X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    PSOTKA Kotka pewnie witaj:) cieszymy się że się rozrastamy:)

prawie Cię pomyliłam z jedną z dziewczyn z rózowego forum:) ona ma nick KotkaPsotka:)

Bo to ja :D Tylko z pewnych powodow zalozylam nowe konto, ale awatar mam ten sam;) i nawet wykres ten sam :D

Ida, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Bo to ja :D Tylko z pewnych powodow zalozylam nowe konto, ale awatar mam ten sam;) i nawet wykres ten sam :D
    aaaaa to Tym bardziej gratuluję:D:D no super Cię tu widzieć, jak i inne dziewczyny z którymi wcześniej miało się styczność:) opowiadaj jak Twoja przygoda z dwoma kreseczkami przebiegała:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również serdecznie witam PsotkaKotka i gratuluję dwóch kresek. Opowiedz coś o sobie, ile się staraliście i czy masz już jakieś dzieciątko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:18

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga słoneczko nie martw się na zapas. Jeśli kilka dni temu nie było zarodka w macicy a jest teraz to napewno jest młodsza ciąża wiekiem niż pokazało ci ovu. Dodatkowo zagnieżdzenie mogło zajść dużo później niż myślimy , że doszło. Zrób bete jeszcze raz i potem powtórz a wynikami się nie stresuj i nie sprawdzaj czy jest dobry przyrost. Czytałam ostatnio , że dziewczyna miała strasznie niski przyrost beta hcg a tuli teraz swoją córcie.

Kati na twoim miejscu jednak poszłabym zasięgnąć porady innego ginekologa. Z własnego doświadczenia wiem , że lekarze stawiają pochopnie diagnozy. Gdybym posłuchała swojego pierwszego gina jak byłam z synek w ciąży to kut....afon by mi go wyskrobał. Kilka godzin później wylądowałam u innego gina i wszystko okazało się wporządku.

Jutro mam pierwszą wizyte u gina i trochę się stresuję.

Wczoraj byłam zmuszona uśpić moją 10 letnią ukochaną sunie:( . Strasznie mi smutno bez niej , traktowałam ją jak swoje dziecie. Przecinałam jej pępowine jak się sunia szczeniła ( Miałam jej mamuśke) i dlatego została ta z nami a nie została sprzedana. Ehhh

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kotka:) Ale nas tu dużo! Trudno spamiętać, która kiedy co i jak, ale staram się być na bieżąco. Moją poniedziałkową wizytę udało się przełożyć na dzisiaj przed 18:00. Już nie mogę się doczekać aż (czy?) zobaczę zarodek. Trochę się denerwuję. Trzymajcie proszę kciuki :)

PS. Na moje okropne całodzienne mdłości teściowa kupiła mi Prenatal Complex dla kobiet w 1 trymestrze. Oprócz jodu, witamin i kwasu foliowego ma dużą dawkę imbiru. Aż pali w gardle jak się przełyka, ale -odpukać- działa. :) Jestem przed obiadem i nawet mnie nie mdli. Szok :D

Fasia lubi tę wiadomość

• ziolko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka trzymam kciuki :) jestem pewna, że o 19 przyniesiesz nam radosne nowiny :D

Dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, że moja gin kazała mi brać 2 tabletki (czyli 0,8 ) kwasu foliowego dziennie. Powiedziała, że czasami może mieć to wpływ na utrzymanie ciąży!
    Opowiadała o swojej pacjentce, która poroniła 3 razy, a jak tylko zaczęła łykać więcej kwasu to donosiła szczęśliwie ciążę :) także łykajcie po dwie tabletki, podobno nie da się przedawkować, bo nadmiar jest wydalany z moczem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:30

Ewelcia lubi tę wiadomość

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    aaaaa to Tym bardziej gratuluję:D:D no super Cię tu widzieć, jak i inne dziewczyny z którymi wcześniej miało się styczność:) opowiadaj jak Twoja przygoda z dwoma kreseczkami przebiegała:)

Tzn. tak mysle, ze to ja;), bo moze jakas inna jeszcze byla :D

Juz mowie. Co prawda to dopeiro bardzo wczesna ciaza, ale jednak. Dzisiaj bylam u ginekolog. Powiedziala, ze narazie malo widac, jednynie malutka kropeczke ale endometrium jest bardzo grube i bez watpienia jestem w ciazy :D

Staralismy sie ok 2 lat, tzn. tyle sie nie zabezpieczalismy. W maju mialam isc na laparoskopie, ale moj S prosil, zeby sie jeszcze wstrzymala, ze blizny nawet male powoduja rozne problemy zdrowotne, ze to jednak operacja, ale ze to moja decyzja. Jak dostalam do podpisania papiery to wydygalam po tym co tam przeczytalam. Zapisalam sie do pani o medycyny chinskiej na akupunkture. Dalam sobei 3 miesiace. Pilam ziolka i smigalam raz w tygodniu na akupunkture, do tego zaczelam jesc wiecej zup wieczorem zgodnie z zaleceniem :). Cykle bywaly rozne, na poczatku dziwne. W ostatnim cyklu dolaczylam homeopatyczne krople i specjalne witaminki. Do tego w zeszlym cyklu przestalam notorycznie mierzyc tempke (bo mnie moj S juz nakrzyczal, ze swiruje) i troche odpuscilam.

Za dwa miesiace wychodze za maz :). Mam kiecke z odkrytymi ramionami a ze mam czasem sporo tam problemow to chcialam isc do lekarza zeby dal mi recepte na antykoncepty, pomyslalam, ze te 2 miesiace przeczekam i ze przynajmniej bede sie mogla czegos napic na wlasnym weselu. Szczerze, to nawet liczylam na to ze sie nei udalo ;). W 11dpo juz czulam @, brzuch napierniczal wiec sobei wypilam lampke bialego wina.
    Rano poszlam zrobic jednak test bo wieczorem miala byc gruba impreza. Akurat wlazl moj S pod prysznic wiec schowalam szybko test do szafki i po 2min zajzalam. Ja patrze a tam dwie kreski :D. No szok. Chyba nawet powiedzialam cos w stylu o fuck ;P ale S nei wieczial o co chodzi. Pomyslalam, ze sie chyba test pomylil wiec zrobilam z nastepnego siku jeszcze jeden (to byl 12dpo) i wyszla bladziuchna kreska ale napewno kreska.

Tak to bylo :D

Fasia, Ida, Ewelcia lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • ziolko Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Aga słoneczko nie martw się na zapas. Jeśli kilka dni temu nie było zarodka w macicy a jest teraz to napewno jest młodsza ciąża wiekiem niż pokazało ci ovu. Dodatkowo zagnieżdzenie mogło zajść dużo później niż myślimy , że doszło. Zrób bete jeszcze raz i potem powtórz a wynikami się nie stresuj i nie sprawdzaj czy jest dobry przyrost. Czytałam ostatnio , że dziewczyna miała strasznie niski przyrost beta hcg a tuli teraz swoją córcie.

Kati na twoim miejscu jednak poszłabym zasięgnąć porady innego ginekologa. Z własnego doświadczenia wiem , że lekarze stawiają pochopnie diagnozy. Gdybym posłuchała swojego pierwszego gina jak byłam z synek w ciąży to kut....afon by mi go wyskrobał. Kilka godzin później wylądowałam u innego gina i wszystko okazało się wporządku.

Jutro mam pierwszą wizyte u gina i trochę się stresuję.

Wczoraj byłam zmuszona uśpić moją 10 letnią ukochaną sunie:( . Strasznie mi smutno bez niej , traktowałam ją jak swoje dziecie. Przecinałam jej pępowine jak się sunia szczeniła ( Miałam jej mamuśke) i dlatego została ta z nami a nie została sprzedana. Ehhh

Jaga, też mam psa i nie mogę sobie wyobrazić, że mogłoby go z nami nie być. Choć człowiek wie, że kiedyś będzie musiał się z nim rozstać to stara się nie dopuszczać takich myśli do siebie.
    Strasznie współczuję, bo wiem, jak bardzo można przywiązać się do naszych pupili :(

Aniołek 07.05.2014r.- 10tc.
    Synek 19.04.2015r.
    3i49vcqg486cyhk3.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska - nie mam jeszcze dzieci. Jestem pierwszy raz w ciazy. Chociaz nadal nei wierze;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:
    Haneczka trzymam kciuki :) jestem pewna, że o 19 przyniesiesz nam radosne nowiny :D

Dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć, że moja gin kazała mi brać 2 tabletki (czyli 0,8 ) kwasu foliowego dziennie. Powiedziała, że czasami może mieć to wpływ na utrzymanie ciąży!
    Opowiadała o swojej pacjentce, która poroniła 3 razy, a jak tylko zaczęła łykać więcej kwasu to donosiła szczęśliwie ciążę :) także łykajcie po dwie tabletki, podobno nie da się przedawkować, bo nadmiar jest wydalany z moczem :)

Dobrze mówisz:) Ja 3 miesiące przed ciążą brałam po jednej tabletce, a teraz w ciąży biorę po dwie. Gdzieś czytałam, że odpowiednia jest dawka 0,6, a że tabletki z reguły mają po 0,4 to wolę brać dwie i spać spokojnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:38

• kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ziolko wrote:

Ja biorę kwas foliowy 15 mg ze względu na tabletki, które biorę na jelito - powodują zaburzenia we wchłanianiu kwasu foliowego z pokarmów. Teraz od kwietnia regularnie biorę tą dużą dawkę i nie łykam z lekami na jelito tylko z min 2 h przwrwą. Zdecydowanie tego się nie da przedawkować, nadmiar jest wydalany w moczu.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga strasznie współczuję straty, zwłaszcza że to często człowiek musi podjąć tą ciężką decyzje o uśpieniu ukochanego psiula żeby się biedny nie męczył. Ja też mam moją psinkę kochaną u też nie wyobrażam sobie tej chwili, jest z nami już 8 lat.
    Trzymam kciuki za Twoją wizytę, jestem pewna że będą dobre wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:46

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe PSOTKA no to miałaś niespodziankę:D

a wiesz co??? ja pracuję na weselach, tzn dorabiam jako kelnerka i bardzo często widzę jak panie młode w ciąży lub panie goście w ciąży podnoszą kieliszek szampana na przywitanie i wypijają do dna:)
    tak że myślę że może i się napijesz ociupinkę:) ale wiadomo picie ogólnie na bok:)

u mnie też ciąża była zaskoczeniem, i niesamowitym splotem kilku wydarzeń:) bardzo bym chciała aby wszystko było dobrze:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiadacie że dwie tabletki kwasu??? chyba będę brała bo oprócz niego i magnezu nie biorę nic.
    ale ja z tych co do puki będą miały dobre wyniki morfologi to nie będę chciała brać żadnych suplementów, stawiam na naturę:) puki co oczywiście;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to lepiej uwierz :) ale masz piękny wykresik - książkowy, nie mógł się inaczej zakończyć.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka kwas foliowy pomoże zapewnić brak wad płodu więc warto brać. Co do tych wesel to spokojnie lampka wina nie zaszkodzi. Zresztą Psotka może za tydzień na zapach alkoholu będziesz reagować odruchem wymiotnym i nie będziesz miała problemu z wyborem czy wypić czy nie.
    Już teraz życzę dużo szczęścia i udanego wesela.
    Ja bym chyba teraz nie miała siły na wesele, nawet krótki spacer z psem mnie zmęczył. Choć fakt jakiejś super kondycji to ja nie miałam i to pewnie dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 15:58

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Psotka to lepiej uwierz :) ale masz piękny wykresik - książkowy, nie mógł się inaczej zakończyć.

:)

Tylko, zadnych objawow nie mam i to mnei troch emartwi ;P
    Jedynie to cycki mi urosly jakos i bola okrotnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    Robotka kwas foliowy pomoże zapewnić brak wad płodu więc warto brać. Co do tych wesel to spokojnie lampka wina nie zaszkodzi. Zresztą Psotka może za tydzień na zapach alkoholu będziesz reagować odruchem wymiotnym i nie będziesz miała problemu z wyborem czy wypić czy nie.
    Już teraz życzę dużo szczęścia i udanego wesela.
    Ja bym chyba teraz nie miała siły na wesele, nawet krótki spacer z psem mnie zmęczył. Choć fakt jakiejś super kondycji to ja nie miałam i to pewnie dlatego.

Nie no teraz to tylko Picolo :P

Uff rok lub wiecej abstynencji nie wiem jak dam rade :P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzisz już masz objawy. Mnie też na początku bolały same cycki a w zasadzie same sutki, więc spokojnie. Nie każda ma mdłości i inne "przyjemności". Ciesz się że nic Ci nie doskwiera bo to się może zmienić z dnia na dzień.

weronika86 lubi tę wiadomość

zrz6p07wtzdrpy2l.png

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psokotka gratulacje. Brakiem objawów się nie przejmuj przyjdą do mnie przyszły po 6tym tygodniu i teraz w 9 tym już powoli przemijają tzn. ich kierunek się zmienia mdłości na zachcianki i węch mega wyczulony.

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ