X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)

Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda? :) Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.
    Na początku karty ciąży mam wpisany według OM , a przy kolejnych wizytach doktor mi pisze fakyczny wiek ciazy wedlug usg, u mnie to roznica 2 dni i w sumie zgadza mi sie z owulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:51

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda? :) Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.
    Ja mam wg miesiączki - i mam wpisaną datę 30 marzec, później się to przesunęło na 2 kwiecień a aktualnie na 26 marca ;)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w karce ciąży widnieje termin wg ostatniej miesiączki tj 7 kwietnia, ale różnie to jeszcze może być, bo tych USG jeszcze kilka będzie.
    Co ciekawe, na zdjęciu z USG na którym lekarz mierzył długość Małej, mam wyznaczony termin na 29 marca(!), a na zdjęciu na którym mierzony był obwód głowy widnieje termin 8 kwietnia :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    źle odczytałaś mój wpis Krysti :)
    Ja nie widzę palców dziecka, tylko określiłam w którym miejscu czuję kopniaki - w odległości trzech palców pod pępkiem ;) a o nóżkach chyba nic nie pisałam :P
    Ah yo zaspana jestem i nadrabiam was bo tak się rozpisałyscie ze chcem wszystko przeczytać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:56

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też jakoś tak przed ciążą więcej na ubranka itp. patrzyłam. Dziwne to trochę. Ale też zrzucam na to, że w zasadzie jeszcze nie określiliśmy, gdzie będziemy mieszkać. Więc nic nie jest jeszcze szykowane i atmosfera nie taka. Poza tym nie wiem jeszcze co dostanę od kuzynki, bo trzyma dla mnie w Anglii całą wyprawkę (co prawda dla dziewczynki, ale może bedzie coś uniwersalnego), tylko nie wiem kiedy mi przysle. A mój chłop to juz w ogóle zbytnio z tych kupujących nie jest, więc się tymi sprawami nie interesuje. Mówi, że ja wybiorę najlepiej. Ale jednak chciałabym mieć jakieś wsparcie, zwłaszcza przy wyborze wózka. Chociaż to i tak dopiero po nowym roku będziemy kupować zapewne.

Psotka, słodycze jem, nawet sporo, ale zdecydowanie mniej niż przed ciążą, bo potrafiłam wciągnąć całą tabliczkę czekolady. Teraz za to lubuję się w ciastach, batonikach itp. Trzebaby w końcu przystopować.

Zmykam na cmentarz ogarnąć grób mamy. Nie lubię tego i na dodatek jeszcze nie wyzdrowiałam, ale co zrobić. Do później. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)

Ja mam według Usg wpisane .

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak jak mantissa. Z OM 28 kwietnia ale z usg wychodzi o tydzien starsze ale to raczej nei mozliwe bo owulke mialam to ok 14dc wiec wczesniej to raczej dziwne by bylo.

mantissa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ah yo zaspana jestem i nadrabiam was bo tak się rozposalyscie ze chcem wszystko przeczytać:)
    Spoko :) nierealne jest zobaczyć palec czy nogę przez całą ciąże ;) widzimy tylko wypuklenia na brzuchu :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek nic nie mam nie ciągnie mnie ,nie wiem jakoś spokojne chcem ciąze przejsc bez szaleństwa pod koniec styczna lutego cos kupie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Spoko :) nierealne jest zobaczyć palec czy nogę przez całą ciąże ;) widzimy tylko wypuklenia na brzuchu :)
    No właśnie :) jej wyspałam się ze ledwo jeszcze się przebudzilam tak super w łózeczku :) zrobie sobie małe capucino w filizance .

• Auro Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak pisałyście o tym sprzątaniu ze mi na ambicje poszło i do 21 ze ścierą i odkurzaczem po domu latałam :P

Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jescie slodycze? Jak czesto?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do pózna czytałam o szczepionkach dla noworodków spac poszlam po 24 ale juz wiem co pięć i jestem zadowolona ze poswiecilam czas temu :) poczytajcie sobie warto naprawdę przeczytać .http://astromaria.wordpress.com/szczepienia/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Wczoraj tak pisałyście o tym sprzątaniu ze mi na ambicje poszło i do 21 ze ścierą i odkurzaczem po domu latałam :P
    Wariatka :D

Auro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja wczoraj 3 cukierki zjadłam czekoladowe .;) ja jem jak mam ochote czuje ze mi brakuje slodkiego to zjem czasem do kawy zjem .

• Auro Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku jadłam dużo słodyczy i co tylko chciałam. Niestety jak mi parę "życzliwych" osób zwróciło uwagę, że trochę za szybko się zaokrąglam to sobie odpuściłam i jem tylko w weekendy jak jesteśmy u kogoś w odwiedzinach.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja jem jakieś 3-4 razy w tygodniu, ale nie dużo np. 2kostki czekolady, jakiegoś wafelka

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja niestety nie jem słodyczy. Na początku ciązy mnie od nich odrzuciło i jakoś nie próbowałam później. A nie !! w niedzielę zjadłam jedno ferrero roche ale mi nie podeszło ;) wolę coś kwaśnego :D
    Ze słodyczy tylko kapusta kiszona :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:07

Auro, martafr, kluska, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja to mam tak ze na wieczor sprzatanie mnie bierze :) rano wstaje a tu czysciutko uwielbiam to :)) jak się swieci wszystko hihi ja jestem pedantka straszna :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja na początku jadłam dużo słodyczy i co tylko chciałam. Niestety jak mi parę "życzliwych" osób zwróciło uwagę, że trochę za szybko się zaokrąglam to sobie odpuściłam i jem tylko w weekendy jak jesteśmy u kogoś w odwiedzinach.
    Rzeczywiście życzliwi bardzo.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ