Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasia tu masz napisane http://przewodnikciazowy.pl/porada/ananas-w-ciazy
Ja tam jadlam swierzego tez ostatnio i nie umarłam hihi ale zjadlam i z ciekawosci w neta zerklam przerazilam sięco oni juz nie piszą normalnie mętlik robią ludziom w glowach .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 22:28
-
Krysti wrote:Fasia tu masz napisane http://przewodnikciazowy.pl/porada/ananas-w-ciazy
Dzięki Krysti, tego nie wiedziałam, że ananas może być szkodliwy. Odkąd jestem w ciąży jeszcze nie jadłam i chyba sobie odpuszczę w takim razieKrysti lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Fasia tu masz napisane http://przewodnikciazowy.pl/porada/ananas-w-ciazy
Ja tam jadlam swierzego tez ostatnio i nie umarłam hihi ale zjadlam i z ciekawosci w neta zerklam przerazilam sięco oni juz nie piszą normalnie mętlik robią ludziom w glowach .
1) Ananas to owoc tropikalny a wszystko co pzyjezdza do nas z dalekich krajow, zwlaszcza z innego kontynentu, jest pokryte masa srodkow przeciwplesniowych i ogolnie konserwujacych. Dlatego najlepiej jesc warzywa i owoce krajowe a jesli juz to bardzo dokladnie myc owoce. Ja jak widze ze mandarynki sa az z Ekwadoru to nie kupuje ale czasem mnie tak przycisnie ze moglyby byc nawet z ksiezyca i kupuje
2) Ananas zawiera bromeliny, enzymy ktore stosuje sie w medycynie ale dla ciezarnych nei sa wskazane. Jednak ilosc tych enzymow w jednym ananasie (a pewnei i tak jednego w calosci nikt nie je) nie sa duze na tyle zeby komus szkodzic.
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja dzisiaj GOŁYM OKIEM widziałam KOPNIAKI ADUSI
Oczywiście szybko chwyciłam za komórkę żeby nagrać tatusiowi. Nagrywam, nagryyyyyyyywam.... Ni ciulaPo 2 minutach O JEST! niewielki KOP!!! dziecko się nie wysiliło! ale nagrałam
Pierwszy kop był znacznie mocniejszy, no ale Ada pewnie wyczuła co się święci i strzeliła focha za nagrywanieAch te córki
Rudzia, Bambi85, Ola89, Fasia, Lali, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Hej.
A ja wczoraj pierwszy raz poczułam kopniaki, matko az się popłakałam już zapomnialam jakie to fajnie, wcześniej czułam jakieś łaskotanie ale nie byłam pewna czy to to ale wczoraj się rozkopało już na pewno.
Narazie od tamtej pory cisza ale i tak się ciesze że to już powoli.
Amy, Fasia, Bambi85, Krysti lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Kurcze kiedy i ja napiszę, że mnie Maczek kopnął ..
LIWI gratuluję pierwszych ruchów
AMY super mieć taką pamiątkę!Tatuś się ucieszy, mój to by pewnie płakał ze szczęścia
A ja jutro mam wizytę ! Jeszcze jeden dzien ! NareszcieAmy, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amy wrote:jutro??
Wizyty zazdroszczęja jeszcze muszę do połówkowego czekać, ale 10ty już blisko
Byłoby cudownie ale jakoś się nie nastawiam. Zresztą sama nie wiem czego oczekiwać, jakie to ma być uczucie i czy rozpoznam, że to właśnie dziecko a nie jelita czy cokolwiek innego w ciele
A jutro to marzę żeby poznać czy to syn czy córa ale uznaliśmy wczoraj z mężem, że nasze dziecko zapewne będzie uparte (po mamusi) i nie pokaże co ma między nóżkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:58
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Byłoby cudownie ale jakoś się nie nastawiam. Zresztą sama nie wiem czego oczekiwać, jakie to ma być uczucie i czy rozpoznam, że to właśnie dziecko a nie jelita czy cokolwiek innego w ciele
A jutro to marzę żeby poznać czy to syn czy córa ale uznaliśmy wczoraj z mężem, że nasze dziecko zapewne będzie uparte (po mamusi) i nie pokaże co ma między nóżkami
Najbardziej u mnie sprawdza się ta metoda gdzie leże na łóżku z prostymi nogami. Nie oczekuj wysoko kopniaków. Moja tak łazi po brzuchu teraz że często ruchy czuję na linii spojenia łonowego -więc bardzo nisko. Dzisiaj kopała całkiem z boku po prawej stronie, a teraz wali mnei nisko na środku, czasami jakieś 3 palce pod pępkiemtakże nie ma reguły
oby was dziecko jutro zaskoczyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:05
Fasia lubi tę wiadomość