X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony dobrze by było już urodzić ze względu na naszą sytuację a z drugiej strony jeszcze trochę za szybko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie gratuluje ! Szybki poród o którym już nie pamiętasz super ! Mały piękniutki :) Tylko tulić.

Moja mała ciągle sama w gronie chłopców może czas na jakaś dziewczynkę ? :)

Mantissa wcześniaki są leniwe, u mnie w szpitalu pielegniarki mówią że lepiej aby jadło dziecko butelką ( mleko mamy) niż miało by się męczyć przy piersi i miało tracić wagę. Ja się pogodziłam z tym że będę miała butelkowe dziecko ale próbować też będę ją przystawiać ale niech podrośnie trochę.

Werka pokoik piękny - misiu super moja mała ma taki spioch na wyjście ze szpitala.

Czyli wychodzi że w następną środę znów będzie kolejne maleństwo :) Ciekawe ile w miedzy czasie dziecioszków się urodzi :)

haneczka, mantissa, weronika86, maggie86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, wpierwej gratuluję Ci donoszonego jajka :) po wtóre trzymam kciuki za Ciebie i Kubusia, żeby był dzielny, jak już zdecyduje się wychodzić. :)

Liloe, Tobie też pogratuluję donoszenia :)

Krysti, zupełnie inaczej wyglądasz w tych włosach! A brzuszek masz ślicznościowy. :) Pasuje Ci. Tak na stałe :P Gratuluję, zaczynasz kluczowy tydzień :)

Amy? Gdzie jesteś? ! Puk puk. Miałam GBS’a z pupki i z kim ja mam o Tym pogadać, jak nie z Tobą? :)) Wracaj tu!

Bambi, spełnienia marzeń! Sks mówisz? :) A nowe zmarszczki się pojawiły? :P

Hwesta, widzę masz lepszy humor, tak trzymaj :) Cieszę się, że będziesz znów małą badać. Coś czuję, że to była pomyłka z ostatnim usg. :)

Kluska, i co z tymi bakteriami? Jak się leczy takie infekcje?

Wercia, śliczny pokój :) nie bądź taka skromna :P szary bardzo pasuje do fioletu:) No i Tobie też gratuluję 37 tygodnia.

NY, kolejna kurka doniosła jajko :) Pięknie! I jakie zdjęcie profesjonalne! :) Ach

Mary, ile zapłaciłaś mężowi, że Cię tak wymasował?? :D Mój jak słyszy słowo masaż od razu ucieka :D

Asica, brzuszek zgrabny, podoba mi się :)

Nadziejka, życzę spokojnej wizyty i samych dobrych wiadomości cukrzycowych.

Aguś, gratulacje 36 tyg. Mam prawie tak samo jak Ty :)

Adk’a złe samopoczucie zwal na gorszą pogodę i już się uśmiechaj natychmiast :)) A co do męża, to może w okolicach terminu wziąłby urlop?

Natt, Ty już stara ciąża jesteś, ciesz się z tego czopka :) Będziesz miała bobaska zaraz:) Huhu A z tym kwietniem to się tak nie zarzekaj :P

Maggie, DZIĘKUJEMY za opis porodu :) Jakoś tak fajnie to przeżyłaś, że aż chce się rodzić. :) Wzruszyłam się, jak się Adaś posikał :)

PeggySue, lepiej, żebyś tego nie wdychała...A łóżeczko będzie śmierdzieć do 2 tygodni. Wszystko też zależy od farby jaką wybierzesz.

Marta, a ja przegapiłam Twoją wczorajszą relację z wizyty? Wszystko w porządku? :)

8485, to trzymam kciuki za środowy poród :) Jak to jest znać datę?

Aguś86, Krysti, Fasia, Gosha, Murraya, Nadzieja84, NY, kluska, maggie86, Bambi85, Amy_ lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:

Haneczka u Ciebie szyjka tak sie skrocila w ciagu dwoch dni, to za dwa dni nie bedzie jej wcale :P ale obys jeszcze troszke wytrzymala .

No zobaczymy, jeszcze chociaż tydzień i będę spokojniejsza:) Skurcze mam dalej cały czas. Może się młody uparł, że chce już wychodzić. Ciasno mu. Ja taka mała jestem :P

Lali lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    hehe uparciuch niedlugo juz w sumie zobaczysz na zywo to moze wytrzymasz :)

To wiem na pewno, że jak mi przyniosą dziewczynkę to ich wyśmieję :P haha

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A dlaczego Ola30 usunieta z listy kwietniowek przeciez ona pisze czasem !
    Nikogo nie usuwałam. Nie było jej na liście w pierwszym poście Robotki.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka jesteś przekozakiem! :D Szacun za ogarnięcie takiego posta. :D

haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaski.
    My po ktg, wynik książkowy z hednym super skurczem więc stwierdzam że " jeden skurcz porodu nie czyni" następne ktg w piątek i wtedy też usg przepływowe.
    Wczoraj miałam jakiś rzut oksytocyny, taka mnie chcica wzięła a przy smarowaniu piersi i brzucha przez męża malo orgazmu nie dostałam :P
    Czekam do 22.03 i wtedy będzie "ogrń ,dym,płonące firanki" i jak dopadnę męża to 23.03 w jego urodziny pojawi się synuś.

shimmer_lip, haneczka, natt, Justinka, lysinka, Krysti, mantissa, Fasia, Gosha, Murraya, Agusiek89, mimka84, KasiaKwiatek, maggie86, Bambi85 lubią tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Maggie gratuluje ! Szybki poród o którym już nie pamiętasz super ! Mały piękniutki :) Tylko tulić.

Moja mała ciągle sama w gronie chłopców może czas na jakaś dziewczynkę ? :)

Mantissa wcześniaki są leniwe, u mnie w szpitalu pielegniarki mówią że lepiej aby jadło dziecko butelką ( mleko mamy) niż miało by się męczyć przy piersi i miało tracić wagę. Ja się pogodziłam z tym że będę miała butelkowe dziecko ale próbować też będę ją przystawiać ale niech podrośnie trochę.

Werka pokoik piękny - misiu super moja mała ma taki spioch na wyjście ze szpitala.

Czyli wychodzi że w następną środę znów będzie kolejne maleństwo :) Ciekawe ile w miedzy czasie dziecioszków się urodzi :)
    Angela mój mąż mówi, że laktator fajny :D

Angela89, Fasia, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Bardzo ładny Sylwia, jaka firma i gdzie kupiony? A jak lista pusta to...pozostaje rodzić :-D :-P

Dziś dokupiłam lizaki do torby szpitalnej i właśnie farbuję włosy. I'm ready :-D
    Kasia to z Alles na allegro kupiłam :-)

Justinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielizna z Allesa jest moim faworytem i na okres ciąży i karmienia mam tylko od nich bielizne.Są śliczne i wygodne.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka1984 wrote:
    Witaski.
    My po ktg, wynik książkowy z hednym super skurczem więc stwierdzam że " jeden skurcz porodu nie czyni" następne ktg w piątek i wtedy też usg przepływowe.
    Wczoraj miałam jakiś rzut oksytocyny, taka mnie chcica wzięła a przy smarowaniu piersi i brzucha przez męża malo orgazmu nie dostałam :P
    Czekam do 22.03 i wtedy będzie "ogrń ,dym,płonące firanki" i jak dopadnę męża to 23.03 w jego urodziny pojawi się synuś.

Hahaha brzmi jak całkiem dobry plan. :D :D :D

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, gratuluję donoszonej ciąży. :) Wszystkie się uparły dzisiaj donosić :P

Sylwia, piękny stanik! <3

Shimmer, mi nie pozwalacie się bawić sutkami i gąbką, a Ty się laktatorem będziesz bawić? Nie ma tak :P

Ida, super wózeczek i w ogóle to, że jesteście w domku. :) A jak opuchlizna rąk? Zeszła Ci już? Bo ja się boję, że dziecka nie ogarnę przez te bolesne i nie zginające się palce...

Mantissa, a jak zasypia przy piersi to go budzisz? Może lepiej, gdybyś mu nie pozwalała. Przyzwyczaił się do pięści w brzuszku, a teraz musi się przestawić na cycuszka. Na pewno załapie. :)

Aguś, tym bardziej dziwne, że nie czuję spinania. No ale jak widać nie uroiłam sobie. :) 13mm w 1,5 doby. Kurcze. A kontrola dopiero w poniedziałek wieczorem.

Ania, daj znać co po ktg. Ciekawe ile masz już rozwarcia. :) O Ciebie się nie boję. 37 tydzień, luuuz

Angela, najbliżej w kolejce jest Gosha i 8485. To nie wiem czy zasilimy grono dziewczynek, bo 8485 nie ma na "deklaracji płci" ;)

Natt, nie mogę Was zaniedbywać :D Właśnie zadaję sobie w duszy pytanie „Więcej Was matka nie miała? :D” A tak swoją drogą to jakaś brednia z tym ujemnym przyrostem naturalnym. ;)

Malinka, to długo czekasz :) Ja kurka przez te skurcze też się hamuję, a tak mi się chce :P Tym bardziej, że do tej pory nie było wstrzemięźliwości :P

Klaudia90 lubi tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki
    ciężko Was ponadrabiać :) mi ciężko siedzieć cały czas przy kompie bo bardzo bolą mnie nadgarstki i palce mi puchną.. pisanie na klawiaturze sprawia mi ból :/

Chciałam Was o coś zapytać.. jestem w 35 t.c i mam takie bóle jak na miesiączkę..zacżeło się od niedzieli całą noc mnie bolał brzuch .. apap ani nospa nie pomogły.. w pon cały dzien leżałam w łóżku i troszkę się poprawiło.. ale pod wieczór znów zaczęło boleć.. nie są to bóle regularne.. i nie łączą się ze skurczami...wizytę mam dopiero w środę .. myślicie że powinnam panikować? czy spokojnie czekać na wizytę?
    Czy któraś z Was ma też takie bóle?

1usae6ydjd52jq0r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Nikogo nie usuwałam. Nie było jej na liście w pierwszym poście Robotki.
    Robocia usunela naszą ole :) trzeba ja wpisac bo on kwietniowa jest tez :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka wrote:
    Hej kobitki
    ciężko Was ponadrabiać :) mi ciężko siedzieć cały czas przy kompie bo bardzo bolą mnie nadgarstki i palce mi puchną.. pisanie na klawiaturze sprawia mi ból :/

Chciałam Was o coś zapytać.. jestem w 35 t.c i mam takie bóle jak na miesiączkę..zacżeło się od niedzieli całą noc mnie bolał brzuch .. apap ani nospa nie pomogły.. w pon cały dzien leżałam w łóżku i troszkę się poprawiło.. ale pod wieczór znów zaczęło boleć.. nie są to bóle regularne.. i nie łączą się ze skurczami...wizytę mam dopiero w środę .. myślicie że powinnam panikować? czy spokojnie czekać na wizytę?
    Czy któraś z Was ma też takie bóle?
    Arsenka jsk boli to lepiej do swojej gin zadzwonic i zapytac dla pewnosci .

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Robocia usunela naszą ole :) trzeba ja wpisac bo on kwietniowa jest tez :)
    To niech się Ola odezwie i poda szczegóły ;)

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka, ja mam takie bóle od poniedziałku po południu. Ale u mnie są regularne. Trwają ok 20 minut na 40 minut przerwy i tak do teraz. Nie czuję skurczów, tylko silne bóle podbrzusza. W 1,5 doby szyjka się skróciła z 35mm do 22mm i ginekolog mówi, że się przygotowuję do porodu :) Tylko nie wiadomo, ile w takim tempie mi jeszcze zostało.

Ja brałam nospę 3x2 tabletki plus magnez i nic nie pomagało. Teraz mam brać 3x1 plus magnez- dużo magnezu. Podobno on jest najskuteczniejszy. Ale, u mnie nie kazała jechać do szpitala na hamowanie skurczy, bo dziecko podobno dość duże i w razie czego sobie poradzi.

Skoro skończyłaś 34 tygodnie dopiero, na Twoim miejscu pojechałabym na IP jak się to nasili, żeby skontrolować szyjkę i ewentualnie przyjąć zastrzyk z tym lekiem, co wyhamowuje skurcze.

Arsenka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    To niech się Ola odezwie i poda szczegóły ;)
    Ni trza bedzie zapytac Ole30

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę za nadrabianie Was powinni dawać jakieś medale.... już zaczęłam wątpić że nadrobię ale doczytałam posta Maggie że poszły wody i dostałam takie spida że szok :P

Maggie gratuluję dzielnej mamusi przystojnego Adasia :* Chłopak jest cuddddddddaśny normalnie do schrupania :* Ale się cieszę że to już.... chociaż stres dopada.
    Powiedz czy udało się mężowi dotrzeć na poród? Mój też się gryzie z myślami czy jechać czy coś wymyślić bo boi się że zacznę rodzić jak go nie będzie, tyle tylko że u mnie nic się nie dzieje...
    EDIT: już doczytałam że niestety nie :/ fajnie że mama wszystko nagrywała bo chłop nie będzie sobie mógł darować że go przy Tobie nie było :/ Swoją drogą ryczałam i śmiałam się jednocześnie czytając Twój opis porodu. Czasem żałuję że nie mam szans na SN...

Ida w końcu pokazałaś Franulkę :* Kolejny przystojniak :)
    Swoją drogą przydała by się teraz jakaś dziewczynka bo Martynka musi mieć towarzystwo :* Jedyna księżniczka na forum :)

Bambi Sto lat!

Shimmerwybacz że wracam do tematu torbieli i zamieszania szpitalnego ale zauważyłam że coś jest nie tak z tymi szpitalami w Warszawie. Otóż u mnie sytuacja podobna - nie ma szans na poród SN a skierowania na CC dalej nie mam i nie dostanę, mimo że chodzę do lekarza ze szpitala w którym mam rodzić. Wczoraj miałam ostatnią wizytę na wolności, myślałam że dostanę skierowanie do szpitala - już nie mówię o skierowaniu na CC, a tu dupa. Mam za tydzień wstawić się po prostu na IP i poczekac aż łaskawie przyjmą mnie (bez skierowania) na patologię ciąży. Dopiero na oddziale będą podejmować decyzję co do CC. Pytałam dlaczego tak to dziwnie wygląda to dostałam inf że niestety dopóki nic się nie dzieje nikt nie da mi terminu CC bo być może wszystko będzie dobrze i dzidzia będzie mogła poczekać w brzuszku dłużej. Dla mnie to śmieszne bo wynika z tego że za tydzień mam być na IP spakowana jak do porodu a cholera wie czy mnie przyjmą bo i po co skoro się nic nie dzieje... co z tego że ciąża podwyższonego ryzyka?! Doooopa straszna.

Wercia pokój Sarci jest prześliczny! Jej jak ja zazdroszczę szykowania pokoików dla dziewczynek :) U nas tak jak pisałam już kiedyś nie mogę sobie pozwolić na szaleństwa bo na 11m2 muszę zmieścić dwa łóżeczka i naszą sypialnię :/

No i oczywiście wszytskim gratuluję nowych tygodni :)
    Gosha, Klaudia i Liloe ciąża donoszona - jak to dumnie brzmi :*

Hwesta waga dziecka jest szacowana na podstawie wszystkich pozostałych wymiarów. Jeśli gin miał problemy z dokładnym zmierzeniem np obwodu główki czy brzuszka to i waga automatycznie niestety jest fałszywa. Ja bym się nie przejmowała tym za bardzo. Może dzidzia po prostu będzie malutką, słodką ale np długonożną kruszynką? Spokojnie nie stresuj się. Gdyby coś było nie tak na pewno już byś o tym wiedziałą i leżała na patologii ciąży :/ Myśl pozytywnie i dogadzaj sobie czym się da :)

Agnieszka 8485 Ty się kobieto odzywaj częściej! Dobrze zrozumiałam że 18.03 masz CC? Jej my na prawdę zaczynamy ruszać pełną parą!

Haneczka oszczędzaj się to może jeszcze uda się ponosić troszkę maluszka w brzuszku.... chociaż ja jestem taka podniecona tymi Waszymi porodami że jak dla mnie to możecie już się rozpakowywać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:48

Angela89, haneczka, shimmer_lip, Gosha, Klaudia90, Murraya, liloe, KasiaKwiatek, Ida, maggie86, Bambi85 lubią tę wiadomość

‹‹ 3436 3437 3438 3439 3440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ