X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Asieńka jestem w tej samej sytuacji co Ty. Umowa na stałe, praca od lat, zwolnienie od 6 miesiąca. Zwolnienia długie, od razu dostawałam na 6 tygodni. Jestem zdrowa, z dzieckiem w porządku całą ciążę, zwolnienie wzięłam bo ze względu na charakter pracy nie widziałam się w szkole, na hali sportowej z brzuszkiem. Lekarz wie co i jak napisać. ZUSu u mnie nie było...
    Kasia miałaś szczęście po prostu, moja matka pracowała w zusie i tak jest że z dłuższymi zwolnieniami trafiają do losowania, zwyczajnie nie zostałaś wylosowana, tylko się cieszyć

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:26

KasiaKwiatek, CzaryMary, Aguś86, MartaAlvi, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja maggie, ja miałam zwolnienie pierwszy raz na 30 dni, żeby już nie latać na końcówce co chwilę do neurologa i od razu kontrola.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zawsze na miesiac, widocznie mialam szczescie ze mnie nie wylosowali ;)

• ziolko Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ale, że jak to? Jak skurczów nie było to kazali Ci leżeć w szpitalu, a jak się pojawiły to Cie pogonili? :P

Nie nie! skurcze na poziomie 30- 40 także niby ok jak na ten etap. A płaskie ktg wychodziło jeśli chodzi o tętno dziecka (już kilka dziewczyn o tym pisało)- przy ruchu dzidka nie skakało tak jak powinno ;)

haneczka lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:12

iwonka1077, haneczka, KasiaKwiatek, Eweliśka, weronika86 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    A jak zwykle wpadam na chwilę :P

PRIMO: Gratuluję tym którym nie gratulowałam :) Fajnie że jest nas coraz więcej po tej drugiej stornie brzuszka :)

Widzę że padł temat kąpieli :) My wczoraj kąpaliśmy maleństwa pierwszy raz w domu i powiem Wam że moje skrzaty chyba nie lubią wody :P Darli się niesamowicie. Kąpiel trwała dosłownie 2 minuty bo nie było szans na dłużej tak się denerwowali :P No cóż taki urok moich skrzatów - może się przyzwyczają :)

Ida jesteś tu? Mam pytanie do Ciebie, ewentualnie innych mam wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową. W szpitalu podawali nam Bebilon Nenatal Prenium z Pronatura a przy okazji ja dokarmiałam swoim. Takie samo mleko kupiliśmy teraz po wyjściu ze szpitala i doczytałam że napisane jest na nim że do wyłącznego karmienia mm. To możliwe? Kurdę chyba nie szkodzę dzieciom mieszając pierś z mm? I jeszcze pytanie o wit.K, którą mamy podawać od 8 doby. Na wypisie mamy napisane że podawać K w przypadku karmienia piersią. Czyli co jak robię pół na pół, może czassem z przewagą piersi to nie podawać K i tylko samą D? Ratunku bo umrę z tej niewiedzy :P

I jeszcze ilość pokarmu. Czy są jakieś mądre zasady zwiększania ilości pokarmu dzieciom? My cały czas jemy w granicach 50-60ml przy jednym karmieniu a to ju z 9 doba życia chłopaków. Jak to ogarnąć?
    Ewelcia karmiąc piersią i mm nie zrobisz im krzywdy :) Nawet tak lepiej niż samym mm. A ja karmiłam Zuzię w cyklu mieszanym i podawałam i D i K :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nadrobilam tylko do memntu gdzie Iwonka pisze ze czeka na patent Olkowego kapania wiec nie czytam dalej tylko od razu napisze..

Aa i najpierw sie pochwale. Rano nakarmilam Olka. Oczywiscie z tych cyckow tak leci melko ze jak mu cycka wyciagne przy zakrztuszeniu to z nich kaaaaaaapieeee jak z kranu. Nie ma sily by je zakrecic :P no i to biedne male sie krztusi. teraz przy jednym zakrztuszczeniu wyciagam cycka i wyciskam mleko do pojemnika! I dopiero pozniej mu daje jak to cisnienie sie zmniejszy... no i po karmieniu porannym oddalam Olkowego syna ojcu. Ubralam sie i WYSZLAM Z DOMU!!!!
    Poszlam na poczte wyslac podanie do pracy o roczny macierzynski. Poszlam kupic tetrowe pieluchy ale byly ciulowe wiec wzielam tylko CY :P no i kupilam smoka.

Ten co mialam jakos nie pomagal w kryzysie bo go mlody wywalal. Wiec poszlam kupic inny. Smok smokowi nie rowny niby ten sam przedzial 0-3 ale co firma to ksztalt smoka inny. I dalam mu go do dzioba jak mu wyrywalam cycka na odlanie mleka i mu sie spodobalo :D wiec Olek ma nowego przyjaciela :P

A Teraz patent na kapanie.
    klade podkladke na lozko ta co nie przemaka na to recznik i na to pieluchA. Pielucha tak ze rogi jej sa nad glowa w nogach i po obu stronach raczek. Rozbieram Olkowicza. Oczywiscie wrzask bo dlaczego mialby nie drzec dzioba skoro go ma i moze??? :P jak go rozbiore wycieram doope bo kupa :P okej bo sie rozdrabniam :P biore garsc waty zamaczam w wodzie wyciskam plyn do kapania i jade na suchoo! Tzn nie tak na sucho bo wata mokra i Olek tez juz zaczyna byc mokry no i myje go tym. Nogi rece wszystkie zakamarki szyjke ktorej nie moglam umyc w wanience. Przewalam go na bok i myje plecy ktorych nie moglam umyc w wanience bo darl jape :P i tak go myje... nie drze sie.. slucha dzwieku suszarki ktora ogrzewa pokoj. Jak juz go namydle calego lacznie z glowA skladam ta pieluche W koperte i Olka ni ma :P biore go na rece i delikatnie wkladam z pielucha do wanienki.. cisza i spokoj. Ani nie pisnie. odkrywam mu twarz niech se zobaczy gdzke jest i oplukuje go woda.. nawet mu sie podoba. Jak mu sie dupa odmoczy z tego zoltego kupkowego zabarwienia biere go bez pieluchy juz i klade na recznik na wersalke i znow go otulam tak zeby nic nie widzial i tak se lezy az wszysyko skapnie z niego. tylko paszki jeszcze wycieram bo wiem ze tam woda nie skapnie. Biere oliwke i smaruje ta mala parowke. Szybko ubieram. Oczywiscie zeby nie bylo- w trakcie ubierania sie drze bo to ŁOlek :P finito!!!!!!

aaa!!! I odpadl nam dzisiaj pimpuszek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:53

maggie86, haneczka, mf, Robotka1, Aguś86, CzaryMary, Justinka, KasiaKwiatek, Angela89, Ida, Eweliśka, iwonka1077, lena90, Ewelcia, Murraya, mantissa, weronika86, liloe, lysinka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, czyli z nimi nigdy nie wiadomo, ale warto brac krotsze zwolnienia. Ja tez pracuje w szkole tylko w sekretariacie, mam prace 8 h przed komputerem i stresu co niemiara, zwlaszcza teraz, bo matury, swiadectwa, egzaminy, sajgon.
    Powodzenia i trzyjajcie sie dzielnie.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sory za bledy, ale pisze z komorki i ciezko mi trafic w odpowiednie literki

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:40

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dobry patent a z Olka typowy Baranek zodiakalny to musi charakter pokazać;)

Masz kontakt z Fasiową, jak tam u nich??Tęsknimy za jej marudzeniem;)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    3,83kg mowisz. No to moze moj tez taki bedzie bo juz niedlugo mi zostalo.
    Ah zal mi juz tego dziecka w tym brzuchu bo miejsca malo i ciagle sie rozpycha. Powtarzam mu ze za 2 tyg wyjdzie juz :)
    Cukrzycy nie mialam. Ja wiem ze to roznie bywa ale i tak robie sobie wyrzuty. Niestety jak widze cos slodkiego to poprostu jak narkoman sie zachowuje, bardzo wiele wysilku mnie kosztuje powstrzymanie sie od zjedzenia tego.
    Mam nadzieję, że uda mi się urodzić przed Tobą ;) to okaże się jaka moja będzie duża... a w tej ciąży słodkości sobie nie oszczędzałam.. nawet miałam dzień kiedy zjadłam więcej słodkiego niż czegoś konkretnego... ale nie uważam by to miało jakiś wpływ, mam nadzieję ;) na usg ponad tydzień temu było niby 3300 g [więc nie dużo] ale wiadomo to tylko usg...

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • mf Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:12

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem zakrapiam solą fizjoloficzna nosek Alicji i chwile klade ja na brzuchu, ale nie cierpi tego i sie drze w nieboglosy, my w niedziele planujemy pierwszy spacerek :) a dzis 10 min werandowania, mysle ze moze na balkon ja wystawic? ;) a nie pod okno balkonowe... hmmm chociaz na balkonie pelne slonce

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ale masz z tym Łolkiem Amy:D ale dobry patent nigdy nie jest zły.

z gorszych wieści, właśnie zabrali mi dziecko na naświetlanie-bililurbina 13!!!
    kurwa! będę tu teraz siedzieć jak cipa i dostawać ją na karmienie co 2-3 godziny:(
    załamka:(

Amy_ lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    haha ale masz z tym Łolkiem Amy:D ale dobry patent nigdy nie jest zły.

z gorszych wieści, właśnie zabrali mi dziecko na naświetlanie-bililurbina 13!!!
    kurwa! będę tu teraz siedzieć jak cipa i dostawać ją na karmienie co 2-3 godziny:(
    załamka:(
    Robotka może tylko dziś ja naświetlą i jutro będzie ok :) Dobrze, że szybko reagują :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Robotka może tylko dziś ja naświetlą i jutro będzie ok :) Dobrze, że szybko reagują :)
    ehh no własnie jedna tak mówiła ale druga powiedziała że jutro raczej też będzie naświetlana;/ i to co? całą dobę pod lampami będzie?

buuuuuuuuuuuuuu

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta my w 1 tyg na tarasie spokojnie w wózku siedzielismy, mały spał jak zaklęty, jak zdrowa to mozesz ja na balkon dac na słoneczko

mf, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak miał 6 dni to zaliczył pierwszy spacer bo musiałam go zameldować i załatwiać większość papierków. I od tamtej pory praktycznie codziennie jest na spacerku... Ale rozumiem ze u mnie tez inna pogoda ;)

mf, Eweliśka, maggie86, Aguś86 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 4163 4164 4165 4166 4167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ