WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimum przybierania to 150g tygodniowo do 3 miesiąca życia, czyli 600g miesiecznie. Takze 1 kg jest jak najbardziej ok :)

hwesta, Angela89 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Czy Wy swoje maluchy nosilyscie w rozkach w domu? Bo ja ani jedneogo dnia nie nosilam jej w rozku...
    Nie :) tzn wkładam ją do rożka jak chcę ją ogrzać np po kąpieli. Pierwsze karmienie jest w rożku a potem ją wyciągam ;)

Fasia gdzieś kiedyś widziałam, że w końcu spróbowałaś Bavarii jabłkowej :D jak znajdziesz w jakimś sklepie u siebie to jeszcze brzoskwiniową przetestuj ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Ignaś jak z cyca je to nie ulewa nic jak z butelki to tak zdarzy mu się .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100ml odciaglam w 4 min recznym laktatorem :) do miasta ide i butle trza miec :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:24

Gosha lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu od kilku godzin. Nie poznaje dziecka. Nie placze, nie marudzi, dostalam pierwszy swiadomy usmiech jak do niego mowilam, za chwilke drugi... ech :)
    Spi od 11.40 dalam mu cyca ciagnal ale byl po butli wiec duzo nie ciagnal.. ale ciagnal. Zobaczymy co bedzie jak wstanie.. czy mu to wystarczy

Gosha, Krysti, Aguś86, Angela89, Lali, Ewelcia, iwonka1077, Fasia, Robotka1, Murraya, KasiaKwiatek, lysinka, Zima, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Ja w domu od kilku godzin. Nie poznaje dziecka. Nie placze, nie marudzi, dostalam pierwszy swiadomy usmiech jak do niego mowilam, za chwilke drugi... ech :)
    Spi od 11.40 dalam mu cyca ciagnal ale byl po butli wiec duzo nie ciagnal.. ale ciagnal. Zobaczymy co bedzie jak wstanie.. czy mu to wystarczy
    No i cudnie :D

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy super :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde martwi mnie ten szew w pochwie. Tyle czasu od szycia to na bank będzie boleć wyciąganie :(

• Lwica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Amy ! Napewno wystarczy jak 100 odciągasz w pare minut:)

Amy_ lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy cudownie że już w domu, a dodatkowo masz aniołka w bonusie <3 :) Oby tak dalej!

My też nadal mamy aniołka, który właściwie wcale nie płacze pomijając mydlenie przed wskoczeniem do wanny :D
    Z karmieniem chyba co raz lepiej, choć noce mamy jakieś kiepskie, szczególnie dzisiaj. Fajnie mi zjadła przed 24, potem koło 4 się przebudziła na jedzonko i co? Fochy jak nie wiem, pluła tym cyckiem, krzywiła się jakbym jej cytryne dawała, odkładałam ją kilka razy aż się w końcu zdecydowała żeby trochę zjeść. Potem przed 8 i znów małe fochy zanim przystąpiła do jedzienia. Ja nie wiem o co jej chodzi. W dzień nie ma żadnych problemów a w nocy ze sobą walczymy żeby się przyssała.
    Podałam jej 2 razy w nocy mm bo chyba był kryzys i cycki były puste - chyba się nie przyzwyczaiła tak szybko, że w nocy jest butla?!

No i też się karmimy przez te cholerne kapturki :( Na początku mała nie umiała złapać lewej piersi, bo miałam jakieś takie zgrubienie. Teraz jest niby lepiej, ale ona się chyba tak przyzwyczaiła że nie chce bez nich jeść. Mam nadzieje, że starczy mi cierpliwości żeby nauczyć ją jeść normalnie, bo tak jak mówicie, mycie, wyparzanie i certolenie się z nakładkami jest straszne.

PS. Kiedy Wy odciągacie takie ilości mleka? Ja się boję, że jak odciągnę to do następnego karmienia mi się nic nie wyprodukuje :P :P :P A chciałabym odciagnać na awaryjne czasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 13:26

Amy_ lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z mlekiem rada mamci skutkuje :) bedziesz miala mleko w cycach matka się nie mylila :)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY super! Po tym Twoim jednym poście juz czuc szczyptę radości! A Ty dobrze sie czujesz juz mamusia?

HWESTA ja nawet nie mam rożka... Czasami owijam go albo w kocyk albo w pieluchę flanelowa :)

Mój przez miesiac przytył 800 gram :) a od wagi urodzeniowej 560g, bo nigdy nie wiem jak to liczyć ;)
    Puszcza dzisiaj baczki co chwilkę i duzo spi tak jak i wczoraj. Rano była wielka kupa żółta, nie śmierdząca. I raz mu sie ulalo pierwszy raz chyba od porodu... To chyba nie jedt oznaka ze sie zaraził ode mnie ta jelitówką, co? Juz troszke panikuje. Ale gorączki nie ma i ładnie je wiec moze tylko to takie senne dni...

Amy_, Krysti lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostalam w aptece tego specyfiku femaltiker?
    Jutro bede musiala poszukac w innych aptekach

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie mam tez :D

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ja dobrze sie czuje. Ciesze sie ze w miare "szybko" trafilam na odddzial. Tzn moze i pozno ale na tyle szybko ze do sepsy nie doszlo. Jakbym nadal zwlekala z lekarzem to nie chce myslec jak by sie to moglo skonczyc

ciesze sie ze jestem w domu ale po tych 9 dniach czuje jakbym musiala znow poznawac swoje dziecko.. i ono pewnie o mnie tez juz zapomnialo.. smutne to troszke ale nadrobimy jakos ten czas

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy w rossmannie też jest, ale dzisiaj pozamykane :(

Amy_ lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie dostalam w aptece tego specyfiku femaltiker?
    Jutro bede musiala poszukac w innych aptekach
    Femaltiker to to samo co karmi czyli słód. Dziś walnij na zdrowie karmi a jutro mąż Ci kupi femaltiker ;)

Amy_, Gosha lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Amy w rossmannie też jest, ale dzisiaj pozamykane :(
    To jutro kupie. Chyba ze pozamykane tez

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Femaltiker to to samo co karmi czyli słód. Dziś walnij na zdrowie karmi a jutro mąż Ci kupi femaltiker ;)
    Taaa to mi karmic nie pozwoli :)
    Moj maz to matka kwoka :P

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy mąż totalnie zaskoczył :D karmiłam Basisko a on przyszedł i zaczął dziękować za 9 miesięcy złego samopoczucia, za poród, za opiekę nad Basią i za Basię :D i dał mi śliczną złotą bransoletkę z serduszkiem :) serduszko za nasze serduszko :D

Aguś86, mantissa, Amy_, MartaAlvi, Gosha, Anka1501, Angela89, Lali, Ewelcia, Fasia, Fasia, iwonka1077, GabiK, Robotka1, Ida, Murraya, lysinka, Nadzieja84, Zima, KasiaKwiatek, misia83, maggie86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
‹‹ 4470 4471 4472 4473 4474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ