą i lenistwo jak się uda:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To poimprezowalyscue wczoraj dziewuchy! Suuuper! Zazdraszczam :) ja wieczor w łożku... Sama :) tez było miło :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELA cały dzień bede tutaj czekała na wiadomosci jakies od Ciebie... Przeżywam to tak jakbyśmy sie w realu znały :) ale podejrzewam ze większość z nas tutaj to ma :*

weronika86, nick nieaktualny, Aguś86, sylvia007, iwonka1077, Jaga, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 2750 2751 2752 2753 2754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ