X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Justinka co do sukienek to rano jeszcze były w takich cenach jak wczoraj, ale jak weszłam później to juz były przecenione :-)
    A co do męża to rozumiem, że Cię nie wspiera??! Niestety niektórzy faceci ( z moim włącznie) nie potrafią się zachować w takiej sytuacji :-(
    Ważniejsza jest dla niego praca... tak na prawdę w domu był tydzień - akurat wtedy co i tak małej nie było z nami - później miał niby 3 dni wolnego, ale co z tego jak do pracy jechał, coś tam załatwiał itp... a na koniec na 2 dni wyjechał... w ten poniedziałek dość wrócił o 17 był w domu 40 min i pojechał na angielski... po czym oznajmił że wróci wykąpie starszego położy go spać i idzie na impreze z pracy nosz kur wybuchnęłam bo to dla mnie był szczyt... pierwszy dzień byłam z dwójką.. padnięta, potrzebowałam wsparcia a jego od rana do nocy miało by nie byc... strzelił focha i nie poszedł na imprezę... ale teraz odzywamy się tylko 'formalnie' jak coś dotyczy dzieci itp... nie rozumie, że ja małej nie moge tyle nosić, a ona się tego ciągle domaga... a jak dziś wspomniałam o chuście to zero reakcji a gin nie pozwoliła na chustowanie przez miesiąc... ale co tam, niech mi się coś podzieje... a miejsce cięcia już mnie mega boli od kilku dni :(

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Nio dlatego fioletem nie smaruję bo wsio upaprane będzie ja dziś spiru kupię hihi najwyżej ze golne ze złości :( tata mój wyniki odebrał dziś,nie jest dobrze, ajjjjj do dupy to wszystko....
    Oj to przykre :( Da się leczyć jakoś tatę?

relgh371djw8agni.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Oj to przykre :( Da się leczyć jakoś tatę?
    Jeszcze nie wiem czeka na wizytę tata :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka trzeba być dobrej myśli. Na pewno jest jakieś wyjście z sytuacji.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Justinka. Szmata przez łeb takiego. Ja naprawdę odnoszę wrażenie ze większość facetów uważa ze to my kobiety chciakysmy tego dziecka wiec oni tylko dali nasienie i na tym ich rola się kończy. Dalej radz sobie matka sama.
    Ja póki co na swojego nie narzekam. Pomaga jak tylko umie. Pewnie też bedzie miał chwile zwątpienia ale na razie jest ok.

My właśnie się balkonujemy. Wiatr dosyć silny ale schowalismy się za murek.
    Co do weekendu to jutro rodzice, w sobotę zakupy w niedziele znajomi no i dzisiaj też znajomi.

W weekend czerwcowy zamierzamy jechac na tydzień nad morze ale oczywiście ja się cykam jak zwykle :) to 600 km! Nir wiem jak mlody to zniesie. Poza tym jakbym karmiła piersią to bym się tak nie bala. A tak to gdzie ja mleko zrobię ? :)

• NY Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kikut to na SR mówili nam ze teraz jest "trend" żeby goił sie na sucho bez żadnego przemywania i odkażania, jedynie jeśli bedzie zaczerwieniony to wtedy octenisept bo spirytus przenika do krwiobiegu.W szpitalu natomiast poinstruowano nas żeby psikac codzień octeniseptem. zwilzalam patyczek do uszu i podjezdzalam tam głęboko, ale trzymał sie mocno wiec sie wkurzylam zaprzestalam pielęgnacji na mokro i z dnia na dzien suszyl sie coraz bardziej:) w efekcie odpadł 19go dnia a mysle ze mógł odpaść wcześniej gdybym tam nie dziubała;)
    My po bilansie, przybrała 0,5kg a dzis kończy 4tygodnie.Jak z przyrostem wagi u Was?

Ps.Nasza Lilka czasami tez płacze bez powodu i mogłabym sie wkurzac ale nie mam serca bo mi jej jakoś żal wtedy;) i wiem ze kolejnego dnia bedzie lepsza bo nigdy 2 dni pod rząd nie zdziwia;) Boże ona ma juz 4tyg nie wiem kiedy to przeleciało...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:23

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ze w weekend majowy ma być 30stopni?

W pt 10, w sb 10 i w nd 10 :(
    ;)

mimka84, CzaryMary, iwonka1077, mantissa, lysinka, hwesta, Fasia, maggie86 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:40

CzaryMary, Gosha, NY, Lali, Angela89, Amy_, hwesta, Fasia, weronika86, maggie86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IWONKA przykro mi z powodu choroby taty... Najważniejsze pozytywne myślenie i nastawienie psychiki ze bedzie dobrze, wiem co mowię najbliższa mi osoba wygrała walkę z r. :)
    A co do pepuszka, ja od początku wacikiem 70% alkohol. Po 8 dniach sucharek odpadł, a do cienkich nie należał ;) Przez 8 dni kapalam go tylko raz, bo jyz nie mogłam wytrzymać. Tutaj nie kapie sie do momentu odpadnięcia kikuta i uważam to za dobry pomysł.
    Potem wymywalam ta maź z brxuszka, bo jeszcze mu w zgięciach została ;)
    Ale ja z natury naturalistka i lubie takie techniki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 13:29

mimka84, iwonka1077 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym octaniseptem to racja, też żałuję że psikałam 2 razy dziennie. On tylko rozmiękczał.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra czas się zbierać na usg bioderek.

relgh371djw8agni.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj wieczora -2 kg, grypa żołądkowa... :(
    Tylko popijam wodę zeby mleczko było, buuu :(
    Ale za to Jakubus chyba czuje ze nie mam siły i słodko spi od rana, tylko na karmienie pogada i znowu komar :D

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ja znowu krwawie. Poszłam się wykupczyć, pocisnęłam trochę mocniej i za jakieś 10 minut zaczęłam plamić. Poza tym od kilku dni jak zmieniam pozycję to boli mnie tak jakby w miejscu tego cięcia i nie wiem czy tak jeszcze może być czy coś mi się cholera rozłazi w środku.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    Od wczoraj wieczora -2 kg, grypa żołądkowa... :(
    Tylko popijam wodę zeby mleczko było, buuu :(
    Ale za to Jakubus chyba czuje ze nie mam siły i słodko spi od rana, tylko na karmienie pogada i znowu komar :D

Ojjj biedna - łącze sie w bólu. Ja dwa dni nie jem juz. I cały czas ze mnie leci :-\ grzeczny synulek.

Liwi to ni dobrze. Ja bym poszła do gina. Chociaż jeśli chodzi o plamienie to ja prestalam tydzień temu.

• liwi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi takie główne plamienie przeszło po 3 tygodniach potem było kilka dni przerwy i znowu i myślałam ze okres dostałam. Ale trwało tylko jeden dzień i znowu kilka dni spokój, do momentu aż sobie dźwignęłam wanienke. Plamiłam chyba ze trzy dni potem był prawie tydzień przerwy i dziś znowu.
    Wizytę u gina mam w środę

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 13:05

liwi, Justinka, CzaryMary, mantissa, lysinka, Gosha, Klaudia90, NY, sylvia007, Fasia, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Kurde dziewczyny ja znowu krwawie. Poszłam się wykupczyć, pocisnęłam trochę mocniej i za jakieś 10 minut zaczęłam plamić. Poza tym od kilku dni jak zmieniam pozycję to boli mnie tak jakby w miejscu tego cięcia i nie wiem czy tak jeszcze może być czy coś mi się cholera rozłazi w środku.
    Kurczę nie wiem bo ja dopiero 14 dni po :( ale ja strasznie schizuję z tą raną i codziennie ją sobie oglądam. Bez sensu są moje szwy rozpuszczalne bo się jeszcze nie rozpuściły a jakbym miała normalne to by mi już je zdjęli a tak nie chce mi się jechać i pytać tylko czekam.
    A ból w miejscu cięcia jest chyba normalny przez jakiś czas. Z drugiej strony faktycznie trochę długo krwawisz :(

Nam pępek odpadł we wtorek ;) ale to dzięki położnej bo kazała przemywać tymi gazikami nasączonymi alko i pokazała jak to robić czyli majtać kikutem góra dół i wymywać wszystkie smieci a potem podmuchać :D bo jak nie jest podsuszony mocno to może trochę szczypać. Teraz sam pępol raz dziennie mam psikać octeniseptem i wycierać patyczkami do uszu aż się nie skończy wydzielina.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już przeszło. Jeszcze jakieś brązowe plamki. Już niedługo wizyta to się dowiem o co chodzi.
    Wyczytałam, ze to może być od karmienia a ja od trzech dni nic innego nie robię. Mam nadzieje.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My psikalismy octeniseptem 2x dziennie i potem osuszalismy patyczkiem kosmetycznym i kikut odpadl rowno tydzien po urodzeniu. Ale może to zależy od kikuta ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi ja tez mialam tak, ze juz byl zoltawo-brazowy sluz a nagle pojawilo sie lekkie krwawienie po czym po kilku godzinach koniec. Czytalam ze to moze tez byc od wysilku i dziwnym trafem u mnie sie sprawdza...

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 4461 4462 4463 4464 4465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ