Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się! a wczoraj zaczęłam 36 tyg! jeszcze 34 dni....
Mantissa GRATULACJE! Super się spisałaś, a synuś z ładną wagąwczoraj nie mogłam zasnąć, bo czekałam na wieści
A jeszcze jeśli chodzi o rozwarcie to ja chodziłam 2 tygodnie z 2cm rozwarciemwięc wszystko jest możliwe
Shimmer i Amy WSZYSTKIEGO najlepszego z okazji 18-stych urodzinŁatwych porodów o czasie i grzecznych dzieciaczków!
Nie było mnie wczoraj, ale czytałam wszystko w miarę na bieżącoMiałam bardzo intensywny dzień, sporo chodziłam i też siedziałam [a to fatalna dla mnie pozycja] wieczorem już nie mogłam się ruszać tak mnie wszystko bolało, a najbardziej spokojnie, masakra, brzuch się napinał, jeszcze tylko konkretnych skurczy brakowało... dopiero po 'dwujce' i prysznicu, mi się jakoś poluzowało i już mogłam funkcjonować
Aguś86, shimmer_lip, lysinka, CzaryMary, Eweliśka, Fasia, Amy_, Murraya lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ja wolę od razu wziąć 80%. Przynajmniej wypłaty będą staje, a tak to po pół roku 60% moim zdaniem to bardzo mało
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
mf wrote:Iwonka - 100% na ciążowym L4, nie ciążowe 80%
Co do macierzyńskiego 80% jak zadeklarujesz macierzyński na rok, a jak nie to 6 miesięcy 100% i 6 miesięcy 60% - ja biorę 80% bo umowę mam do dnia porodu i nie mam gdzie wracać po macierzyńskim...
O widzę, że już skomentowaneja pójdę jeszcze do siebie do ZUSu się dopytać, bo u mnie właśnie z tym końcem umowy tak się to zgrywa dziwnie...
liloe - 80% średniej z wynagrodzeń z ostatnich 12 miesięcy, ja tak to rozumiem, czyli tak jak L4 generalnie liczone...
Aguś - ja biorę 3 tabletki, ale tej zwykłej i kurczy mi się brzuch kurczę... -
A ja nie biorę ani magnezu ani no spy przez cała ciaze. Brxuch sie napina jako cholera, ale lekarz stwierdził ze tak ma byc bo na ćwiczyć do porodu macica... I tak 2 miesiące juz... Ale skoro do tej pory nie urodziłam tzn ze chyba jest ok
Szyjkę miałam badana w 28 tyg ostatni raz 44 mm... Łabędź jak u Kwiatkowej
Az jestem ciekawa tego piątku i co w tym szpitalu ze mna zrobią...KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Nie wiem wlasnie MF jak to jest dokladnie, ale mam od kogo sie dowiedziec i to uczynie
. Podejrzewam ze gdyby obcinali malo kto by sie na ta robote rzucal,a slyszlaam ze to dosc czeste , przynajmniej w moim srodowisku. ale to co pisze dotyczy rodzicielskiego czyli po 24 tyg macierzynskiego, po pol roku... dopytam, jak bede cos wiedziec to sie podziele
albo mamy zapytam , zapomnialam ze jest ksiegowaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:24
-
A i jeszcze zapomniałam, że wczoraj brałam ostatni raz luteinę
Ale i tak śmieję się że chce rodzić ostatni tydzień marca, bo chce jeszcze impreze urodzinową hehe
A od jakiegoś czasu biorę 3x2 tab asmag forte... no i witaminy z DHA, nospy ani razu nie brałam i w sumie stwierdziłam, że nawet w domu nie mammuszę się chyba zaopatrzyć.
-
Bambi ja pytanko mam do ciebie musze powtorzyc toxo a igm mialam ujemne<3,0 to musze koniecznie powtarzac?????
i co to za badanie mononukleoza?????konieczne????
bo mam jeszcze zrobic morfologie,HCV, Cytomegalie i Toxo IgM i IgG, zbankrutuje chyba moze moja lekarka na czesc mi chociaz wypisze skierowanie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:29
-
nick nieaktualnyBambi:
Również w czasie urlopu można pracować?
Co zatem zrobić ma pracownik, który nie może zrezygnować z całości ani z części urlopu rodzicielskiego, a chciałby wrócić do pracy? Jedno rozwiązanie takiej sytuacji podpowiada sam Kodeks pracy, który zezwala na łączenie urlopu rodzicielskiego z pracą u dotychczasowego pracodawcy. Praca ta ma jednak swoje ograniczenia. Pracownik może łączyć, korzystanie z urlopu rodzicielskiego z wykonywaniem pracy u pracodawcy udzielającego mu tego urlopu, w wymiarze nie wyższym niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy. W takim przypadku dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pozostałą część wymiaru czasu pracy. Oznacza to, że pracownik ma w tym czasie prawo do wynagrodzenia za pracę oraz odpowiednio zmniejszonego zasiłku macierzyńskiego.
Czuję czkawkę nad wzgórkiem łonowym...czyżby????????????Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:29
Anka1501, Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość