Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaAlvi wrote:Ja tak jak Rudzia przez słuchawki
pościagalam piosenki dla brzuszka i zapodaje małej
Dzięki Rudzia za odpowiedź.
Też muszę spróbowaćmoże Julek się uaktywni
Rudzia, MartaAlvi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO maaatko jak się obżarłam! 2 tortille wepchałam w siebie i mandaryne, oczywiście dostałam zgagi więc popiłam kakao. Zaraz pęknę!
Hm też mi się wydaje, że będę jedną z ostatnich z połówkowym bo też jakoś na początku grudnia.KasiaKwiatek, Krysti lubią tę wiadomość
-
KasiaKwiatek wrote:hejka już po warsztatach, było całkiem fajnie, chustowanie - i przekonałam się ,pod choinkę w prezencie od teściów sobie zażyczymy
sporo o witaminach D3, K i DHA, bardzo ciekawe i pouczające, już wiem ile co i jak, było też spotkanie z Piotrem Zawitkowskim rehabilitantem...świetne, jego książkę też pod choinkę zamawiamy "Mamo, Tato co Ty na to".
Dostałam znowu troszkę gadżetów i dupereli, ale tym razem nic nie wygrałam
jeśli mówimy o połówkowym to chyba ja będę jedną z ostatnich, dziś mój gin powiedział, że mam się stawić za 4/5 tygodni czyli na początku grudnia. Ale co tam wiem już, że Mikołajek i że rośnie zdrowo
Sadze ze to ja jednak bede ostatnia. moje polowkowe bedzie gdzies w polowie grudnia.
-
Fasia wrote:EWELIŚKA no ja chciałam córę a mam syna
oczywiście nie jestem zła, teraz to się nawet cieszę, że będzie starszy brat dla córki, którą wierzę, że jeszcze kiedyś urodzę
)
A Tobie córy życzę! Oby się spełniło
I to jest dobre podejście. Próbuję się tak nastawić i jest zdecydowanie lepiej niż w zeszłym tygodniu, kiedy to mnie taki dół dopadł, że jak widziałam małe dziewczynki, to miałam łzy w oczach. Już mi przeszło na szczęście.
Też muszę w końcu jakąś muzyczkę dla malca ściągnąć i puszczać, ale nie wiem w jakim klimacie. Musi mi się podobać, skoro mam zamiar po urodzeniu też puszczać na uspokojenie. A nuż zadziała.Może relaksacyjna? Co myślicie?
Ja też bardzo dziękuję za cenne rady od obecnych mam. Pewnie i tak zapomnę i będę do tego wracać, z góry proszę o wybaczenie.
A co myślicie o takich aspiratorkach do odkurzacza: http://allegro.pl/katarek-aspirator-do-nosa-do-odkurzacza-na-katar-i4732193770.html Ja się zastanawiam nad takim, bo jak pomyślę, o zaciąganiu smarków malucha to na samą myśl mi niedobrze. Ja w ogóle strasznie brzydliwa jestem, jak widzę ciągnącą się ślinę to mam mdłości. Poza tym wydaje mi się, że łatwo się zarazić jak się tak zaciąga. Wiadomo, że człowiek tego nie połyka (chyba) ale czasem się zdarzy, że coś do buzi wleci, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 21:56
Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość
-
MANTISSA j apuszczam Malej muzyke relaksacyjna wlasnie klasyczna dla niemowlat
i wybralam sobie jedna piosenke z typu punk rock ( mojego ulubionego zespolu) tylko ze Ona jest w formie kolysanki, wokalista spiewa ja dla swojej corki, landy jwst tekst i melodia wiec chce przyzwyczail Mala do tej piosenki wlasnie
-
Ale nadrukowalyscie:) nie jestem w stanie dzis wszystkiego doczytac.
JUSTINKA my mowimy Polcia, Polcik, Polina albo po prostu Pola:) nie znosze zdrobnienia Polusia...brrr moja tesciowa tak mowi, a ze jej nie znosze to mi to zdrobnienie obrzydlo:(Justinka lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:A co myślicie o takich aspiratorkach do odkurzacza: http://allegro.pl/katarek-aspirator-do-nosa-do-odkurzacza-na-katar-i4732193770.html Ja się zastanawiam nad takim, bo jak pomyślę, o zaciąganiu smarków malucha to na samą myśl mi niedobrze. Ja w ogóle strasznie brzydliwa jestem, jak widzę ciągnącą się ślinę to mam mdłości. Poza tym wydaje mi się, że łatwo się zarazić jak się tak zaciąga. Wiadomo, że człowiek tego nie połyka (chyba) ale czasem się zdarzy, że coś do buzi wleci, prawda?
Ja kupiłam ten do odkurzacza, ale jak synek miał chyba z 9-12 miesięcy, fakt może to był jego maks 2 katar, ale tą firdą o której pisałam wcześniej nie dawało rady, za bardzo się denerwował, nie pozwalał sobie włożyć do noska, a ta odkurzaczem raz dwa i wyciągnie wszystko, jest SUPER, ale nie używałabym tego do takiego maleństwa czy nawet do nie wiem 5-6 miesięcy, wystarczająca jest ta 'ręczna'
a smarki u takiego dziecka nie ma wiele i nic nie połykasz! nie czujesz nic! nie jest to straszne tylko trzeba dobrze ciągnąć
po za tym są te niby filtry
Ja mam teraz oba aspiratory, ale ten do odkurzacza na pierwsze miesiące sobie daruje, no chyba że jakoś mega będzie zasmarkana w co wątpięmantissa lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:I to jest dobre podejście. Próbuję się tak nastawić i jest zdecydowanie lepiej niż w zeszłym tygodniu, kiedy to mnie taki dół dopadł, że jak widziałam małe dziewczynki, to miałam łzy w oczach. Już mi przeszło na szczęście.
Też muszę w końcu jakąś muzyczkę dla malca ściągnąć i puszczać, ale nie wiem w jakim klimacie. Musi mi się podobać, skoro mam zamiar po urodzeniu też puszczać na uspokojenie. A nuż zadziała.Może relaksacyjna? Co myślicie?
Ja też bardzo dziękuję za cenne rady od obecnych mam. Pewnie i tak zapomnę i będę do tego wracać, z góry proszę o wybaczenie.
A co myślicie o takich aspiratorkach do odkurzacza: http://allegro.pl/katarek-aspirator-do-nosa-do-odkurzacza-na-katar-i4732193770.html Ja się zastanawiam nad takim, bo jak pomyślę, o zaciąganiu smarków malucha to na samą myśl mi niedobrze. Ja w ogóle strasznie brzydliwa jestem, jak widzę ciągnącą się ślinę to mam mdłości. Poza tym wydaje mi się, że łatwo się zarazić jak się tak zaciąga. Wiadomo, że człowiek tego nie połyka (chyba) ale czasem się zdarzy, że coś do buzi wleci, prawda?
Bez obaw nic do buzi nie zaciagniesz:) tez uzywalam fride sa tam specjalne filtry ktore blokuja przed tym zeby cos Ci wlecialo do buzi. Jak dla mnie to sie sprawdzalo w 100%.
Co do usg polowkowego to ja tez bede jadna z ostatnich, kolejna wizyte mam 25 listopada to bedzie 19 tydzien ale lekarz nie wspominal, ze bedzie wtedy badanie polowkowe. Pewnie umowi mnie na poczatek grudnia.
Dobrej nocy Brzuszkowe Mamusie:)
-
nick nieaktualnyHej
a ja sie dzisiaj obudzilam rozpalona i nie pojechalam do pracy. Jednak mnie przewialo to uchylone okno na noc
goraczki nie mam ale policzki pieka.. nie chce ryzykowac i chyba wezme zwolnienie do wtorku wlacznie. Ech
mam nadzieje ze mnie do konca nie rozlozy
-
Amy wrote:Hej
a ja sie dzisiaj obudzilam rozpalona i nie pojechalam do pracy. Jednak mnie przewialo to uchylone okno na noc
goraczki nie mam ale policzki pieka.. nie chce ryzykowac i chyba wezme zwolnienie do wtorku wlacznie. Ech
mam nadzieje ze mnie do konca nie rozlozy
Amy, Fasia lubią tę wiadomość
-
A moje dziecko chyba czuje, że będę je dzisiaj oglądać, bo od rana bardzo aktywne, chyba jest tak samo podekscytowane jak ja
Bambi85, Amy, malinka1984, KasiaKwiatek, mantissa, Fasia, iwonka1077 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
A ja się muszę pochwalić że już od kilku dni mój synuś mnie regularnie kopie
Nie są to już delikatne puknięcia tylko kopy hehe szczególnie rano zaraz po wstaniu i jak po południu czy wieczorem leżę na plecach, czasem aż podskoczę bo nieprzyzwyczajona jeszcze jestem
Lali, Fasia, Eweliśka lubią tę wiadomość