Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedziemy na jednym wózku
Martwię się cholernie o szyjkę. Ostatnio było bez zmian względem wcześniejszej wizyty i było super, ale skurcze miałam rzadziej. Niby też leżę i leżę, ale nie wiem czy będą efekty. Laski wy bierzcie/brałyście nospę max 3 razy nie? Bo ja mam dwie i nie wiem czy dziś nie wezmę trzech, a jutro na wizycie popytam czy mogę
-
No i witamy się w 35 tygodniu! Juhu
zdjęcia dziś nie będzie, bo zrobiłam tylko jedno przed wyjściem na szybko, a z telefonu nie potrafię wrzucić. Dodam jak wrócimy do domu za kilka dni
Bambi85, Krysti, hwesta, Aguś86, iwonka1077, Agusiek89, Gosha, lysinka, CzaryMary, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam teraz 100%, ale zupelnie nie ogarniam tego macierzynskiego
na ile miesiecy to jest i ile %
a szyjki nie mialam badanej na ostatniej wizycie, bo kurcze znowu wymiotowalam... ja nie wiem jak to jest,ze jak sie klade na lozku do usg to robi mi sie slabo jak zaczyna robic cos aparatura, oblewa mnie pot i wymiotujeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AGUŚ 240 mg no spy to niby maxymalna dawka dobow, ja tak biore od piatku, Liloe tez tak ma. Mysle ze jak najbardziej mozesz wziasc jeszcze jedną do tych dwóch ktore masz.
MIMKA zadzwon do kadr i zapytaj. Mnie sie kiedys walnely o 1200zl, pani tak sie zestresowala ze za kilka godzin mialam przelew na koncie.
To mowicie ze za luty bedzie mniej ? a buuu . Jak pracowalam to cieszylam sie z krotszego miesiaca bo bylo wlasnie wiecej zawsze, ale to chyba stawki za dyzury lepsze wychodzily ale teraz to co innego.
Caly czas sie zastanawiam jak rozdzielic ten macierzynski 80% czy 100 a potem 60%.Aguś86, mimka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:A ten wniosek o macierzynski to sklada sie po porodzie? Ja wogole sie nie orientuje
hwesta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jeśli ja będę dostawała zasiłek macierzyński z ZUS (umowa kończy mi się 31.03 lub w dniu porodu i nie będzie przedłużona, bo raczyłam zajść w ciążę będąc pracownicą korpo
) to gdzie składam ten wniosek: do ZUS czy do pracodawcy? Rozumiem, że jak umowa jest do dnia porodu, to ubezpieczenie grupowe mnie obejmuje również do dnia porodu (chodzi o roszczenie z tytułu urodzenia dziecka)? To 80% to jest 80% tej podstawy z wynagrodzenia chorobowego?
Aguś ja biorę 3x1 no spa max (to samo co forte ale bez recepty)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:12
Aguś86 lubi tę wiadomość