SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A amy nasza nic nie napisala ciekawe co u niej martwie się

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka przede wszystkim nie panikuj :D ja też mam takie bóle i obecnie chodzę z 4cm rozwarciem i może niedługo urodze a może nie. Jak masz możliwość iść na wizytę to sprawdzić to dobrze by było.

Arsenka lubi tę wiadomość

• lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pisałam tu kilka razy na samym początku ciąży, później jakoś było mi nie po drodze, ale przyznam, że lubię Was podczytywać ;) Fajnie się tu wszystkie zakumplowałyście, podoba mi się luźna atmosfera i to, że można się wszystkim z Wami podzielić :) dlatego postanowiłam się przypomnieć, choć zdaję sobie sprawę z tego, że nikt mnie może nie pamiętać ;p

Będę miała córeczkę, Zosię. Termin mam niby na 30 marca, choć każde usg pokazuje inaczej. Jeśli już o tym usg to chciałabym się Was poradzić, na ostatnim okazało się, że Dzidzia ma pępowinę owiniętą wokół szyi. Przepływy, tętno i pozostałe parametry są ok. Lekarka nie kazała się tym przejmować, napisała o tym w opisie i poleciła uczulić lekarza na izbie przyjęć jak już pojedziemy do porodu. Tak się zastanawiam czy w takiej sytuacji nie poprosić jej o skierowanie na cc? Mam schiza, że coś się może stać Zosi podczas naturalnego porodu. Co myślicie?

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom! Śliczne te Wasze Maluszki :)
    Trzymam kciuki za pozostałe kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:49

shimmer_lip, Krysti, Eweliśka, Gosha, NY, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dziekuje ty tez brzunio masz pokazny :)

haneczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi Wszystkiego najlepszego :*:* Sto lat i łatwego i przyjemnego porodu :)

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Arsenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka dziękuje za odpowiedź właśnie dzwoniłam do swojego szpitala i powiedzieli żeby przyjechać jak się czuję niepewnie i chyba tak zrobię :)

haneczka lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz kilka słów co po wizycie. Szyjka u mnie dalej dluuuuuga, nic nie ruszyła ALE.... jest bardziej miękka niż ostatnio czyli chyba niedługo zacznie się skracać.

O szpitalu już wspomniałam - czyli za tydzień we wtorek mam się grzecznie wstawić na IP na przyjęcie na patologię :/ Nie wiem jak to przeżyję bo nienawidzę szpitali!

Chłopcy - 2064g i 1996g więc jeszcze muszę ich troszkę podtuczyć zanim urodzę :P - waga u mnie zaczyna szybbbbko sunąć do przodu - już mam +9,5kg. A no i oczywiście dzisiaj zaczynamy 34 tydz. Zdjęcie kontrolne brzucha później :)

Nie wiem czy już pisałam bo nie pamitam ale jak coś pochwalę się jeszcze raz. w sobote miałam Baby Shower niespodziankę :) Dostałam dla chłopców moje wymarzone bujaczki/leżaczki Tiny Love 3w1 więc 600zł w kieszeni :)

shimmer_lip, sylvia007, haneczka, mantissa, Aguś86, Justinka, Fasia, malinka1984, Eweliśka, Klaudia90, Murraya, Agusiek89, NY, mimka84, KasiaKwiatek, maggie86, Bambi85, Amy_ lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia widzisz mi to się wydaje, że lekarze po pierwsze mają trochę w dupie a po drugie spychają odpowiedzialność na innych. Nie wiem czemu tak się dzieje. Niby fajnie, że chcą chłopaków trzymać jak najdłużej w środku ale z drugiej strony to chociaż normalne skierowanie do szpitala mógłby dać żebyś nie stała na izbie jak ten jemioł i nie czekała na zmiłowanie. Tak mi się wydaje. Powiem Ci szczerze, że ja aktualnie pokładam duże nadzieje w tym Juriju ;) okazało się, ze on koleżankę teściowej operował i ona nim też jest zachwycona. Ja wszystko rozumiem w sumie ale nasze zdrowie psychiczne chyba też jest ważne? Nie?

Krysti Amy była dziś na fb więc u niej ok ;)

Ewelcia, Bambi85 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka, powodzenia i napisz co się okazało:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja jestem zła na mojego lekarza bo jestem zdania ze skoro mała bokiem była i miał problemy ze zmierzeniem to nie powinien tego wcale robić. Teraz niepotrzebnie stresu mnie to kosztuje tyle ze masakra. Ale lekarze tak maja , taka jakaś nieodpowiedzialność chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 12:58

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lenka. Nie wiem czy jest szansa na cc u Ciebie. Pewnie jak się zacznie poród to w szpitalu dopiero zdecydują. Ja urodziłam syna z pepowina dwa razy owinieta wokół szyi. Miał 4000g, pepowina mega gruba i poród oczywiście siłami natury. U mnie było tak, że przy odpowiednim rozwarciu położna zdjęła pepowina z szyi w moim brzuchu.

• Arsenka Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Arsenka przede wszystkim nie panikuj :D ja też mam takie bóle i obecnie chodzę z 4cm rozwarciem i może niedługo urodze a może nie. Jak masz możliwość iść na wizytę to sprawdzić to dobrze by było.

heh nie panikuję :) poprostu wolała bym żeby mały posiedział jeszcze chociaż ze dwa trzy tyg w brzuszku :)
    pojadę dziś na IP niech mnie zbadają a co! za to się nie płaci a spokój bezcenny :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

1usae6ydjd52jq0r.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie wiem jakie są procedury ale chyba jak widać, że jest mała owinięta pępowiną to chyba powinnaś mieć cc? Skonsultowałabym chyba z innym ginem.

Ewelcia to w sumie masz sporo dziecka w brzuchu :D

A moje tycie to chyba jednak nie tycie bo w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 700 gramów cięższa. To chyba nie jest możliwe zwłaszcza, że nie jadłam nic kalorycznego :(

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia, pomijając ciemne strony naszych szpitali, to ja bym się tak nie gniewała na to, że nie chcą Ci wystawić konkretnego terminu CC. Bo wtedy to jest z dzieckiem tak, jak z tym helikopterem w środku nocy, że maluszek jest przerażony. Dlatego pewnie wolą poczekać, aż dzieci wyślą sygnał, że chcą już wychodzić, "coś się zacznie" i wtedy zrobią Ci CC. To jest podobno najzdrowsze dla dziecka. :)

A skoro już za tydzień będziesz pod obserwacją, to w sam raz. Ciąża jeszcze nie jest taka późna. :) Torbę sobie spakuj do porodu osobno i mąż Ci przywiezie, jak już będzie potrzeba. Przy cesarskim cięciu z resztą nie potrzeba tylu akcesoriów.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arsenka wrote:
    heh nie panikuję :) poprostu wolała bym żeby mały posiedział jeszcze chociaż ze dwa trzy tyg w brzuszku :)
    pojadę dziś na IP niech mnie zbadają a co! za to się nie płaci a spokój bezcenny :)

Jedz i sprawdź :)

• lysinka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida bryka fajna :) super, że Franiu zaczął ładnie ssać i nie musisz już dokarmiać mm.

Haneczka twoja szyjka szyjka skraca się ekspresowo

Sylvia stanik piękny :) bielizna z Alles bardzo mi się podoba i jest mega wygodna

Klaudia gratki donoszenia :)

Ania powodzenia na wizycie, daj znać co i jak u was

Ewelcia nie rozumiem, czemu nie dał ci skierowania chociaż do szpitala, skoro kazał ci się stawić; ale tych lekarzy teraz to ja chyba w ogóle nie ogarniam

Ja torbę spakowałam, bo w weekend jadę na wesele z chrzcinami i jakoś tak spokojniejsza będę mając torbę w bagażniku ;) choć nie uśmiecha mi się rodzić 150 km od domu, no i zostało mi jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia. W dodatku mąż idzie do szpitala 19.03 na kilka dni, a 24.03 mam wizytę, na której się okaże czy będę mieć cc

sylvia007, haneczka, Klaudia90, Ida lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

A moje tycie to chyba jednak nie tycie bo w porównaniu z dniem wczorajszym jestem o 700 gramów cięższa. To chyba nie jest możliwe zwłaszcza, że nie jadłam nic kalorycznego :(

700g to są dwie herbaty plus śniadanie plus ew. kupa :P Spokojnie. Sprawdź na czczo najlepiej. No chyba, że puchniesz mocno. To wtedy trzeba do doktora.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Shimmer ja jestem zła na mojego lekarza bo jestem zdania ze skoro mała bokiem była i miał problemy ze zmierzeniem to nie powinien tego wcale robić. Teraz niepotrzebnie stresu mnie to kosztuje tyle ze masakra. Ale lekarze tak maja , taka jakaś nieodpowiedzialność chyba.
    Ja już sama nie wiem jak jest najlepiej prowadzić ciążę. Gin idealny czyli na nfz, z usg w gabinecie i przejmujący się każdą pacjentką chyba nie istnieje.
    Ten mój niby fajny ale z luxmedu a nie wiem czy przy drugiej ciąży bedę miała abonament i nie ma usg w gabinecie więc nie wszystko może zrobić.
    Na nfz też jakiś czas chodziłam ale też nie miał usg i do tego poglądy jak ze średniowiecza. A nie wiem czy przy drugiej ciąży będzie mnie stać na wywalanie co miesiąc na samych lekarzy takiej kasy.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga może się wahać w ciągu jednej doby nawet dwa kilo i to nie znaczy, że się utylo. Woda, hormony, brak wyróżnienia itp

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba muszę niedługo rodzic, bo mąż mnie właśnie poinformował, że chyba chcą go wysłać w kwietniu na 5 tygodni na jakiś kurs do Bytomia :-( jak ja sobie sama poradzę ??? :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3437 3438 3439 3440 3441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: