X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka wrote:
    Haneczka przeczytałam, będę czekać nie wiadomo na co. Jakoś przeraziła mnie ta ginka dzisiaj, jak wspomniała, że cesarkę mogą mi zrobić nawet przy pełnym rozwarciu. Ja wolałabym tyle nie czekać :/

2 dni temu był tu poród przez cc przy 10 cm rozwarcia. Ale dziecko sie dopiero w ost chwili obróciło bokiem i nie było wyjścia.

Ale Tobie to nie grozi:) zanim osiągniesz 10 na pewno poczujesz, ze rodzisz:)

Może się tu jednak spotkamy:)

lysinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa haha jak synek spi jej no bosko haha :) ale siperaśny jest haha :D <3 slodkie te dzieci wasze wszystkie <3 juz się doczekac mojego nie mogę szkraba ;)

mantissa lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja czerwcówka ale pytam doświadczone :)

mam w liście wyprawkowej napisane kocyk do kangurowania więc będe brała cieńki . Brać becik na później ?

powiedzcie mi czy ten kocyk będzie na wyrzucenie ? tzn krew idzie sprać ale pytam bo chce wiedzieć co mnie czeka.. czy malutką po urodzeniu będę kangurować w tym kocyku jeszcze brudaśną od krwi i tego wszystkiego czy dopiero jak ją umyją , zważą ją dostanę. Jak to wygląda ? jak rozumieć te 2 godziny ? czy w razie ewentualnego szycia krocza szyją je z dzieckiem w moich ramionach czy nie ? czy wtedy też mogę być z męzem ? prosze o pomoc bo nie wiem jak to mam wszystko rozumieć . Dziękuję :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hwesta, mi położna mówiła, że minimum 500 g na miesiąc to norma jeśli chodzi o przybieranie, więc u Was jest ok :)

Ozesz, moj przybiera 400 g tygodniowo.o.O zobaczymy jak jutro.

doskonale wiem o cxym mowisz. rano zjadlam sniadanie jak chlop byl i od tamtej pory sedze z malym, bo co go odkladam to sie budzi i w ryk. ;/

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer pożycz od Basi kremu na to pieczenie:P ,ja się załatwiłam podobnie ale maszynką mi pomógł bepanthen

shimmer_lip lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A ja mysle ze dziecko i czynności przy nim zabierają mnóstwo czasu, ale jak dzidzi jest spokojne to nie nie tyle, żeby nie zjeść czy się nie umyc:) świetnym pożeraczem czasu jest nasze forum. Głodnym mamom polecam na chwile odstawić ten narkotyk I wrócić z pełnym brzuchem. ;)

O przepraszam, ja na forum wchodze tylko podczas karmienia a i tak obecnie nie moge zupelnie nic zrobic.

Ida, mf, liwi, weronika86 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A ja mysle ze dziecko i czynności przy nim zabierają mnóstwo czasu, ale jak dzidzi jest spokojne to nie nie tyle, żeby nie zjeść czy się nie umyc:) świetnym pożeraczem czasu jest nasze forum. Głodnym mamom polecam na chwile odstawić ten narkotyk I wrócić z pełnym brzuchem. ;)

A ja myślę że życie zweryfikuje wszystko...:)

Ida, haneczka lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na porodowke, mam pełne rozwarcie :) trzymać kciuki :)

mantissa, Eweliśka, Militta110816, Ida, Rudzia, Justinka, Lali, haneczka, Jaga, Amy_, mf, Bambi85, Zima, liwi, KasiaKwiatek, Klaudia90, weronika86, natt, Ulka84, maggie86, shimmer_lip, Angela89, Murraya, Aguś86, Aguś86, MartaAlvi, Eklerka, CzaryMary, hwesta, Krysti, lysinka, PsotkaKotka, sylvia007, mimka84, Fasia, iwonka1077, liloe, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej :) ja czerwcówka ale pytam doświadczone :)

mam w liście wyprawkowej napisane kocyk do kangurowania więc będe brała cieńki . Brać becik na później ?

powiedzcie mi czy ten kocyk będzie na wyrzucenie ? tzn krew idzie sprać ale pytam bo chce wiedzieć co mnie czeka.. czy malutką po urodzeniu będę kangurować w tym kocyku jeszcze brudaśną od krwi i tego wszystkiego czy dopiero jak ją umyją , zważą ją dostanę. Jak to wygląda ? jak rozumieć te 2 godziny ? czy w razie ewentualnego szycia krocza szyją je z dzieckiem w moich ramionach czy nie ? czy wtedy też mogę być z męzem ? prosze o pomoc bo nie wiem jak to mam wszystko rozumieć . Dziękuję :)

Mnie szyli z dzieckiem na piersi. :) a o kocyk sie nie martw, dzieci nie są tak brudne jak się wydaje. ;)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:14

haneczka lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ossszzzz matko. ale młoda napiera uhhh, ale na razie bez skurczy, przespałam sie 2 godzinki z przerwami, mam stracha iść po młodą do przedszkola:P no ale cóż, idę:P

o Psotka ja piłam liście maliny do puki mi się nie skończyły:D czyli przed świętami skończyłam:P
    piłam najpierw jedną a od 39tc 2 filiżanki, do tego wiesiołek dowcipnie i doustnie wcześniej.

ja też łączę się z tymi co będą same z dzieciakami.
    mój mąż w maju wyjeżdża na 5 tygodni kursu....;/ właśnie sie dziś dowiedziałam;/

ja też jestem świnka:( dziewczynki gratulacje nowych bobasków:D
    mam nadzieję że teraz będzie ich przybywało coraz więcej:)

Shimmer toś dała popalić z pipką, nie da sie tego jakoś zneutralizować?? może jakiś tłusty krem?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - sama zmierzylas? :P
    Tylko czasem nie jedz autobusem znowu. :P
    No i GO GO MATKA!

mf, KasiaKwiatek, Klaudia90, weronika86, Angela89, Krysti lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    miszcz!!! do boju!! :D

weronika86 lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:15

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skoro tak, nasze babki miały przerąbane;) musiały jeszcze ręcznie prac i gotowac pieluchy i nagotować dla calej rodziny, bo mąż z pola wracał głodny i 5 malych gąb płakało w domu:)

Nasze pokolenie jest słabsze ewolucyjnie. :) i marnuje mnóstwo czasu na czytanie porad w Internecie. Takie moje zdanie. Nie mowie, ze sama tez nie jestem "słaba".

Ps. Brzuch napieprza, skurcze mam a na wypisie mam ze pobolewania brzucha samoistnie ustąpiły HA HA HA

Mąż mnie za chwilkę stad zabiera:)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Super! Powodzenia! :) Pewnie szybko pójdzie skoro takie rozwarcie bez większych bóli ;) tylko szkoda że tyle to wszystko trwało.. i trochę się namęczyłaś i stresowałaś.. ale teraz synek wszystko wynagrodzi! :)

Czyli dzisiaj będą może nawet 3 dzieciaczki :) Zastój świąteczny ruszył ;)

Mantissa - Anka miała dziś wizytę :)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super:) lecisz

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Anka - sama zmierzylas? :P
    HahaHHhah wez bo obudze dziecko :P

mantissa, KasiaKwiatek, Klaudia90, Krysti lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula!!!! w koncu Natan sie zdecydowal. Jak kuzwa mozna choDzic z taka dziuro miedzzy nogami? :P

Robotka lepiej nie idz bo urodzisz w drodze :P

mf, KasiaKwiatek, Klaudia90, Robotka1, weronika86, natt, maggie86, Eweliśka, Murraya, Agusiek89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manti w takim razie nasze dzieci so w zmowie!!! Wasz leniwiec super!!!
    byla polozna. Nauczyla mnie robic leniwca przewalania mlodego na brzuch. Pokazala ze dziefko z glowa przy kanapie sie nie dusi. Ze glowa na klacie nie przydusza. Walenie w dupe wycisza.
    A te jego placzki to zagubione bączki na pewno nie kolka...

mf, mantissa, KasiaKwiatek, maggie86, Krysti, lysinka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4119 4120 4121 4122 4123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ