X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Witajcie dziewczyny:)

Misia serdeczne gratulacje!!

mam do Was pytanie, u mnie w lux medzie gbsa nie pobiera lekarz tylko mam normalnie skierowanie w systemie i robi to położna jak się zgłoszę, nie wiecie czy w sobotę też można? niby pytałam ostatnio w recepcji ale jakaś
    praktykantka siedziała która mi oddała to czerwone zwolnienie które powinno u nich zostać więc nie wiem czy jej wierzyć.

Ja do położnej muszę się rejestrować, tak jak do lekarza. Z tym, że do niej zawsze są terminy:) Umów wizytę online jak się da to się dowiesz, czy soboty też wchodzą w grę

Eweliśka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Haneczka męczą cię nadal te bóle, czy odpuściły?

Miałam już takie 3 dni, że przeszło, albo bardzo słabo bolało, więc nawet się na tym nie skupiałam. Ale wróciło wczoraj wieczorem ze zdwojoną siłą, ledwo stałam w kuchni nad kanapkami. Dzisiaj na razie spokój.

Widocznie tak ma być. Chętnie się z Tobą spotkam na porodówce, ale po cichu liczę, że zdążę przed Wielkanocą. ;) Może Ty też. Masz już jakieś objawy, że coś się może dziać? :)

• lysinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Miałam już takie 3 dni, że przeszło, albo bardzo słabo bolało, więc nawet się na tym nie skupiałam. Ale wróciło wczoraj wieczorem ze zdwojoną siłą, ledwo stałam w kuchni nad kanapkami. Dzisiaj na razie spokój.

Widocznie tak ma być. Chętnie się z Tobą spotkam na porodówce, ale po cichu liczę, że zdążę przed Wielkanocą. ;) Może Ty też. Masz już jakieś objawy, że coś się może dziać? :)

U mnie na razie spokój, nic mnie nie boli, żadnych skurczy, na pewno doczekam do kwietnia, nie miałabym nic przeciwko temu, żeby był to jego początek :) We wtorek się dowiem tylko, czy będę musiała mieć cc.

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tych torbach Lupino?
    http://colorstories.pl/produkt/torba-dla-mam-lupino-bag-mieta/

nie chcę takiej typowo wózkowej

Anka1501 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje, dzielny Julek:)Zdrówka!!!

Sylvia powodzenia!!!

• Justinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa jak uda się Wam spotkać na porodówce :)
    Ja przy synu, urodziłam wieczorem, a następnego dnia popołudniu koleżanka poznana na forum :) Fakt że jako z jednego miasta, miałyśmy okazję się spotkać wcześniej, choćby na szkole rodzenia, ale też nieźle się złożyło, że w tym samym czasie byłyśmy w szpitalu i na dodatek tym samym, a trochę opcji w mieście szpitalnych mamy ;)
    Teraz jest nas tu dużooo więcej a nikogo z Krakowa, buuuu :( ;)

lysinka, haneczka lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to kiedy bedzie wiadomo cos z Kredytem?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po sniadaniu w zasadzie pary nawet :)) bo wstalam wczesnie - zamiast sie wysypiac na tym maciezynskim to nie moge spac - Nikos juz sie przyzwyczail i budzi o 7.20 na sniadanie...

Mysle zeby wstawic pranie, kota wyrzucic na dwor bo ta to sie calkowicie rozleniwia od dnia 1 mojego macierzynskiego :) i pojsc na jakis spacer:)

Apropos wpuszczania w kolejce to tez nie mialam szczesnia, stalam w kolejce na poczcie i tez nikt nie wpuscil:(a wstydzilam sie domagac chcociaz siku mi sie chcialo niemilosiernie:(
    Za to raz na ulicy jakis koles chcial dotknac mojego brzusia, zrobilam ustep w bok i skumal:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:17

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. MISIA gratuluję maluszka!

2. SYLVIA trzymam kciuki! - u nas w szpitalu nie zakładają cewnika do cesarki - strasznie się tego bałam a teraz mam z głowy... będę się zastanawiać tylko później jak się wysiusiać :)

3. Amy w końcu wróciłaś :)Właśnie miałam pisać że wózka potrzebujesz jak masz już ogródek bo werandowanie się nie uda, ale dziewczyny mnie ubiegły :) Mam nadzieję że sfinalizujecie ten zakup- trzymam kciuki

4. JAGA kurdę nie fajnie z tą Natalią i kocykiem dla małego :/ Wiesz ja jeszcze próbowałam robić zamówienie u NIETUZINKOWO ale tak zachwalałyście Natalię że zrezygnowałam. MOże spróbuj podpytać jej https://www.facebook.com/pages/NIETUZINKOWO/197369893652927?fref=nf
    Szkoda malucha, bo faktycznie będzie mu może przykro a tak to będzie się cieszył...

5. WERA pytałaś co mi w szpitalu robią - a no nic :P Leżę i pachnę i głoduję :P Mam 2x dziennie KTG i tyle. Czekają aż się coś zepsuje i trzeba będzie mnie ciąć. Czasem się wkurwiam że tracę tu tylko czas bo czuję się dobrze, nic mi nie dolega, skurczy brak a dupa gin kazał leżeć bo to już 35 tydz zaczęłam więc niedługo rozwiązujemy.... tylko kiedy?

Amy_ lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska fajna ta torba. No i fajna cena :) ciekawe jak wyglada w srodku

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

Mi sie bardzo ta torba podoba:D

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia wow :P trzymam kciuki ;)

Amy fajnie z tym mieszkaniem, właśnie też się zastanawiałam jak oni przy kredycie patrzą na dochód kobiet w takiej sytuacji.
    My też chcemy w tym roku kupić mieszkanie ale kilkuletnie najlepiej do 50 metrów. Większość pieniędzy mamy odlozone wiec tylko kredyt na max 100 tys byśmy musieli wziąć. Splacimy w jakieś 7-8lat i kupimy wtedy drugie. Jedno się wynajmie i tym sposobem chłopcy będą mieli własne mieszkania jak dorosna :)

Lwica, Amy_, lysinka, Fasia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te torby Lupino. Tez szukam cos w tym stylu, dzięki :D

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

Zastanawiałam się nad tą torbą i już ją mniałam nawet kupić ale zrezygnowałam bo ona bez napięć jest i tak jakoś świadomość że będzie się tam piach np sypał czy coś z podwórka mnie powstrzymało. Torba super tylko wielka. Zobacz tutaj jest na wózku to widać http://bloggin.pl/torba-do-wozka-lupino-bag/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak mówicie że fajne to zamawiam:D

na stronie na szarości jest zniżka jakby któraś coś chciała:) ja biore jeszcze kocyk, ten co już mają niektóre dziewczyny tylko ja szary:D

http://colorstories.pl/kategoria-produktu/promocje/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:26

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy to kiedy bedzie wiadomo cos z Kredytem?

jak Olo się z jajeczka wykluje :D

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a szanse na kredyt nie są większe dopóki nie macie dziecka?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sylvia wow :P trzymam kciuki ;)

Amy fajnie z tym mieszkaniem, właśnie też się zastanawiałam jak oni przy kredycie patrzą na dochód kobiet w takiej sytuacji.
    My też chcemy w tym roku kupić mieszkanie ale kilkuletnie najlepiej do 50 metrów. Większość pieniędzy mamy odlozone wiec tylko kredyt na max 100 tys byśmy musieli wziąć. Splacimy w jakieś 7-8lat i kupimy wtedy drugie. Jedno się wynajmie i tym sposobem chłopcy będą mieli własne mieszkania jak dorosna :)
    Nie biorą jej pod uwagę w ogóle, ewentualnie w pko bp i sa można obejsc ale nei wiem jak i nie zawsze się udaje, ale to już nei moja w tym głowa ;) No my nie mamy dużo wkładu własnego, ale musimy się spieszyć bo już w tym roku jest 10% wartości nieruchomości, za rok ma być już 15% a w kolejnym 20. Więc przy takim mieszkaniu za 300 tys za dwa lata trzeba miec 60tys gotowki żeby wogóle dostać kredyt :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy a szanse na kredyt nie są większe dopóki nie macie dziecka?
    Z dzieckiem łapiemy się na lepsze warunku jeśli chodzi o mdm :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:34

Eweliśka, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, Misia gratulacje!! Normalnie Wam zazdroszczę :)
    Widzę, że już powolutku będzie robiło się nerwowo :P
    Ja mam się oszczędzać do końca tego tygodnia, bo szyjka "już prawie w gotowości", a później wg mojej gin mogę spokojnie rodzić :D mimo delikatnego (narazie) strachu, nie mogę się doczekać!!!

Pozdrawiam wszystkie!!

Fasia, Jaga lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
‹‹ 3665 3666 3667 3668 3669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ