X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Do lewego boku nie mogłam się przyzwyczaić, ale znalazłam super sposób! Zamieniłam się z mężem stronami łóżka, tak żebym spała na lewym boku a on mnie przytulał od tylca :D Podziałało!

Ja zrobiłam dokładnie to samo! Ale nie może się biedny do mnie przytulać bo jestem mu za gorąco. Podobno w nocy moje ciało osiąga jakieś ogromne temperatury i mój biedny mąż się gotuje :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to że nam gorąco to normalne:) i tak już będzie:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    to że nam gorąco to normalne:) i tak już będzie:)

Fajnie :D może to będzie pierwsza w moim zyciu zima podczas której nie będę narzekać, ze mi zimno :D ale by było zaskoczenie dla rodziny i znajomych hehe :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Fajnie :D może to będzie pierwsza w moim zyciu zima podczas której nie będę narzekać, ze mi zimno :D ale by było zaskoczenie dla rodziny i znajomych hehe :D
    u mnie to samo:) bo ja zmarzluch:D nawet w lecie muszę byc czyms przykryta:D

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czas się żegnać. Idę doprowadzić się do ładu i składu, bo już 11 a ja dalej w piżamie :D o 13.15 wizyta u lekarza NFZ po odbiór wyników i założenie karty ciąży :D później mam w planach iść na spacer, bo pogoda śliczna, a ja ciągle w czterech ścianach. Dziecku się należy troszkę ruchu i świeżego powietrza :)

Miłego dnia Brzuchatki :) wrócę wieczorem

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Ok czas się żegnać. Idę doprowadzić się do ładu i składu, bo już 11 a ja dalej w piżamie :D o 13.15 wizyta u lekarza NFZ po odbiór wyników i założenie karty ciąży :D później mam w planach iść na spacer, bo pogoda śliczna, a ja ciągle w czterech ścianach. Dziecku się należy troszkę ruchu i świeżego powietrza :)

Miłego dnia Brzuchatki :) wrócę wieczorem

Miłego dnia, ja tez wracam do pracy koniec obijania bo szefowka jest :)

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:24

Krysti, Robotka1, Fasia lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też dziś wyjątkowo dużo pracy:) ale tak to jest po 2 dniach nieobecności;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    LWICA spokojnie na pewno nic się nie stało :)

A ja nie czuję potrzeby kupowania ciuszków i innych rzeczy. To chyba jakieś dziwne .. wchodzę czasem do smyka czy innego dziecięcego sklepu i bardzo podobają mi się różne ciuszki i gadżety dla dziecka ale nie czuję potrzeby kupienia czegokolwiek. Może przez to, że nie znam płci ? Albo że nie mam w domu ani skrawka miejsca na to? :P

Ja bym chetnie cos kupila ale moj maz sie denerwuje bo dostaneimy tony ciuchow i gadzetow od rodziny i znajomych, ale i tak pewnei cos kupie ;)

Ja spie na lewym boku najczesciej (wczesniej spalam na prawym). Powiedzcie mi dlaczego powinno sie spac na lewym bo nei rozumiem?
    Ja od samego poczatku nei spie na brzuchu bo najpier przeszkadzal mi bol piersi a teraz doszedl jeszcze brzuch, maly bo maly ale jak naciskam to dziwnie sie czuje. Tak samo na plecach, jak sie klade na plecy to czuje jak mi brzuch naciska na cos i nie jest to zbyt mile i poprostu instynktownei spie najczesciej na lewym boku. Czasem sie przekrecam z jednego na drugi to musze to robic powoli bo jak szybko sie przekrece to czuje bol i jakie snaciaganie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Powiedzcie mi dlaczego powinno sie spac na lewym bo nei rozumiem?
    .
    w ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Robotka

Jecie slodycze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:25

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez se na lewym boku bo na plecach ciezko mi sie odycha

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do pluci to dla mnie bez znaczenia byle bylo zdrowe chociaz wiem ze maz chcialby synka juz w pierwszej ciazy o tym marzył a ja jakos sceptycznie podchodze do tego tematu

Krysti lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    kopnie cię kilka razy i od razu będziesz wiedziała, że to na pewno nie jelita :D
    Najbardziej u mnie sprawdza się ta metoda gdzie leże na łóżku z prostymi nogami. Nie oczekuj wysoko kopniaków. Moja tak łazi po brzuchu teraz że często ruchy czuję na linii spojenia łonowego -więc bardzo nisko. Dzisiaj kopała całkiem z boku po prawej stronie, a teraz wali mnei nisko na środku, czasami jakieś 3 palce pod pępkiem ;D także nie ma reguły :)

oby was dziecko jutro zaskoczyło :D
    Juz widzisz trzy palce nózki i wogole ,jej ja myslalam ze to dziecko jest jeszcze drobniutkie by rączki nózki juz byly widoczne az się dziwie .

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    dzieki Robotka

Jecie slodycze?
    Jemy słodycze, ale zdecydowanie mniej niż przed ciążą :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Juz widzisz trzy palce nózki i wogole ,jej ja myslalam ze to dziecko jest jeszcze drobniutkie by rączki nózki juz byly widoczne az się dziwie .
    mysle, ze Amy określila w ten sposob miejsce gdzie czuje ruchy, odleglosc ponizej pepka na szerokosc trzech palców- przynajmniej ja w ten sposob to zrozumialam ; D

Robotka1 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Macie tak ze wam ciagle gorąco albo duszno, u mnie w pracy okna zamykają a ja chodzę i otwieram bo wydaje mi sie ze brak świeżego powietrza i mi gorąco...
    Ja tez okna otwieram w domu jak powalona bo mówie swierzego powietrza potrzebuje :)

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)

Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda? :) Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.

Amy lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:

źle odczytałaś mój wpis Krysti :)
    Ja nie widzę palców dziecka, tylko określiłam w którym miejscu czuję kopniaki - w odległości trzech palców pod pępkiem ;) a o nóżkach chyba nic nie pisałam :P

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    mysle, ze Amy określila w ten sposob miejsce gdzie czuje ruchy, odleglosc ponizej pepka na szerokosc trzech palców- przynajmniej ja w ten sposob to zrozumialam ; D
    mantissa wrote:
    Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)
    to miałam na myśli :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:51

Bambi85 lubi tę wiadomość

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ