X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Angela, Ewelcia a to nie jest tak, że jak się podaje większość mm to wtedy już nie dokarmiamy witaminami? Bo one są przecież w mieszankach. Pomijam kwestię wit D dla wcześniaczków.
    A jak się karmi swoim mlekiem to bezwzględnie wit K i D dodatkowo.
    Tak pamiętam.

Jeżeli się karmi mm daje się tylko D. Bo K jest w mieszankach.

haneczka lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem z pazdziernikowek.
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
    Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ooo jak mi się dobrze zrobiło że wszystkie brzydkie:*

Haneczka szafa jest cudna!!

Krysti i Kasia pokoiki też piekne, narazie u nas tak wszystko ułożone ciekawe czy nam się tak będzie chciało po porodzie:P

Eweliska...nie będzie :-P wiem, że to tylko teraz takie sliczniusie poukładane, potem będziemy miały wszystko wszędzie :-D

Eweliśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 ja nie wiem dlaczego miałabys sie obawiac- przeciez jestes w ciazy ;)
    Kontrolę miały dziewczyny z tego wątku, jedna z nas chyba nawet 2 razy :P ale ja cala ciaze bylam na zwolnieniu od 13 tygodnia i nie mialam zadnej kontroli
    I matki, poradzcie mi odnosnie kombinezonu na dwor http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 mam ten, czy on jest dobry na aktualna temperature? nie chce przegrzac tez malej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:24

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Dziś na swiat przyszła Karolinka o godzinie 8:05 porod sn baardzo ciężki.. W 42 tygodniu waga 3530g 54 dluga 10 punktow.
    Juz mi grozila cc no mała sie cofala.. Nacieli mnie w skos szwy rozpuszczalne :) jestem padnieta cala noc nie spalam, pod koniec porodu juz nie kontaktowalam.. Jest cudowna :* cyca juz ssala 15 min ale mamy problem bo jak sutka zalapie to buzke zaraz wykreca i sutek jej ucieka :(

Duupaaa bolii :((

GRATULUJE

Ale mnie nastraszylas. Ja nie wiem jak ja urodze mojego spaslaka. No ale sama jestem sobie chyba winna, trzeba bylo nie zrec tyle slodkiego :/

Militta110816 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
    Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.
    Witaj, raczej ZUS kontroluje mamusie na działalnościach a nie na umowach, a tym bardziej jak rozumiem na czas nie określonych i na dodatek podpisanej dużo przed zajściem w ciążę, więc chyba możesz być spokojna :) ale wiadomo ZUS jest nieprzewidywalny ;)

Izzy lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wywołałam wilka z lasu.:) No to dobrze, że dzisiaj zajrzałaś. :) Spokojnie, nas tu takich dużo sfrustrowanych.
    Jedne rodząco-pierdzące czyli nieefektywne, inne zahibernowane bez skurczów, no i Ania, której nie można zakwalifikować do żadnej większej podgrupy. ;)

Co tam ziółko porabiasz w tych znienawidzonych ostatnich dniach wolności?

U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
    Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu :)

A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczków :D

haneczka lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no wiadomo ze w ciazy jestem, ale zwolnienie zawsze daje sie z jakiegos powodu, a jesli bedzie wszystko ok, czego sobie i maluszkowi zycze, to oni chyba moga podwazyc zwolnienie

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienska na zwolnieniu i tak jesli bedziesz miala lekarz wpisze Ci jakis kod , przeciez nie moze wystawic zdrowej osobie zwolnienia. Ja bym sie nie stresowala na Twoim miejscu

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:25

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka! :) Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje :)

A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocem :P

mf lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Fasia miała kontrole 3 razy bodajże i 2 razy chyba musiała stawić się u nich na komisji. Pracuje na umowę o pracę więc nie ma to zależności czy ktoś ma działalność czy nie. Wszystko w rękach Zusu czy będą chcieli Cię odwiedzić. Ja mieszkam 10 minut od zusu i nigdy mnie nie odwiedzili a byłam na zwolnieniu od 2 miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej ja nie mam spuchniętego nosa...na prawdę będę GRUDNIÓWKO?! :-D :-P ;-) a liczą się stopy i ręce? Puchną trochę od kilku dni... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:31

haneczka, adk_1989, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millita gratulacje !!!

Asieńka jeśli będziesz miała zwolnienie co 1-2 tyg wystawiane to nie trafisz do puli losującej do kontroli, trafiają te co mają zwolnienia dłuższe i nie ważne na jakiej są umowie, do tego na działalnosci także częsciej sprawdzaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:31

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Agus - jak dawkujesz Dicoflor ?

Eweliska - ja przed porodem wyglądała masakrycznie. Strasznie spuchlam, miałam z 10 podbrodkow, do tego cera jakas ziemista....
    5 kropelek do buzki Czary :) Tak mialam na wypisie Zuzi ze szpitala w zaleceniach i tego się trzymam :)

mantissa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:

Ja miałam kontrolę w 36 tyg ciąży. Dostałam wezwanie, żeby stawić się w Zusie na badaniach. Dali mi termin na za tydzień jakoś :P Wspominam niemiło, bo traktowali mnie jak oszusta i jeszcze lekarka się dziwiła, że mam problem się rozebrać (wielki brzuch), czy zacisnąć pięści (opuchnięte palce, bolesne stawy). Ale że z mojej strony wszystko było okej, miałam zaświadczenia o problemach od neurologa to się nie czepiali i kasa płynie dalej.:) Ale nie życzę nikomu tej przyjemności.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka! :) Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje :)

A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocem :P

3,83kg mowisz. No to moze moj tez taki bedzie bo juz niedlugo mi zostalo.
    Ah zal mi juz tego dziecka w tym brzuchu bo miejsca malo i ciagle sie rozpycha. Powtarzam mu ze za 2 tyg wyjdzie juz :)
    Cukrzycy nie mialam. Ja wiem ze to roznie bywa ale i tak robie sobie wyrzuty. Niestety jak widze cos slodkiego to poprostu jak narkoman sie zachowuje, bardzo wiele wysilku mnie kosztuje powstrzymanie sie od zjedzenia tego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Powiedzcie lepiej czy z Was w tej końcówce też się takie paskudy zrobiły?

Jakiś czas temu włosny można było myć co kilka dni, malowac mi się nie chciało a i tak twierdziłam że nieźle wyglądam.
    Natomiast od jakiś może 2 tyg włosy co drugi dzień minimum i codziennie muszę być umalowana bo się wstydzę jakby ktoś zapukał do drzwi, oczy sine i podkrążone jak po całym weekendzie na imprezie...masakra
    A ja jestem śliczna :D gruba ale ładna :D obcy ludzie mi mówią że częściej powinnam w ciąży chodzić :D

maggie86, KasiaKwiatek, haneczka, Eweliśka, ziolko, Justinka, Aguś86, MartaAlvi, Amy_, Gosha, natt, lena90, Ewelcia, Murraya, mantissa, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka jestem w tej samej sytuacji co Ty. Umowa na stałe, praca od lat, zwolnienie od 6 miesiąca. Zwolnienia długie, od razu dostawałam na 6 tygodni. Jestem zdrowa, z dzieckiem w porządku całą ciążę, zwolnienie wzięłam bo ze względu na charakter pracy nie widziałam się w szkole, na hali sportowej z brzuszkiem. Lekarz wie co i jak napisać. ZUSu u mnie nie było...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
    Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu :)

A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczków :D

Ale, że jak to? Jak skurczów nie było to kazali Ci leżeć w szpitalu, a jak się pojawiły to Cie pogonili? :P

‹‹ 4162 4163 4164 4165 4166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ