X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka przytulam, niedługo zobaczysz swoją gwiazdeczkę a te złe chwile pójdą w niepamięć, trzymaj się dobrych myśli

Justinka lubi tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Moja gwiazdeczka urodzona 10.04.2015 o godz. 13:40 waga 3620g i 56 cm :)
    Gratulacje Justinka!!

Gosha co sie stalo :(?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Gosha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... Przez to ciśnienie. Biorę od ponad tygodnia tabletki na nadciśnienie co 6 godzin i chyba gowno pomogły. Położna mowi ze to konsekwencja gestozy. Nastraszyla mnie udarem i hoooy wie czym jeszcze, ze to takie niebezpieczne w trakcie połogu :( pojadę w poniedziałek, niech zrobią jakies badania, ale tam nie zostaje, nie zmusza mnie!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okazało się, że była tak owinięte pepowina ze nie było szans dla niej naturalnie.

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    W szpitalu przy przyjęciu o 12:40 miałam 4 cm. Skurcze co 2-3 min. Po 25 min miałam już na 8 cm.. szybko postępował poród. Ból zdecydowanie okresowy ale i krzyżowy:( bez znieczulenia... jak było pełne rozdarcie tętno małej bardzo spadło a i blokowało ją by zejść jeszcze niżej. Wiec była szybka decyzja o cc to był jak jakiś koszmar tak wszystko szybko się działo... miałam znieczulenie ogólne jak się obudziłam byłam w sali pooperacyjnej bez dziecka, męża i informacji, czy wszystko ok. Koszmar. Póki co mała widziałam na zdjęciu. Cały czas płacze:(

Przytulam Cię mocno. CC przy znieczuleniu ogólnym jest okropna bo po niej jest się zagubionym. Ważne że lekarze podjęli szybką decyzję.Pewnie już nie długo będziesz przy córeczce :)

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mi jakies biale wylatuje w duzych ilosciach jak uplawy takie ,az mokro co chwile na wkladce i wymieniam co rusz i pobolewa dól brzuszka a Ignas juz mi tak popalic dal ze az zebra bolą:)
    Mi tak leciało wczoraj i dwa dni temu ;)

Ogólnie stwierdzam, ze ciąża jest trochę paskudnym zjawiskiem. Jestem maszyną do bekania, pierdzenia i wydzielania dziwnych wydzielin :P

KasiaKwiatek, mf, Eweliśka, Dada, Krysti lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka wrote:
    Nie ma imienia jeszcze :( CC 40 tydzień 5 dzień
    Imię przyjdzie samo :) przyszła na ten świat przebojowo to i imię sobie na bank przyniosła ;)

maggie86, Lali, Justinka, KasiaKwiatek, Murraya, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Wiecie co... Przez to ciśnienie. Biorę od ponad tygodnia tabletki na nadciśnienie co 6 godzin i chyba gowno pomogły. Położna mowi ze to konsekwencja gestozy. Nastraszyla mnie udarem i hoooy wie czym jeszcze, ze to takie niebezpieczne w trakcie połogu :( pojadę w poniedziałek, niech zrobią jakies badania, ale tam nie zostaje, nie zmusza mnie!
    Gosha bo z lekami na nadciśnienie tak jest. To wcale nie jest takie proste trafić na właściwy lek i dobrą dawkę. Czasami trzeba kilka różnych cudów przetestować ale nie możesz ignorować swojego zdrowia bo teraz masz dwa skarby dla których musisz być zdrowa :D

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozluźnienie emocji Shimmer ogladałaś dziś nowy odcinek chirurgów, żona obcięła mężowi wacusia za zdradę

Gosha, KasiaKwiatek, Klaudia90, shimmer_lip, Angela89, Murraya, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem SHIMMER :*
    Tylko myślałam ze te szpitale mam juz za soba... Tyle co mi sie trafiło na koniec ciazy to chyba żadnej. Cukrzyca, zatrucie... I teraz jeszcze to. Ciśnienie nie spada poniżej 170/110 juz od kilku dni, ale olałam to... Wiadomo jak dziec juz na świecie to tak nie chucham ;)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka GRATULACJE!!! Nie smutaj się, niedługo zobaczysz i przytulisz swoją gwiazdeczkę:*

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szlag mnie trafia, korzystajac z tego, ze maz w domu wyszlam na poczte i po koszule nocna nowa. Wrocilam a dziecko spi opatulone kocem w lozeczko, on lezy w samych gaciach bo goraco, w pokoju 27 stopni, okna w calym domu pozamykane, slonce wali prosto do pokoju... Pampers zasrany, zasikany. Co za idiota, nie potrafi nawet na chwile zajac sie dzieckiem.
    Teraz spi. Pierdole, wiecej nie bede liczyla na pomoc zadna.

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinko gratulacje ogromne! Rozumiem, że taka nagła zmiana Twoich planów i wyobrażeń bardzo Cię musiała rozczarować, ale najważniejsze, że Gwiazdeczka jest już z Tobą i wszystko jest ok :) Gratulacje raz jeszcze!!

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justinka gratulacje niuni :-D dobrze, że już na świecie dziecinka, jest już bezpieczna. Współczuję tej końcówki bo tak ładnie szło, no ale jak owinięta pępowiną to nie dałabyś rady jej wypchnąć... Przytulamy Kochana <3

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale uwaga ciąg dalszy historii, jak go przyszyli to potem kochanka mu go znowu urwała i nie chciała oddać

KasiaKwiatek, shimmer_lip, Klaudia90, lena90, Angela89, MartaAlvi, Gosha, Lali, Murraya, Eweliśka, Fasia, iwonka1077, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Na rozluźnienie emocji Shimmer ogladałaś dziś nowy odcinek chirurgów, żona obcięła mężowi wacusia za zdradę
    Jeszcze nie :) ale z dziką radością obejrzę :D

Dziś była u mnie koleżanka z synusiem i byłyśmy na cudnym spacerze :D już bym mogła ze swoją misią pysią pojeździć ale rozumiem, że wyjdzie jak będzie gotowa ;)

maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha Ty nie chojrakuj i nie bagatelizuj.... Problemy z ciśnieniem to poważna sprawa, ja dobrze o tym wiem...przekonałam się na moich rodzicach...oboje mieli udar...
    Dupka do szpitala i zdiagnozuj to, inne leki...

Gosha lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:35

• shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Tak wiem SHIMMER :*
    Tylko myślałam ze te szpitale mam juz za soba... Tyle co mi sie trafiło na koniec ciazy to chyba żadnej. Cukrzyca, zatrucie... I teraz jeszcze to. Ciśnienie nie spada poniżej 170/110 juz od kilku dni, ale olałam to... Wiadomo jak dziec juz na świecie to tak nie chucham ;)
    No bo to jest straszne, człowiek się nastawia, ze już po wszystkiemu i luzik i życie domowe ale jak się nie będzie dało inaczej to nie bądź bohater tylko kładź się i lecz ;) chociaż też mam nadzieję, że da się inaczej i będę trzymać kciuki :)

Gosha lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Ja muszę nadrobić 2 odcinki :D Teraz zrobiłam sernik na zimno z jagodami więc niech stężeje i mogę zacząć oglądać :) i jeść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:37

maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość

‹‹ 4192 4193 4194 4195 4196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ