X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Hwesta aż 1, 2 kg :D Nie masz co się martwić na zapas. Myślę, że któreś z tych dwóch poprzednich usg miałaś przekłamane.

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No bardzo długo Cię tak trzymali. A swoją drogą u Ciebie to chyba najbardziej widać jak usg się myli. Prawie 1, 2kg różnicy. Szok!
    najgorsze bylo to,ze przez to ze tak dlugo to trwalo maly owinal sie caly pepowina..cala szyjka owinieta i barki..dostal tylko 7 punktow bo juz nie oddychal..caly siny byl...na szczescie wszytko skonczylo sie dobrze...nie dali mi go..pokazali dopiero po 6hr!...tragedia miala odczucie jakby dawali mi nie moje dziecko..po prostu cos wyciagneli i przyniesli pozniej..dziwne uczucie ;(
    na szczescie maly 100%tato nawet te same pieprzyki na pyszczku wiec pomylki nie bylo :Dhehhe

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mi to w 30-31 tyg robiło 2 lekarzy, niezależnie. I obydwa wyszły zbliżone. Różnica wynosiła jakoś ok 100 gram, więc w wymiarach się pokrywało. Dlatego mysle, że jednak było dobrze zrobione. Raczej teraz sadze, ze wczoraj mógl zle pomierzyć... No zobaczymy, on twierdzi, że to że nie urosła przez 5 tyg w zasadzie wcale nic nie szkodzi, że jest to spowodowane infekcjami , ale i tak dał mi namiar na drugiego lekarza do konsultacji, zobaczymy. Inna sprawa,ze mial problemy z mierzeniem, bo lezy mała bokiem i np obwodu glowy nie mogl dobrze zmierzyc, za to od ciemienia do ciemienia mogl, brzucha przekroju zlapac nie mogl, po co wogole robil to usg skoro miar nie mogl zebrac??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 08:39

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że będziesz mogła jeszcze raz sprawdzić. Na pewno ten drugi lekarz zrobi Ci usg i bedziesz miała porównanie. Poki co nie denerwuj się, bo może się okazać, że mała była źle zmierzona. Tutaj dokładność pomiaru też ma znaczenie i to ogromne.

hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus gratuluje 36tc! dopiero zobaczylam!

Aguś86 lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide sie przespac jeszcze do 10.00 bo czeka mnie mega ciezki dzien

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho! AMY była na FB, moze zajrzy do nas pipa!

hwesta, Bambi85, Eweliśka, shimmer_lip, Murraya, KasiaKwiatek, Aguś86, maggie86, haneczka, Ewelcia, Agusiek89, Amy_ lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie cudowne wiadomości z rana! Jesteś dzielna a Adaś śliczny i bardzo mi się to imię podoba!

Gratuluje nowych tygodni i donoszonych kurczaczków:)

Wera pokój piękny!

Gosha przy cesarce ale i porodzie sn kiedy nie wiadomo jaki będzie final podają glukozę w kroplówce aby regulować poziom cukru tak powinno być w dobrym szpitalu a w gorszych mają to gdzieś ale ja bym chyba po cichu wtedy coś jadła bo spadki niebezpieczne są.

Ja dziś mam wizytę i zanosi się na zwiększenie insuliny ... znowu.
    Męczą mnie zaparcia-zatwardzenia i nic nie pomaga, a po czopku eva qu lekko ruszyło ale czuję że problemy się nie skończyły... Przez ten wysiłek na kibelku mam wrażenie, że dziecko niżej zeszło...

Dobrego dnia buziaki Kochane!

weronika86, shimmer_lip, maggie86 lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny. To sprawdzanie przeplywow to wtedy jak lekarz najezdza na serduszko i kolorowy obraz sie wyswietla taki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh Werka ależ się namęczyłaś przy pierwszym porodzie. Dla mnie bestialstwo ze strony lekarzy.

jakiegoś stresa mam dzisiaj. Mąż wyleciał do gdańska, co prawda tylko na dzisiaj ale ja jakoś się stresuję, że on tyle km od nas :/
    O 17 mam bardzo ważną wizytę - ostatecznie ustalimy termin cc :)

hwesta - i na podstawie takiego bylejakiego usg podał wagę małej?? !!

Asica - ale fajny brzuch:) jakoś mi mój przypomina :) Jutro wrzucę swoje foto z okazji DONOSZONEJ ciązy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 09:01

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary lubie za wizyte :)
    Ja mam stresa jak maz jedzie do pracy codziennie, bo pracuje po drugiej stronie Warszawy :P to z Gdanska szybciej mozna doleciec niz dojechac z jednego konca Warszawy na drugi :D

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA dokladnie, narazie nie martw sie na zapas. Moja przyjaciolka ktora rodzila w grudniu tez miala taka sytuacje i sie martwilysmy. Ze nibby mala nic nie przybrala od ostatniej wizyty, a na nastepnym usg bylo juz wszystko proporcjonalnie do wieku ciazy, po prostu jedno usg bylo bedne. Z reszta tak jka mowisz, jak ciezko bylo ją zmierzyc i pomiary mogly byc juz zafalszowane to jak aparat mial wyliczyc prawidlowo mase. Glowa do gory.
    Gosha jest cos takiego jak "posilek nsulinowy", tzn jak pacjent z cukrzyca nie moze jesc bo ma np badanie ( bo u nas na oddziale porodow nie ma, ale wydaje mi sie to analogiczne :P) to dostaje kroplowke z glukoza i insuliną, no i oprocz tego kontroluje sie poziom glikemii i jest git, ale nie wiem jak sie na to zapatrujĄ hiszpanie:P
    Wlasnie dzwonily dziewczyny z pracy i spewaly mi sto lat do sluchawki, normalnie sie wzruszylam- hpprmony, nie spodziewalam sie, ze beda pamietac :).
    A z mniej milych rzeczy krotszy miesiac luty kosztowal mnie 800zl bo przyszedl przelew no ale trudno , glupi kalendarz :P

hwesta, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi wszystkiego najlepszego!!!

Bambi85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    CzaryMary lubie za wizyte :)
    Ja mam stresa jak maz jedzie do pracy codziennie, bo pracuje po drugiej stronie Warszawy :P to z Gdanska szybciej mozna doleciec niz dojechac z jednego konca Warszawy na drugi :D

taaa żebyś wiedziała. Wsiadał do sammolotu - wysłał smsa a po godzinie napisał, że już wylądował :) jak jedzie do pracy to przebicie na mokotów również zajmuje mu godzinę...

Tylko w tej sytuacji samolotu nie da się złapać jak taksówki :)

• Murraya Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:58

Bambi85, kluska lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Maggie gratuluję!!! Adaś piękny, nawet mój chłop mówi, że elegancki Adaś Ci się udał :D

Wercia pokoik super dla małej księżniczki ;) ja akurat lubię róż, zwłaszcza taki mocny fuksjowy :)

Gosha kochana ja trzymam za Was kciuki bez względu na to jak się sytuacja dalej potoczy!

Ja wg om dziś zaczynam 36tc czyli 35t0d ;)

K

Bambi sto lat!!! Marcowe dziewczyny są suuuper :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 17:17

CzaryMary, Gosha, lysinka, KasiaKwiatek, Aguś86, maggie86, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moj tez ma w perspektywie kilka wyjazdow, takich jednodniowych ale jednak, co prawda nasz kolega zapowiedzial, zeby mu dal znac kiedy, to on nie bedzie nic planowal, ale to zawsze stres, czy zdazy wrocic:P, do szpitala zawsze moge dotrzec taxą.
    Hwesta przeplywy to podobny kolorowy obraz taki jak najezdza na serduszko, takie niebieskie i czerwone fale ale wtedy trzeba najechac na tetnice maciczne prawą i lewą i na naczynia pępowinowe.
    Ide sie ogarnac, nie wypada przyjmowac zyczen w piżamie :P

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka Agusia gratki z okazji nowych tygodni!!

Aguś86 lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    A dziewczyny. To sprawdzanie przeplywow to wtedy jak lekarz najezdza na serduszko i kolorowy obraz sie wyswietla taki?
    To są chyba przepływy w serduszku a jeszcze tak samo robi z pępowiną i też są kolorowe obrazki i wtedy chyba bada przepływy?

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie Adaś śliczny :*

Gratuluje wszystkim nowo rozpoczętych tygodni!

Bambi sto lat sto lat, spełnienia marzeń łatwego porodu i zdrowego dzidziusia:)

Wera pokoik cudny dziewczęcy::)

Bambi85, maggie86 lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 3430 3431 3432 3433 3434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ