X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę rozejrzeć się za torbą do wózka. Mój xlander nie ma takiej wozkowej i trochę mi tego brakuje.
    I gdzieś posialam termoopakowanie do butelek :/ było i się zmylo :/

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Bardzo mi się sprawdza :) dziś dokupilam do niej opakowanie termiczne na butelkę. Mam też taką mniejszą zawieszaną torbę / kieszonkę i ją biorę na krótsze spacery, bezzakupowe a torba na dłuższe wypady czy np do lekarza lub w gości. Kieszonki megaprzydatne nie mam takiego bajzla jak w zwykłych torbach :)

a którą torbę masz? Basic czy tę droższą Style?

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje karmić jak najdłużej szczerze mówiąc nie wierzyłam że tak długo dam radę odciągnąć pokarm.Nie stawiam sobie celów bo nie chce robić sobie wyrzutów że nie dałam rady. Każdy dzień jak jest mleko daje mi radość :) a od 5 miesiąca też rozszerzamy dietę ale mleko dalej będzie głównym pokarmem, mam nadzieję że moje mleko :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sciagnelam sobie aplikacje na telefon myFitnessPal i musze stwierdzić, że jest bardzo przydatna. Miałam zawsze problem z liczeniem kalorii a teraz fajnie jest. Skanuje kody kreskowe tego co jadłam, wpisuje tylko ilość i gotowe. Pokazuje mi ile mogę jeszcze zjeść :) ze ja tego wcześniej nie znałam

Gosha, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym karmić pół rok. Niestety nie wiem czy dam radę bo tak jak wspominałam wcześniej nie zawsze chce mojego cyca i czasem dokarmiam mm.

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Ja chciałabym karmić pół rok. Niestety nie wiem czy dam radę bo tak jak wspominałam wcześniej nie zawsze chce mojego cyca i czasem dokarmiam mm.

A nie ściągasz swojego i nie dajesz mu z butelki?

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemów jedynie w karmieniu nocą. Antoś spi z nami i nawet nie pamiętam kiedy go karmię - robimy to na śpiocha ;) Wiem, że nie powinnam spać z dzieckiem, ale jest mi tak po prostu wygodniej i przynajmniej się wysypiam ;) Później zajmę się oduczaniem spania z nami ;)

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam problemów jedynie w karmieniu nocą. Antoś spi z nami i nawet nie pamiętam kiedy go karmię - robimy to na śpiocha ;) Wiem, że nie powinnam spać z dzieckiem, ale jest mi tak po prostu wygodniej i przynajmniej się wysypiam ;) Później zajmę się oduczaniem spania z nami ;)

Ida lubi tę wiadomość

Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka mój mały jak zaczyna płakać i nic nie działa to znoszę go do naszego łóżka w ciągu dnia. Tam się uspokaja i zasypia.

Ulka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha mamy już termin na rehabilitację 2 czerwca zaczynamy! Bez znajomości byśmy czekali Bóg wie ile . Raz w tygodniu i jeszcze w drugim ośrodku mamy załatwiona ale dopiero pod koniec lipca

mimka84, Anka1501, mantissa, lysinka, Gosha, Ida, Rudzia, misia83 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kogoś tez mąż nie chce czy tylko mnie?? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze próbuje gencjana, ten aphtin psu w dupę jak smaruje jest ok a wystarczy ze w nocy nie posmaruje i wracają

• mantissa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała rok przynajmniej, ale jak wyjdzie tak wyjdzie. No chyba, że mały ssak będzie się non stop domagał jedzenia co 2h, to padnę.

A tak z innej beczki, czy któraś a ten blender z lidla? Zastanawiam się nad zakupem.

Murraya, mogę ukraść ci suwaczek? :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włączyłam dzis ser żółty do menu i zobaczymy jak zareaguje mala

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam blender brauna taki dość popularny. Chyba 70zł za niego dałam 4 lata temu i fajnie się sprawdza a bardzo często go używam

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka no tylko tyle, ze nie chce się bzykac :/ prawie trzy miesiące się nie kochalismy a on jakoś się do tego nie zbiera. Przytula i całuje mnie ale jak zaczynam się do niego dobierać to albo jest zmęczony albo go głowa boli etc...etc.. wystarczy, ze go dotkne to mu stoi, za przeproszeniem ale bzykac się nie chce... Juz nie wiem o co chodzi :(

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi no pytałam a on mówi, że wszystko jest w porządku i nie rozumie o co mi chodzi. Rano położył mi głowę na udach i zaczął całować :/ no myślałam, że oszaleje.

Gosha lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    a którą torbę masz? Basic czy tę droższą Style?
    Mam style. I Kasia też ;) Jest naprawdę fajna, a cena na allegro wg mnie całkiem ok. Placilam niecałe 100zl z wysyłką :)

KasiaKwiatek, Ulka84 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Czy kogoś tez mąż nie chce czy tylko mnie?? :(

Jeszcze nie bedziesz mogła sie od niego opedzic :-) daj mu jeszcze troszkę czasu..dojdziecie małymi kroczkami do Wielkiego Finalu ;-) :-)

mantissa, Anka1501, mimka84, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy prawie 10 lat razem i nigdy nie mieliśmy problemu ani z seksem ani z rozmową na ten temat :/ nie wiem co mu się stało. Miał iść na wazektomie i mu się na razie odwidzialo. Idę do ginekologa i mówiłam mu,ze na razie będę brała tabletki do czasu aż zdecydujemy co dalej to mi powiedział, że nie chce żebym brała tabletki bo źle się po nich czułam i wogole... :/

‹‹ 4743 4744 4745 4746 4747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ