Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    to czemu ona nic nie je???
    Bo widzisz, do tej pory się hamowałam i jadła m tylko ja"normalne" posiłki, a ona lubi ciasto z chipsami ;-)

Amy_ lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Amy jak długo masz te skurcze co 30 min???
    sprecyzuj pytanie bom nie zrozumiała :P
    jak dlugo trwa jeden skurcz? do 30 sekund i jest ich kilka i pozniej spokoj na 30 min

a jeśli chodzi od kiedy trwają to zaczęły się w nocy ale rano przesły pozniej złapały mnie w drodze na pocztę ale raz, i od 17 co pół godziny

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No nic, to chyba tylko na tej paleczce w łapie się skończy.

Kwiatek zeby nie było ze wredna Amy bronie, ale tez mi się wydaje ze ustawke mialas na 3000 stronie wiec nie sciemniaj !

Mój dzisiaj mi powiedział , że biedak od tygodni podchody robi , już u cieknie ale w drodze jak słyszy jak stękam i j,eczę to zrezygnowany wraca do łóżka. Spimy osobno bo on spi z młodym obecnie na mniejszym łóżku na któym ja za uja nie usne

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Amy zamiast myśleć działaj ..... zwłaszcza , że są regularne

nie gadaj :P nie ma czegoś takiego że macica sobie iles taaaaaam np 2 tygodnie przed porodem ćwiczy?
    moja chyba ćwiczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 20:38

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa znowu nie widziałam zdjęcia :/ Ja to mam pecha... może puszczajcie mi sygnał jak będzie jakieś zdjęcie do komentowania na BBF co?

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy czyli nie są regularne. Ale coś ich za dużo

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    No nic, to chyba tylko na tej paleczce w łapie się skończy.

Kwiatek zeby nie było ze wredna Amy bronie, ale tez mi się wydaje ze ustawke mialas na 3000 stronie wiec nie sciemniaj !
    ja ci dam wredną!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Amy czyli nie są regularne. Ale coś ich za dużo
    no nie są nie są, od 17 dopiero mnie regularnie pobolewa :]

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pisałam o swojej wizycie u diabetologa? Juz sama nie wiem, ale tutaj chyba nie ;)
    Otóż było ok :) nie przytyłam wg jej wagi - nada. Podnieśli mi insulinę z 6 do 8 jednostek 3 razy dziennie :) i tyle.

Ida lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Kuźwa znowu nie widziałam zdjęcia :/ Ja to mam pecha... może puszczajcie mi sygnał jak będzie jakieś zdjęcie do komentowania na BBF co?

Hola, hola to ze w brzuchu masz twixa nie zwalnia Cie z obowiązku dyzurowania na wątku!

Gosha, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary już na początku stycznia zmieniłam rezerwację :-D nie przewidziałam tego plotkarstwa :-P

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Mary już na początku stycznia zmieniłam rezerwację :-D nie przewidziałam tego plotkarstwa :-P
    pakuj sie! zostało ci 29 stron :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    sprecyzuj pytanie bom nie zrozumiała :P
    jak dlugo trwa jeden skurcz? do 30 sekund i jest ich kilka i pozniej spokoj na 30 min

a jeśli chodzi od kiedy trwają to zaczęły się w nocy ale rano przesły pozniej złapały mnie w drodze na pocztę ale raz, i od 17 co pół godziny
    Chodziło mi o to od której godziny. Co do ćwiczeń to i owszem macica ćwiczy, ale raczej nieregularnie, choć skurcz porodowy jest pojedyńczy tzn. łapie trzyma ok 30 -50 sekund i puszcza, a Ty piszesz, że jest kilka po kolei. Dla pewności połzlabym pod prysznic

Amy_, Jaga lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    A ja pisałam o swojej wizycie u diabetologa? Juz sama nie wiem, ale tutaj chyba nie ;)
    Otóż było ok :) nie przytyłam wg jej wagi - nada. Podnieśli mi insulinę z 6 do 8 jednostek 3 razy dziennie :) i tyle.
    o widzisz! znaczy się do porodu już nie przytyjkesz ani grama :D

Gosha lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    no nie są nie są, od 17 dopiero mnie regularnie pobolewa :]

Ale regularnosc liczy się między skurczem a skurczem a nie ich nawracanie. Jednak jakiś ciepły prysznic by się przydał

Amy_ lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny melduje sie..moja polozna od 7 rano nie oddwonila :( zadzwonilam pod numer na porodowke do szpitala..kazali wziac paracetamol i jesli sie bedzie nasilac to przyjezdzac :( tlumaczylam ze boli caly czas, nie przestaje ale sie tez nie nasila...czuje ze mala chyba zmienila tez pozycje..brzuch mam jakos nizej i grzebie mi lapkami w szyjce...kurwa mogli by sprawdzic czy chociaz sie nic nie rozwiera :( chuj jak nie przejdzie do 22.00 to juz nie dzwonie tylko jade na miejsce...i zwyzywam ak bedzie trzeba bo juz zmeczona jestem...zawsze przechodzilo a teraz juz muli od samego rana...nie moge rozroznic skurczy czy sa regularne, czy to wogole skurcze..wiem jedno..brzuch jak skala caly dzien, mala sie nerwowo rusza, i krzyze bola non stop jednostajnie. trzymajcie kciuki aby przeszlo..nie chce jeszcze rodzic :(

mimka84 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Chodziło mi o to od której godziny. Co do ćwiczeń to i owszem macica ćwiczy, ale raczej nieregularnie, choć skurcz porodowy jest pojedyńczy tzn. łapie trzyma ok 30 -50 sekund i puszcza, a Ty piszesz, że jest kilka po kolei. Dla pewności połzlabym pod prysznic

tak kilka po kolei jakieś dwa trzy :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Jak nie tutaj, to gdzie jeszcze pisujesz? Pewnie do Bravo Girl :-)
    Dobrze, ze wszystko ok.

Anka1501, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ale regularnosc liczy się między skurczem a skurczem a nie ich nawracanie. Jednak jakiś ciepły prysznic by się przydał
    nom i w koncu jakaś konkretna informacją :P
    mowiłam że to tylko bojówka :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera może mała zmienia pozycję i dlatego tak to odczuwasz?

weronika86 lubi tę wiadomość

‹‹ 2935 2936 2937 2938 2939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ