WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Angela, Ewelcia a to nie jest tak, że jak się podaje większość mm to wtedy już nie dokarmiamy witaminami? Bo one są przecież w mieszankach. Pomijam kwestię wit D dla wcześniaczków.
    A jak się karmi swoim mlekiem to bezwzględnie wit K i D dodatkowo.
    Tak pamiętam.

Jeżeli się karmi mm daje się tylko D. Bo K jest w mieszankach.

haneczka lubi tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem z pazdziernikowek.
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
    Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Ooo jak mi się dobrze zrobiło że wszystkie brzydkie:*

Haneczka szafa jest cudna!!

Krysti i Kasia pokoiki też piekne, narazie u nas tak wszystko ułożone ciekawe czy nam się tak będzie chciało po porodzie:P

Eweliska...nie będzie :-P wiem, że to tylko teraz takie sliczniusie poukładane, potem będziemy miały wszystko wszędzie :-D

Eweliśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 ja nie wiem dlaczego miałabys sie obawiac- przeciez jestes w ciazy ;)
    Kontrolę miały dziewczyny z tego wątku, jedna z nas chyba nawet 2 razy :P ale ja cala ciaze bylam na zwolnieniu od 13 tygodnia i nie mialam zadnej kontroli
    I matki, poradzcie mi odnosnie kombinezonu na dwor http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 mam ten, czy on jest dobry na aktualna temperature? nie chce przegrzac tez malej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:24

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Dziś na swiat przyszła Karolinka o godzinie 8:05 porod sn baardzo ciężki.. W 42 tygodniu waga 3530g 54 dluga 10 punktow.
    Juz mi grozila cc no mała sie cofala.. Nacieli mnie w skos szwy rozpuszczalne :) jestem padnieta cala noc nie spalam, pod koniec porodu juz nie kontaktowalam.. Jest cudowna :* cyca juz ssala 15 min ale mamy problem bo jak sutka zalapie to buzke zaraz wykreca i sutek jej ucieka :(

Duupaaa bolii :((

GRATULUJE

Ale mnie nastraszylas. Ja nie wiem jak ja urodze mojego spaslaka. No ale sama jestem sobie chyba winna, trzeba bylo nie zrec tyle slodkiego :/

Militta110816 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
    Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.
    Witaj, raczej ZUS kontroluje mamusie na działalnościach a nie na umowach, a tym bardziej jak rozumiem na czas nie określonych i na dodatek podpisanej dużo przed zajściem w ciążę, więc chyba możesz być spokojna :) ale wiadomo ZUS jest nieprzewidywalny ;)

Izzy lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • ziolko Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Wywołałam wilka z lasu.:) No to dobrze, że dzisiaj zajrzałaś. :) Spokojnie, nas tu takich dużo sfrustrowanych.
    Jedne rodząco-pierdzące czyli nieefektywne, inne zahibernowane bez skurczów, no i Ania, której nie można zakwalifikować do żadnej większej podgrupy. ;)

Co tam ziółko porabiasz w tych znienawidzonych ostatnich dniach wolności?

U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
    Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu :)

A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczków :D

haneczka lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta no wiadomo ze w ciazy jestem, ale zwolnienie zawsze daje sie z jakiegos powodu, a jesli bedzie wszystko ok, czego sobie i maluszkowi zycze, to oni chyba moga podwazyc zwolnienie

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienska na zwolnieniu i tak jesli bedziesz miala lekarz wpisze Ci jakis kod , przeciez nie moze wystawic zdrowej osobie zwolnienia. Ja bym sie nie stresowala na Twoim miejscu

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:25

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka! :) Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje :)

A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocem :P

mf lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Fasia miała kontrole 3 razy bodajże i 2 razy chyba musiała stawić się u nich na komisji. Pracuje na umowę o pracę więc nie ma to zależności czy ktoś ma działalność czy nie. Wszystko w rękach Zusu czy będą chcieli Cię odwiedzić. Ja mieszkam 10 minut od zusu i nigdy mnie nie odwiedzili a byłam na zwolnieniu od 2 miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeej ja nie mam spuchniętego nosa...na prawdę będę GRUDNIÓWKO?! :-D :-P ;-) a liczą się stopy i ręce? Puchną trochę od kilku dni... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:31

haneczka, adk_1989, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millita gratulacje !!!

Asieńka jeśli będziesz miała zwolnienie co 1-2 tyg wystawiane to nie trafisz do puli losującej do kontroli, trafiają te co mają zwolnienia dłuższe i nie ważne na jakiej są umowie, do tego na działalnosci także częsciej sprawdzaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:31

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Agus - jak dawkujesz Dicoflor ?

Eweliska - ja przed porodem wyglądała masakrycznie. Strasznie spuchlam, miałam z 10 podbrodkow, do tego cera jakas ziemista....
    5 kropelek do buzki Czary :) Tak mialam na wypisie Zuzi ze szpitala w zaleceniach i tego się trzymam :)

mantissa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:

Ja miałam kontrolę w 36 tyg ciąży. Dostałam wezwanie, żeby stawić się w Zusie na badaniach. Dali mi termin na za tydzień jakoś :P Wspominam niemiło, bo traktowali mnie jak oszusta i jeszcze lekarka się dziwiła, że mam problem się rozebrać (wielki brzuch), czy zacisnąć pięści (opuchnięte palce, bolesne stawy). Ale że z mojej strony wszystko było okej, miałam zaświadczenia o problemach od neurologa to się nie czepiali i kasa płynie dalej.:) Ale nie życzę nikomu tej przyjemności.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka! :) Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje :)

A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocem :P

3,83kg mowisz. No to moze moj tez taki bedzie bo juz niedlugo mi zostalo.
    Ah zal mi juz tego dziecka w tym brzuchu bo miejsca malo i ciagle sie rozpycha. Powtarzam mu ze za 2 tyg wyjdzie juz :)
    Cukrzycy nie mialam. Ja wiem ze to roznie bywa ale i tak robie sobie wyrzuty. Niestety jak widze cos slodkiego to poprostu jak narkoman sie zachowuje, bardzo wiele wysilku mnie kosztuje powstrzymanie sie od zjedzenia tego.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Powiedzcie lepiej czy z Was w tej końcówce też się takie paskudy zrobiły?

Jakiś czas temu włosny można było myć co kilka dni, malowac mi się nie chciało a i tak twierdziłam że nieźle wyglądam.
    Natomiast od jakiś może 2 tyg włosy co drugi dzień minimum i codziennie muszę być umalowana bo się wstydzę jakby ktoś zapukał do drzwi, oczy sine i podkrążone jak po całym weekendzie na imprezie...masakra
    A ja jestem śliczna :D gruba ale ładna :D obcy ludzie mi mówią że częściej powinnam w ciąży chodzić :D

maggie86, KasiaKwiatek, haneczka, Eweliśka, ziolko, Justinka, Aguś86, MartaAlvi, Amy_, Gosha, natt, lena90, Ewelcia, Murraya, mantissa, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka jestem w tej samej sytuacji co Ty. Umowa na stałe, praca od lat, zwolnienie od 6 miesiąca. Zwolnienia długie, od razu dostawałam na 6 tygodni. Jestem zdrowa, z dzieckiem w porządku całą ciążę, zwolnienie wzięłam bo ze względu na charakter pracy nie widziałam się w szkole, na hali sportowej z brzuszkiem. Lekarz wie co i jak napisać. ZUSu u mnie nie było...

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
    Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu :)

A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczków :D

Ale, że jak to? Jak skurczów nie było to kazali Ci leżeć w szpitalu, a jak się pojawiły to Cie pogonili? :P

‹‹ 4162 4163 4164 4165 4166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ