X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posciel kocham wykrochmaloną :D jejj sztywna taka wyprasowan baja ,moja mama tez krochmali to ona mnie nauczyła tego :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja jem słodycze:D 5 razy w tygodniu:D a jak nie zjem to czuję niedosyt:P
    ale czas to ograniczyc. dziś zamiast batonika mam dwa kiwi:P
    bułeczka z serkiem wiejskim i pomidorem oraz kefir naturalny:D
    dam radę ?? no zobaczymy.

zaraz wam wkleję mojego brzucha i zdjęcie młodzieży w 18 tc:D

Krysti, sylvia007 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja posciel kocham wykrochmaloną :D jejj sztywna taka wyprasowan baja ,moja mama tez krochmali to ona mnie nauczyła tego :)
    A ja nienawidzę, ja lubie taką mieciutką, zresztą jestem alergikiem i nie mogłabym spać w krochmalonej pościeli.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka tak slodycze na boczek :D dawaj pochwal się co tam masz kochana :)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie pracuję od 9 do 17, wieczorami gotuję dla siebie i męża późny obiad i przygotowuję coś w rodzaju drugiego obiadu do pracy na następny dzień. Po pracy zanim zrobię zakupy i się zatargam z nimi do domu, ugotuje, zjem i posprzątam po tym wszystkim to mnie noc zastaje, a gdzie tu jeszcze sprzątanie, pranie.
    Każdy weekend spędzamy na jakimś wyjeździe bo mieszkamy w innym mieście niż nasi rodzice i rodzeństwo.
    Nigdy mi nie starczyło ambicji na to żeby krochmalić pościel, bo musiałbym chyba robić to w nocy (jeszcze by się mąż przyzwyczaił i co wtedy :P )

sylvia007 lubi tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A ja nienawidzę, ja lubie taką mieciutką, zresztą jestem alergikiem i nie mogłabym spać w krochmalonej pościeli.
    Ja lubię przypomina mi się dzieciństwo u babci i w domu u rodziców :)

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny, jescie slodycze? Jak czesto?
    Codziennie rano słodka bułka i od czasu do czasu wieczorem batonik :)

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja codziennie pracuję od 9 do 17, wieczorami gotuję dla siebie i męża późny obiad i przygotowuję coś w rodzaju drugiego obiadu do pracy na następny dzień. Po pracy zanim zrobię zakupy i się zatargam z nimi do domu, ugotuje, zjem i posprzątam po tym wszystkim to mnie noc zastaje, a gdzie tu jeszcze sprzątanie, pranie.
    Każdy weekend spędzamy na jakimś wyjeździe bo mieszkamy w innym mieście niż nasi rodzice i rodzeństwo.
    Nigdy mi nie starczyło ambicji na to żeby krochmalić pościel, bo musiałbym chyba robić to w nocy (jeszcze by się mąż przyzwyczaił i co wtedy :P )
    Oh tak mój się przyzwyczaił :) ja jak pracowalam to tez sprzatalam gotowalam prałam za jednym zamachem robilam wszystko :)

Auro lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ja lubię przypomina mi się dzieciństwo u babci i w domu u rodziców :)
    To ja zawsze prosiłam mamę żeby mi nie prasowała pościeli :-)

Krysti lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Dziewczyny, jescie slodycze? Jak czesto?

Codziennie ale wiem, że muszę przystopować :) I mam zamiar od poniedziałku (wiecie rodzina się na weekend zaduszkowy zjeżdża więc muszę coś upiec :D)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupilam ostatnio 3 fajne posciele :) rodzinie posciel tu w Szkocji kupuje i wysyłam do pl bo dobre jakosciowo są ,mamie kupuje kwieciste takie bo ona kocha takie wzory :)

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    To ja zawsze prosiłam mamę żeby mi nie prasowała pościeli :-)

Krochmalenia nie znoszę! Ale prasować pościel i ręczniki to mus dla mnie. Chociażby ze względów higienicznych, szczególnie latem kiedy zdarza nam się spać nago, to wydaje mi się, że wysoka temperatura zabije zarazki i co tam jeszcze może po praniu w 40 stopniach zostać.

CO do terminu porodu to gdybym miała go wyznaczony po OM to 18 marca 2014 r. ale moje cykle miały po 60 dni i więcej więc ustaliliśmy termin po owulacji, która według mnie była 1 sierpnia a USG mniej więcej to powteirdziło. Chociaż ostatnio Pan doktor na genetycznym stwierdził, że młode jest dwa dni starsze.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Codziennie ale wiem, że muszę przystopować :) I mam zamiar od poniedziałku (wiecie rodzina się na weekend zaduszkowy zjeżdża więc muszę coś upiec :D)
    Właśnie mi przypomniałaś , że będę musiała coś na imieniny upiec, u mnie to 3dni świąt bo 3.11 są moje imieniny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:34

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Krochmalenia nie znoszę! Ale prasować pościel i ręczniki to mus dla mnie. Chociażby ze względów higienicznych, szczególnie latem kiedy zdarza nam się spać nago, to wydaje mi się, że wysoka temperatura zabije zarazki i co tam jeszcze może po praniu w 40 stopniach zostać.

CO do terminu porodu to gdybym miała go wyznaczony po OM to 18 marca 2014 r. ale moje cykle miały po 60 dni i więcej więc ustaliliśmy termin po owulacji, która według mnie była 1 sierpnia a USG mniej więcej to powteirdziło. Chociaż ostatnio Pan doktor na genetycznym stwierdził, że młode jest dwa dni starsze.
    Ja ręczniki piorę w 70 stopniach takie co wiem, że wyższej nie wytrzymają a resztę w 90 i już nie prasuję w, a pościel to prasuję choć i tak piorę ja najczęściej w 60 stopniach.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja ręczniki piorę w 70 stopniach takie co wiem, że wyższej nie wytrzymają a resztę w 90 i już nie prasuję w, a pościel to prasuję choć i tak piorę ja najczęściej w 60 stopniach.

No mi jakoś nawyk prasowania ręczników od mamy przeszedł. Ale wiem, że większośc ludzi nie prasuje. Chociaż! Jak kiedyś wyprasowałam teściowej ręczniki to wiem, że zaczęła. Są wtedy bardziej miękkie, ładniej pachną i lepiej chłoną wodę. To znaczy ja tak uważam :P

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAPRASZAM DO MOJEGO PAMIĘTNICZKA :D

ja pościel też prasuję, raz że dokładniej bakterie wytępie a dwa nie lubię zmiętej pościeli:) ma być wyprasowana:D

Amy, Krysti lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    mam koleżankę która jest neurologiem we Francji, leczy małe dzieci i ona mi kiedyś powiedziała że neurolodzy nie szczepią swoich dzieci i ogólnie lekarze też, że nie zna lekarza ze swego grona w Polsce jak i we Francji który by szczepił swoje dziecko a wiadomo że namawiają do szczepień bo koncerny zarabiają na strachu rodziców, powiedziała mi również że zawód neurolog by nie istniał bez szczepień bo neurolodzy "leczą" choroby które mamy przez szczepienia. Ja sama kiedyś się bardzo zagłębiałam w ten temat i nawet oglądałam wywiady z Polskimi lekarzami którzy namawiają a nie potrafili odpowiedziec na pytanie dlaczego swoich dzieci nie zaszczepili, dziwne to i na razie staram się nie myśleć o tym ale przed porodem zagłębię się ponownie w temat i zdecyduję

Ja pracuję w szpitalu i co rusz słysze, że żaden lekarz nie szczepi dzieci ;)
    Ja byłam szczepiona na zakaźne i ogólnie jako dziecko praktycznie nie chorowałam :) rozważam mimo wszystko szczepienie - ale tylko te obowiązujące, żadne dodatkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam prasować :D

Krysti lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    A ja uwielbiam prasować :D
    ja to samo:D mogę siedzieć przy desce cały wieczór:)

ja też raczej będę szczepić na te podstawowe, żadnych dodatkowych choć zastanawiam się czy nie zaszczepić na rota dodatkowo.

Amy lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    ja to samo:D mogę siedzieć przy desce cały wieczór:)

ja też raczej będę szczepić na te podstawowe, żadnych dodatkowych choć zastanawiam się czy nie zaszczepić na rota dodatkowo.

A nie chce któraś wpaść do mnie? Mam taaaaką wieeeeelką górę prasowania. Sama nie wiem jak to robię, że mam się jeszcze w co ubrać do pracy :)

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ