X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaK popłakałam się jak czytałam twój opis porodu, piękne wspomnienie:)

Iwonka u nas jest identycznie z przewijaniem, nasza Malutka nie lubi się rozbierać, na śpiocha udaje się bez płaczu.

U nas też się zepsuło, praktycznie całą noc Tosia wisiała na cycku, najeść się nie mogła, mamy kryzys laktacyjny :( wyciągnęłam femaltiker z szafki i działamy z laktatorem. Po tej nocy znowu zaczęłam odczuwać sutki, ale lanolina z Lansinoh daje radę :) z tym prężeniem, wariowaniem i gryzieniem przy karmieniu mamy tak samo, tylko, że w większości przypadków domaga się nadal jedzenia.

Krysti fajnie wciąga ci się brzuszek :)

Nam na pępek położna poleciła proszek Dermatol - kupiliśmy jedną saszetkę i w sumie odkąd zaczęliśmy go używać z octeniseptem to dość szybko odpadł.

Liwi u mnie krwawienie się nasila po kamieniu i jak ponoszę Małą, poza tym już praktycznie nic mi nie leci.

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia piękny opis porodu !! Powiadasz ze maź zaglądał tam cały czas i nie padł ;) gratulacje dla męża tez !!

Krysti No brzuszek niezły...u mnie tez ładnie zszedł ale boczki zostały i tłuszczyk na plecach ?!

My nocka całkiem niezła, jednak patent na dłuższe spanie to ostatnie wieczorne karmienie o 23 to pozniej młody sie budzi po 2 albo nawet koło 3...
    A jak karmił sie wcześniej to pobudka była o 1..

Dzis piękna pogoda poszliśmy na spacer i małe zakupy ....tylko ze musieliśmy uciekać ze sklepu szybko bo dopóki wózek jeździł po sklepie hylo ok ale przy kasach zaczął sie drzeć jakby go ze skory obdzierali dobrze ze miałam mleko z sobą to mu po trochu dawałam żeby wytrwać w kolejce ...

A teraz moj synuś próbuje zasnąć, najedzony przewiniety a oczy jak 5zl mam nadzieje ze zasnie a nie jak wczoraj do 5...

Ps. Dooope trzeba zwu przebrać poszedł srat 2razy ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 15:58

Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że kolejne z kwietniówek zaliczają marudzenie przy cycku i szarpanie sutków. Ja mimi tego, że mam pokarm, wypiłam wczoraj Femaltiker z wodą i bingo. W nocy Ala pięknie jadła - nareszcie spokojnie. Po jedzeniu nie marudziła tylko grzecznie spała. Karmiłam 22.30, 3.30,7.00. A dziś pięknie śpi i nie marudzi. Pierwszy raz od 2 tyg je co 3h a nie co godzinę.
    Na szczepieniu była dzielna tylko jęknęła po Engerixie i wrzasnęntaximie, a po minucie znów spała.

CzaryMary, lysinka, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że było już z tysiąc razy o bujaczkach, ale polećcie mi jakiś model. Huśtawka, którą dostałam jest nie w pełni sprawna i jednak będę kupować jakiś leżaczek.

Liloe fajnie, że wróciło u ciebie do normy :) i Ala tak ładnie przyjęła szczepienia

km5smg7yaiikzi6r.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z mam boryka sie z refluksem? U nas to nie jest tylko zwykle ulewanie a często mleko siurka pod ciśnieniem:( ciagle zmieniamy ubranka, najbardziej stresuje sie jak wychodzimy:( a nie ma na to specjalnej rady, z czasem przejdzie ale ten czas to do roku nawet moze trwać!:/

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z tym borykam NY. Nawet byłam dziś u pediatry bo mała wczoraj chlustała 4 razy pod rzząd przed wyjściem. Nawet ja musiałam się przebrać. U nas do tego dochodzą problemy z gazami więc cały pakiet. Dostałam skierowanie do szpitala, żeby ją dokładnie zbadaliw sensie usg ale tak na prawdę na ulewanie nic mi nie poradzą a pchać dziecko do zarazków jak ma 12 dni;/ Czasem się zdarza, że nie uleje, odbijam ją 3 razy w ciągu jedzenia i długo trzymam na ramieniu p ojedzeniu wtedy zazwyczaj jest ok albo uleje minimalnie. Oczywiście zawsze śpi z głową wyżej od reszty ciała

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i my po usg bioderek - wszystko ok i kontrola 18 czerwca.

Mój mi dziś 2 razy tak chlusnął, ledwo go podniosłam po karmieniu do odbicia i masz babo placek. Przebierałam i jego i siebie. Niby nie pokazuje że głodny, ale moim zdaniem dużo mleka poszło w pizdu.

Gosha lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przebiega usg bioderek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    IWONKA przykro mi z powodu choroby taty... Najważniejsze pozytywne myślenie i nastawienie psychiki ze bedzie dobrze, wiem co mowię najbliższa mi osoba wygrała walkę z r. :)
    A co do pepuszka, ja od początku wacikiem 70% alkohol. Po 8 dniach sucharek odpadł, a do cienkich nie należał ;) Przez 8 dni kapalam go tylko raz, bo jyz nie mogłam wytrzymać. Tutaj nie kapie sie do momentu odpadnięcia kikuta i uważam to za dobry pomysł.
    Potem wymywalam ta maź z brxuszka, bo jeszcze mu w zgięciach została ;)
    Ale ja z natury naturalistka i lubie takie techniki ;)
    To ja tez nie kąpalam do odpadnięcia kikuta ,po 10 dniach ślicznie odpadł .Niczym nie smarowałam

Gosha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kosmetyki z Hipp dziecięce rewelka są normalnie jestem zadowolona oliwka extra jest i skóra Ignasia I z welendy nagietkowy kremik do pupci extra drogi ale super tez :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepienie tu pierwsze w drugim miesiącu mam ciekawe bedziemy sortować szczepienie moj R bedzie dzwonił do pl do Wojka i nam wyszczególni na co zaszczepić napewno nie Rota napewno nie pneumokoki odpadaja .A najlepiej na nic bym nie szczepiła .:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja szczepienie tu pierwsze w drugim miesiącu mam ciekawe bedziemy sortować szczepienie moj R bedzie dzwonił do pl do Wojka i nam wyszczególni na co zaszczepić napewno nie Rota napewno nie pneumokoki odpadaja .

Dlaczego rota i pneumo odpada ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:24

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładzie lekarz na boku dzieciaczka i każe trzymać w odpowiedni sposób obiema rękami, a sam przykłada do bioderka głowicę usg, potem to samo do drugiego na drugim boczku. 3 minutki i po sprawie, mały oczywiście przespał badanie hihi.

liloe, mantissa lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Dlaczego rota i pneumo odpada ?
    Bo nie moja siostra szczepiła swojego syna tym i zachorował :/

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj by tylko umnie siedział na rękach z cycem w buzi :D

Obiad zrobiłam gulasz z kaszą i sórowka mmmmm udało się mi posprzątać wsio :)

Z drugiego piętra juz wózkiem napieram juz do wprawy do chodzę jak go znoszę i wciagam po tych schodach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 17:39

Ida, lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

• Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Krysti lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) zaliczylismy dziś spacer dwie godziny, oczywiście musiałam zaliczyć rossmanna ale wzięłam tylko mój tusz bo się nigdzie dopchac nie mogłam :/

Zjedliśmy obiad i chłopcy śpią juz prawie dwie godziny :)

Kaśka poród super :)

Ja to nie mam co opisywać porodu, zbyt szybko poszło :P No ale zobaczę, może jednak go streszcze.

U nas kikucik tez wciąż się trzyma, chyba niepotrzebnie go tym octaniseptem męczę.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida mi ostatnio Tosia wisi na cycku, karmienie trwa po godzinie i jest częściej niż zwykle - co niespełna dwie godziny. Położna poradziła mi dzisiaj zacząć pić femaltiker i poodciągać laktatorem, żeby trochę podkręcić laktacj, bo to najprawdopodobniej kryzys. Jak naciskałam piersi to zawsze mleko się pojawiało, a mimo to było za mało.

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 4462 4463 4464 4465 4466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ