Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Militta gratuluję!!! super że w końcu się udało, a wczoraj byłaś taka zrezygnowana
jak widać czasami warto się nie poddawać
Ja dzisiaj bardzo chciałam rodzić - ponieważ wszystkie ważniejsze daty u nas mają cyfrę 9... no ale się nie zanosi
Lena - no właśnie pozostaje czekać, ech i tak czułam że przez dzień będzie męczył ból brzucha, spodziewałam się że pewnie też w nocy a i tak nic nie ruszymi czop wyszedł prawie 2 tyg temu... już nie ma za bardzo co wyłazić...
-
Aguś86 wrote:Mój mąż znalazł owijanie mokrą tetrą dzidziusia w czasie kąpieli. Jest cieplutka i mały spokojnie leży
Bambi żyjesz?jak moja siostrzenica była maleńka i moja siostra wróciła do szpitala ja się nią opiekowałam razem z mamą moją. I tak się właśnie maluchy kąpało. Na dno wanienki się kładło pieluchę potem kładło maleństwo i kolejnymi pieluchami przykrywało a gąbką się polewało, namaczało jakby te pieluszki żeby się dzid nie denerwował, że na niego wodę leją
maggie86, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
Mój lekarz wczoraj też mówił o olejku rycynowym
zaznaczył z uśmiechem, że nie jest to jego lekarska porada na wywołanie ale jak trafiają na porodówke panie po terminie to bardzo często są po wypiciu olejku więc działa
Ja nie próbuje, jeszcze 6 dni do terminu ale może któras się skusi
KasiaKwiatek, liloe lubią tę wiadomość
[/url]
-
Czytałam o tym oleju rycynowym, że to niebezpieczne, bo może powodować zaburzenia w oddechu czy pulsie dziecka a żadnej gwarancji nie daje.
Justinka, połaź, kup coś sobie ładnego:) A jak pójdą wody to wierz mi, będziesz cała uradowana. Ludzi będziesz miała w doopieJustinka lubi tę wiadomość
-
Amy_ wrote:Smoczki i butelki GOTUJE sie przez 5min
na instrukcji obsługi moich smoczków
stoi jak byk gotować 5 minut i chyba zaraz to uczynie
może Bacha się nie chce ulotnić bo wie, że jeszcze smoki nie gotowe
Eweliśka, Lali, CzaryMary, KasiaKwiatek, maggie86, mf, Aguś86, Amy_ lubią tę wiadomość
-
Militta110816 wrote:No to ktora dziś rodzi?
żeby moja córcia nie byla sama z 9 kwietnia
Nie wierze w to ze przeżyłam poródnie dowierzam
Moj przyklad jest tego dowodem ze z '' przepowiadajacych''skurczow moze być porodoni jeszcze wczoraj po obchodzie ze to przepowiadajace i co i urodzilam
Nie strasz mnie bo powiję w domuPrzez to durne gadanie lekarzy postanowiłam, że wrócę na porodówkę dopiero jak skurcze będą równiutko co 3 minuty boleśnie napierdzielały
-
Krysti wrote:Juz nie bede pisac jak tak korci was moja pisownia ,nie obrazam się po prostu nie bede smiecic wam tu pisownią skoro uwage zwracac potraficie co nie ktore .Nie bede się tlumaczyc .Zycze wszystkim wszystkiego co najlepsze i szybkiego rozwiazania
Matki apeluje o spokój!!!
już nie raz był poruszany temat pisowni, formy, stylu itp. i chyba juz doszłyśmy do porozumienia:D
każdy pisze jak chce bądź jak mu wygodnie:)
reszta tak samo jak chce czyta lub nie!!Lali, haneczka, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Nie strasz mnie bo powiję w domu
Przez to durne gadanie lekarzy postanowiłam, że wrócę na porodówkę dopiero jak skurcze będą równiutko co 3 minuty boleśnie napierdzielały
no chyba że jak się coś zacznie to z krzykiem na ryjku polecę od razuhaneczka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Millita ogromne gratulacje!!
Z opisu wynika, że dorodna panna z tej Twojej córci
Kwiatek, ja mam ten bawełniany kocyk baby ono i jest fajniutki, polecam.
Haneczka super szafa!! Macie kurde talenta
Ania trzymam kciuki za "zadowalające" skurcze.
U nas cisza i spokój, nic się nie dzieje. Poza tym, że pies mi wczoraj zeżarł 8 kapsułek wiesiołka i zostałam bezMenda mała
Modle się żeby sraki jakiejś nie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:36
CzaryMary, haneczka, KasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie lepiej czy z Was w tej końcówce też się takie paskudy zrobiły?
Jakiś czas temu włosny można było myć co kilka dni, malowac mi się nie chciało a i tak twierdziłam że nieźle wyglądam.
Natomiast od jakiś może 2 tyg włosy co drugi dzień minimum i codziennie muszę być umalowana bo się wstydzę jakby ktoś zapukał do drzwi, oczy sine i podkrążone jak po całym weekendzie na imprezie...masakra -
nick nieaktualny
-
Eweliśka oczywiście
Z tym, że moje włosy całą ciążę były koszmarne... Ale jak rano patrze na siebie w lustrze to mi się słabo robii ta opuchnięta morda... Dobrze, że jakaś mądra głowa wynalazła te malowidła
jedyne co, to cera mi się nie zmieniła i nadal mam jak pupa niemowlaka (nie chwaląc się oczywiście)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:41
natt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA my mamy kolejny mały sukces od 2 dni mała jest głównie na piersi, butelkę dostaje tylko w nocy
W dzień daje jej butle po piersi aby zobaczyć czy się najadła.
Kurcze wczoraj odszedł mi czop i co nie rodze jak to jest ?Ja to w tej ciąży będę chodziła chyba jak słoń
CzaryMary, Eweliśka, haneczka, KasiaKwiatek, Ida, maggie86, mf, Aguś86, Amy_, mantissa lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Ja od początku mam takie założenie. Boję się tego że z nerwów mi się akcja zatrzyma więc plan jest taki żeby siedzieć ile dam radę w domu. Szpital mam w korowym czasie 30 min od domu w czasie bezkorkowym jakieś 7 minut. No może nie co 3 minuty skucze ale tak minimum co 5-6
no chyba że jak się coś zacznie to z krzykiem na ryjku polecę od razu
ja wczoraj, siedząc rozkraczona, z mężem się śmiałam, że jak zobaczy główkę między nogami to niech mówi i jedziemyAnka1501, CzaryMary, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Angela super
karmienie z cyca jest jednak o wiele wygodniejsze.
A ty może w końcu urodzisz? Bo moje przepowiednie się nie sprawdzają jakoś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 10:49
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
A jak zwykle wpadam na chwilę
PRIMO: Gratuluję tym którym nie gratulowałamFajnie że jest nas coraz więcej po tej drugiej stornie brzuszka
Widzę że padł temat kąpieliMy wczoraj kąpaliśmy maleństwa pierwszy raz w domu i powiem Wam że moje skrzaty chyba nie lubią wody
Darli się niesamowicie. Kąpiel trwała dosłownie 2 minuty bo nie było szans na dłużej tak się denerwowali
No cóż taki urok moich skrzatów - może się przyzwyczają
Ida jesteś tu? Mam pytanie do Ciebie, ewentualnie innych mam wcześniaków i dzieci z niską masą urodzeniową. W szpitalu podawali nam Bebilon Nenatal Prenium z Pronatura a przy okazji ja dokarmiałam swoim. Takie samo mleko kupiliśmy teraz po wyjściu ze szpitala i doczytałam że napisane jest na nim że do wyłącznego karmienia mm. To możliwe? Kurdę chyba nie szkodzę dzieciom mieszając pierś z mm? I jeszcze pytanie o wit.K, którą mamy podawać od 8 doby. Na wypisie mamy napisane że podawać K w przypadku karmienia piersią. Czyli co jak robię pół na pół, może czassem z przewagą piersi to nie podawać K i tylko samą D? Ratunku bo umrę z tej niewiedzy
I jeszcze ilość pokarmu. Czy są jakieś mądre zasady zwiększania ilości pokarmu dzieciom? My cały czas jemy w granicach 50-60ml przy jednym karmieniu a to ju z 9 doba życia chłopaków. Jak to ogarnąć?KasiaKwiatek lubi tę wiadomość