X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jakims cudem sie z wifi polaczylam, pisze puki mnie nie wywalilo jeszcze. U nas nic sie nie zmienia. Szyjka mimo lezenia i braku skorczow przez dwa tygodnie skrocila sie pol cm. Teraz ma 2cm. Corcia wazy 2400 i wszystko z nia ok. Mam nadzieje ze mnie szybko wypuszcza bo poza ktg i podawaniem nospy nie robia mi nic wieccej. Bede nadrabiac jak wyjde ze sxpitala. Trzymajcie. Sie dziewczyny.

KasiaKwiatek, CzaryMary, mf, Fasia, Lali, lysinka, iwonka1077, Murraya, Eweliśka, sylvia007, Justinka, haneczka, Agusiek89, misia83, Bambi85, mimka84 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ida gratuluje 36tc!!!to juz piekny wiek ciazy! grzymam kciuki za cisnienie z rana!

MF graguluje 34tc! i dzieki za wczorajsze gratki za dzisiaj!
    dziewczyny doczytujac o wczorajszych kurach..sywierdzam jasno...jestescie jebniete! dlatego tak mi tu dobrze :-)

MY Z SARCIA ZACZYNAMY DZISIAJ 35TC!!!!!SESESESESESE :-)

SARCIA pipa nie dala mi spacw nocu, meza tak wystraszyla ze do teraz nie spi..wyobrazcie sobie ze czulam ja tylko pod pepkiem, tk nisko zeszla i strasznie tam sie kotlowala..az balam sie ze siebtam poplata biedna...bol szyjki czy czegos innego nieznosny..zadna pozycja jej nie pasowala! rozbbrykala sie ksiezniczka :-)

Angela89, KasiaKwiatek, CzaryMary, mf, Amy_, Fasia, Ida, Aguś86, iwonka1077, Gosha, Rudzia, Murraya, Jaga, Eweliśka, sylvia007, Justinka, Agusiek89, Robotka1, MartaAlvi, Bambi85, mimka84 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Hej. Jakims cudem sie z wifi polaczylam, pisze puki mnie nie wywalilo jeszcze. U nas nic sie nie zmienia. Szyjka mimo lezenia i braku skorczow przez dwa tygodnie skrocila sie pol cm. Teraz ma 2cm. Corcia wazy 2400 i wszystko z nia ok. Mam nadzieje ze mnie szybko wypuszcza bo poza ktg i podawaniem nospy nie robia mi nic wieccej. Bede nadrabiac jak wyjde ze sxpitala. Trzymajcie. Sie dziewczyny.
    liwi trzymaj sie tam..makutka slusznej wagi widze :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    dzień doberek :)

witam się przy kubku pyszniutkiej kawki.

widzę, że dużo z nas ma problemy ze spaniem. Ja to sobie tłumaczę, że organizm przystosowuje się do nocnego czuwania nad maluszkiem.

Mf- ja bym nie wytrzymała i już dawno wyciągnęła wózek z kartonu. mUsiałabym zrobić obowiązkową rundkę po chacie :) Wrzuć foteczkę jak już go rozpakujesz. jakoś nie zakodowałam jaki kupiliście.

Oczywiście gratuluję nowych odhaczonych tygodni :)

Ida - dobrze, że to Twoje ciśnienie tak ładnie zareagowało na leki :) mam nadzieję, że niedługo Cię wypuszczą do domku.
    taaa i kure bez glowy bys wlozyla nie? hahaha

KasiaKwiatek, CzaryMary, Bambi85 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • sonce2000 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też termin na kwiecień dokładnie koniec.
    Mam pytanieo witaminy 3 tygodnie po terminie, miałam witaminy ważne do końca stycznia, pomieszały mi się pudełka i jadłam je w lutym właśnie przez 3 tygodnie. Wydaje mi się, że nie jest to jeszcze tak długo po terminie, żeby mogło zaszkodzić. Jestem w 30 tygodniu, co myślicie? Trochę się przestraszyłam.

Zatrzymaj tę chwilę choć szybko płynie czas, a może się uda przeżyć ją jeszcze raz....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Liwi dobrze, że spokój u Ciebie.

Wera zdrówka! Kurcze nie wiem czy choć jedna z nas się utrzyma bez tego choróbska...plus, że rodzimy wiosną...minus musimy przetrwać przesilenie i okres wirusów...

mf, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonce2000 wrote:
    Witam, ja też termin na kwiecień dokładnie koniec.
    Mam pytanieo witaminy 3 tygodnie po terminie, miałam witaminy ważne do końca stycznia, pomieszały mi się pudełka i jadłam je w lutym właśnie przez 3 tygodnie. Wydaje mi się, że nie jest to jeszcze tak długo po terminie, żeby mogło zaszkodzić. Jestem w 30 tygodniu, co myślicie? Trochę się przestraszyłam.
    Witaj sonce2000, leki mają datę ważności ale zabezpieczona marginesem bezpieczeństwa. Myślę, że nic się nie zadziało, spoko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 07:43

mf, weronika86 lubią tę wiadomość

• sonce2000 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasiu, tak się tez pocieszam.

Dostałam kilka opakowań na raz w zeszłym roku i za każdym razem jak je otwierałam to sprawdzałam tą datę, ale widać coś mi umknęło.
    Strasznie to sobie wyrzucam. Póki co mały kopie i wszystko jest ok, więc mam nadzieję, że nie wpłynęło to na niego :-))

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

Zatrzymaj tę chwilę choć szybko płynie czas, a może się uda przeżyć ją jeszcze raz....
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonce2000 raczej nie zaszkodzily, bardziej wydaje mi się że te witaminy się zwyczajnie nie przyswoily ale ekspertem nie jestem

CzaryMary, mf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi - fajnie, że się odezwałaś. Wracaj do nas szybciutko

wera - gratulacje nowego tygodnia!! Sarcia w nocy sobie urodzinową dżamprezę w Twoim brzuszku urządziła :)

eeee i od rana taki sarkazm w moim kierunku? Myślałam, że wystartujesz koło południa. A Ty już mi z kurami wyjeżdzasz :) Daj się człowiekowi rozbudzić.

sonce - nie bój żaby. Ewentualnie składniki aktywne w tych "witaminkach" mogły się trochę dezaktywować, ale szkody dzidkowi na pewno nie zrobiły. Spokojna głowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 07:51

Anka1501, mf, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera gratki :D

weronika86 lubi tę wiadomość

• sonce2000 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się nie przyswoiły, to mniejsze zło, całkiem dobrze się odżywiam, więc to mnie nie martwi. A wczoraj byłam u gina, dopiero wieczorem zauważyłam ta datę. Nie wiem czy dzwonić do niego...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawce, zaraz szybki prysznic póki prądu nie wyłączą, bo piec gazowy działa na prąd a w łazience nie ma okna. mam latarkę na wycieczki do kibelka, termos wrzątku i dzbanek herbaty, tel naładowany na full, szkoda że laptop nie działa z baterią - mam przymusowy odwyk od Was.

Witam się w SKOŃCZONYM 35, czyli jak to belly mówi w 36tc:) jeszcze 2 tyg i donoszona - yeah. nie produkujcie za dużo bo będę do nocy nadrabiać.

BUZIOLE :)

Anka1501, Fasia, KasiaKwiatek, weronika86, Lali, lysinka, Ida, Aguś86, iwonka1077, Rudzia, Murraya, Jaga, sylvia007, Justinka, Agusiek89, MartaAlvi, haneczka, misia83, Bambi85, mimka84 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych tygodni :) i witam sie 30 dni przed "terminem porodu" :D

Fasia, CzaryMary, mf, weronika86, KasiaKwiatek, Lali, lysinka, Aguś86, Angela89, Gosha, Rudzia, Murraya, Jaga, Eweliśka, sylvia007, Justinka, Agusiek89, Ulka84, MartaAlvi, haneczka, misia83, Bambi85, liloe, mimka84 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sonce2000 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)

mf lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonce2000 raczej nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieje, ze juz je wyrzucilas ;)

mf lubi tę wiadomość

• sonce2000 Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, pozbyłam się
    Ale pewnie się jeszcze będę gryźć 2 miesiące

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Witam się przy kawce, zaraz szybki prysznic póki prądu nie wyłączą, bo piec gazowy działa na prąd a w łazience nie ma okna. mam latarkę na wycieczki do kibelka, termos wrzątku i dzbanek herbaty, tel naładowany na full, szkoda że laptop nie działa z baterią - mam przymusowy odwyk od Was.

Witam się w SKOŃCZONYM 35, czyli jak to belly mówi w 36tc:) jeszcze 2 tyg i donoszona - yeah. nie produkujcie za dużo bo będę do nocy nadrabiać.

BUZIOLE :)

wow, przygotowana jak na wojnę !! ;)

Gratulacje nowego tygodnia. Co Wy tak dzisiaj wszystkie zaczynacie kolejne tygodnie, co?? :)

liloe, weronika86 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie witam w żadnym nowym tygodniu i co? :P
    Ale gratuluję Wam Waszych :D

CzaryMary, Amy_, liloe, mf, weronika86, Justinka, Agusiek89, Bambi85 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sonce2000 raczej nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieje, ze juz je wyrzucilas ;)

Sonce a ja myślę, że witaminy nie mają kalendarza i nie odróżniają stycznia od lutego ;) nie dajmy się zwariować. "Rany, już luty, dezaktywujemy się" :D także spokojnie, wg mnie się nawet przyswoiły na tyle, na ile takie w terminie się przyswajają

Fasia, Anka1501, mf, weronika86, KasiaKwiatek, Ulka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 3040 3041 3042 3043 3044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ