X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A amy nasza nic nie napisala ciekawe co u niej martwie się

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka przede wszystkim nie panikuj :D ja też mam takie bóle i obecnie chodzę z 4cm rozwarciem i może niedługo urodze a może nie. Jak masz możliwość iść na wizytę to sprawdzić to dobrze by było.

Arsenka lubi tę wiadomość

• lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pisałam tu kilka razy na samym początku ciąży, później jakoś było mi nie po drodze, ale przyznam, że lubię Was podczytywać ;) Fajnie się tu wszystkie zakumplowałyście, podoba mi się luźna atmosfera i to, że można się wszystkim z Wami podzielić :) dlatego postanowiłam się przypomnieć, choć zdaję sobie sprawę z tego, że nikt mnie może nie pamiętać ;p

Będę miała córeczkę, Zosię. Termin mam niby na 30 marca, choć każde usg pokazuje inaczej. Jeśli już o tym usg to chciałabym się Was poradzić, na ostatnim okazało się, że Dzidzia ma pępowinę owiniętą wokół szyi. Przepływy, tętno i pozostałe parametry są ok. Lekarka nie kazała się tym przejmować, napisała o tym w opisie i poleciła uczulić lekarza na izbie przyjęć jak już pojedziemy do porodu. Tak się zastanawiam czy w takiej sytuacji nie poprosić jej o skierowanie na cc? Mam schiza, że coś się może stać Zosi podczas naturalnego porodu. Co myślicie?

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom! Śliczne te Wasze Maluszki :)
    Trzymam kciuki za pozostałe kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:49

shimmer_lip, Krysti, Eweliśka, Gosha, NY, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dziekuje ty tez brzunio masz pokazny :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi Wszystkiego najlepszego :*:* Sto lat i łatwego i przyjemnego porodu :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka dziękuje za odpowiedź właśnie dzwoniłam do swojego szpitala i powiedzieli żeby przyjechać jak się czuję niepewnie i chyba tak zrobię :)

haneczka lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz kilka słów co po wizycie. Szyjka u mnie dalej dluuuuuga, nic nie ruszyła ALE.... jest bardziej miękka niż ostatnio czyli chyba niedługo zacznie się skracać.

O szpitalu już wspomniałam - czyli za tydzień we wtorek mam się grzecznie wstawić na IP na przyjęcie na patologię :/ Nie wiem jak to przeżyję bo nienawidzę szpitali!

Chłopcy - 2064g i 1996g więc jeszcze muszę ich troszkę podtuczyć zanim urodzę :P - waga u mnie zaczyna szybbbbko sunąć do przodu - już mam +9,5kg. A no i oczywiście dzisiaj zaczynamy 34 tydz. Zdjęcie kontrolne brzucha później :)

Nie wiem czy już pisałam bo nie pamitam ale jak coś pochwalę się jeszcze raz. w sobote miałam Baby Shower niespodziankę :) Dostałam dla chłopców moje wymarzone bujaczki/leżaczki Tiny Love 3w1 więc 600zł w kieszeni :)

shimmer_lip, sylvia007, haneczka, mantissa, Aguś86, Justinka, Fasia, malinka1984, Eweliśka, Klaudia90, Murraya, Agusiek89, NY, mimka84, KasiaKwiatek, maggie86, Bambi85, Amy_ lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia widzisz mi to się wydaje, że lekarze po pierwsze mają trochę w dupie a po drugie spychają odpowiedzialność na innych. Nie wiem czemu tak się dzieje. Niby fajnie, że chcą chłopaków trzymać jak najdłużej w środku ale z drugiej strony to chociaż normalne skierowanie do szpitala mógłby dać żebyś nie stała na izbie jak ten jemioł i nie czekała na zmiłowanie. Tak mi się wydaje. Powiem Ci szczerze, że ja aktualnie pokładam duże nadzieje w tym Juriju ;) okazało się, ze on koleżankę teściowej operował i ona nim też jest zachwycona. Ja wszystko rozumiem w sumie ale nasze zdrowie psychiczne chyba też jest ważne? Nie?

Krysti Amy była dziś na fb więc u niej ok ;)

Ewelcia, Bambi85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka, powodzenia i napisz co się okazało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja jestem zła na mojego lekarza bo jestem zdania ze skoro mała bokiem była i miał problemy ze zmierzeniem to nie powinien tego wcale robić. Teraz niepotrzebnie stresu mnie to kosztuje tyle ze masakra. Ale lekarze tak maja , taka jakaś nieodpowiedzialność chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:58

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lenka. Nie wiem czy jest szansa na cc u Ciebie. Pewnie jak się zacznie poród to w szpitalu dopiero zdecydują. Ja urodziłam syna z pepowina dwa razy owinieta wokół szyi. Miał 4000g, pepowina mega gruba i poród oczywiście siłami natury. U mnie było tak, że przy odpowiednim rozwarciu położna zdjęła pepowina z szyi w moim brzuchu.

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Arsenka przede wszystkim nie panikuj :D ja też mam takie bóle i obecnie chodzę z 4cm rozwarciem i może niedługo urodze a może nie. Jak masz możliwość iść na wizytę to sprawdzić to dobrze by było.

heh nie panikuję :) poprostu wolała bym żeby mały posiedział jeszcze chociaż ze dwa trzy tyg w brzuszku :)
    pojadę dziś na IP niech mnie zbadają a co! za to się nie płaci a spokój bezcenny :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie wiem jakie są procedury ale chyba jak widać, że jest mała owinięta pępowiną to chyba powinnaś mieć cc? Skonsultowałabym chyba z innym ginem.

Ewelcia to w sumie masz sporo dziecka w brzuchu :D

A moje tycie to chyba jednak nie tycie bo w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 700 gramów cięższa. To chyba nie jest możliwe zwłaszcza, że nie jadłam nic kalorycznego :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, pomijając ciemne strony naszych szpitali, to ja bym się tak nie gniewała na to, że nie chcą Ci wystawić konkretnego terminu CC. Bo wtedy to jest z dzieckiem tak, jak z tym helikopterem w środku nocy, że maluszek jest przerażony. Dlatego pewnie wolą poczekać, aż dzieci wyślą sygnał, że chcą już wychodzić, "coś się zacznie" i wtedy zrobią Ci CC. To jest podobno najzdrowsze dla dziecka. :)

A skoro już za tydzień będziesz pod obserwacją, to w sam raz. Ciąża jeszcze nie jest taka późna. :) Torbę sobie spakuj do porodu osobno i mąż Ci przywiezie, jak już będzie potrzeba. Przy cesarskim cięciu z resztą nie potrzeba tylu akcesoriów.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka wrote:
    heh nie panikuję :) poprostu wolała bym żeby mały posiedział jeszcze chociaż ze dwa trzy tyg w brzuszku :)
    pojadę dziś na IP niech mnie zbadają a co! za to się nie płaci a spokój bezcenny :)

Jedz i sprawdź :)

• lysinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida bryka fajna :) super, że Franiu zaczął ładnie ssać i nie musisz już dokarmiać mm.

Haneczka twoja szyjka szyjka skraca się ekspresowo

Sylvia stanik piękny :) bielizna z Alles bardzo mi się podoba i jest mega wygodna

Klaudia gratki donoszenia :)

Ania powodzenia na wizycie, daj znać co i jak u was

Ewelcia nie rozumiem, czemu nie dał ci skierowania chociaż do szpitala, skoro kazał ci się stawić; ale tych lekarzy teraz to ja chyba w ogóle nie ogarniam

Ja torbę spakowałam, bo w weekend jadę na wesele z chrzcinami i jakoś tak spokojniejsza będę mając torbę w bagażniku ;) choć nie uśmiecha mi się rodzić 150 km od domu, no i zostało mi jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia. W dodatku mąż idzie do szpitala 19.03 na kilka dni, a 24.03 mam wizytę, na której się okaże czy będę mieć cc

sylvia007, haneczka, Klaudia90, Ida lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

A moje tycie to chyba jednak nie tycie bo w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 700 gramów cięższa. To chyba nie jest możliwe zwłaszcza, że nie jadłam nic kalorycznego :(

700g to są dwie herbaty plus śniadanie plus ew. kupa :P Spokojnie. Sprawdź na czczo najlepiej. No chyba, że puchniesz mocno. To wtedy trzeba do doktora.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Shimmer ja jestem zła na mojego lekarza bo jestem zdania ze skoro mała bokiem była i miał problemy ze zmierzeniem to nie powinien tego wcale robić. Teraz niepotrzebnie stresu mnie to kosztuje tyle ze masakra. Ale lekarze tak maja , taka jakaś nieodpowiedzialność chyba.
    Ja już sama nie wiem jak jest najlepiej prowadzić ciążę. Gin idealny czyli na nfz, z usg w gabinecie i przejmujący się każdą pacjentką chyba nie istnieje.
    Ten mój niby fajny ale z luxmedu a nie wiem czy przy drugiej ciąży bedę miała abonament i nie ma usg w gabinecie więc nie wszystko może zrobić.
    Na nfz też jakiś czas chodziłam ale też nie miał usg i do tego poglądy jak ze średniowiecza. A nie wiem czy przy drugiej ciąży będzie mnie stać na wywalanie co miesiąc na samych lekarzy takiej kasy.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga może się wahać w ciągu jednej doby nawet dwa kilo i to nie znaczy, że się utylo. Woda, hormony, brak wyróżnienia itp

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba muszę niedługo rodzic, bo mąż mnie właśnie poinformował, że chyba chcą go wysłać w kwietniu na 5 tygodni na jakiś kurs do Bytomia :-( jak ja sobie sama poradzę ??? :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3437 3438 3439 3440 3441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ