Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Witajcie dziewczyny:)

Misia serdeczne gratulacje!!

mam do Was pytanie, u mnie w lux medzie gbsa nie pobiera lekarz tylko mam normalnie skierowanie w systemie i robi to położna jak się zgłoszę, nie wiecie czy w sobotę też można? niby pytałam ostatnio w recepcji ale jakaś
    praktykantka siedziała która mi oddała to czerwone zwolnienie które powinno u nich zostać więc nie wiem czy jej wierzyć.

Ja do położnej muszę się rejestrować, tak jak do lekarza. Z tym, że do niej zawsze są terminy:) Umów wizytę online jak się da to się dowiesz, czy soboty też wchodzą w grę

Eweliśka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Haneczka męczą cię nadal te bóle, czy odpuściły?

Miałam już takie 3 dni, że przeszło, albo bardzo słabo bolało, więc nawet się na tym nie skupiałam. Ale wróciło wczoraj wieczorem ze zdwojoną siłą, ledwo stałam w kuchni nad kanapkami. Dzisiaj na razie spokój.

Widocznie tak ma być. Chętnie się z Tobą spotkam na porodówce, ale po cichu liczę, że zdążę przed Wielkanocą. ;) Może Ty też. Masz już jakieś objawy, że coś się może dziać? :)

• lysinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Miałam już takie 3 dni, że przeszło, albo bardzo słabo bolało, więc nawet się na tym nie skupiałam. Ale wróciło wczoraj wieczorem ze zdwojoną siłą, ledwo stałam w kuchni nad kanapkami. Dzisiaj na razie spokój.

Widocznie tak ma być. Chętnie się z Tobą spotkam na porodówce, ale po cichu liczę, że zdążę przed Wielkanocą. ;) Może Ty też. Masz już jakieś objawy, że coś się może dziać? :)

U mnie na razie spokój, nic mnie nie boli, żadnych skurczy, na pewno doczekam do kwietnia, nie miałabym nic przeciwko temu, żeby był to jego początek :) We wtorek się dowiem tylko, czy będę musiała mieć cc.

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tych torbach Lupino?
    http://colorstories.pl/produkt/torba-dla-mam-lupino-bag-mieta/

nie chcę takiej typowo wózkowej

Anka1501 lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratulacje, dzielny Julek:)Zdrówka!!!

Sylvia powodzenia!!!

• Justinka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa jak uda się Wam spotkać na porodówce :)
    Ja przy synu, urodziłam wieczorem, a następnego dnia popołudniu koleżanka poznana na forum :) Fakt że jako z jednego miasta, miałyśmy okazję się spotkać wcześniej, choćby na szkole rodzenia, ale też nieźle się złożyło, że w tym samym czasie byłyśmy w szpitalu i na dodatek tym samym, a trochę opcji w mieście szpitalnych mamy ;)
    Teraz jest nas tu dużooo więcej a nikogo z Krakowa, buuuu :( ;)

lysinka, haneczka lubią tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to kiedy bedzie wiadomo cos z Kredytem?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po sniadaniu w zasadzie pary nawet :)) bo wstalam wczesnie - zamiast sie wysypiac na tym maciezynskim to nie moge spac - Nikos juz sie przyzwyczail i budzi o 7.20 na sniadanie...

Mysle zeby wstawic pranie, kota wyrzucic na dwor bo ta to sie calkowicie rozleniwia od dnia 1 mojego macierzynskiego :) i pojsc na jakis spacer:)

Apropos wpuszczania w kolejce to tez nie mialam szczesnia, stalam w kolejce na poczcie i tez nikt nie wpuscil:(a wstydzilam sie domagac chcociaz siku mi sie chcialo niemilosiernie:(
    Za to raz na ulicy jakis koles chcial dotknac mojego brzusia, zrobilam ustep w bok i skumal:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:17

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Ewelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1. MISIA gratuluję maluszka!

2. SYLVIA trzymam kciuki! - u nas w szpitalu nie zakładają cewnika do cesarki - strasznie się tego bałam a teraz mam z głowy... będę się zastanawiać tylko później jak się wysiusiać :)

3. Amy w końcu wróciłaś :)Właśnie miałam pisać że wózka potrzebujesz jak masz już ogródek bo werandowanie się nie uda, ale dziewczyny mnie ubiegły :) Mam nadzieję że sfinalizujecie ten zakup- trzymam kciuki

4. JAGA kurdę nie fajnie z tą Natalią i kocykiem dla małego :/ Wiesz ja jeszcze próbowałam robić zamówienie u NIETUZINKOWO ale tak zachwalałyście Natalię że zrezygnowałam. MOże spróbuj podpytać jej https://www.facebook.com/pages/NIETUZINKOWO/197369893652927?fref=nf
    Szkoda malucha, bo faktycznie będzie mu może przykro a tak to będzie się cieszył...

5. WERA pytałaś co mi w szpitalu robią - a no nic :P Leżę i pachnę i głoduję :P Mam 2x dziennie KTG i tyle. Czekają aż się coś zepsuje i trzeba będzie mnie ciąć. Czasem się wkurwiam że tracę tu tylko czas bo czuję się dobrze, nic mi nie dolega, skurczy brak a dupa gin kazał leżeć bo to już 35 tydz zaczęłam więc niedługo rozwiązujemy.... tylko kiedy?

Amy_ lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliska fajna ta torba. No i fajna cena :) ciekawe jak wyglada w srodku

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

Mi sie bardzo ta torba podoba:D

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia wow :P trzymam kciuki ;)

Amy fajnie z tym mieszkaniem, właśnie też się zastanawiałam jak oni przy kredycie patrzą na dochód kobiet w takiej sytuacji.
    My też chcemy w tym roku kupić mieszkanie ale kilkuletnie najlepiej do 50 metrów. Większość pieniędzy mamy odlozone wiec tylko kredyt na max 100 tys byśmy musieli wziąć. Splacimy w jakieś 7-8lat i kupimy wtedy drugie. Jedno się wynajmie i tym sposobem chłopcy będą mieli własne mieszkania jak dorosna :)

Lwica, Amy_, lysinka, Fasia, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te torby Lupino. Tez szukam cos w tym stylu, dzięki :D

• Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:

Zastanawiałam się nad tą torbą i już ją mniałam nawet kupić ale zrezygnowałam bo ona bez napięć jest i tak jakoś świadomość że będzie się tam piach np sypał czy coś z podwórka mnie powstrzymało. Torba super tylko wielka. Zobacz tutaj jest na wózku to widać http://bloggin.pl/torba-do-wozka-lupino-bag/

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak mówicie że fajne to zamawiam:D

na stronie na szarości jest zniżka jakby któraś coś chciała:) ja biore jeszcze kocyk, ten co już mają niektóre dziewczyny tylko ja szary:D

http://colorstories.pl/kategoria-produktu/promocje/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:26

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Amy to kiedy bedzie wiadomo cos z Kredytem?

jak Olo się z jajeczka wykluje :D

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a szanse na kredyt nie są większe dopóki nie macie dziecka?

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sylvia wow :P trzymam kciuki ;)

Amy fajnie z tym mieszkaniem, właśnie też się zastanawiałam jak oni przy kredycie patrzą na dochód kobiet w takiej sytuacji.
    My też chcemy w tym roku kupić mieszkanie ale kilkuletnie najlepiej do 50 metrów. Większość pieniędzy mamy odlozone wiec tylko kredyt na max 100 tys byśmy musieli wziąć. Splacimy w jakieś 7-8lat i kupimy wtedy drugie. Jedno się wynajmie i tym sposobem chłopcy będą mieli własne mieszkania jak dorosna :)
    Nie biorą jej pod uwagę w ogóle, ewentualnie w pko bp i sa można obejsc ale nei wiem jak i nie zawsze się udaje, ale to już nei moja w tym głowa ;) No my nie mamy dużo wkładu własnego, ale musimy się spieszyć bo już w tym roku jest 10% wartości nieruchomości, za rok ma być już 15% a w kolejnym 20. Więc przy takim mieszkaniu za 300 tys za dwa lata trzeba miec 60tys gotowki żeby wogóle dostać kredyt :/

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Amy a szanse na kredyt nie są większe dopóki nie macie dziecka?
    Z dzieckiem łapiemy się na lepsze warunku jeśli chodzi o mdm :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 11:34

Eweliśka, haneczka, Fasia lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha, Misia gratulacje!! Normalnie Wam zazdroszczę :)
    Widzę, że już powolutku będzie robiło się nerwowo :P
    Ja mam się oszczędzać do końca tego tygodnia, bo szyjka "już prawie w gotowości", a później wg mojej gin mogę spokojnie rodzić :D mimo delikatnego (narazie) strachu, nie mogę się doczekać!!!

Pozdrawiam wszystkie!!

Fasia, Jaga lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
‹‹ 3665 3666 3667 3668 3669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ