WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jak mi się dobrze zrobiło że wszystkie brzydkie:*

Haneczka szafa jest cudna!!

Krysti i Kasia pokoiki też piekne, narazie u nas tak wszystko ułożone ciekawe czy nam się tak będzie chciało po porodzie:P

haneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam tak wcześniej, że problemy z cerą, oczy sine i wstyd było bez make-upu drzwi otworzyć, a od kilku dni o dziwo podobam się sobie:) Cera gładka. Teściowa mi mówi tylko, że mam spuchnięty nosek i nabrzmiałe usta:P Mi się to podoba :D

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Hahaha :D a jak mam to zrobić? skubany się zaparl rękami i nogami. Wyjść nie chce.

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    A jak zwykle wpadam na chwilę :P

PRIMO: Gratuluję tym którym nie gratulowałam :) Fajnie że jest nas coraz więcej po tej drugiej stornie brzuszka :)

Widzę że padł temat kąpieli :) My wczoraj kąpaliśmy maleństwa pierwszy raz w domu i powiem Wam że moje skrzaty chyba nie lubią wody :P Darli się niesamowicie. Kąpiel trwała dosłownie 2 minuty bo nie było szans na dłużej tak się denerwowali :P No cóż taki urok moich skrzatów - może się przyzwyczają :)

Ida jesteś tu? Mam pytanie do Ciebie, ewentualnie innych mam wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową. W szpitalu podawali nam Bebilon Nenatal Prenium z Pronatura a przy okazji ja dokarmiałam swoim. Takie samo mleko kupiliśmy teraz po wyjściu ze szpitala i doczytałam że napisane jest na nim że do wyłącznego karmienia mm. To możliwe? Kurdę chyba nie szkodzę dzieciom mieszając pierś z mm? I jeszcze pytanie o wit.K, którą mamy podawać od 8 doby. Na wypisie mamy napisane że podawać K w przypadku karmienia piersią. Czyli co jak robię pół na pół, może czassem z przewagą piersi to nie podawać K i tylko samą D? Ratunku bo umrę z tej niewiedzy :P

I jeszcze ilość pokarmu. Czy są jakieś mądre zasady zwiększania ilości pokarmu dzieciom? My cały czas jemy w granicach 50-60ml przy jednym karmieniu a to ju z 9 doba życia chłopaków. Jak to ogarnąć?

Jeżeli jest przewaga mm to dajesz tylko K.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A ja miałam tak wcześniej, że problemy z cerą, oczy sine i wstyd było bez make-upu drzwi otworzyć, a od kilku dni o dziwo podobam się sobie:) Cera gładka. Teściowa mi mówi tylko, że mam spuchnięty nosek i nabrzmiałe usta:P Mi się to podoba :D

Spuchniety nos to zwiastun rychłego porodu :-)

• Justinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie jeszcze o kąpaniu niemowlaczka miałam pisać ;) My z synem też na początku mieliśmy akcje i też był jeden wielki wrzask.. ale właśnie tak raz kupiliśmy farelkę aby był ciepły nadmuch, ogólnie ciepło w miejscu kąpania ;) kolejna sprawa właśnie pieluszka tetrowa na dnie wanienki i druga na malucha od razu było inaczej i spokój :) wyszło na to że po prostu mu było zimno... fakt okres zimowy, ale wiadomo teraz teżto powinno podziałać, tylko może nie konieczna jest ta farelka ;)
    Też był wrzask przy przebieraniu pampersa, ale wystarczyło ogrzać wcześniej tą chusteczkę do pupy w dłoniach i było ok... :)

CO do wyglądu... ja wolę nie patrzeć na siebie w lustrze :/ jak na początku ciąży miałam jakieś wypryski tylko na plecach... tak od tygodnia coś dziwnego dzieje mi się na twarzy :( po za tym już za długo nie pochodzę w nieumytych włosach :( po trzecie od tygodnia mam prawie cały czas spuchnięte stopy bardziej raz mniej ale nie jakoś masakrycznie na szczęście ;) po za tym jakaś gruba się zrobiłam czy coś, bo jest problem aby się ubrać hehe i przez to nie chętnie wychodzę do ludzi... nawet teraz tak strasznie mi się nie chce jechać na ten shoping :/

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    A wiecie co się dzieje z Ziółkiem? :) Bo dawno jej nie było a ma termin podobnie jak ja z tego co pamiętam

Ziółko siedzi na dupie i wcale nie rodzi :(
    Od 26 tygodnia jestem straszona przedwczesnym porodem, a teraz co? na bank PRZENOSZĘ! a już nie mam sił zupełnie.
    Wchodzę czasami zerknąć, która urodziła, ale za nic nie mogę Was nadrobić to i się nie udzielam zbytnio ;)

GRATULACJE dla wszystkich rozpakowanych Mamusiek!!!

Ewelcia, Anka1501, Lali, KasiaKwiatek, maggie86, mf, iwonka1077, Murraya, mantissa lubią tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Sratatata :P mój od miesiąca jak bulwa a porodu ni widu ni slychu :D

haneczka, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta spędziłam w szpitalu, ale czuję jakby święta były teraz.:) Jem kanapkę z masłem, rzeżuchą i solą. Świąteczny smak dzieciństwa.

Niedawno sama byłam dzieckiem, latałam z koszyczkiem, malowałam jajka z babcią, a teraz mam mieć swoje baby. To takie wzruszające

Angela89, Lali lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:

Proszę sprecyzować :D

CzaryMary lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Sratatata :P mój od miesiąca jak bulwa a porodu ni widu ni slychu :D

Eee to za mała bulwe masz :-)

haneczka lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Eee to za mała bulwe masz :-)

Na pól twarzy. Wyglądam gorzej niż Elmo :D

CzaryMary, mf, weronika86 lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary powiększony który element ciała jeszcze podchodzi pod zwiastuny?:P
    nogi, biodra i bożenka mogą być:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jeżeli jest przewaga mm to dajesz tylko K.
    Angela chyba przewaga piersi? Tak mam w wypisie...
    Wit D mam podawać w podwójnej dawce ze względu na wcześniactwo niezależnie od rodzaju karmienia - tak mi powiedzieli :/ Weż idzie zgłupieć

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Ziółko siedzi na dupie i wcale nie rodzi :(
    Od 26 tygodnia jestem straszona przedwczesnym porodem, a teraz co? na bank PRZENOSZĘ! a już nie mam sił zupełnie.
    Wchodzę czasami zerknąć, która urodziła, ale za nic nie mogę Was nadrobić to i się nie udzielam zbytnio ;)

GRATULACJE dla wszystkich rozpakowanych Mamusiek!!!

Wywołałam wilka z lasu.:) No to dobrze, że dzisiaj zajrzałaś. :) Spokojnie, nas tu takich dużo sfrustrowanych.
    Jedne rodząco-pierdzące czyli nieefektywne, inne zahibernowane bez skurczów, no i Ania, której nie można zakwalifikować do żadnej większej podgrupy. ;)

Co tam ziółko porabiasz w tych znienawidzonych ostatnich dniach wolności?

CzaryMary, Eweliśka, ziolko, KasiaKwiatek, maggie86, mf, natt, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Mary powiększony który element ciała jeszcze podchodzi pod zwiastuny?:P
    nogi, biodra i bożenka mogą być:P

Nie, nie - tylko nos :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia - d dajesz cały czas a k jeśli przewaga cycka. W mm jest wit.k wiec jeśli dajesz więcej mm niż piersi to juz nie trzeba dodatkowo k.

Angela89, haneczka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Angela chyba przewaga piersi? Tak mam w wypisie...
    Wit D mam podawać w podwójnej dawce ze względu na wcześniactwo niezależnie od rodzaju karmienia - tak mi powiedzieli :/ Weż idzie zgłupieć
    Tak masz racje ja się zamotałam :)
    A tu wrzucam mała ściągę http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c759e168674.jpg

• haneczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Ewelcia a to nie jest tak, że jak się podaje większość mm to wtedy już nie dokarmiamy witaminami? Bo one są przecież w mieszankach. Pomijam kwestię wit D dla wcześniaczków.
    A jak się karmi swoim mlekiem to bezwzględnie wit K i D dodatkowo.
    Tak pamiętam.

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Nie, nie - tylko nos :-)

No cóż nadzieja umiera ostatnia:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:11

CzaryMary, haneczka, MartaAlvi lubią tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 4161 4162 4163 4164 4165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ