Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Angela, Ewelcia a to nie jest tak, że jak się podaje większość mm to wtedy już nie dokarmiamy witaminami? Bo one są przecież w mieszankach. Pomijam kwestię wit D dla wcześniaczków.
A jak się karmi swoim mlekiem to bezwzględnie wit K i D dodatkowo.
Tak pamiętam.
Jeżeli się karmi mm daje się tylko D. Bo K jest w mieszankach.haneczka lubi tę wiadomość
-
Witam, jestem z pazdziernikowek.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie. -
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Ooo jak mi się dobrze zrobiło że wszystkie brzydkie:*
Haneczka szafa jest cudna!!
Krysti i Kasia pokoiki też piekne, narazie u nas tak wszystko ułożone ciekawe czy nam się tak będzie chciało po porodzie:P
Eweliska...nie będziewiem, że to tylko teraz takie sliczniusie poukładane, potem będziemy miały wszystko wszędzie
Eweliśka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsieńka_86 ja nie wiem dlaczego miałabys sie obawiac- przeciez jestes w ciazy
Kontrolę miały dziewczyny z tego wątku, jedna z nas chyba nawet 2 razyale ja cala ciaze bylam na zwolnieniu od 13 tygodnia i nie mialam zadnej kontroli
I matki, poradzcie mi odnosnie kombinezonu na dwor http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/pajac-5r2731 mam ten, czy on jest dobry na aktualna temperature? nie chce przegrzac tez malejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:24
-
Militta110816 wrote:Dziś na swiat przyszła Karolinka o godzinie 8:05 porod sn baardzo ciężki.. W 42 tygodniu waga 3530g 54 dluga 10 punktow.
Juz mi grozila cc no mała sie cofala.. Nacieli mnie w skos szwy rozpuszczalnejestem padnieta cala noc nie spalam, pod koniec porodu juz nie kontaktowalam.. Jest cudowna :* cyca juz ssala 15 min ale mamy problem bo jak sutka zalapie to buzke zaraz wykreca i sutek jej ucieka
Duupaaa bolii(
GRATULUJE
Ale mnie nastraszylas. Ja nie wiem jak ja urodze mojego spaslaka. No ale sama jestem sobie chyba winna, trzeba bylo nie zrec tyle slodkiegoMilitta110816 lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Witam, jestem z pazdziernikowek.
Gratuluje wszystkim rozpakowanym a tym czekajacym zycze cierpliwosci i rychlych, bezproblemowych porodow
Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.ale wiadomo ZUS jest nieprzewidywalny
Izzy lubi tę wiadomość
-
haneczka wrote:Wywołałam wilka z lasu.
No to dobrze, że dzisiaj zajrzałaś.
Spokojnie, nas tu takich dużo sfrustrowanych.
Jedne rodząco-pierdzące czyli nieefektywne, inne zahibernowane bez skurczów, no i Ania, której nie można zakwalifikować do żadnej większej podgrupy.
Co tam ziółko porabiasz w tych znienawidzonych ostatnich dniach wolności?
U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu
A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczkówhaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka!
Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje
A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocemmf lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas Fasia miała kontrole 3 razy bodajże i 2 razy chyba musiała stawić się u nich na komisji. Pracuje na umowę o pracę więc nie ma to zależności czy ktoś ma działalność czy nie. Wszystko w rękach Zusu czy będą chcieli Cię odwiedzić. Ja mieszkam 10 minut od zusu i nigdy mnie nie odwiedzili a byłam na zwolnieniu od 2 miesiąca.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMillita gratulacje !!!
Asieńka jeśli będziesz miała zwolnienie co 1-2 tyg wystawiane to nie trafisz do puli losującej do kontroli, trafiają te co mają zwolnienia dłuższe i nie ważne na jakiej są umowie, do tego na działalnosci także częsciej sprawdzajaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 11:31
-
CzaryMary wrote:Agus - jak dawkujesz Dicoflor ?
Eweliska - ja przed porodem wyglądała masakrycznie. Strasznie spuchlam, miałam z 10 podbrodkow, do tego cera jakas ziemista....Tak mialam na wypisie Zuzi ze szpitala w zaleceniach i tego się trzymam
mantissa lubi tę wiadomość
-
Asieńka_86 wrote:Witam, jestem z pazdziernikowek.
Czy mozecie mi powiedziec, czy ktoras z Was miala kontre z Zus na zwolnieniu i po jakim czasie. Ja jeszcze pracuje (umowa na stale), ale na wakacje chcialabym juz wolne i nie wiem czy sie tego zusu obawiac czy nie.
Ja miałam kontrolę w 36 tyg ciąży. Dostałam wezwanie, żeby stawić się w Zusie na badaniach. Dali mi termin na za tydzień jakośWspominam niemiło, bo traktowali mnie jak oszusta i jeszcze lekarka się dziwiła, że mam problem się rozebrać (wielki brzuch), czy zacisnąć pięści (opuchnięte palce, bolesne stawy). Ale że z mojej strony wszystko było okej, miałam zaświadczenia o problemach od neurologa to się nie czepiali i kasa płynie dalej.
Ale nie życzę nikomu tej przyjemności.
-
Justinka wrote:Psotka - to ile i co jadłaś nie ma kompletnie wpływu na wielkość dziecka!
Spokojnie.. bardziej jeśli miałabyś cukrzycę to tak, ale jeśli jest ok to można jeść wszystko i dużo a dziecko i tak weźmie tyle ile potrzebuje
A tak w ogóle po za paroma odstępstwami to zauważyłam że u nas są dzieciaczki raczej do 3,5kg i 55 cm... a mój syn miał 3830 i 58 cm.. i nie uważam by był jakimś klocem
3,83kg mowisz. No to moze moj tez taki bedzie bo juz niedlugo mi zostalo.
Ah zal mi juz tego dziecka w tym brzuchu bo miejsca malo i ciagle sie rozpycha. Powtarzam mu ze za 2 tyg wyjdzie juz
Cukrzycy nie mialam. Ja wiem ze to roznie bywa ale i tak robie sobie wyrzuty. Niestety jak widze cos slodkiego to poprostu jak narkoman sie zachowuje, bardzo wiele wysilku mnie kosztuje powstrzymanie sie od zjedzenia tego. -
Eweliśka wrote:Powiedzcie lepiej czy z Was w tej końcówce też się takie paskudy zrobiły?
Jakiś czas temu włosny można było myć co kilka dni, malowac mi się nie chciało a i tak twierdziłam że nieźle wyglądam.
Natomiast od jakiś może 2 tyg włosy co drugi dzień minimum i codziennie muszę być umalowana bo się wstydzę jakby ktoś zapukał do drzwi, oczy sine i podkrążone jak po całym weekendzie na imprezie...masakragruba ale ładna
obcy ludzie mi mówią że częściej powinnam w ciąży chodzić
maggie86, KasiaKwiatek, haneczka, Eweliśka, ziolko, Justinka, Aguś86, MartaAlvi, Amy_, Gosha, natt, lena90, Ewelcia, Murraya, mantissa, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsieńka jestem w tej samej sytuacji co Ty. Umowa na stałe, praca od lat, zwolnienie od 6 miesiąca. Zwolnienia długie, od razu dostawałam na 6 tygodni. Jestem zdrowa, z dzieckiem w porządku całą ciążę, zwolnienie wzięłam bo ze względu na charakter pracy nie widziałam się w szkole, na hali sportowej z brzuszkiem. Lekarz wie co i jak napisać. ZUSu u mnie nie było...
-
ziolko wrote:U mnie niby skurcze się pojawiają, ale że tak powiem kilka skurczy porodu nie czyni...
Przed świętami spędziłam kilka dni w szpitalu, ktg płaskie wychodziło i nie chcieli mnie wypuścić. Aż w Wielką Sobotę moje dziecko się zlitowało i zapisały się takie góry i doliny, że spokojnie mogłam spędzić święta w domu
A w wolnym czasie podziwiam zdjęcia naszych Kwietniówkowych dzieciaczków
Ale, że jak to? Jak skurczów nie było to kazali Ci leżeć w szpitalu, a jak się pojawiły to Cie pogonili?