X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)

Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda? :) Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.
    Na początku karty ciąży mam wpisany według OM , a przy kolejnych wizytach doktor mi pisze fakyczny wiek ciazy wedlug usg, u mnie to roznica 2 dni i w sumie zgadza mi sie z owulacją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:51

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:

Dziewczyny, a jaki wy macie wpisany termin na karcie ciąży? Wg miesiączki czy wg usg? bo ja nie mam wpisanego żadnego, ale to byłoby trochę dziwne gdybym zaszła w ciążę tydzień wcześniej, tak jak wynika z usg, bo wtedy owulację musiałabym mieć w trakcie okresu a to przecież niemożliwe. Nawet jak się ma nieregularne okresy, prawda? :) Zwłaszcza, że w tym czasie nie mieliśmy zbliżeń. I teraz nie wiem jak juz liczyć te tygodnie, czy jestem 16+5 czy 18+0, bo jednak różnica sporawa. Nie żebym oczekiwała, że urodzę w którymś z tych terminów, ale w przypadku pzenoszenia itp. zawsze biorą pod uwagę to co na karcie ciąży.
    Ja mam wg miesiączki - i mam wpisaną datę 30 marzec, później się to przesunęło na 2 kwiecień a aktualnie na 26 marca ;)

• Auro Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w karce ciąży widnieje termin wg ostatniej miesiączki tj 7 kwietnia, ale różnie to jeszcze może być, bo tych USG jeszcze kilka będzie.
    Co ciekawe, na zdjęciu z USG na którym lekarz mierzył długość Małej, mam wyznaczony termin na 29 marca(!), a na zdjęciu na którym mierzony był obwód głowy widnieje termin 8 kwietnia :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    źle odczytałaś mój wpis Krysti :)
    Ja nie widzę palców dziecka, tylko określiłam w którym miejscu czuję kopniaki - w odległości trzech palców pod pępkiem ;) a o nóżkach chyba nic nie pisałam :P
    Ah yo zaspana jestem i nadrabiam was bo tak się rozpisałyscie ze chcem wszystko przeczytać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:56

Bambi85 lubi tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też jakoś tak przed ciążą więcej na ubranka itp. patrzyłam. Dziwne to trochę. Ale też zrzucam na to, że w zasadzie jeszcze nie określiliśmy, gdzie będziemy mieszkać. Więc nic nie jest jeszcze szykowane i atmosfera nie taka. Poza tym nie wiem jeszcze co dostanę od kuzynki, bo trzyma dla mnie w Anglii całą wyprawkę (co prawda dla dziewczynki, ale może bedzie coś uniwersalnego), tylko nie wiem kiedy mi przysle. A mój chłop to juz w ogóle zbytnio z tych kupujących nie jest, więc się tymi sprawami nie interesuje. Mówi, że ja wybiorę najlepiej. Ale jednak chciałabym mieć jakieś wsparcie, zwłaszcza przy wyborze wózka. Chociaż to i tak dopiero po nowym roku będziemy kupować zapewne.

Psotka, słodycze jem, nawet sporo, ale zdecydowanie mniej niż przed ciążą, bo potrafiłam wciągnąć całą tabliczkę czekolady. Teraz za to lubuję się w ciastach, batonikach itp. Trzebaby w końcu przystopować.

Zmykam na cmentarz ogarnąć grób mamy. Nie lubię tego i na dodatek jeszcze nie wyzdrowiałam, ale co zrobić. Do później. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Amy chyba chodziło o ułożenie dziecka - czuła w miejscu oddalonym trzy palce od pępka. :)

Ja mam według Usg wpisane .

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak jak mantissa. Z OM 28 kwietnia ale z usg wychodzi o tydzien starsze ale to raczej nei mozliwe bo owulke mialam to ok 14dc wiec wczesniej to raczej dziwne by bylo.

mantissa lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Ah yo zaspana jestem i nadrabiam was bo tak się rozposalyscie ze chcem wszystko przeczytać:)
    Spoko :) nierealne jest zobaczyć palec czy nogę przez całą ciąże ;) widzimy tylko wypuklenia na brzuchu :)

Krysti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek nic nie mam nie ciągnie mnie ,nie wiem jakoś spokojne chcem ciąze przejsc bez szaleństwa pod koniec styczna lutego cos kupie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    Spoko :) nierealne jest zobaczyć palec czy nogę przez całą ciąże ;) widzimy tylko wypuklenia na brzuchu :)
    No właśnie :) jej wyspałam się ze ledwo jeszcze się przebudzilam tak super w łózeczku :) zrobie sobie małe capucino w filizance .

• Auro Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak pisałyście o tym sprzątaniu ze mi na ambicje poszło i do 21 ze ścierą i odkurzaczem po domu latałam :P

Krysti, KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jescie slodycze? Jak czesto?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do pózna czytałam o szczepionkach dla noworodków spac poszlam po 24 ale juz wiem co pięć i jestem zadowolona ze poswiecilam czas temu :) poczytajcie sobie warto naprawdę przeczytać .http://astromaria.wordpress.com/szczepienia/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Wczoraj tak pisałyście o tym sprzątaniu ze mi na ambicje poszło i do 21 ze ścierą i odkurzaczem po domu latałam :P
    Wariatka :D

Auro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja wczoraj 3 cukierki zjadłam czekoladowe .;) ja jem jak mam ochote czuje ze mi brakuje slodkiego to zjem czasem do kawy zjem .

• Auro Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku jadłam dużo słodyczy i co tylko chciałam. Niestety jak mi parę "życzliwych" osób zwróciło uwagę, że trochę za szybko się zaokrąglam to sobie odpuściłam i jem tylko w weekendy jak jesteśmy u kogoś w odwiedzinach.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja jem jakieś 3-4 razy w tygodniu, ale nie dużo np. 2kostki czekolady, jakiegoś wafelka

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

Ja niestety nie jem słodyczy. Na początku ciązy mnie od nich odrzuciło i jakoś nie próbowałam później. A nie !! w niedzielę zjadłam jedno ferrero roche ale mi nie podeszło ;) wolę coś kwaśnego :D
    Ze słodyczy tylko kapusta kiszona :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 12:07

Auro, martafr, kluska, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja to mam tak ze na wieczor sprzatanie mnie bierze :) rano wstaje a tu czysciutko uwielbiam to :)) jak się swieci wszystko hihi ja jestem pedantka straszna :)

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Ja na początku jadłam dużo słodyczy i co tylko chciałam. Niestety jak mi parę "życzliwych" osób zwróciło uwagę, że trochę za szybko się zaokrąglam to sobie odpuściłam i jem tylko w weekendy jak jesteśmy u kogoś w odwiedzinach.
    Rzeczywiście życzliwi bardzo.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ