X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HWESTA powodzenia! Masz co chcialas! :)

WERKA super wiadomosc!! :) Az zazdroszcze ze juz wiesz na czym stoisz :) my musimy poczwkac jeszcze na odpowiedz pewnie z tydzien :P

a ja jutro z siostra wyruszam na ostatnia wyprawe po sklepach :) byc moze juz ostatni weekend bez Sofii przed Nami :P jutro mam zamiar odqiedzic NEXTa :) ale nie bede za duzo kupowac, Mala ma juz wszystko poki co :)

weronika86, Murraya, maggie86, Nadzieja84, Eweliśka lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WERONIKA!!!!!! co za cudowna wiadomość :D prawie tak samo radosna jak dwie kreski na teście :D mega gratulację z okazji niedalekiej przeprowadzki!! :D aż we mnie energia wbiła :D Cieszę się razem z wami :)

Hwesta ja Ci powiem ze swojego doświadczenia mialam skurcze ostatnio od 20 do 2.30 chyba co 10 min jak zobaczyłam męża w drzwiach który się zwolnił z pracy wszystko ustało :P adrenalina chyba podskoczyła i jużnie chialam jechac do szpitala - w szpitalu wyszly no jak pisalam 100-110 ale ja już bólu nie czułam i pytam ich co z takimi bolesnymi skurczami co 10 min... czy pakować się i jechać? Ordynator mnie akurat badał i mówił, ze jeśli się czas między nimi nie skraca do np 5 min to nie ma co panikować, bo to raczej przepowiadające nie porodowe. Oni każą czekać bo odprawiają po prostu z kwitkiem :) Ale przejechać się zawsze możesz jak masz blisko :D ja zrobilam 60 km na darmo :P ale teraz już wiem że nawet jakby się paliło i waliło przy 10 minutówkach dupy z domu nie ruszam :P choć nie powiem są to dość mocne skurcze, a to dopiero przepowaidające :P strach się bać :P

Kwiatek - mam nadzieję, że jak już mam 2.5 cm rozwarcia to przy skurczach porodowych pójdzie migusiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 17:51

KasiaKwiatek, iwonka1077, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka super, blisko będziecie mieli, Ty na spacer do męża z małą będziesz mogła pójść jak już wróci, a i Ty Ty będziesz mogła mieć na oku opiekunkę albo czarownice teściową... :-D

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie martus faktycznie tylko tydzien i bedzie kwiecien..cholera ale czas zaoierdzielil co? przez pierwsze 12 tyg do pierwszego usg strasznie mi sie ciagnelo ale po usg jak z bicza strzelil....
    aaaa druga dobra wiadomosc! mam juz kotki porezerwowane i nawet 3 osoby zapasowe jakby ktos nie wypalil...jutro z rana do oddania :-) w uk to nawet dachowce sie sprzeda...dalam taka symboliczna cene 20f za kociaka a po godziniemod ogloszenia mialam juz komplet ludzi...zawsze to dodatkowa stowka nie? bedzie na farby :-) kiedys dawalam za darmo ale przychodzilo duzo mlodziezy a pozniej zwrot kociaka bo mama nie pozwolila nie chce sienteraz w to bawic...a jesli przychodzi mi po kotka starsza pani czy ktos z dzieciaczkiem to oddaje za darmo bo wiem ze w dobre rece :-)

Rudzia, KasiaKwiatek, maggie86, Amy_, mantissa, MartaAlvi, Gosha, lysinka, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis po sklepach po chodzilam i kupilam Ignaśiowi Album na zdjecia pierwszy i dwa jeszcze reczniki bambusowe są extra :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/609a3a9bb327.jpg

weronika86, Murraya, maggie86, mantissa, MartaAlvi, Gosha, lysinka, Nadzieja84, Justinka, Eweliśka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny jestem mega podjarana...jesli daliby nam klucze teraz to przez 7,8tyg musielibysmy oplacac dwa domy bo nie wyrobilibysmy sie z przeprowadzka jak porod tak bliski a odmawiajac wiecej bysmy oferty nie dostali... a dzieki temu ze musza wstawic nowy bojler i cos dorobic aby spelnialo warucnki wynajmu to mamy kilkantyg czasu :-) chata jest ale placic niebtrzeba :-) ogolnien wypas...2 razynwiecej miejsca...200f taniej miesiecznie, okolica cudowna..idealna dla dzieci i zwierzakow...no i niby czynsz jest ale to tak jakbysmy splacali juz ten dom..co jakis czas mozemy placicnwieksza kwote zeby splacic szybciej..to taka opcja RENT TO BUY z gmina zamiast z bankiem :-) no i nikt nas nie wyrzuci jesli noga sie poslizgnie i np opoznie sie z czynszem :-)

Rudzia, Murraya, KasiaKwiatek, Amy_, maggie86, iwonka1077, MartaAlvi, Krysti, lysinka, Nadzieja84, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Rudzia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie kaza siedziec w domu dopoki skurcze nie sa co 3-4 min regularnie. Jak sa do 10 min to nie ma szans zeby przyjeli.

Krysti lubi tę wiadomość

l22njw4zq8sux6j8.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    A ja dzis po sklepach po chodzilam i kupilam Ignaśiowi Album na zdjecia pierwszy i dwa jeszcze reczniki bambusowe są extra :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/609a3a9bb327.jpg
    dzizas krysti wy zbankrutujecie zanim do polski wyjedziecie :-) matka zwatiowala przez synka :-)

Krysti, Aguś86 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    dzizas krysti wy zbankrutujecie zanim do polski wyjedziecie :-) matka zwatiowala przez synka :-)
    Jak z tąd wyjade to tirem :D hahaha werka jak się czujesz !

maggie86, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok porobiłam zdjęcia.
    jak to mówi mój mąż - koło domu bedzie :P doopy nie urywa, jest milion takich wózków na rynku ;)

Oto ŁÓZEK :P
    0d027654435b91d7med.jpg

on ma tą budkę wysuwaną jeszcze - to takie kremowe co schowałąm pod spód i zapomniałam wyciągnąć :P
    3a82ffdf896c9d85med.jpg

kołą takie - wieś tańczy i śpiewa :P ale ciul już w doopie mam ;)
    509654874b1f5958med.jpg
    79ad898bd47ddc88med.jpg
    1e01c27b0eed7aeemed.jpg

a i stelaż jest kremowy, nie biały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2015, 18:05

Rudzia, Murraya, KasiaKwiatek, Krysti, Ewelcia, mf, maggie86, mantissa, iwonka1077, Aguś86, MartaAlvi, Gosha, lysinka, Nadzieja84, Jaga, gosia86, Justinka, kluska, Bambi85, Fasia, weronika86, Agusiek89, Robotka1, Eweliśka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY mnie sie wozek podoba :P ladne kolory ! :)

l22njw4zq8sux6j8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jechała do szpitala jak skurcze będą co 5 min przynajmniej. Ale ja to ja. Mogę się męczyć kolejne kilkanaście godzin ale dupy z domu nie rusze puki nie poczuje, że rodze.

Amy_, KasiaKwiatek, mantissa, iwonka1077, Gosha, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ładny wózek :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka zazdroszczę domku :-D ale fajnie macie, na prawdę gratuluję i cieszę się z Tobą :-D
    A propos będziesz gdzie miała namioty rozłożyć jak do Ciebie przyjedziemy :-D

Amy zajebisty ten wózek! Wygooglałam sobie bo nie mogłam się doczekać Twoich zdjęć :-P super kolor i prześliczny kształt, aż mnie ściska, że ja nie mam nowego jaki bym sobie wybrała... No ale dobra wyżyję się na wypasionej spacerówce :-D :-P ;-)

Amy_, Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Ja bym jechała do szpitala jak skurcze będą co 5 min przynajmniej. Ale ja to ja. Mogę się męczyć kolejne kilkanaście godzin ale dupy z domu nie rusze puki nie poczuje, że rodze.

me too :P
    ale my przynajmniej wiemy że te 10 minutówki to u nas ciula warte :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz lipa kondycja pada totalnie juz niewiem jak siedziec to okrakiem bo brzuch wadzi mi ,wstaje z wyra jak kulka się obtaczam z boku na bok cizas bobra ledwo gole :D nogi porazka nie mowię juz o stopach tylko patrzec jak orla wypierdole pod prysznicem ,ale moj mnie się zaoferowal ze mi nogi bedzie myl stopy i golil .Plecy wysiadajà brzuch boli nawet leząc na boku musze odpowiednio podlozyc koldre pod brzuch i z dupą na wierchu spie calą nic bo mnie gorąco :D

KasiaKwiatek, Nadzieja84, weronika86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wózek moim zdaniem dupy nie urywa :P ale lepszy wózek niż jego brak? :P
    cieszę się ze mam już z głowy :P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy bryka super jest i fajne kolory extra bardzo ładny .

Amy_ lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    me too :P
    ale my przynajmniej wiemy że te 10 minutówki to u nas ciula warte :P

Fakt :P mam nadzieje, ze jak przyjdzie co do czego to już na spokojnie pól godziny i po sprawie. ;)

Amy_, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Faśka ty wzięłaś pod uwagę opcję rodzenia za kilka dni? bo taka ewentualność też jest możliwa jak ci to ciulostwo zdejmo ;P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3826 3827 3828 3829 3830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ