X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że to normalne, ja bym była zdziwiona jakby matka nie obstawiała konkretnej płci i była zupełnie obojętna co będzie. Tzn ja taka byłam obojętna, ale im ciąża starsza tym bardziej zaczęłam myśleć o konkretnej płci i to przez męża bo on chciał syna.. i w końcu ja zaczęłam myśleć że będzie syn. I takie rozczarowanie jest normalne. MNie się chciało WYĆ jak wyszłam z USG.. ale już na drugi dzień było okej :D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche boje poznawania plci przez usg. Jest to jednak troch eniepewna metoda, tzn, nie daje 100% pewnosci i chyba nie raz sie zdazylo ze mial byc chlopak a wyszla dziewczynka. Boje sie, ze powiedza mi ze bedzie X, my sie nastawimy a potem zonk bo sie okaze ze jednak Y. Ja sie probuje nastawiac caly czas na obie plcie tzn, znajdywac pozytywy dla obydwu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma 4 córy. Nie narzeka. :) Za to jej przyjaciółka 3 synów. Jak to się rozkłada. Ale dla mnie już dwóch rozrabiaków to za dużo (czemu mi się chłopaki z rozrabiakami zaraz kojarzą? :P)
    W takim razie, Amy, ja też mam na dzieję, że do jutra mi dół przejdzie. Bo mój oczywiście stwierdził, że od początku mówił, że chłopak będzie, więc czemu się dziwię. :P A lekarz powiedział, że na 100% chłopak, nawet pokazywał czemu, ale ja tam serio nic nie widziałam, tylko jakąś kulkę. :P

Amy lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie obstawiam konkretnej płci bo nawet nie wiem co będe mieć a chcem wiedzieć ,mnie to obojętne czy będzie syn czy córka ważne by było Zdrowe a my szcześliwi rozwiązania :) doszłam do wniosku zeby się nie nastawiać na płeć bo to nie ma znaczenia .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie plec tez nie ma znaczenia :) chociaz mam przdczucia na syna :) co bedzie to bedzie :) i tsk bede sie cieszyc co by nie bylo :)

Krysti, malinka1984 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wpis z innego watku :D
    "A u mnie w pierwszej ciąży trzy razy usłyszałam, że będzie dziewczynka. Od początku bardzo chciałam chłopca. Łaziłam, jęczałam, aż moja mama wyskoczyła z tekstem, żeby to wypluła, bo jeśli to dziewczynka, a ja jej nie chcę, to coś może się stać. Niby głupie gadanie, ale trochę się przejęłam. W każdym razie w 4-tym, 6-tym i 8-mym miesiącu usłyszałam, ze to na 100% dziewczynka. Nic to. Zaczęłam się z tą myślą oswajać, wybraliśmy imię i pewnego dnia ziuu.... na porodówkę. Poród rodzinny, trzymanie za rękę, wspólne darcie paszczy, doktorek wyjmuje fasolę i poważnym głosem oznajmia "mają państwo pięknego syna". A my, na trzy cztery CO?! Jakby mi wyjął co najmniej ufoludka w żółtych kapciach. Facet popatrzył i powtórzył "no... macie państwo syna". Yes! Finalnie byłam szczęśliwa, ale faktem jest, ze jeśli spodziewasz się dziewuszki, mówisz do niej Alicja, i kupujesz śpioszki w motylki to jednak jest to leciuchny szok. "

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba jedna poprosze o podanie plci dopeiro na polowkowym bo bez sensu jak mi teraz powiedza ze dziewczynka a potem sie okaze ze jednak cos wyroslo :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:06

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kochane ja po dzisiejszej wizycie ,wszystko dobrze wyniki dobre siuśki czyste wr ujemne krew coś tam za nisko hmm mpv ale lekarka nic nie mówiła. Dzidziuś waży 250gram i co lekarka odkładała głowice by na aparacie pomierzyć czułam jak mały puka , tak mi się śmiać chciało hihihi nie podobało mu się co jakaś obca babka go tam gniecie hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:45

mantissa, malinka1984 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo mysle że na usg by coś widziała skoro tam jeździła głowicą to na pewno by ją coś zaniepokoilo, mnie też tak wybula czasem i jest to bolesne ale w moim przypadku wiem, że to jelita. Tzn w ciazy się to nie zdarzylo ale wcześniej wiele razy. Chociaż każdy przypadek jest inny. Jakbyś miała przepuklinę to byś z bolu nie wytrzymała, także może to nic groźnego :) OBY!

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    No właśnie AMY tak wysoko nie jeździła dzidziuś byl niżej niż to wybrzuszenie w sumie nie jest jakieś duże jak guz czy coś ale twarde i lekko nabrzmiałe .Ale nieco niżej pod tym miejscem właśnie jest już podbrzusze ,macica i też czuje takie nabrzmiałe więc może to nic złego

jak się niepokoisz to idź do internisty, lepiej posprawdzać co tam się dzieje niż bagatelizować :)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Malinka, naprawdę fajnie wygląda ten wózek. I cena też bardzo fajna. Nawet za niecały 1000 zł można kupić, chyba, że ja inną wersję patrzę. A czemu akurat na niego się skusiłaś, powiedz. Ktoś ci zachwalał czy sama wybrałaś w sklepie? :)...
    najtaniej to 1300 bo to najnowsze "dziecko" firmy Bebetto. Wybraliśmy ten model ponieważ najpierw zaczęliśmy od Modelu Silvio i Luna ale mieliśmy okazję testować Holanda który jest połączeniem wcześniejszych wersji.Gondola jest dość duża,spacerówka zabudowana tak jak chcę, bardzo dobra amortyzacja,pompowane koła,zwrotny i nie za ciężki.Mężowi też pasuje bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:50

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam podwojne frytki z mac d :D mmmmm pycha :)

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wlasnie zjadlam podwojne frytki z mac d :D mmmmm pycha :)

ooooo niee ! Nie lubie Cię już !!! zrobiłaś mi na złość :( Frytki z kfc.... i mega pocket mniam .. nie wiem co ma kfc ale wcześniej aż tak nie lubiłam kfc dziś bym mogła jeść na śniadanie na obiad i kolacje.

Lali lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hej:) ...Malinka a czymsię różni bebetto luca od bebetto holland?
    Bebetto Holland 2014/2015 to sprytne połączenie sprawdzonej i porządnej konstrukcji wózka Luca z dużą komfortową gondolą modelu Silvia, przez co wydaje się być jest wyjątkowo atrakcyjną propozycją. Można go nabyć w kilku różnych konfiguracjach – 2w1, 3w1 z fotelikiem (Ramatti, Berber, Maxi Cosi, Recaro lub Cybex), czy też 4w1 z fotelikiem i bazą. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
    Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek,  siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce.
    Więjszy wybór w materiałach obiciowych, kratki śliczne.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz troszkę ochłonęłam po wizycie , poczytałam o tej mniejszej ilości wód i leżę i pije , od 16 - tej juz 2 litry prawie wody i pol soku . Wyczytałam tez pobrali mi na amino 20 ml to chyba duzo jak na 16 tydzien temu i teraz musze wrócić do swojego stanu i tego sie bede trzymać i trzymać butelki z woda ;)))

malinka1984, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:47

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wybacz nie chcialam Cie wkurzyc :D
    Przed nastepna wizyta zjem cos slodkiego, zeby dzidzia byla bardziej ruchliwa bo teraz jak skrzyzowala nozki to tak w tej pozycji sobie lezala:D to moze jak masz wizyte 7 to tez zjedz jakiegos batonika pol godziny przed:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ