X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, zapomnialam o swietach :( Ja pierdziele... Zostajemy w domu i jakos calkiem mi umknelo, cholera jasna. Chociaz koszyk musze przygotowac na sniadanie wielkanocne , hehe. No zapomnialam o nich...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja to chyba zabronie brania na rece, bo to dla mnie stres, ona jest kruszynka, niech podrosnie i wtedy :)

A co ja mam biedna powiedzieć ? Moja to dopiero kruszyna. Dobrze że dużo śpi więc jest nadzieja że jak będą goście to będzie spała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie wiem, moja bratowa ma taka sklonnosc, byli chwile w szpitalu to myslalam, ze ocipieje.Ruszala mala mimo tego,ze spala i wszystko zdrabniala mowiac do niej, glosem srajacego koteczka :P

maggie86, Fasia, Eweliśka, liwi, Bambi85, Agusiek89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no :) ile Twoja wazy aktualnie?
    I prosze o namiar o jakis fajny kombinezonik na teraz, bo ten misiowy co mam to o kant dupy rozbic, duzo za duzy na moja mala i upchnac sie jej w foteliku nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    maggie wiem, moja bratowa ma taka sklonnosc, byli chwile w szpitalu to myslalam, ze ocipieje.Ruszala mala mimo tego,ze spala i wszystko zdrabniala mowiac do niej, glosem srajacego koteczka :P
    horror

a co do zapomnianych świąt to można się przy maluszkach zatracić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:40

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Angela, no :) ile Twoja wazy aktualnie?

Dziś ją ważyłam 2440 :)

hwesta, Aguś86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:13

maggie86, Ulka84 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka nie sądzę, że uda ci się kupić ja od godziny dzwonie po aptekach i są wielce zdziwieni co ja chcę. Takie to przecież dziwne, ph, że co, że jak a na co;/
    Jest tylko test ph z gine intima ale to się wkłada do środka więc nie wiem jakby to miało się sprawdzić bez wkładania a nic nie chce wciskać :)

haneczka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela to 40 gram mniej niz moja na wyjsciu ze szpitala :)

• lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam zdanie podobne do Fasi, choć po porodzie diametralnie może mi się odmienić :P
    wiem na pewno, że nie chciałabym żeby ktoś całował Zosię po buzi, rączki, nóżki, brzuszek ok, ale buzia niet

Fasia lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka czyli pozostaje czekać
    Jak byłam w tamtym tygodniu w Trzebnicy to akurat 5 dziewczyn rodziło, więc też sporo.

Agga witaj :)

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    haneczka nie sądzę, że uda ci się kupić ja od godziny dzwonie po aptekach i są wielce zdziwieni co ja chcę. Takie to przecież dziwne, ph, że co, że jak a na co;/
    Jest tylko test ph z gine intima ale to się wkłada do środka więc nie wiem jakby to miało się sprawdzić bez wkładania a nic nie chce wciskać :)
    w sklepach z surowcami kosmetycznymi albo zielarskich, ja kupiłam w zrób sobie krem ale to przez internet

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Pytam o to noszenie, bo czesto piszecie, ze macie nadziejem ze dziecko bedzie spać podczas wizyt zeby nikt go nie nosil :)) ja poki co nie wudze w tym nic złego. W koncu to bliscy. Wiedza zapewne jak trzymac niemowlaka, no i na pewno znaja sie na dzieciach bardziej niz ja :D mowa tu np o tesciowej. Nie wiem czy mi sie zmieni po porodzie czy nie ale poki co fajnie jak dziecko jest uspoleczniane od poczatku :)

Uwierz mi, ja do wszystkiego przed urodzeniem podchodziłam innaczej.
    Spanie przy lampce nocnej ? - Nie ma mowy dziecko musi uczyć się spać w ciemności - jak jest? Śpimy przy lampce
    Spanie w łóżku naszym - jeszcze ostatnio pisałam że nie ma mowy dziecko ma swoje łóżeczko - jak jest? Od godziny 3 w nocy śpi z nami ( śpi nawet po 4,5 godziny więc potrzebuje naszego ciepła)
    Noszenie na rękach przez bliskich - pewnie niech przyzwyczaja się do innych- jak jest- Jak lwica patrze czy teściowa dobrze ją trzyma nawet w rożku co będzie jak ktoś inny ją będzie brał nie wiem.
    Wracam po roku do pracy - no przecież będzie w dobrych rękach - już teraz kombinuje co zrobić aby dłużej z nią zostać

Na prawdę wiele zmienia się po porodzie.

Ida, mf, Agusiek89, sylvia007 lubią tę wiadomość

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie niestety u mnie w mieście ani nigdzie na około takich niet :(

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela życie nam wszystko weryfikuje:)

Peggy wiem że ciężko to zdobyć na już, ja mam sporo bo używam w kosmetyce do sprawdzania ph

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:48

Fasia lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    widze, ze zaczelo sie kwietniowe rozpakowywanie :D. Gratuluje wszystkim mamom!

Jak ja urodze to tutaj juz prawie wszystkie beda rozpakowane pewnie.

mantissa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:13

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Angela życie nam wszystko weryfikuje:)

Peggy wiem że ciężko to zdobyć na już, ja mam sporo bo używam w kosmetyce do sprawdzania ph

Dokładnie. Dlatego teraz już wiem (przyznaje się bez bicia) że nie należy oceniać metod innych mam bo każda robi co uważa za najlepsze dla swojej pociechy.

maggie86, Fasia, Eweliśka, CzaryMary, KasiaKwiatek, sylvia007 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam to samo :)

Ida lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela domyslam sie, ze po porodzie wiele rzeczy sie zmienia, nie mowie ze i u mnie tak nie będzie.
    Poki co nie zakladam zadnej zz tych rzeczy ktore napisalas. dziecko moze spac z nami, przy lampce jak najbardziej ja sama tak spalam chyba do 8 roku zycia :)

Poki co to ja jestem przerażona takim mały Czlowiekiem. Nigdy w zyciu nie mialam n rekach tak malego dziecka.. w zasadzie to nigdy nie chcialam brac dzieci moich kolezanek po urodzeniu bo sie ich boje. Wiem, ze to dziwne ale tak jest. Mali ludzie mnie przerażają..

Ja też się kiedyś bałam brac małych dzieci - brałam jak dziecko miało stabilną główkę już. Jak mała przyszła na świat i pierwszy raz musiałam jej przebrać pieluchę to mąż z podziwu nie mógł wyjść jak mi to sprawnie wyszło. Instynkt zadziałał tak jak powinien.

Fasia, maggie86, Eweliśka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

‹‹ 4003 4004 4005 4006 4007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ