Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Shimmer Ty miałaś taka mega długą liste do szpitala jak ja,
w co się zapakowałaś?
ja chciałam siebie w taką torbe na kółkach wymiary bagażu podręcznego a młodej ciuchy w trochę mniejszą ale chyba nie przejdzie...chyba będzie 1 duża torba podróżna:P może mnie nie wygonią liczą się z tym chyba jak takie mega długie listy podają na stronie -
nick nieaktualnyPsotka ja pijam
codziennie jedną szklankę dotąd i właśnie zaczynam po dwie. Do tego wiesiolek i oczywiście siemię lniane z musli rano lub zalane wodą. Dostałam też homeopatyczne granulki arniki i po 5 dziennie na wzmocnienie. Wszystko to nie wywoła produ ale jak się zacznie to wspomaga, przyspiesza i łagodzi.
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
hwesta wrote:Ważyłysmy sie , mamy 2690
czyli +10 do wagi urodzeniowej a 210 od wyjścia ze szpitala czyli od zeszłej niedzieli 210
Cyckowe mleko służy, a mama chudnie przy tym
Eweliśka, Ida lubią tę wiadomość
-
Witam się z domku i gratulujemy kolejnym mamusiom
Robotko możesz mi dopisać że poród odbył się sn
Mamy się dobrze. nie jestem w stanie nadrobić od piątku chyba a przez najbliższy czas będę rzadkojak się unorujemy opisze Wam mój błyskawiczny poród
może ktoś mi streści w prywatnej wiadomości co tam u Was się działo przez święta?
pozdrawiamy -
Poszłam z małą na spacer. Taka ładna pogoda ze nie mogłam wytrzymać. A jak ślicznie spała.
My do pupki mamy linomag krem z wit. A i E a jak widze ze coś czerwienieje to używam mąki ziemniaczanej. Jest cuuuudowna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:22
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Halo! Spróbuję nadrobić ale dopiero odespalam nocke więc nie wiem czy dam radę. W razie czego miejcie na uwadze, ze piszę na zaś w notatniku.
Wercia, Robotka - trzymam kciukasy!
Amy, nasze dzieci to chyba duchowe blizniaki. Zarówno z kapaniem jak i z odbijaniem mamy tak samo. Jeszcze dostał potowek a jak tu pupe wietrzyc skoro jest ryk w nieboglosy. Chwila ciszy jest tylko jak położę na brzusiu ale i to niedługo. I u nas też ostatnio bóle brzuszka, mimo że jadlam ostatnio "zdrowiej' niż dotychczas. Naprawdę myślę ze to przez podwójną dawkę żelaza.
Ostatnio uskuteczniamy spanie z rodzicami cży raczej żeby nie bylo za łatwo - spanie na mamie. Po odłożeniu 5 minut i płacz. Mam nadzieję, ze mu to przejdzie, bo nic w domu zrobić nie mogę.
O jaa, Fasia - dajesz dziewczyno. ")
Robotka, szkoda, że fałszywy alarm. Polarisa gratulacje.
Juli też kicha, od samego początku. Ponoć to normalne najgorsze ze od 2 dni słysze ze ma zapchany nosek. Zakraplam solą, odciągam katarkiem ale niewiele daje. Albo siedzi za głęboko albo się mocno trzymają te gile bo takie jakby gumowe są ze katarek je ciągnie ale nie może wyciągnac, bo się rozciągają.
A i ja też mam dha w zaleceniach.
Zaraz będę nadrabiac dalej, na razie tyle.Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
IDA ja też jestem sama. Mąż był na ojcowskim przez pierwsze dwa tygodnie, z czego pierwszy tydzień przesiedział z nami w szpitalu, drugi tydzień w domku ogarniał gości
Obecnie jestem sama, już drugi tydzień... Malutka jest grzeczna, ale uwielbia się przytulać, więc dużo leży mi na cyckach i w takich chwilach nie mam jak cokolwiek ogarnąć (posprzątać, ugotować, sobą się zająć...) Ze względu na to, że rano długo śpimy, to śniadanie jadam dopiero o 13-14 ;/ Dziś o 10 wstawiłam pranie i do tej pory jest nie powieszone, bo Ninka nie chciała sama leżeć -
Eweliśka wrote:Shimmer Ty miałaś taka mega długą liste do szpitala jak ja,
w co się zapakowałaś?
ja chciałam siebie w taką torbe na kółkach wymiary bagażu podręcznego a młodej ciuchy w trochę mniejszą ale chyba nie przejdzie...chyba będzie 1 duża torba podróżna:P może mnie nie wygonią liczą się z tym chyba jak takie mega długie listy podają na stronietak to sobie wymyśliłam
Agusiek a dokładnie w którym tygodniu i dniu urodziłaś??? to zaraz wpiszę ale na pierwszą stronę Robotka pewnie doda jak już się ogarnie z maleństwemmf, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
A ja mysle ze dziecko i czynności przy nim zabierają mnóstwo czasu, ale jak dzidzi jest spokojne to nie nie tyle, żeby nie zjeść czy się nie umyc:) świetnym pożeraczem czasu jest nasze forum. Głodnym mamom polecam na chwile odstawić ten narkotyk I wrócić z pełnym brzuchem.
shimmer_lip, mf, natt, Eweliśka, Ida, Klaudia90, KasiaKwiatek, maggie86, Angela89, Murraya lubią tę wiadomość
-
Ooo, Robocia, jednak coś rusza.
My te używamy dadu 1, są super! Szkoda, że w tych wielkich pakach teraz jedynek nie było.HAppy się u nas nie sprawdziły, siuśki wylatywały przodem przy leżeniu.
I przyznam szczerze, ze nie zmieniam za każdym razem jak usłyszę, że coś się dzieje, tylko po karmieniu co 3h, bo inaczej młody by wcale nie pospał.
Angela, widziałam taką fajną zabawkę dla noworodków i niemowląt, zaraz spróbuję znaleźć.
O taki miś:
http://lullalove.com/produkty/superzabawka-mr-b/
Amy, pozycja na laniwca wyglada tak. Potwierdzam, jest zbawienna, tylko trzeba wczesniej troche dziecko uspokoic. I ręka boli.
shimmer_lip, mf, Krysti, Murraya, Justinka, Eweliśka, Robotka1, Ida, Amy_, Klaudia90, KasiaKwiatek, maggie86, Angela89, Aguś86, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość
-
A poza tym to jestem wieśniak
Iwonce, Nadziei i Polarisie nie pogratulowałam. Gratuluję dziewczyny!!!
No i trzymam kciuki za rodzące
A ja sobie zrobiłam krzywdę w piczęse użyłam kremu depilującego bo się nie chciałam obrzezać, a poza tym mi to już rączek brakuje żeby w niektóre rejony dotrzeć. No i było super. Wyszło cudnie. Nic się nie działo... do pierwszego siku
no tak jak mnie piecze wszystko to masakra jakaś. Nawet nie chcę tam zaglądać tylko zasypałam się pudrem dla dzieci i tak po każdym siku
i mam nadzieję, że to mi się szybko zagoi bo jakby termin z pierwszego usg to ja mam za trzy dni kurv
Mantissaboskie zdjęcie
A Fasia? Pewnie jest troszkę zajętaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:06
KasiaKwiatek, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Właśnie miałam o Ciebie pytać.
Nie smutaj się. Przy dzidziusiu te 3 tygodnie mina jak z bicza strzelił.
Co tam u Was? Jak Adasko ?
Angela pytanie 4u - jak odciagasz laktatorem jednego cycka to z drugiego tez Ci leci mleczko ? Jeśli tak to co z tym robisz ?
Ja nie przy laktatorze ale przy karmieniu, wkładam w stanik wysterylizowany plastikowy kieliszek - taki do leków.zawsze mi sie 25 ml ukapie i juz mam w czym zelazo rozrobic.
mf, KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość