Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przesyłam Wam moją tableke z wyprawką w excelu, może komuś się na coś przyda, a jak nie to trudno
Jest stworzona na podstawie internetu i listy forumowej koleżanki Bergo.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nzxBKkKTmOAimG8i4hosRBLIIumSe-6TuDf6qLjTEiY/edit?usp=sharing
Co do ciuszków, to nie wpisywałam żadnej ilości bo póki co nie mam pojęcia ile czego ma być, a bardziej chciałam tam wpisywać ile już mamEweliśka, Bambi85, mantissa, Krysti, Fasia, hwesta, Ida lubią tę wiadomość
-
Mnie mega boli przy kichaniu więc zawsze się zginam jak czuję, że kichnę i bólu nie ma. Wszystko robię powoli, bo jak tylko się zapomnę to jest źle ..
LUNIA głowa do góry, teraz już musi być tylko lepiej
RUDZIA ale cudowny prezent! I ten brelok z imieniem))
EWELIŚKA ja też nie mam terminu połówkowego więc niekoniecznie będziesz ostatnia. Wizytę mam 20.11 więc pewnie wtedy ustalę, a czasu już niewiele zostanieRudzia, lunia79 lubią tę wiadomość
-
liwi wrote:Co do tej listy wyprawkowej to się zgadzam z justinką w 100 % wszytsko co chciałam napisać ona napisala
Tylko jeszcze wkładki laktacyjne bym dopisała.bo to jak najbardziej potrzebne! ja dużo wykorzystałam
często karmiąc z jednej lało mi się z drugiej i bez wkładek to chyba bym musiała mieć mnóstwo staników
Fasia lubi tę wiadomość
-
Skoro o nieszczesciach dnia dzisiejszego to...zgubilam torbe!
Pol drogi z pracy przejechalam rowerem a potem zsiadlam, wyjelam komorke, przymocowalam torbe do bagaznika (jak zawsze robie) i poszlam dalej gadajac z rodzicami przez tel. Doszlam do Aldiego i mowie mamie "No to pa bo chce mandarynki kupic"...patrze na bagaznik a tam... nie ma torby! W torbie oczywiscie klucze do domu i do pracy, moja karta ciazy i portfel. Moj maz nie odpowiadal na telefon! Sprawdzilam jeszcze raz cala droge ktora przeszlam ale torby nie bylo. Pojechalam do domu a tam pod klatka byl moj maz, normalnie cud ze akurat przyjechal ale tylko na chwile wiec razem poszukalismy i zablokowalismy moje karty.
Dwie godziny temu dostalam mejla ze ktos znalazl torbe i oddal na wydzial informatyki! Uffff!Sa jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecieFasia, Rudzia, Justinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Przesyłam Wam moją tableke z wyprawką w excelu, może komuś się na coś przyda, a jak nie to trudno
Jest stworzona na podstawie internetu i listy forumowej koleżanki Bergo.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nzxBKkKTmOAimG8i4hosRBLIIumSe-6TuDf6qLjTEiY/edit?usp=sharing
Co do ciuszków, to nie wpisywałam żadnej ilości bo póki co nie mam pojęcia ile czego ma być, a bardziej chciałam tam wpisywać ile już mam
*kropelki sab simplex ! w 100% polecam! ale chyba ciężko dostępne w PL ja miałam ściągane z Austrii....
*termometr polecam te które są tzw bezdotykowe i szybko mierzą temp bez dotykania dziecka
*gruszka/aspirator do nosa - zdecydowanie jestem za aspiratorem NoseFrida nie te gruszki, u mnie się nie sprawdziła gruszka tu link przykładowy co to jest ten aspirator - http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-nosefrida-gruszka-frida-4-filtry-i4748470013.html
*kołderka/podusia na początku jest to zbędne u mnie na początku spał bez poduszek, zresztą takie jest zalecenie też oraz bardziej w śpiworku czy też owinięty kocykiem, a nie kołderką, te kołderki są bardzo duże, a dzieciątka takie maleńkie i łatwo mogą się zakopać, przynajmniej ja tak uważam
to jeszcze tyle moich mądrości
Fasia, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
Fasia wrote:Mnie mega boli przy kichaniu więc zawsze się zginam jak czuję, że kichnę i bólu nie ma. Wszystko robię powoli, bo jak tylko się zapomnę to jest źle ..
LUNIA głowa do góry, teraz już musi być tylko lepiej
RUDZIA ale cudowny prezent! I ten brelok z imieniem))
EWELIŚKA ja też nie mam terminu połówkowego więc niekoniecznie będziesz ostatnia. Wizytę mam 20.11 więc pewnie wtedy ustalę, a czasu już niewiele zostanieRudzia lubi tę wiadomość
-
Ja narazie postanowiła kupować rzeczy o których wiem
czyli ubranka lozeczko przeeijak a pod koniec kosmetyki i takie tam pozostałe tyle tego jest ze zglupiec można
dobrze ze mamy doświadczone koleżanki do pomocy
Rudzia, Fasia, Justinka, Dajana28 lubią tę wiadomość
-
EWELIŚKA no ja chciałam córę a mam syna
oczywiście nie jestem zła, teraz to się nawet cieszę, że będzie starszy brat dla córki, którą wierzę, że jeszcze kiedyś urodzę
)
A Tobie córy życzę! Oby się spełniłoBambi85, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
EWELIŚKA ja tez bylam pewna ze bedzie chlopak a marzylam o corce i siostra tez mowila ze na prwno bedzie syn bo bardzo chce corki i co .. bedzie cora
chociaz jeszcze sie boje czy czasem polozna sie nie pomylila i bedzie syn
hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:05
Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhejka już po warsztatach, było całkiem fajnie, chustowanie - i przekonałam się ,pod choinkę w prezencie od teściów sobie zażyczymy
sporo o witaminach D3, K i DHA, bardzo ciekawe i pouczające, już wiem ile co i jak, było też spotkanie z Piotrem Zawitkowskim rehabilitantem...świetne, jego książkę też pod choinkę zamawiamy "Mamo, Tato co Ty na to".
Dostałam znowu troszkę gadżetów i dupereli, ale tym razem nic nie wygrałam
jeśli mówimy o połówkowym to chyba ja będę jedną z ostatnich, dziś mój gin powiedział, że mam się stawić za 4/5 tygodni czyli na początku grudnia. Ale co tam wiem już, że Mikołajek i że rośnie zdrowoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:01
Bambi85, Fasia lubią tę wiadomość
-
Ja muszę spróbować puszczac już jakieś melodyjki do brzusia,bo uwielbiam czuć jak malenstwo mnie kopusia moze przy muzyczce tez sie uaktywni ;p
-
Fasia wrote:MARTA a jak puszczasz muzykę ? Tak normalnie na głos czy coś do brzuszka przykładasz ?
))
pościagalam piosenki dla brzuszka i zapodaje małej
Dzięki Rudzia za odpowiedź
Justinka super cenne rady!Dzięki bardzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:21
Rudzia, Justinka lubią tę wiadomość