X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że ono jest jeszcze bardzo nisko, bo widzę jak lekarze robią usg. NA samiusieńkim dole :) No nic poczekam jeszcze. Wiem, że nawet do 20 tyg mogę czekać, bo to mój pierwszy skarbek :)

Krysti lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ja wiem, że ono jest jeszcze bardzo nisko, bo widzę jak lekarze robią usg. NA samiusieńkim dole :) No nic poczekam jeszcze. Wiem, że nawet do 20 tyg mogę czekać, bo to mój pierwszy skarbek :)

Nie przejmuj się! Ja czekam razem z Tobą :) Też jeszcze nic nie czuję, może czasem jakieś bąbelki ale to mogą być równie dobrze jelita. Dla pocieszenia Ci powiem, że i tak dostaniesz pierwszego kopniaka wcześniej niż ja bo nie dość, że łożysko na przedniej ścianie to jeszcze niezła oponka tłuszczowa więc to ja tutaj będę ostatnia do odczuwania ruchów :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh no to tak: młodsza zawieziona do szkoły, z psem byłam na spacerze (zadyszka elegancka bo 2 x 3 piętro bez windy w tą i spowrotem), tak że mam zaliczony rozruch poranny, teraz ległam na kanapie, dom pusty, oglądam dzien dobry tvn i nie zamierzam się podnosić do południa! W planie na dziś mycie okien ale...poootem :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jak przychodzę do pracy i siądę przy biurku to dzidziuś się wierci, kopie, smyra ;) Nawet ono nie lubi mojej nudnej pracy :P

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryyy no nareszcie doczytałam:D conieco oczywiście:)

MALINKA kurcze nadal nie wiem czym się różni bebetto holland od bebetto luca:P
    dla mnie są identyczne:)
    a do tej pory myślałam że bebetto holland to po prostu nazwa firmy:)

no więc mogę conieco więcej o wizycie napisać:)

PH moczu nadal 8. za to spadają mi krwinki czerwone(nieznacznie) a rosną białe(też nieznacznie)

na wizycie widziałam wszystkie chyba żebra maleństwa:) i przywitał mnie kciukiem w buzi oraz takim ciumkaniem jakby chciało coś podoić:D

następna wizyta 24 listopada:) czyli niedługo:)

wszystkie pomiary mam na zdjęciu a to zostało w domu:P

przytyłam 700gram od wagi wyjściowej:)

wyciek z piersi jest normalny gdyż zwiększona jest ilość prolaktyny,
    na ból głowy paracetamol a jak ktoś ma problemy z drętwieniem kończyn to można sobie kupić oprócz magnezu potas:) np rozpuszczalny:) chyba dziś kupię:)

maleństwo jest zdrowe i dość wojownicze bo się do zdjęcia 3D nie chciało ustawić:) i dobrze bo i tak nie lubię tych 3D :P

i uwaga:) wczoraj pod ręką w okolicy spojenia łonowego był wyraźny kopniak!!! wołałam męża ale już się nie powtórzył:)

szczerze mówiąc jestem na tyle spokojna po wizycie że teraz dzidzia może już tylko spać:)

Klaudia90, MartaAlvi, KasiaKwiatek, Fasia, Amy, martafr, Eweliśka, liloe, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, witaj w klubie. ;) Ja też nic nie czuję. Zupełnie! Nawet tego laskotania. Chyba po prostu takie dziecię spokojne mam, bo na usg też niewiele dokazuje.Gorzej jak mu tak pod koniec ciąży zostanie to będę się ciągle zamartwiać.

Krysti lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADK nieznane są wyroki Boskie i ruchy naszego dziecka hehe :D także nic nie wiadomo czy będziesz ostatnia czy np za kilka dni poczujesz jakieś małe smyrnięcia :)

MANTISSA - moje dziecię na każdym usg się prawie nie rusza. Żadnych fikołków, szybszych ruchów. Machało ostatnio rączkami i nóżkami ale tak na chwilkę dosłownie. Spokojne chyba będzie :) Zobaczymy jutro! Pierwszy raz jestem w miarę spokojna przed wizytą, nie panikuję czy wsio jest dobrze chociaż czasem się zastanawiam czy serduszko dalej bije :P Natomiast nie moge się tej wizyty doczekać !! :D

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROBOTKA fajnie, że Ty już po :) Jutro poprosimy zdjęcia. Chłopak czy dziewczynka ?

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, A ja odwiozłam Gabi do przedszkola, wróciłam do domu i zrobiłam sobie hamburgera z wołowiną co by mi żelazo podniosła :-) Co do ruchów to ja najczęściej czuję jak siedzę przed komputerem, chyba dzidzia się wtedy przytłoczona czuje i daje o tym znać. Usg będę miała, albo 3.11 albo 5.11. Wolałabym pójść 3, bo to moje imieniny i może by mi dzidziolek prezent zrobił i się ujawnił :-) Chociaż gin do którego idę jest mistrzem w rozpoznawaniu płci, więc liczę już na to, że w następnym tygodniu się dowiem kto tam zamieszkuje we mnie, a później od razu na zakupy skoczę, bo już się ledwo powstrzymuję , jak widzę jakieś śliczne ubranka.

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robótka! widzę że wrażenia niesamowite z usg :D
    dla mnie one są mega ekscytujące, ale ostatnia wizyta mnie zawiodla :P nie mialam ani zdjęć ani nie widziałam małej :P Ale trudno - usg to przecież narzędzie pracy ginekologa a nie moja rozrywka :P

a i gratuluję kopa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 09:37

• Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja tez nic nie czuje
    Naddatek dzisiaj w nocy przekręciłam sie na brzuchu- nic nie zrobiłam becikowe bo teraz tak myśle ???
    Maz sie tak kręcił jakby miał robaki w dupce.

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Naddatek dzisiaj w nocy przekręciłam sie na brzuchu- nic nie zrobiłam becikowe bo teraz tak myśle ???
    spokojnie ja też jeszcze czasami śpię na brzuchu i na plecach też. Jak nam już brzuchy nie pozwolą to wtedy będziemy na bokach spały :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    spokojnie ja też jeszcze czasami śpię na brzuchu i na plecach też. Jak nam już brzuchy nie pozwolą to wtedy będziemy na bokach spały :-)

Dziękuje Sylvia, trochę sie przeraziłam ze może zgniotlam bebika bo ja to malutka i drobniutka nie jestem:(

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LWICA spokojnie na pewno nic się nie stało :)

A ja nie czuję potrzeby kupowania ciuszków i innych rzeczy. To chyba jakieś dziwne .. wchodzę czasem do smyka czy innego dziecięcego sklepu i bardzo podobają mi się różne ciuszki i gadżety dla dziecka ale nie czuję potrzeby kupienia czegokolwiek. Może przez to, że nie znam płci ? Albo że nie mam w domu ani skrawka miejsca na to? :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

A ja nie czuję potrzeby kupowania ciuszków i innych rzeczy. To chyba jakieś dziwne .. wchodzę czasem do smyka czy innego dziecięcego sklepu i bardzo podobają mi się różne ciuszki i gadżety dla dziecka ale nie czuję potrzeby kupienia czegokolwiek. Może przez to, że nie znam płci ? Albo że nie mam w domu ani skrawka miejsca na to? :P

Ja mam podobnie, nie mam miejsca- pokój maleństwa będzie malutki. Szczerze to maz bardziej nakręcony, ja to pewnie rozszaleje sie kiedy poznam płeć- jak poznam...bo to nie wiadomo tez czy maluch pokaże...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Ja ogólnie uwielbiam zakupy, dla mnie bieganie po sklepach jest takie odstresowujące, a małe ubranka jakoś mnie tak rozczulają. Jak byłam w ciąży z córką, to pod koniec ciąży boską przyjemność sprawiała mi pranie tych ubranek, pracowanie, składanie. Teraz chyba też tak będzie. Byłam w poniedziałek na zakupach i widziałam takiego ślicznego różowego pajaca, to był taki pastelowy róż, a pajac był misiowy taki. No jak bym wiedziała, że to córa to już bym go brała :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:

Ja też śpię na brzuchu. Nie ma opcji żebyś uszkodziła w taki sposób maleństwo! Myślę, że jak przyjdzie moment w którym powinnaś przestać spać na brzuchu to po prostu zrobi Ci się niewygodnie i sama się przez sen nawet przekręcisz na bok bądź na plecy :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:

Ja też jakoś ciuszkami się nie zachwycam. Moją pasją jest pokoik ale ciuszki mnie przerażają. Nie wiem czego będe potrzebować, jakie rozmiary kupować? Co kupować? Ile tego? No masakra.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja też śpię na brzuchu. Nie ma opcji żebyś uszkodziła w taki sposób maleństwo! Myślę, że jak przyjdzie moment w którym powinnaś przestać spać na brzuchu to po prostu zrobi Ci się niewygodnie i sama się przez sen nawet przekręcisz na bok bądź na plecy :)

Dziękuje, czasem mam wrażenie ze zadaje takie głupie pytania...jesteście bardzo pomocne! Dla mnie to pierwsza ciaza i wszystko nowość:)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Tylko na plecach też nie wolno! ale jak brzuch duży już jest, to pozycja na plecach też wygodna nie jest. A mi dzisiaj przyjdzie kojec do spania z motherhood, już się nie mogę doczekać, kiedy go wypróbuję :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ