Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasia wrote:weronika ale prezentów !
super! Ja póki co ostrożnie do wszystkiego podchodzę. Wg mnie jest za wcześnie na kupowanie ciuszków, łóżeczek czy urządzanie pokoiku dziecięcego. Póki co kupiłam sobie tylko Dziennik Mojej Ciąży i czekam na wizytę za tydzień, bo jak się okaże, że Maczek rośnie to będę mogła zacząć wpisywać tam notatki. W zasadzie pewnie już bym mogła ale mam w głowie jakąś niepewność, strach ... nie przeżyłabym tego ;(
-
no ja tez dzisiaj mialam pobrana krew i dokladny dziennik wszystkich badan jakie mnie czekaja w czasie ciazy...mam zadzwonic do szpitala w srode i umowic wizyte na usg, wiec moze to byc tydzien moze byc max 3 tygodnie...chyba sobie podaruje te usg w niedziele wiecie? czuje ze jest wszystko ok, zreszta slyszlalam serduszko mikrofonem, wiec jestem pewna ze jest tam gdzie powinno...tym bardziej, ze teraz chodze do pracy o 2hr krocej i maz rowniez ( pracujemy razem) bo strsznie zyganko mnie meczy, wczoraj wymioty 4 razy dzisiaj 2 razy...tak jak w pierwszej ciazy wiec wiem ze jest wszystko okey...szkoda mi kasy powaznie, wole w skarbonke wlozyc te kase, zeby miec na dzieciatko.
Krysti lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Mam do Was pytanie... czy któraś z Was bierze może Duphaston? Macie jakieś dolegliwości żołądko-jelitowe?? Wszystkie piszecie że maci zaparcia ja mam odwrotnie (odkąd łykam dupka)
Tak możesz mieć takowe dolegliwości , ja przed ciążą i dupkiem miałam 4 dniowe zaparcia , teraz codziennie rano się wypróżniam bez żadnych problemów.Aga89 lubi tę wiadomość
-
Przynoszę dobre wieści:)
Dzisiaj zobaczyłam swój Skarb. To niesamowite, że w ciągu 5 dni zarodek urósł taki duży, skoro wcześniej nie było go w ogóle widać!
Drugie USG także potwierdza późniejszy wiek ciąży czyli 6t2d.
Co do serduszka, to po szybkim USG lekarz powiedział, że on widział serducho, zapomniał mi jednak go pokazać!! Tak się uparłam, żeby zobaczyć, że śmiejąc się ze mnie, lekarz pokazał mi drugi raz jak w mojej fasolce pulsuje krew
Cudny widok:))
Dostałam też zwolnienie na 2 tyg w związku z ciągłymi dolegliwościami i charakterem pracy (bezpośrednio z ludźmi). Mam dylemat.Nie wiem, czy dobrze robię. Może powinnam się męczyć w pracy, żeby pracodawca na mnie krzywo nie patrzył... Wątpliwości wpoili mi teściowie. Że niby nie będę miała dokąd wracać po macierzyńskim i takie tam. Sama nie wiem... Co radzicie dziewczyny?
Lali, Krysti, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie wyszłam od giń. Określił wiek ciazy na 6t3d pęcherzyk 8,8 ale bez zarodka ;( mam sie pokazać za 2 tygodnie. Wg lekarza wszystko jest ok ale ja sie martwię, ze nie było widać nic oprócz jaja:(. Niektóre ciąże rozwijają sie pózniej i mam nadzieje ze za dwa tygodnie bedzie wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 19:51
Lali lubi tę wiadomość
[/url]
-
PeggySue wrote:Wlasnie wyszłam od giń. Określił wiek ciazy na 6t3d pęcherzyk 8,8 ale bez zarodka ;( mam sie pokazać za 2 tygodnie. Wg lekarza wszystko jest ok ale ja sie martwię, ze nie było widać nic oprócz jaja:(. Niektóre ciąże rozwijają sie pózniej i mam nadzieje ze za dwa tygodnie bedzie wszystko ok.
-
haneczka wrote:Przynoszę dobre wieści:)
Dzisiaj zobaczyłam swój Skarb. To niesamowite, że w ciągu 5 dni zarodek urósł taki duży, skoro wcześniej nie było go w ogóle widać!
Drugie USG także potwierdza późniejszy wiek ciąży czyli 6t2d.
Co do serduszka, to po szybkim USG lekarz powiedział, że on widział serducho, zapomniał mi jednak go pokazać!! Tak się uparłam, żeby zobaczyć, że śmiejąc się ze mnie, lekarz pokazał mi drugi raz jak w mojej fasolce pulsuje krew
Cudny widok:))
Dostałam też zwolnienie na 2 tyg w związku z ciągłymi dolegliwościami i charakterem pracy (bezpośrednio z ludźmi). Mam dylemat.Nie wiem, czy dobrze robię. Może powinnam się męczyć w pracy, żeby pracodawca na mnie krzywo nie patrzył... Wątpliwości wpoili mi teściowie. Że niby nie będę miała dokąd wracać po macierzyńskim i takie tam. Sama nie wiem... Co radzicie dziewczyny?
Haneczka korzystaj z przywilejow ciazy i wypoczywaj na L4, ja tez mam zamiar isc szybko na zwolnienie bo straszna nas w pracy naganami itd,nie mam zamiaru sie stresowac w ciazy. Gratuluje Serduszka:)haneczka lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj przeżywam koszmar, o ile do południa jeszcze jakoś dawała radę funkcjonować, to po południu po prostu nie miałam siły na nic i jeszcze te mdłości, mali mnie bez przerwy od kilku godzin
Myślałam, że jak się prześpię to będzie lepiej, ale jest chyba gorzej.
-
PeggySue wrote:Wlasnie wyszłam od giń. Określił wiek ciazy na 6t3d pęcherzyk 8,8 ale bez zarodka ;( mam sie pokazać za 2 tygodnie. Wg lekarza wszystko jest ok ale ja sie martwię, ze nie było widać nic oprócz jaja:(. Niektóre ciąże rozwijają sie pózniej i mam nadzieje ze za dwa tygodnie bedzie wszystko ok.
Nic się nie stresuj kochana, lekarz wie co mówi. Wszystko jest w porządku. Za te 2 tygodnie będzie już piękny bąbelek i silne bijące serducho. Tylko go nie stresuj swoimi nerwami, daj spokojnie rosnąćKrysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Cześć mam pytanie 16 sierpnia test wskazał 2 krechy. 19 sierpnia zrobiłam bete wyszła 688,900 czyli potwierdziła ciąże wczoraj zrobiłam druga bete i wyszedł wynik 1427,00 i progesteron i wyszedł 12,10 ng/ml i martwię się czy nie jest on za mały ?