Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia90 wrote:Do lewego boku nie mogłam się przyzwyczaić, ale znalazłam super sposób! Zamieniłam się z mężem stronami łóżka, tak żebym spała na lewym boku a on mnie przytulał od tylca
Podziałało!
Ja zrobiłam dokładnie to samo! Ale nie może się biedny do mnie przytulać bo jestem mu za gorąco. Podobno w nocy moje ciało osiąga jakieś ogromne temperatury i mój biedny mąż się gotuje -
Robotka1 wrote:to że nam gorąco to normalne:) i tak już będzie:)
Fajniemoże to będzie pierwsza w moim zyciu zima podczas której nie będę narzekać, ze mi zimno
ale by było zaskoczenie dla rodziny i znajomych hehe
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Fajnie
może to będzie pierwsza w moim zyciu zima podczas której nie będę narzekać, ze mi zimno
ale by było zaskoczenie dla rodziny i znajomych hehe
-
Ok czas się żegnać. Idę doprowadzić się do ładu i składu, bo już 11 a ja dalej w piżamie
o 13.15 wizyta u lekarza NFZ po odbiór wyników i założenie karty ciąży
później mam w planach iść na spacer, bo pogoda śliczna, a ja ciągle w czterech ścianach. Dziecku się należy troszkę ruchu i świeżego powietrza
Miłego dnia Brzuchatkiwrócę wieczorem
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Fasia wrote:Ok czas się żegnać. Idę doprowadzić się do ładu i składu, bo już 11 a ja dalej w piżamie
o 13.15 wizyta u lekarza NFZ po odbiór wyników i założenie karty ciąży
później mam w planach iść na spacer, bo pogoda śliczna, a ja ciągle w czterech ścianach. Dziecku się należy troszkę ruchu i świeżego powietrza
Miłego dnia Brzuchatkiwrócę wieczorem
Miłego dnia, ja tez wracam do pracy koniec obijania bo szefowka jest -
nick nieaktualny
-
Fasia wrote:LWICA spokojnie na pewno nic się nie stało
A ja nie czuję potrzeby kupowania ciuszków i innych rzeczy. To chyba jakieś dziwne .. wchodzę czasem do smyka czy innego dziecięcego sklepu i bardzo podobają mi się różne ciuszki i gadżety dla dziecka ale nie czuję potrzeby kupienia czegokolwiek. Może przez to, że nie znam płci ? Albo że nie mam w domu ani skrawka miejsca na to?
Ja bym chetnie cos kupila ale moj maz sie denerwuje bo dostaneimy tony ciuchow i gadzetow od rodziny i znajomych, ale i tak pewnei cos kupie
Ja spie na lewym boku najczesciej (wczesniej spalam na prawym). Powiedzcie mi dlaczego powinno sie spac na lewym bo nei rozumiem?
Ja od samego poczatku nei spie na brzuchu bo najpier przeszkadzal mi bol piersi a teraz doszedl jeszcze brzuch, maly bo maly ale jak naciskam to dziwnie sie czuje. Tak samo na plecach, jak sie klade na plecy to czuje jak mi brzuch naciska na cos i nie jest to zbyt mile i poprostu instynktownei spie najczesciej na lewym boku. Czasem sie przekrecam z jednego na drugi to musze to robic powoli bo jak szybko sie przekrece to czuje bol i jakie snaciaganie. -
PsotkaKotka wrote:Powiedzcie mi dlaczego powinno sie spac na lewym bo nei rozumiem?
.KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
co do pluci to dla mnie bez znaczenia byle bylo zdrowe chociaz wiem ze maz chcialby synka juz w pierwszej ciazy o tym marzył a ja jakos sceptycznie podchodze do tego tematu
Krysti lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
nick nieaktualnyAmy wrote:kopnie cię kilka razy i od razu będziesz wiedziała, że to na pewno nie jelita
Najbardziej u mnie sprawdza się ta metoda gdzie leże na łóżku z prostymi nogami. Nie oczekuj wysoko kopniaków. Moja tak łazi po brzuchu teraz że często ruchy czuję na linii spojenia łonowego -więc bardzo nisko. Dzisiaj kopała całkiem z boku po prawej stronie, a teraz wali mnei nisko na środku, czasami jakieś 3 palce pod pępkiemtakże nie ma reguły
oby was dziecko jutro zaskoczyło -
Krysti wrote:Juz widzisz trzy palce nózki i wogole ,jej ja myslalam ze to dziecko jest jeszcze drobniutkie by rączki nózki juz byly widoczne az się dziwie .
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLwica wrote:Macie tak ze wam ciagle gorąco albo duszno, u mnie w pracy okna zamykają a ja chodzę i otwieram bo wydaje mi sie ze brak świeżego powietrza i mi gorąco...
-
Krysti wrote:Juz widzisz trzy palce nózki i wogole ,jej ja myslalam ze to dziecko jest jeszcze drobniutkie by rączki nózki juz byly widoczne az się dziwie .
Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka.
Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda?Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.
Amy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Juz widzisz trzy palce nózki i wogole ,jej ja myslalam ze to dziecko jest jeszcze drobniutkie by rączki nózki juz byly widoczne az się dziwie .
źle odczytałaś mój wpis Krysti
Ja nie widzę palców dziecka, tylko określiłam w którym miejscu czuję kopniaki - w odległości trzech palców pod pępkiema o nóżkach chyba nic nie pisałam
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBambi85 wrote:mysle, ze Amy określila w ten sposob miejsce gdzie czuje ruchy, odleglosc ponizej pepka na szerokosc trzech palców- przynajmniej ja w ten sposob to zrozumialam ; Dmantissa wrote:Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:51
Bambi85 lubi tę wiadomość