X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • liwi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moja mała jakaś niespokojna od wczoraj. Coś jej tak dziwnie w nosku furczy ale kataru nie widać. Ciągle chce ssać pierś i pręży się strasznie i stęka.
    Ja oczywiście jestem nienormalna i poszłam z nią do pediatry bo sobie mysle, ze jutro weekend a jak jej się jakaś choroba zaczyna to co ja potem zrobię.

Pediatra mnie trochę wyśmiał ale też bardzo mocno uspokoił. Okazało się ze mała nie ma kataru tylko jakąś delikatną sapkę i tak może jej charczeć w tym nosku jeszcze jakiś czas.

No stękanie i prężenie to mówił, ze może to być początek kolek i że jednak lepiej będzie jak odstawie produkty mleczne i zobaczymy. Polecił kupić kropelki sab simplex.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę jak tak czytam nasze forum i inne miesiące to ja mojego męża powinnam chyba nosić na rekach. Jak ma wolne lub ma wolne po pracy to zajmuje się więcej mała niż ja, nie raz mam takie wyrzuty że mało jej czasu poświecam a on się zbytnio obarcza.

mimka84, Anka1501, mantissa, 88macola lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha MłodaDama no i mądrze zrobiłaś :) Mój mąż chyba z racji że to drugie podchodzi bardzo na luzie. Wczoraj poszłam wieczorem do łazienki się depilować, to mnie wcięło na 1,5 godziny, a on bez problemu ogarnął sytuację, jedynie cyca nie dał :)

Angela89, KasiaKwiatek, maggie86, Eweliśka, mf, mantissa, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka aż sobie ten film znalazłam do obejrzenia żeby zobrazować teściową Werki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:29

KasiaKwiatek, mimka84, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Shimmer aż sobie ten film znalazłam do obejrzenia żeby zobrazować teściową Werki
    Ja tyż :-P ;-)

maggie86, weronika86 lubią tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Shimmer aż sobie ten film znalazłam do obejrzenia żeby zobrazować teściową Werki

Dużo chusteczek sobie przygotuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:23

maggie86 lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była książka "Kwiaty na poddaszu" i film nakręcono na jej podstawie. Widziałam go jako mała dziewczynka i bardzo mi zapadł w pamięci. Potem obejrzałam już jako dorosła i powiem szczerze że też miałam ciarki.

KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo to mimka polecała :-P

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie że taki wstrząsający, 2 wersje ustawiłam stara i nową ale chyba jutro obejrzę co by się źle nie nastrajać na przylot męża;)

Angela89, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    No właśnie bo to mimka polecała :-P
    za dużo Was tu i kiełbasi się we łbie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:27

mimka84, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka Zima gratuluję! Dobra robota. Gosia ale po dupsku powinnas dostać, napewno będzie dobrze ale jak każą do szpitala się zgłosić to nie hojrakuj tylko jedz i sprawdź. Haneczka się odzywala?

Justinka lubi tę wiadomość

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie ja czekam na info od Hanki o kolejnym bobasku

haneczka lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozwólcie swoim facetom zajmować się jak najwięcej dziećmi, angażujcie ich do najprostszych czynności. Oni są naprawdę swietni, tylko im na to pozwólcie :) bez krytyki kochane ;)

maggie86, Eweliśka, Angela89, mimka84, Lali, Fasia, Murraya, Aguś86, KasiaKwiatek, mantissa, weronika86, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam Anka po spacerku?

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Dziewczyny, pozwólcie swoim facetom zajmować się jak najwięcej dziećmi, angażujcie ich do najprostszych czynności. Oni są naprawdę swietni, tylko im na to pozwólcie :) bez krytyki kochane ;)
    Mój tak jak obiecywał...kąpie. Staram się nie wtrącać, nie oceniać, bo to taki typ że by pizdnął wszystko z fochem i konic, więc nawet jak sobie coś tam pomyślę to się nie odzywam ;)

Eweliśka, Anka1501, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie wyszłam na chwilę na dwór i humor mi się poprawił :) chyba z 20 stopni było :)

maggie86, mimka84, mf, Justinka, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:

Ale tak jest też na codzień, że faceta nie ma co krytykować bo koniec nic więcej nie zrobi. Ostatnio jak mył mój okna były takie smugi że hoho ugryzłam się w język bo już chciałam się przyczepić. Grzecznie się uśmiechałam.

Anka1501, maggie86, mimka84, Eweliśka, Fasia, Murraya, mf, Gosha, KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka i dobrze :) ja czasem zwroce mojemu na cos uwagę ale mówię to spokojnie i argumentuje :) nigdy się nie obraża. Wie ze nie robi wszystkiego tak jak ja bym chciała ale bardzo się stara :)

maggie86, mimka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Maggie wyszłam na chwilę na dwór i humor mi się poprawił :) chyba z 20 stopni było :)
    to super, my siedzieliśmy chyba z 1,5h

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzisiaj dałam mojemu bieliznę i koszule do prania. Kazalam wyprać i jutro przywieźć. No i dzwoni : Kochanie ale tu ciągle coś mruga :)
    Musiałam mu podać całą instrukcje użytkowania pralki (on jest z zawodu technikiem) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 19:46

hwesta, mimka84, maggie86, Angela89, mf, Justinka, Gosha, KasiaKwiatek, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

‹‹ 4194 4195 4196 4197 4198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ