X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że to normalne, ja bym była zdziwiona jakby matka nie obstawiała konkretnej płci i była zupełnie obojętna co będzie. Tzn ja taka byłam obojętna, ale im ciąża starsza tym bardziej zaczęłam myśleć o konkretnej płci i to przez męża bo on chciał syna.. i w końcu ja zaczęłam myśleć że będzie syn. I takie rozczarowanie jest normalne. MNie się chciało WYĆ jak wyszłam z USG.. ale już na drugi dzień było okej :D

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche boje poznawania plci przez usg. Jest to jednak troch eniepewna metoda, tzn, nie daje 100% pewnosci i chyba nie raz sie zdazylo ze mial byc chlopak a wyszla dziewczynka. Boje sie, ze powiedza mi ze bedzie X, my sie nastawimy a potem zonk bo sie okaze ze jednak Y. Ja sie probuje nastawiac caly czas na obie plcie tzn, znajdywac pozytywy dla obydwu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka ma 4 córy. Nie narzeka. :) Za to jej przyjaciółka 3 synów. Jak to się rozkłada. Ale dla mnie już dwóch rozrabiaków to za dużo (czemu mi się chłopaki z rozrabiakami zaraz kojarzą? :P)
    W takim razie, Amy, ja też mam na dzieję, że do jutra mi dół przejdzie. Bo mój oczywiście stwierdził, że od początku mówił, że chłopak będzie, więc czemu się dziwię. :P A lekarz powiedział, że na 100% chłopak, nawet pokazywał czemu, ale ja tam serio nic nie widziałam, tylko jakąś kulkę. :P

Amy lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie obstawiam konkretnej płci bo nawet nie wiem co będe mieć a chcem wiedzieć ,mnie to obojętne czy będzie syn czy córka ważne by było Zdrowe a my szcześliwi rozwiązania :) doszłam do wniosku zeby się nie nastawiać na płeć bo to nie ma znaczenia .

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie plec tez nie ma znaczenia :) chociaz mam przdczucia na syna :) co bedzie to bedzie :) i tsk bede sie cieszyc co by nie bylo :)

Krysti, malinka1984 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wpis z innego watku :D
    "A u mnie w pierwszej ciąży trzy razy usłyszałam, że będzie dziewczynka. Od początku bardzo chciałam chłopca. Łaziłam, jęczałam, aż moja mama wyskoczyła z tekstem, żeby to wypluła, bo jeśli to dziewczynka, a ja jej nie chcę, to coś może się stać. Niby głupie gadanie, ale trochę się przejęłam. W każdym razie w 4-tym, 6-tym i 8-mym miesiącu usłyszałam, ze to na 100% dziewczynka. Nic to. Zaczęłam się z tą myślą oswajać, wybraliśmy imię i pewnego dnia ziuu.... na porodówkę. Poród rodzinny, trzymanie za rękę, wspólne darcie paszczy, doktorek wyjmuje fasolę i poważnym głosem oznajmia "mają państwo pięknego syna". A my, na trzy cztery CO?! Jakby mi wyjął co najmniej ufoludka w żółtych kapciach. Facet popatrzył i powtórzył "no... macie państwo syna". Yes! Finalnie byłam szczęśliwa, ale faktem jest, ze jeśli spodziewasz się dziewuszki, mówisz do niej Alicja, i kupujesz śpioszki w motylki to jednak jest to leciuchny szok. "

Fasia, mantissa lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba jedna poprosze o podanie plci dopeiro na polowkowym bo bez sensu jak mi teraz powiedza ze dziewczynka a potem sie okaze ze jednak cos wyroslo :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:06

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami kochane ja po dzisiejszej wizycie ,wszystko dobrze wyniki dobre siuśki czyste wr ujemne krew coś tam za nisko hmm mpv ale lekarka nic nie mówiła. Dzidziuś waży 250gram i co lekarka odkładała głowice by na aparacie pomierzyć czułam jak mały puka , tak mi się śmiać chciało hihihi nie podobało mu się co jakaś obca babka go tam gniecie hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:45

mantissa, malinka1984 lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDamo mysle że na usg by coś widziała skoro tam jeździła głowicą to na pewno by ją coś zaniepokoilo, mnie też tak wybula czasem i jest to bolesne ale w moim przypadku wiem, że to jelita. Tzn w ciazy się to nie zdarzylo ale wcześniej wiele razy. Chociaż każdy przypadek jest inny. Jakbyś miała przepuklinę to byś z bolu nie wytrzymała, także może to nic groźnego :) OBY!

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 22:45

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    No właśnie AMY tak wysoko nie jeździła dzidziuś byl niżej niż to wybrzuszenie w sumie nie jest jakieś duże jak guz czy coś ale twarde i lekko nabrzmiałe .Ale nieco niżej pod tym miejscem właśnie jest już podbrzusze ,macica i też czuje takie nabrzmiałe więc może to nic złego

jak się niepokoisz to idź do internisty, lepiej posprawdzać co tam się dzieje niż bagatelizować :)

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Malinka, naprawdę fajnie wygląda ten wózek. I cena też bardzo fajna. Nawet za niecały 1000 zł można kupić, chyba, że ja inną wersję patrzę. A czemu akurat na niego się skusiłaś, powiedz. Ktoś ci zachwalał czy sama wybrałaś w sklepie? :)...
    najtaniej to 1300 bo to najnowsze "dziecko" firmy Bebetto. Wybraliśmy ten model ponieważ najpierw zaczęliśmy od Modelu Silvio i Luna ale mieliśmy okazję testować Holanda który jest połączeniem wcześniejszych wersji.Gondola jest dość duża,spacerówka zabudowana tak jak chcę, bardzo dobra amortyzacja,pompowane koła,zwrotny i nie za ciężki.Mężowi też pasuje bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 20:50

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zjadlam podwojne frytki z mac d :D mmmmm pycha :)

Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali wrote:
    Wlasnie zjadlam podwojne frytki z mac d :D mmmmm pycha :)

ooooo niee ! Nie lubie Cię już !!! zrobiłaś mi na złość :( Frytki z kfc.... i mega pocket mniam .. nie wiem co ma kfc ale wcześniej aż tak nie lubiłam kfc dziś bym mogła jeść na śniadanie na obiad i kolacje.

Lali lubi tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Hej:) ...Malinka a czymsię różni bebetto luca od bebetto holland?
    Bebetto Holland 2014/2015 to sprytne połączenie sprawdzonej i porządnej konstrukcji wózka Luca z dużą komfortową gondolą modelu Silvia, przez co wydaje się być jest wyjątkowo atrakcyjną propozycją. Można go nabyć w kilku różnych konfiguracjach – 2w1, 3w1 z fotelikiem (Ramatti, Berber, Maxi Cosi, Recaro lub Cybex), czy też 4w1 z fotelikiem i bazą. Podstawowy zestaw Holland 2w1 w komplecie zawiera biały lub srebrny stelaż, siedzisko spacerowe, gondolę, torbę, okrycia na nóżki do spacerówki i gondoli, pokrowiec na koła, pałąk, zamykany kosz na zakupy, moskitierę oraz folię p/deszczową.
    Jeśli chodzi o cechy funkcjonalne to Holland ma wszystkie koła pompowane, przednie skrętne z możliwością blokady, regulowane zawieszenie oraz regulowaną wysokość rączki. Takie cechy sprawiają że wózkiem jeździ się lekko i wygodnie w zasadzie w każdych warunkach. Dodatkowo Holland ma regulowany podnóżek,  siedzisko spacerowe ustawiane w obu kierunkach i regulowany zagłówek w gondoli. Warto też wspomnieć o wentylacji w gondoli i odpinanym pałąku w spacerówce.
    Więjszy wybór w materiałach obiciowych, kratki śliczne.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Justineska Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz troszkę ochłonęłam po wizycie , poczytałam o tej mniejszej ilości wód i leżę i pije , od 16 - tej juz 2 litry prawie wody i pol soku . Wyczytałam tez pobrali mi na amino 20 ml to chyba duzo jak na 16 tydzien temu i teraz musze wrócić do swojego stanu i tego sie bede trzymać i trzymać butelki z woda ;)))

malinka1984, Krysti, Fasia lubią tę wiadomość

3jgxk0s36qip8cls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 12:47

• Lali Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wybacz nie chcialam Cie wkurzyc :D
    Przed nastepna wizyta zjem cos slodkiego, zeby dzidzia byla bardziej ruchliwa bo teraz jak skrzyzowala nozki to tak w tej pozycji sobie lezala:D to moze jak masz wizyte 7 to tez zjedz jakiegos batonika pol godziny przed:)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ